Hopp til innholdet
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow

Søndre Toppen 19, 1615 Fredrikstad

Veum - Meget tiltalende rekkehusleilighet på ett plan med flott bad og unik uteplass. Kort vei til marka.

Prisantydning

2 400 000,-

BRA/P-rom

81 kvm / 75 kvm

Boligtype

Rekkehus

Det er ingen planlagte visninger på denne boligen. Vennligst kontakt megler.

Totalpris inkludert omkostninger
2 557 147 kr
Prisantydning
2 400 000 kr
+ Andel fellesgjeld
142 000 kr
+ Omkostninger
15 147 kr
= Totalpris
2 557 147 kr
Felleskostnader
4 409 kr/mnd
Antall rom
3
Antall soverom
2
Primærrom
75 kvm
Bruksareal
81 kvm
Etasje
0
Eierform
Borettslag
Boligtype
Rekkehus
Kommune
Fredrikstad
Byggeår
1965
Energimerking
Oransje G

Mer om boligen

Velkommen til Søndre Toppen 19 som er en oppgradert og velholdt rekkehusleilighet med marka og flott natur som nærmeste nabo. Boligen ligger idyllisk og landlig til i blindvei og har sydvendt beliggenhet som gir deg flotte solforhold på eiendommen. Selger har gjort betydelige oppgraderinger i sin eiertid der alle overflater er pusset opp. Legg spesielt merke til det flotte badet med delikate fliser, varmekabler i gulvet og moderne innredning og løsninger. Den åpne stue/kjøkkenløsning gir deg gjennomlys og fin romfølelse. Fra stuen er det utgang til overbygget markterrasse og ikke minst det flotte soldekket der du kan nyte solen usjenert fra naboene. Godt med bodplass både inne i boligen samt i frittliggende boder plassert på tomten.

Rolig og usjenert beliggenhet i enden av blindvei
Marka rett utenfor døren
Flislagt lekkert bad
Oppussede overflater i 2010
Profilert listverk
Overbygget terrasse
Soldekk
Meget pent opparbeidet inngangsparti
Godt med bodplass
Peisovn i stue

Inngangsparti og entré
Boligen har pent opparbeidet inngangsparti med gatestein og granittblokker som gir et solid og godt førsteinntrykk. Vel inne i entreen har du åpen garderobeløsning. Ved siden av entreen ligger det et bodrom som fint kan benyttes som garderoberom. Entreen har fliser med varmekabler på gulvet og panelplater på vegg. Det er glassdør med sprosser inn til gangen som fører deg videre inn i boligen.

Stue/spisestue
Stuen har store vindusflater ut mot syd i tillegg er det gjennomlys fra kjøkkenet. Veggflatene har enten lys diskret mønstret tapet eller lyse panelplater. Eikeparkett på gulvet. Listverket er som i resten av boligen, profilert. I overgangen mellom stue og kjøkken er det montert moderne peisovn.

Kjøkken
Fint arbeidskjøkken med godt med benkeplass. Innredningen har hvite profilerte fronter og det er flere overskap med vitrinedører. Integrert oppvaskmaskin og platetopp. Stekeovnen er praktisk plassert i høyskap. Plass til både fryse og kjøleskap ved siden av hverandre og disse kan medfølge om ønskelig. Om du ønsker det er det plass til kjøkkenbord. Panelplater på vegg og eikeparkett på gulvet.

Soverom
Boligen har to soverom. Hovedsoverommet har adkomst fra stuen og har en hel vegg med garderobeskap. God plass til dobbeltseng med nattbord. Det andre rommet er et romslig enkeltrom med adkomst fra mellomgangen. Også dette har garderobeskap. Plass til enkeltseng og skrivepult. Begge rommene har parkett på gulvet og tapet/panelplater på vegg.

Bad
Her får man virkelig hotellfølelsen i dette flotte badet. Flislagt med tidløse beige fliser både på gulv og vegg. Vegghengt toalett, moderne innredning med skuffeløsning og heldekkende servant og overskap med speildører. Du har også egen dusjnisje, og hjørnebadekar med god plass. Opplegg til vaskemaskin og tørketrommel. I taket er det montert downlights og du får også dagslys gjennom takvinduet.

Uteplass
Rundt boligen er det pent opparbeidet hage med busker og blomster. Fra stuen kommer du ut til terrassen som brer seg på hele bredden av boligen. Her får du super uteplass som er delvis overbygget og godt skjermet slik at den kan benyttes selv på de mindre fine dagene. Og når du vil slikke sol - da går du ut på soldekket og nyter solen til langt på dag. Uteplassene er sydvendt og du har solen fra tidlig om morgenen til godt ut over kvelden på sommerstid. Uteplassene er godt skjermet for innsyn fra naboer. En av de kvalitetene som gjør denne boligen helt spesiell.

Boder:
Som nevnt har du bod (garderobe) rett innenfor i entreen og der ligger det også et eget lite rom på innsiden hvor VV-bereder er plassert. I tillegg medfølger det frittstående boder slik at du har godt med lagringsplass.

Beliggenhet

Eiendommen ligger solrikt og tilbaketrukket i rolig og veletablert boområde på Veum. Kun 7 minutter fra Fredrikstad sentrum eller til E6 ved Solli som kan ta deg videre til Sykehuset Østfold på Kalenes, Strømstad og Sverige eller nordover mot Moss og Oslo. Her har du ingen gjennomgangstrafikk da boligen ligger i en liten blindvei, med kun en nabo innenfor. Det er opparbeidet parkeringsplasser like ved boligen.

Boligen grenser til marka og du har flotte turområder bokstavelig talt rett utenfor inngangsdøra. Her er det både lysløype og turstier på kryss og tvers i Fredrikstadmarka som byr på flotte naturopplevelser. Til og med bade kan du gjøre i 3. dam i Bjørndalen. Og skulle vinteren by på snø blir det kjørt opp skiløyper.

Nærmeste handlesenter finner du på Christianslund som ligger på vei ned mot Fredrikstad sentrum. Her er det både dagligvareforretninger, frisør, blomsterbutikk med mer. Det er også bussforbindelse både til Fredrikstad og Sarpsborg i Evenrødveien.

Bebyggelse

Området består for det meste av rekkehus og frittliggende eneboliger.

Adkomst

Fra Fredrikstad sentrum:
Følg Veumveien fra Christianslundkrysset og ta av ved avkjørsel til ØPS. Følg Evenrødveien rett frem og Toppen borettslag er første rekkehusbebyggelse på høyre hånd. Det vil bli skiltet ved visning.

Byggemåte

Rekkehusleilighet på et plan. Bygget med støpt plate på mark. Grunnmur av betong/blokker. Yttervegger trolig oppført i bindingsverk, utvendig kledd med stående trekledning. Takkonstruksjon av type saltak. Taket er tekket med papp, denne er lagt ny i 2007. Malte trevinduer med isolerglass. Takvindu på badet.
Opplysninger er hentet fra takst utført av Jonny Eliassen, datert 27.3.19. For ytterligere opplysninger vedrørende byggemåte, se denne.

Innhold

Rekkehusleilighet med alt på ett plan. Inneholder vindfang, gang, stue med plass til spisestue, kjøkken, bad og 2 soverom. Det er loft med lagringsmuligheter i tillegg så er det godt med boder i frittliggende uteboder. Flotte utearealer med både pent opparbeidet inngangsparti, hage og markterrasse. Deler av terrassen er overbygget.

Areal

Primærrom: 75 kvm, Bruksareal: 81 kvm, Bruttoareal: 87 kvm
Opplyste arealer er hentet fra takstrapport og er ikke kontrollmålt av megler.

Standard

Nåværende eier har gjort betydelige oppgraderinger i boligen og den inneholder bra standard. Alle vinduer og dører i fasade er byttet i perioden 2015-2017. Noe retningsavvik på gulv.

Det ble oppdaget kondens/lekkasje foran innkassing av sjakt til takvindu ved befaring av takstmann. Eier har vært i kontakt med borettslaget og det er satt i gang utbedringer av forholdet. Utbedringen bekostes av borettslaget.

Himling: Panel og plater. Nytt i 2010.
Vegger: Panelplater, panel og tapet. Nye plater og panel i 2010.
Gulv: Parkett. Noe retningsavvik, nye i 2010.

Nyere profilerte dørblad.
Profilert listverk.

Bad:
Flislagt bad med varmekabler i gulvet.

Kjøkken:
Innredning med hvite profilerte fronter. Heltre benkeplate. Integrert platetopp, oppvaskmaskin og stekeovn montert i høyskap. Innredningen er fra 2010.

Følgende er nytt i 2010:
Peisovn
Nytt el-opplegg og sikringsskap med automatsikringer
Varmtvannsbereder 200L.

Utstyr

Overbygget terrasse.
Soldekk
Automatsikringer

Oppvarming

Elektrisk med varmekabler på badet og i entré og panelovner i øvrige rom. Det er montert peisovn i stuen.
Vi gjør oppmerksom på at dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Tomten

Andel i eiet fellestomt på 20 797 kvm. Tomten er flat og noe skrånende mot sør, og er opparbeidet med markterrasse og pent opparbeidet med hekk/busker og gressplen. Felles adkomstvei er asfaltert.
Arealet er oppgitt av Fredrikstad kommune og er hentet fra matrikkelen. Det varierer hvor gode disse dataene er med hensyn på fullstendighet og nøyaktighet. Avvik kan forekomme ved en senere oppmåling.

Parkering

Eier disponerer biloppstillingsplass for to biler på borettslagets tomt.

Vei/vann/avløp

Tilknyttet offentlig vei-, vann- og kloakkforhold.

Forretningsfører

OBOS Østfold

Borettslaget

Boligen er tilknyttet Toppen Borettslag som består av 20 boliger i rekke. Borettslaget har ikke fast vaktmester. Beboerne kan fritt benytte borettslagets felles hageutstyr som oppbevares i garasje.

Av større vedlikehold:
2010: Takrenner og ytterdører
2013: Rørfornying
2014: Byttet vinduer, balkongdører m.m - det har blitt byttet vinduer og balkongdører. Byttet kledning der det har vært behov. Borettslaget har utarbeidet en vedlikeholdsnøkkel i samråd med ØPAS
2015: Ny papp på taket til felles garasjen
2018: Malt utvendig fasader, rehabilitert internveier og kum med ny drenering. Byttet takvinduer på 9 andeler.

I følge årsberetning, protokoll og budsjett for 2019 har borettslaget ingen planer som medfører nye låneopptak.

Ved utgangen av 2018 hadde borettslaget disponible midler på kr 527.663,- Dette var en nedgang fra året før med kr 431.655,- Dette var ca 80.000,- mer enn det tapet borettslaget hadde budsjettert med. For 2019 budsjetterer borettslaget med et overskudd på kr 201.310,- noe som vil gi laget rett i underkant av 729.000,- som disponible midler ved utgangen av dette året.

Forkjøpsrett

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Styregodkjennelse

Ny andelseier(e) skal godkjennes av borettslagets styre før innflytting.

Dyrehold

Det er etter søknad på eget skjema tillatt med dyr i borettslaget under forutsetning av at andelseier aksepterer borettslagets regler for dyrehold. Husordensreglene kan lastes ned på boligens hjemmeside, se disse for utfyllende bestemmelser.

Felleskostnader

4 409,-
Renter og avdrag på borettslagets felleslån, komm.avg., kabel-tv, eiendomsskatt, forsikring av bygningene, ytre vedlikehold og drift av borettslaget.

Andel fellesgjeld/fellesformue

Andel fellesgjeld pr. 01.03.2019: Kr 142.000,- (avrundet til nærmeste hele tusen). Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse. Borettslaget har ikke IN-ordning med mulighet for individuell nedbetaling av fellesgjelden.

Lånevilkår

Borettslaget har følgende lån pr 1.3.19:

OBOS-banken, annuitetslån med restsaldo: 1.891.553,,-. Restløpetid: 19 år og 1 mnd. flytende rente med 2,80 %
OBOS-banken, annuitetslån med restsaldo: 576.587,-. Restløpetid: 15 år og 7 mnd. , flytende rente med 2,80 %

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Kjøpers ansvar for øvrige andelseieres mislighold

Borettslaget har avtale med OBOS om garanti for betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtalen om sikring av felleskostnader gjelder til den blir sagt opp av en av partene.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Det finnes ikke ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver. Det skal ikke være nødvendig med ferdigattest for bygg eldre enn 1998. (Da nye regler om ansvar ble innført)

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Bestemmelse ifølge skjøte. Rettighetshaver: Fredrikstad kommune.
Bestemmelse om vann og kloakkledning
Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler
Konferer megler for mer informasjon.

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Eiendommen er regulert til bebyggelse og anlegg i kommuneplan for Fredrikstad byområde 2011-2023 som er godkjent 06.12.2012. Det er også regulert til frisiktsone, konsentrert småhusbebyggelse og felles avkjørsel i reguleringsplan 0106497, Evenrødveien, g/s (fra Veum alle til Evenrødbekken, fylkesvei B-381) som er godkjent 13.02.2003.

Totale kostnader

2 400 000,- (Prisantydning)
142 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
2 542 000,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 147,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
2 557 147,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking. Dette innebærer at oppdragsansvarlig har plikt til å melde fra til Økokrim om eventuelle mistenkelige transaksjoner.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF Mette Ledang

Ref.: 710190061