Hopp til innholdet
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow

Akerlia 27, 0951 Oslo

Unik mulighet! Strøken 3-roms endeleilighet. Balkong med flott utsikt. Påkostet i senere år med gjennomført stil.

Prisantydning

3 050 000,-

BRA/P-rom

71 kvm / 64 kvm

Boligtype

Leilighet

Det er ingen planlagte visninger på denne boligen. Vennligst kontakt megler.

Totalpris inkludert omkostninger
3 224 347 kr
Prisantydning
3 050 000 kr
+ Andel fellesgjeld
162 000 kr
+ Omkostninger
12 347 kr
= Totalpris
3 224 347 kr
Felleskostnader
3 936 kr/mnd
Antall rom
3
Antall soverom
2
Primærrom
64 kvm
Bruksareal
71 kvm
Etasje
2
Eierform
Borettslag
Boligtype
Leilighet
Adresse
Akerlia 27
Kommune
Oslo
Byggeår
1956
Energimerking
Lys grønn F
Tone Thalberg Andersen

Tone Thalberg Andersen

Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF

Mer om boligen

Vi har gleden av å presentere denne unike 3-roms endeleiligheten med en flott beliggenhet på Kalbakken! God planløsning, romslige rom og store vinduer som gir rikelig med lys gjør at dette er en leilighet som passer de fleste. Adkomst til skjermet, innglasset balkong på 7 m² fra stuen.

Leiligheten er pusset opp i senere år og er av en særdeles god standard og har en gjennomført stil - denne muligheten vil du ikke gå glipp av!

Meget god beliggenhet med alt man trenger innen kort avstand. På Kalbakken er det godt å bo, og lett å trives. Her bor man skjermet med marka i nærheten - men samtidig er veien til byen kort!

- Gjennomgående leilighet med mye lys.
- Moderne og gjennomført stil
- 7 m² innglasset balkong med fritt utsyn, et ekstra rom for store deler av året.
- Bad totalrehabiliter i regi av borettslaget rundt 2006
- Gjennomført kvalitetskjøkken fra Origo i 2015
- Kvalitetsmessig enstavs parkett i både stue og soverom
- Sentralfyring, kabel-tv og bredbånd inkl i felleskostnadene
- Rask avklaring av forkjøpsrett
- Ingen dokumentavgift!

Entré: Romslig entré. Garderobe med skyvedørsfronter, delvis med speil og fastmonterte hyller. Det er også elektrisk uttak så du kan sette inn en fryser. Flislagt gulv. Sparklede og malte, glatte vegger. Senket kasse med down-lights.

Stue: Stue med gode lysforhold både på dag-og kveldstid. Romslig med god plass til både spisestue og sofagruppe. De store vindusflatene i stua sørger for rikelig med naturlig lys og skaper en behagelig romfølelse. Utgang til innglasset balkong. 1 stavs parkettgulv. Sparklede og malte vegger. Senket kasse med down-lights. Lun og hyggelig stue med god atmosfære både på dag-og kveldstid.

Balkong: Utgang fra stue til 7 m² koselig, innglasset balkong. Skjemet med lite innsyn, men med en flott utsikt! Panelte vegger inn mot leiligheten. Montert uteblysning og strømuttak. Dette er et ekstra rom for store deler av året. Her kan du nyte både solrike dager og lune kvelder.

Kjøkken: Separat kjøkken med Origo kjøkkeninnredning fra 2015. Et godt planlagt kjøkken med godt med mye skap-og benkeplass. Laminat benkeplate, glass plate over benk, nedfelt kum, kullfilter vifte. Integrert komfyr, induksjon platetopp, oppvaskmaskin, kjøl/frys skuffer, mikro-ovn og vinskap. Kjøkkenet er av en meget god standard og har en gjennomført stil!

Bad: Flislagt bad, arbeidet er utført i regi av borettslag og var ferditstilt rundt 2006. Her ble det nye rør, pvc sluk, membran, flis og down-lights. Godt med benkeplass og nedfelt servant. Overskap med speil i front. Toalett. Dusj i hjørne med innadslående dører. Det er opplegg for vaskemaskin.

Hovedsoverom: Stort soverom med god plass til seng med tilhørende møblement, samt mye oppbevaringsplass. Skyvedørsgarderobe fra 2017. 1 stavs parkett på gulv. Glatte og malte vegger. Senket kasse med down-lights.

Soverom 2: Soverom av god størrelse med skyvedørsgardrober på en hel vegg. 1 stavs parkett på gulv. Her har man mulighet for et barnerom, gjesterom eller kanskje et kontor?

Beliggenhet

Akerlia 27 ligger skjermet til på Kalbakken ca 10 km nordøst for Oslo sentrum med avkjøring fra Trondheimsveien i Akerli borettslag. Et veldrevet, nylig utvendig rehabilitert og prisbelønt borettslag sentralt på Kalbakken med kort vei til skole og barnehage. Kjøpesenter på Kalbakken med godt utvalg av dagligvareforretninger, apotek, treningssentrene Bare Trening og Sats med mer. Forøvrig ligger Nordtvet bad i nærområdet med svømmehall og Nordtvet bibliotek. Storsenter på Linderud, alternativt Grorud Senter.

Innen få minutters gange er det et rikt utvalg av kollektivtransport. Kalbakken T-banestasjon med T-banelinje nr. 4 og 5 mot Vestli med hyppige avganger på dagtid (ca. 16 min. til Oslo sentrum). Fra Kalbakkveien og fra Sagstuveien går flere bussalternativer. Fra Trondheimsveien går flybussen til Gardemoen og buss til Nittedal, Lillestrøm og flere steder nordover. Det er fine turmuligheter i nærområdet med flotte turveier langs Alnaelva som går opp i naturskjønne områder i Lillomarka hvor det er skiløyper og lysløyper med flotte turområder sommer som vinter.

Med bare 10 minutters gange finner man Grorudparken som starter ved Groruddammen og fortsetter nedover langs Alnaelva. Grorudparken er like stor som Frognerparken og har sildrende vann med lys, nye broer og bålplasser med benker. Prestegårdshagen og hageanlegget som tidligere var gjengrodd og utilgjengelig er nå innlemmet i parken.

Kalbakken og området rundt er et flott sted som du bør gjøre deg kjent med.

Bebyggelse

Området Kalbakken er utbygget generelt mellom 1947-1964 og består på det meste av småhus, lavblokker og kun få høyblokker. Akerli borettslaget består av 406 andelsleiligheter. Tomten har diverse grøntanlegg med asfalterte internveier og adkomst til bebyggelsen.

Adkomst

Det er lett å komme seg til Akerlia 27 med både Buss, t-bane og tog.
- T-bane: Gangavstand til t-banestasjon på Kalbakken (8 min) og Rødtvedt (8 min). T-bane linje 5 mot Vestli (avgang hvert 7. min i rushtiden).
- Buss: Holdeplass i Nedre Kalbakkvei og Kalbakkveien med flere alternativer (nr. 25, 31, 301). Buss nr. 31 går hele døgnet. Det er ekspressbusser, heriblant flybussen fra Trondheimsvn.
- Bil: Ta av fra både Trondheimsvn (R4), fra Østre Aker vei og E 6. Om du kommer ovenfra eller nedenfra er du i Nedre Kalbakk vei, ta av videre inn Kalbakkstubben, ta rett fram så møter du Akerli, ta til høyre og du får leiligheten på venstre hånd.
Det vil bli skiltet fra OBOS Eiendomsmeglere ved fellesvisninger.

Byggemåte

Oppført i 1956. Lavblokk med bærende konstruksjon i mur og betong. Fasader pusset opp med teglsteinsforblending. Leilighetenes skillende vegger i 1-stens tegl, etasjeskillere i betong og innervegger i tegstein med pussede overflater. Bygningene er antatt fundamentert på såler. Vinduer med malte trerammer og 3-lags isolerglass samt balkongdører ble byttet i 2013.

Innhold

Entré, bad/wc, kjøkken, stue og 2 soverom

Areal

Primærrom: 64 kvm, Bruksareal: 71 kvm, Bruttoareal: 76 kvm

Standard

Vegger: Glatte malte flater fra 2017. Fliser på bad.
Gulv: 1 stav eike parkett i stue og begge soverom. Fliser i entre/gang og kjøkken. Fliser på bad.
Himling: Malte flater. Downlights på bad. Downlights på kjøkken, hovedsoverom, entre/gang og stue.
Vinduer: 3 lags isolerglass i vinduer fra 2013.
Kjøkken: Origo kjøkkeninnredning fra 2015, laminat benkeplate, glassplate over benk, kullfilter vifte, nedfelt kum, integrert komfyr, induksjon platetopp, oppvaskmaskin, mikroovn, vinskap og 2 kjøleskuffer.

Utstyr

- Dørcalling
- Sentralfyring, kabel-tv og internett inkl. i felleskostnadene.
- Innglasset balkong med flott utsikt
- Godt med bodplass. Loftsbod på 6 kvm og kjellerbod på 5 kvm.

Oppvarming

Sentralfyring inkl. i felleskostnadene. Varmekabler på bad.

Tomten

Andel i 47.373 kvm. eiet tomt. Borettslagstomten er meget pent stelt med grøntområder mellom og rundt blokkene. Blokken ligger tilbaketrukket i rolig område. Områdene er beplantet med hekk og prydbusker. Barnevennlig og hyggelig. På borettslagets fellesområde er det lett tilgjengelig lekeplass og sittegrupper. Et stille, usjenert og etablert område som framstår idyllitsk både sommer og vinterstid.
Eiendommen er konsesjonsfri.
Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Parkering

Borettslaget disponerer p-plasser som kan leies. Plasser tildeles etter lister/ansiennitet. Det er private garasjelag i området, dersom noe selges/leies bort kommer det normalt oppslag i oppgangen. Forøvrig gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Vei/vann/avløp

Offentlig.

Forretningsfører

OBOS, Hammersborg torg 1, 0129 OSLO, tlf: 22 86 55 00.

Borettslaget

Akerli borettslag.
www.akerli.no
Borettslaget har kontor i Kalbakkstubben 11, tlf 94799482, mail akerli@styrerommet.net.

Forkjøpsrett

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

15.04.2019

Styregodkjennelse

Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Dersom styret i borettslaget ikke godkjenner kjøper som ny eier, må boligen videreselges for kjøpers regning og risiko.

Dyrehold

Ikke tillatt. Se husordensregler for nærmere informasjon.

Forsikring

Akerli borettslag har forsikret bygningen hos Tryg Forsikring - polisenummer: 6653131.

Ligningsverdi

Kr. 796.465,- for inntektsåret 2018 som primærbolig.
Kr. 2.867.274,- for inntektsåret 2018 som sekundærbolig.
Tallene er beregnet utifra skatteetatens boligkalkulator pr. 04.04.2019.
Likningsverdien skal utgjøre ca. 30% av markedsverdi for primærbolig (der eier er folkeregistrert pr. 1. januar), og ca 84% for sekundærbolig (alle andre boliger).

Felleskostnader

Kr. 3.936,- som dekker:
Sentralfyring (kr.475,-), kabel-tv og internett, kommunale avgifter, drift og forsikring av brl., nedbetaling av fellesgjeld(kr.1.079,-), trappevask, vaktmester m.m.

Felleskostnadene økte med 3 % fra 01.03.2018.

Andel fellesgjeld/fellesformue

Andel fellesgjeld: kr. 162.000,- pr. 01.04.2019
Andel fellesformue: kr. 11.138,- pr. 31.12.2018

Lånevilkår

Borettslaget har 1 lån:

EIKA2-152068205
Annuitetslån med 12 terminer pr. år.
Flytende rentesats pr. 01.04.2019 er 2,05% pa.
Restløpetid 14 år og 5 mnd.
Saldo pr. 01.04.2019 er kr.60.133.825,-.
Andel av saldo er kr.161.349,-
Kapitalkostnader er kr.1.079,-

Det er ikke mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld (IN-lån).

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Følgende ferdigattester foreligger:
- Akerlia 27-29-31 - Vaaninghus - Arkivkort (attestert) - 1960
- Akerlia 27-29-31 - Balkonger - Ferdigattest - 1996
- Akerlia 27-29-31 - Rehab vaatrom - Ferdigattest - 2007

Utleie

Begrenset mulighet for utleie. For nærmere opplysninger, se borettslagsloven, vedtekter og husordensreglene til borettslaget.

Diverse

Taklampe på soverom 2 følger ikke boligen. Varmelampe på balkong følger ikke boligen.

- Samtlige dører er byttet til nye profilerte dører.
- Samtlige lister er nye profilerte lister.
- Utstrakt bruk av down-lights, LED lys i entre, bad, soverom, stue, og kjøkken.
- Det er lagt opp 3 ekstra kurser i sikringsskapet.

Borettslaget har godt med egenkapital de er delvis benyttet på.
Nytt avfallssystem, kostnad kr 2 mill som betales med oppsparte midler.
Opprettelse av nye parkeringsplasser og endring av lekeplasser, kostnad kr 1,5 mill som betales med oppsparte midler.

Nytt låsesystem vurderes, men blir mest sannsynlig tidligst 2018/2019. Kontakt driftsleder/daglig leder for mer informasjon

Rehabilitering:
2017: På planene ligger nå utbedring av låssystem samt å utbedre balkongtak i 2017/2018 samt rørfornying av bunnledninger i 2020.
2013: Nye vinduer i hele borettslaget.
2009 Ny driftsgarasje
2005 - 2007 Våtromsrehabilitering. Avsluttet april 2007.
2002 Ferdigstillelse rehabiliteringsprosjekt fasade.
1999 Vedtak om rehabilitering av langfasader og inngangsparti.
1997 Rehabilitering av det elektriske anlegget.
1996 Paneling av balkongene.
1995 Nye balkonger. Isolering/forblending av gavlene.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Eiendommen/området er regulert til bolig. Innsigelser planarbeid på Kalbakkstubben 12B-14, Oslo Kommune, gnr 91, bnr 46 - Engsletta borettslag og Akerli borettslag har sammen sendt inn innsigelser på de foreliggende planene fra mottatte nabovarsel 05.11.2010. For nærmere informasjon kontaktes driftsleder i Akerli Borettslag. Det er gitt rammetillatelse til å bygge på 3 etasjer over butikken i Kalbakkstubben samt etabelere et serveringssted. Kontakt megler for ytterligere informasjon.

Det foreligger planer om å utvikle senteret i Nedre Kalbakkvei 2-4. Referanse til sak hos Plan og bygg nr. 201609614. Det er viktig å sette seg inn i dette dersom det har betydning for deg

Totale kostnader

3 050 000,- (Prisantydning)
162 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
3 212 000,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
12 347,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 224 347,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking. Dette innebærer at oppdragsansvarlig har plikt til å melde fra til Økokrim om eventuelle mistenkelige transaksjoner.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven ble opprettet 04.04.2019 og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven:
- Tilstandsrapport
- Egenerklæringsskjema
- Nabolagsprofil
- Energiattest
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Fagansvarlig/Eiendomsmegler Tone Thalberg Andersen

Ref.: 703190070