Hopp til innholdet
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow

Christoffer Hellums Vei 28, 0951 Oslo

Velholdt og hyggelig 2-roms andelsleilighet i 3. etg med nytt flott bad regi brl - Sydvestvend balkong - Sentralfyring!

Prisantydning

2 450 000,-

BRA/P-rom

55 kvm / 55 kvm

Boligtype

Andelsleilighet

Det er ingen planlagte visninger på denne boligen. Vennligst kontakt megler.

Totalpris inkludert omkostninger
2 786 147 kr
Prisantydning
2 450 000 kr
+ Andel fellesgjeld
321 000 kr
+ Omkostninger
15 147 kr
= Totalpris
2 786 147 kr
Felleskostnader
4 816 kr/mnd
Antall rom
2
Antall soverom
1
Primærrom
55 kvm
Bruksareal
55 kvm
Etasje
3
Eierform
Borettslag
Boligtype
Andelsleilighet
Kommune
Oslo
Byggeår
1963
Energimerking
Rød D

Mer om boligen

En meget velholdt og romslig 2-roms andelsleilighet beliggende i lavblokkens 3. etasje. Alle rom er store og romslige og fremstår med parkett på gulver, malte strier på vegger samt malte takoverflater. Original malt kjøkkeninnredning og det er muligheter for spiseplass ved kjøkkenvinduet. Borettslaget har nylig skiftet ut vann- og avløpsrør med tilhørende rehabilitering av bad/wc. I korte trekk betyr det at det byttet vann- og avløpsrør frem til eksisterende utstyr på kjøkkenet. På badet er det nytt sluk, nytt røropplegg, opplegg for vaskemaskin, varmekabler i gulv, underliggende membran, fliser på gulv og vegger samt downlights i tak. Innredningen er bestående av bl.a dusjdører, vegghengt wc, servantmøbel med underskap, overskap med speil og overlys samt nytt blandebatteri og dusjgarnityr. Varmtvannsberederen er også skiftet. Felleskostnadene inkluderer bl.a sentralfyring og kabel-tv med internett. Christoffer Hellums Vei 28 ligger skjermet og tilbaketrukket men likevel sentralt på Kalbakken med gangavstand til offentlig kommunikasjon som t-bane, tog og buss. I umiddelbar nærhet finnes bl.a. lekeplass, nærbutikk, skole og barnehage, treningssentre, svømmehall, bibliotek, flere matbutikker og apotek. Kort vei til tur-stier og Lillomarka.

Beliggenhet

På Kalbakken ca. 10 km nordøst for Oslo sentrum med avkjøring fra Trondheimsveien ligger Nordtvedtbekken borettslag. Et veldrevet borettslag sentralt men alikevel tilbaketrukket på Kalbakken med gangavstand til bl.a. offentlig kommunikasjon, senter på Kalbakken med godt utvalg av daglivare forretninger, apotek, Bare Trening og Elixia treningssentre med mer. Forøvrig ligger Joker nærbutikk, Nordtvet bad med svømmehall og treningssenter like ved boligen. Nærmeste større senter er på Linderud, alternativt Grorud Senter.

Med bare 5 minutters gange er det et rikt utvalg av kollektivtransport. Kalbakken T-banestopp med bane nr. 5 mot Vestli med hyppige avganger på dagtid (ca. 16 min. til Oslo sentrum) alternativt Rødtvet T-banestopp. Ifra Kalbakkveien og ifra Sagstuveien går flere bussalternativer. Fra Trondheimsveien går flybussen til Gardemoen og buss til Nittedal, Lillestrøm og flere steder nordover. Det er fine turmuligheter i nærområdet hvor det nå også utbedres turveier langs Grorudelva som går opp i naturskjønne områder i Lillomarka hvor det er skiløyper og lysløyper med flotte turområder sommer som vinter.

I området finner man Grorudparken som starter ved Groruddammen og fortsetter nedover langs Alnaelva. Grorudparken er like stor som Frognerparken og har sildrende vann med lys, nye broer og bålplasser med benker. Prestegårdshagen og hageanlegget som tidligere var gjengrodd og utilgjengelig er innlemmet i parken.

Bebyggelse

Meget veletablert og rolig område som på det meste består av lavblokker med store grøntområder mellom og rundt blokkene. Området Kalbakken er utbygget i perioden 1947-1965. Dette borettslaget består av 88 andelsleiligheter, fordelt på 2 bygninger med 8 oppganger. Borettslaget har adressene: Christoffer Hellums vei 20 til 34.

Adkomst

Det er enkelt å komme seg til og fra Christoffer Hellums vei 28 med både med bil, buss, t-bane og tog. T-bane; Gangavstand til Kalbakken T-banestasjon (10 min) alternativt Rødtvedt T-banestasjon (10 min) . T-bane linje 4 og 5 mot Vestli som går hvert 7. minutt i rushtiden. Buss; Holdeplass i Nedre Kalbakkvei og Kalbakkveien med flere alternativer (nr. 22, 25, 31, 301). Husk at buss 31 går hele døgnet. Buss 321 til Lillestrøm ca 30 min. Det er ekspressbusser, heriblant flybussen fra Trondheimsveien. Bil; Ta av fra Trondheimsveien R4 mot Kalbakken, ta til høyre i rundkjøringen, ta til venstre i lyskrysset og du er i Kalbakkstubben. I første kryss møter du Christoffer Hellums vei inn til venstre. Tog; Nyland togstasjon ca. 15 minutters gange. Det vil bli skiltet fra OBOS Eiendomsmeglere ved fellesvisninger.

Byggemåte

Lavblokk på 4 etasjer, kjeller og loft som er oppført i mur- og betongkonstruksjoner med leilighets skillende dekker i armert betong. Yttertak i saltakkonstruksjon med kaldtloft som er tekket med takstein og utvendige fasader som er rehabilitert i 2012/13 med etterisolering og pussystem på fasader og nye balkonger. Grunnmur i betongkonstruksjon og bygningen er antatt fundamentert på faste eller komprimerte masser. Utvendig drenering er utført i regi av borettslaget i 2012/13. Vinduer med trerammer og 3-lags isolerglass fra 1986. Dobbelfløyet balkongdør med trerammer og 3-lags isolerglass fra 1986. Entredør type B-30/db40 som er brann- og lydklassifisert. Vest-sydvestvendt balkong på ca.3,5m² med adkomst fra stue. Nye balkonger i forbindelse med fasaderehabiliteringen i 2012/13. Adkomst til leiligheten via felles trappeoppgang med malte tak- og veggoverflater og betongtrapper. Felles røropplegg med vannrør, lekkasjevarsler, avløpsrør og soilrør er skiftet i regi av borettslaget i 2018. Automatsikringer i sikringsskap og hovedsikring på 40 Amp. Strømmåler for automatisk avlesning er montert i 2017. Innvendig elektrisk anlegg i leiligheten er en kombinasjon av skjult og åpent anlegg.

Innhold

Entrè, bad/wc, kjøkken, stue og soverom.

Areal

Primærrom: 55 kvm, Bruksareal: 55 kvm, Bruttoareal: 61 kvm

Standard

Entré: Parkett på gulv, malte strier på vegger og malt tak.
Bad/wc: Nytt flott bad med fliser på gulv og vegger, malt tak med downlights. Innredningen består av hengslede dusjdører, vegghengt wc, servant med underskap, speil overskap med overlys, varmekabler i gulv og opplegg for vaskemaskin der vaskemaskin følger. Badet ble totalrenovert i regi borettslaget i 2018 med nye oveflater, sluk, røropplegg, membranløsninger, varmekabler samt innredning. Overtakelse av alt arbeid i henhold til kontrakten var 13. desember 2018, og garantitiden på 5 år løper fra denne datoen.
Kjøkken: Parkett på gulv, malte strier på vegger og malt tak. Original malt kjøkkeninnredning med dobbel oppvaskkum med helt benkebeslag. I forbindelse med våtromsrehabiliteringen er det satt inn nye varmtvannsberedere og det er installert automatisk vannstoppventil. Muligheter for en hyggelig spiseplass ved kjøkkenvinduet. Komfyr og kjøleskap følger.
Stue: Parkett på gulv, malte strier vegger og malt tak. Fra stuen er det utgang til en hyggelig sydvestvendt balkong på ca. 3,5 kvm.
Soverom: Parkett på gulv, malte strier på vegger og malt tak. Plassbygd garderobeskap.

Utstyr

Boligen disponerer 1 kjellerbod, 1 loftsbod, samt bruk av fellesrom i kjelleren, tilgang til fellesvaskeri i Kalbakkstubben 9, kabel-TV (leverandør Canal Digital) og port-telefon med dør-åpner.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med sentralfyring som er inkludert i felleskostnadene.

Tomten

Andel i 6.708 kvm eiet tomt for hele borettslaget. Borettslagstomten er meget pent opparbeidet med flotte grøntområder på baksiden av blokken med grillplass og sittegrupper, ellers er området pent beplantet med trær og prydbusker. På inngangssiden er det små grønne øyer mellom oppgangene. Barnevennlig med flere alternative lekeplasser og sittegrupper i området. Eiendommen er konsesjonsfri. Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Parkering

Borettslaget har parkeringsplasser til leie. Fordeling til de interesserte skjer etter ventelister. Årlig leie for parkeringsplass er kr. 600,-. Forøvrig gateparkering etter gjeldende regler.

Vei/vann/avløp

Offentlig.

Forretningsfører

OBOS tlf, 22 86 55 00.

Borettslaget

Nordtvetbekken borettslag.

Forkjøpsrett

Forkjøpsrett for medlemmer av OBOS samt andeleiere i borettslaget. Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

13.08.2019

Styregodkjennelse

Ved eierskifte må erververen godkjennes av styret.

Dyrehold

Det er tillatt å holde husdyr etter søknad og godkjennelse fra styret i borettslaget. Dyreeier må forholde seg til borettslagets regler for dyrehold som er beskrevet i husordensreglementet.

Forsikring

Borettslaget er forsikret hos Tryg Forsikring.

Ligningsverdi

Kr. 711 692,- for inntektsåret 2018 som primærbolig.
Kr. 2 562 092,- for inntektsåret 2018 som sekundærbolig.
Tallene er beregnet utifra skatteetatens boligkalkulator 02.07.2019.
Ligningsverdien skal utgjøre ca. 30 % av markedsverdi for primærbolig (der eier er folkeregistrert pr. 1. januar), og 100 % for sekundærbolig.

Eiendomsskatt

I 2016 ble det innført eiendomsskatt på boliger og annen fast eiendom i Oslo, slik som ubebygde tomter, fritidsboliger mv. Det gis et bunnfradrag på 4 millioner kroner for boliger og fritidsboliger. Skattesatsen i 2017 er på 3 promille, se www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

Felleskostnader

Kr. 4 816,- som inkluderer sentralfyring, kabel-tv og internett, kommunale avgifter, forsikring av bygning, drift- og vedlikehold av borettslagets fellesareal og nedbetaling av fellesgjeld.

Andel fellesgjeld/fellesformue

Andel fellesgjeld kr. 321 000,- pr. 01.07.2019.
Andel fellesformue kr. 66.989,- pr. 31.12.2018.

Lånevilkår

Boretslaget har 2 felleslån:
Lån 1: OBOS annuitetslån med restsaldo kr. 17.754.780,- (på leil. nivå kr. 227.628,-) med restløpetid 29 år. Rente 2,65% flytende. Kapitalkostnader kr. 940,-
Lån 2: OBOS annuitetslån med restsaldo kr. 7.275.657,- (på leil. nivå kr. 93.278,-) med restløpetid 7 år 11 mnd. Rente 2,65% flytende. Kapitalkostnader kr. 1 090,-

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Garantiordning

Borettslaget har avtale med OBOS om garanti for betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuelle manglende innbetalinger av felleskostnader.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Følgende ferdigattester foreligger:
- Christoffer Hellums vei 28-34 - Utvidelse balkonger - Ferdigattest - 2013
- Christoffer Hellums vei 28-34 - Fasadeforandr - Ferdigattest - 1991
- Christoffer Hellums vei 28-34 - Boligblokk - Ferdigattest - 1970
- Christoffer Hellums vei 20-34 - Bod - Ferdigattest - 2013

Diverse

- Fellesvaskeri i Kalbakkstubben 11.
- Automatsikringer i sikringsskapet.
- Borettslaget ble fasaderehabilitert i 2012.
- 1 kjeller og 1 loftsbod.
- Kort vei til offentlig kommunikasjon og butikker.
- Borettslaget har avtale med Odin Renhold om renhold i trappeoppganger og fellesarealer.
- Inkludert i felleskostnadene er det bl.a sentralfyring, kabel-tv og internett.
- Borettslaget har en vaktmester som utfører enklere vaktmesteroppgaver på borettslagets fellesområder.
- Telenor Norge AS er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester.

Spesielle bestemmelser:
- Det er kun integrerte hvitevarer som følger dersom annet ikke er avtalt. Komfyr, kjøleskap og vaskemaskin følger i den stand det står.
- Boligen er rengjort i forkant av visning og vil ikke bli ytterligere rengjort til overtakelse. Boligen vil bli tømt for løsøre.

Styrets planer for 2019:
Rørrenovering/rørfornying av bunn- og uttrekksledninger
Bunnledningene (avløpsrør for vann og kloakk) som ligger under kjellergulv har stedvis stor slitasje, sprekker i rør, stedvis mye vannfylling samt stedvis mye belegg. OBOS Prosjekt har tidligere anbefalt at et prosjekt med rørfornying av bunnledningene gjennomføres som et eget prosjekt etter våtromsrehabiliteringen. Det inngått avtale med OBOS Prosjekt på prosjektadministrasjon, som vil bistå styret videre i dette arbeidet.

Vedlikeholdshistorikk:
Øvrige rehabiliteringer i borettslaget: Skiftet vinduer og balkongdører i 86, nye porttelefoner i oppgangene i 88, entredørene i leilighetene skiftet ut, vinduene oppgradert, takluker skiftet ut i 94, rehabilitering av takene, med tilhørende piper, renner, nedløp og snøfangere på begge bygningene i 97/98, uteanlegg bak blokkene oppgradert med hellelagt gangvei, plass med utegrill og lekeplass i 98, oppgradert el-anlegg i 05/06, utvendig fasaderehabilitering, nye balkonger og drenering i 2012/13, opparbeidelse av utearealer i 2013, ny avfallsløsning med nedgravde containere og utskifting av dekoder og modem fra Canal Digital i leilighetene i 2014 og nytt porttelefonanlegg og elektronisk låssystem på dørene inn til oppgangene i 2015. 2016 Tilstandsvurdering vann- og avløpsrør og bad Tilstandsvurdering bunn- og uttrekksledninger Flekkfjerning/vask og boning av trappeoppganger. 2017 - 2018 Prosjektering for utskifting av vann- og avløpsrør med tilhørende rehabilitering av bad som gjennomføres i 2018. 2018 Nytt kjellerstrekk for kaldtvann. Utskifting av vann- og avløpsrør med tilhørende rehabilitering av samtlige bad. Utskiftning av varmtvannsberedere i alle leilighetene, og installert automatisk vannstoppventil.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel. Eiendommen/området er regulert til bolig.

Totale kostnader

2 450 000,- (Prisantydning)
321 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
2 771 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 147,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
2 786 147,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking. Dette innebærer at oppdragsansvarlig har plikt til å melde fra til Økokrim om eventuelle mistenkelige transaksjoner.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Kim Thu

Ref.: 703190147