Hopp til innholdet
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow

Østerdalsgata 2A, 0658 Oslo

Gjennomgående pen 4-roms. 2 bad. Balkong ca 6 kvm. Garasjeplass. IN-ordning. Ingen dok.avgift. INGEN FORKJØPSRETT!

Prisantydning

5 400 000,-

BRA/P-rom

85 kvm / 85 kvm

Boligtype

Leilighet

Det er ingen planlagte visninger på denne boligen. Vennligst kontakt megler.

Totalpris inkludert omkostninger
5 610 347 kr
Prisantydning
5 400 000 kr
+ Andel fellesgjeld
198 000 kr
+ Omkostninger
12 347 kr
= Totalpris
5 610 347 kr
Felleskostnader
5 346 kr/mnd
Antall rom
4
Antall soverom
3
Primærrom
85 kvm
Bruksareal
85 kvm
Etasje
2
Eierform
Borettslag
Boligtype
Leilighet
Kommune
Oslo
Byggeår
1990
Energimerking
Rød F

Mer om boligen

Leilighet beliggende på Vålerenga i Oslo i et veletablert boligområde nedenfor Etterstad og ovenfor Galgeberg. Det er ingen gjennomgangstrafikk i Strømsveien grunnet bussbommen (på Galgeberg). Området er et av Oslos best bevarte trehusområder med sitt mangfold av bygårder, fargerike trehus, stille smågater og nærhet til sentrumskjernen. Området er sentralt, samtidig som borettslagets fellesområde ligger skjermet med fint felles opparbeidet gårdsrom.

Flotte turstier i umiddelbar nærhet langs Alnaelva og Svartdalsparken, noe som gir gode rekreasjonsmuligheter både sommer og vinter. I nærheten er det også store friluftsområder, slik som Østensjøvannet og hele Østmarka. Friarealene på Valle Hovin, Middelalderparken med vannspeil i Gamlebyen og badeplassen på Sørenga samt Operaen er også i relativt kort avstand fra boligen. Nærhet til Etterstad kolonihage. Det er også kort vei til idylliske Kampen, Jordal Amfi, Grûnerløkka, Youngstorget/sentrum. Nærmeste senter er Tøyen med sine kafeer og bibliotekstilbud for store og små og Fyrsikktorget med mangeartede forretninger og servicetilbud. Det er mye som skjer i området, med blant annet Ensjøbyen og ny fotballstadion på Helsfyr og det er ny ishall på Jordal under oppføring.

Det er barnehager og skole i alle trinn i nærområde.

Området har god offentlig kommunikasjon, med både buss og t-bane. 37-bussen stopper rett utenfor døren og det er fire linjer på t-banen 7 minutters gange bortenfor.

Adkomst

Adkomst til boligen fra østerdalsgata via felles oppgang. Det vil bli skiltet med visningsskilt under annonserte fellesvisninger. Se kartskisse for detaljert veibeskrivelse til eiendommen eller gå inn på www.ruter.no for informasjon om offentlig kommunikasjon.

Byggemåte

Grunnmur i støpt betong. Støpte betongdekker. Bærende konstruksjon i betong/stål innfelt med bindingsverk, antatt isolert med mineralull, i henhold til forskrifter som var gjeldende da bygningen ble oppført, innvendig kledd med plater, og utvendig med spekket tegl. Vinduer med isolerglass fra byggeperioden, karm og ramme i tre . Balkongdører med isolerglass fra byggeperioden, karm og ramme i tre. For nærmere teknisk beskrivelse av eiendommen se tilstandsrapport i salgsoppgaven. Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken.

Innhold

Lys gjennomgående 4-roms med store vindusflater som gir gode lysforhold. Leiligheten har 2 bad og en meget god planløsning og består av:

Entré med 2 skyvedørsgarderober.

3 soverom hvorav hovedsoverommet har skyvedørsgarderobe og adkomst til bad.

Bad 1:
Flislagt bad med varmekabler. Innfliset badekar, veggmontert klosett, servant i innredning. Opplegg vaskemaskin. Vindu som gir fint naturlig lys på badet.

Bad 2:
Flislagt bad med varmekabler. Veggmontert dusj med dusjvegger, veggmontert klosett og servant.

I følge opplysninger gitt av eier ble begge bad oppusset av forrige eier i 2009, dette er ikke sjekket av ansvarlig megler.

Kjøkken med fransk balkong og plass for spisebord. Tidsmessig kjøkkeninnredning ny i 2012 med lakkert front, heltre benkeplate, rustfri oppvaskkum, integrert stekeovn/platetopp/oppvaskmaskin, ventilator og plater med glass over benk.

Stue med plass til sofagruppe og spisebord.

Adkomst til sørøstvendt balkong på ca. 6 kvm. Plass til utemøbler.

Leiligheten disponerer bod i underetasje på ca 7 kvm.

Garasjeplass,medfølger boligen i felles parkeringsanlegg med 26 garasjeplasser i kjelleren.

Styret ivaretar vaktmesteroppgavene. Borettslaget har avtale med Madara om renhold av fellesarealene. Get er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester.

Lave kjøpsomkostninger. INGEN DOKUMENTAVGIFT.

Det oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport vedlagt i salgsoppgaven.

Areal

Primærrom: 85 kvm, Bruksareal: 85 kvm, Bruttoareal: 95 kvm

Oppvarming

Elektrisk oppvarming samt varmekabler i begge bad.

Tomten

Andel i felles eiet tomt for borettsslaget på 1 036 kvm. Borettslaget er pent opparbeidet med beplantning og sittegrupper.

Parkering

Garasjeplass medfølger boligen. Borettslaget har felles parkeringsanlegg med 26 garasjeplasser i kjelleren. Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Forretningsfører

OBOS

Borettslaget

Sætrehjørnet Borettslag består av 30 andelsleiligheter og er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 956117070, og ligger i bydel Gamle Oslo i Oslo kommune med følgende adresse:
Østerdalsgt 2 A-C
Gårds- og bruksnummer :
232 401
Første innflytting skjedde i 1991.

Forkjøpsrett

Avklares raskt og parallelt. Se www.obos.no eller kontakt megler for ytterligere info. Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

13.06.2019

Styregodkjennelse

Ja.

Dyrehold

Det er tillatt å holde hund eller katt etter innflytting kun dersom søknad blir godkjent av styret. Hunde- og katteeiere plikter å rette seg etter styrets vedtekter for dyrehold, således også på borettslagets område. Hunde og katteeiere er ansvarlig for skader og ulemper dyret medfører for eiendom og personer. Berettigede klager på dyreholdet kan medføre plikt til å fjerne dyret/dyrene. Konf. husleiekontrakten.Konferer fremlagte husordensregler på visningen. Husordensreglene kan også utleveres ved henvendelse til ansvarlig megler.

Forsikring

Borettslagets eiendom er forsikret i If Skadeforsikring. Innboforsikring må tegnes av den enkelte beboer.

Ligningsverdi

Ligningsverdi for inntektsåret 2017:
Som primærbolig: kr 1 328 858,-
Som sekundærbolig: kr 4 783 888,-

Felleskostnader

Totale felleskostnader kr 5.346,- inkluderer varmt vann, trappevask, kommunale avgifter, felles bygningsforsikring, forretningsførsel, strøm til fellesarealer, vaktmestertjenester.
Herav:
Felleskostnader: kr 3.754,-
Dugnad: kr 100,-
Kabel-tv- bredbånd: kr 380,-
Kapitalkostnader kr 1.112,- . Kjøper har også mulighet til å innfri andel fellesgjeld se eget avsnitt om dette under lånevilkår

Lånevilkår

Spesifikasjon av selskapets lån og vilkår:

Lånetype: HUS601, annuitetslån
Saldo: kr 1.323.303,-
Løpetid: 2 år 4 md
Rentesats: 1,55%, flytende rente
Andel av saldo: kr 0,-

Lånetype: OBBK01, annuitetslån
Saldo: kr 3.342.919,-
Løpetid: 19 år 2 md
Rentesats: 2,80%, flytende rente
Andel av saldo: kr 197.593,-

Borettslaget har inngått avtale om individuell nedbetaling av fellesgjelden (IN-avtale). Dette gir andelseier adgang til å innbetale sin del av fellesgjelden på dette lånet. Innbetaling forutsetter at andelseier har inngått en egen avtale med borettslaget. Innbetaling kan foretas to ganger pr. år ved terminforfall 30. mai og 30. november på borettslagets felleslån. Andelseier må ta kontakt med OBOS minimum en måned før terminforfall for opprettelse av avtale. Innbetalingen må være kreditert OBOS' klientkonto senest 10 dager før terminforfall. Minimumsbeløpet for innbetaling er kr 60 000 pr. gang. Ved innfrielse av andel fellesgjeld på dette lånet vil man få redusert sine kapitalutgifter (andel renter og avdrag kr 1.112,-) som kreves inn sammen med felleskostnadene. Felleskostnadene vil da utgjøre kr 4.234,- ifølge info fra forretningsfører. I følge info fra forretningsfører. Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene. Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Garantiordning

Boligen inngår i et OBOS -tilknyttet borettslag. Det er garantiordning, dvs. at man ikke blir ansvarlig for "naboen" sin evt. manglende betaling av felleskostnader. Dersom borettslaget påføres økonomiske tap som følge av manglende innbetalte felleskostnader, garanterer OBOS overfor borettslaget full inndekning av disse manglende innbetalte felleskostnader.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Østerdalsgata 2 A-C - Boligblokk - Ferdigattest - 1991
Det at det foreligger ferdigattest og/eller brukstillatelse er ingen garanti for at det ikke er utført arbeider som ikke er godkjent og/eller byggemeldt.

Utleie

Boligen har bare én boenhet. Følger borettslagslovens §§ 5-5 og 5-6. Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseieren selv eller person nevnt i borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bodd i boligen i minst ett av de siste to årene.

Diverse

Rehabilitering og større vedlikehold i borettslaget:

2016 - 2016 Nytt brannvarslingsanlegg
2015 Rens ventilasjonsanlegg, avløpssystem Rens av ventilasjonsanlegg Rens av avløpssystemet
2015 Utbedring av tak over toppleiligheter iC Utbedring av tak over toppleiligheter i oppgang C
2013 Porttelefon, postkasser + dører gårdsrom Nytt porttelefonanlegg. Nye oppgangsdører og port til gårdsrom. Nye postkasser.
2011 Rehabilitering heis oppgang A Rehabilitering av heis oppgang A.
2011 - 2012 Varmtvannsberederanlegg oppgrad. Oppgradering av varmtvannsberederanlegg
2010 Utbedring tak og bakgård.
2009 Oppgradering av VVS-tekniske anlegg Oppgradering av VVS-tekniske anlegg ble påbegynt.
2008 Rehabilitering bad og oppgrad. uteanlegg Rehabilitering bad, rens av ventilasjonskanaler samt oppgradering av VVS-tekniske installasjoner og automatikk.
2007 Maling av vinduer og fasade
2004 Vedlikehold av tak etter vannlekkasje
2003 Oppført sykkelbod
2001 Rehabilitering av utenomhusarealet

For mer utfyllende opplysninger om borettslaget og fremtidige vedlikeholdsplaner, se fremlagt årsmelding med regnskap på visningen. Årsmelding med regnskap kan også utleveres ved henvendelse til ansvarlig megler.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel. Eiendommen/området er regulert til bolig med tilhørende anlegg.

Totale kostnader

5 400 000,- (Prisantydning)
198 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
5 598 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
12 347,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
5 610 347,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking. Dette innebærer at oppdragsansvarlig har plikt til å melde fra til Økokrim om eventuelle mistenkelige transaksjoner.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet (04.06.2019) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (Tilstandsrapport, egenerklæringsskjema og energiattest)
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Vibeke R. Spinnangr

Ref.: 701190076