Hopp til innholdet
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow

Ingeniørveien, Kværnertoppen hus B leil. 4009, 0195 Oslo

Lys og lekker 4-roms leilighet fint beliggende i 4.etasje-Innflytting 25.juni-Balkong på 16.1 kvm-Garasjeplass-Heis

Prisantydning

2 900 000,-

BRA/P-rom

80 kvm / 74 kvm

Boligtype

Andelsleilighet

Det er ingen planlagte visninger på denne boligen. Vennligst kontakt megler.

Totalpris inkludert omkostninger
6 515 147 kr
Prisantydning
2 900 000 kr
+ Andel fellesgjeld
3 600 000 kr
+ Omkostninger
15 147 kr
= Totalpris
6 515 147 kr
Felleskostnader
9 105 kr/mnd
Antall rom
4
Antall soverom
3
Primærrom
74 kvm
Bruksareal
80 kvm
Etasje
4
Eierform
Borettslag
Boligtype
Andelsleilighet
Kommune
Oslo
Byggeår
2019
Energimerking
Grønn C
Nils_tore_gjone

Nils Tore Gjone

Fagansvarlig / Eiendomsmegler

Mer om boligen

Meget fin 4-roms leilighet i Kværnertoppen Borettslag under oppføring. Leiligheten ligger fint til i blokkens 4. etasje med nordvestvendt balkong på 16.1 kvm og felles takterrasse på hele 47.3 kvm.
Leiligheten Inneholder; Entré, gang, innvendig bod, baderom, 3 soverom, kjøkken og stue med utgang til nordvestvendt solrik balkong på 16.1 kvm. I tillegg følger kjellerbod og det vil være felles takterrasse med heisadkomst, samt fantastisk utsikt og solforhold.

Velkommen til visning i Kværnerbyen - Smeltedigelen 2 hvor vi har modell utstilt.

Beliggenhet

Boligene i Kværnertoppen borettslag ligger rolig og tilbaketrukket til mellom Ekeberg og Vålerenga, i Ekebergskrenten. Friarealene i Kværnerbyen er flott opparbeidet med et parkmessig preg, og du finner bussholdeplasser, treningssenter, matbutikk, apotek og frisør i umiddelbar nærhet.
I nærområdet mot nord ligger Vålerenga med sin karakteristiske trehusbebyggelse. Her finner du små kafeer, spisesteder og butikker. Svartdalsparken og Svartdalen med sin særpregede vegetasjon og turstier langs Alna, over til Østensjøvannet og videre til Østmarka.
I Kværnerbyen bor man med gangavstand til sentrum. På veien passerer du Gamlebyen med Middelalderparken og vannspeilet. Her finner du Oslos historiske røtter i form av gamle ruiner og gateløp, som sammen med Ladegården er populære mål for byvandringer. Det er ingen steder i byen det rører seg så mye som på denne kant av byen. Det mest spennende nærområdet er kanskje Bjørvika hvor det vil etableres mange tusen nye arbeidsplasser, og byens nye finansielle tyngdepunkt vil befinne seg her. I tillegg til den nye Operaen som står ferdig, er det planlagt nytt Deichmanske Bibliotek og nytt Munchmuseum, parker med sports- og lekemuligheter, ny havnepromenade samt en rekke nye servicefasiliteter. Kværnerbyen er kort sagt nær det aller meste, til kulturtilbud, utesteder, forrretninger, konserter og festivaler.

Bebyggelse

Tilsammen er det planlagt ca. 1.800 boliger i Kværnerbyen. I dag er ca 1200 ferdigstilt og innflyttet. Det er åpnet to barnehager, den ene med fortrinnsrett for våre beboere. I tillegg er Kværnerhallen nå fylt opp med kontorplasser. I treningssenteret er det full fart fra tidlig morgen. I Kværnerbyen finner du en stor dagligvarebutikk, blomsterbutikk, renseri, skomaker, frisør, negl- og fotpleie i tillegg til apotek mm. Se www.kvaernerbyen.no for mer informasjon om området.

Adkomst

Buss like ved fra Konows gate (ruter 34, 70 og 74). Reisetid fra Oslo S er ca. 5 minutter (Nationaltheatret 8-10 minutter). Andre bussruter er tilgjengelig fra Galgeberg (rute 20 og 37) ogTrikk 18 og 19 i Schweigaardsgate. Buss 32 går fra Voksen Skog via Røa, Lysaker og Aker Brygge før den har endeholdeplass i Kværnerbyen. Nærmeste T-bane er Ensjø som ligger nord-vest for Kværnerbyen.

Byggemåte

Fasadene vil få en kombinasjon av lys puss og fargede plater som skal gi lys til omgivelsene og samtidig gi en variert, dynamisk fasade. Fasade i stuer får store, høye vinduer som slipper inn mye lys. Undersiden av balkonger males hvite for å gi god lysrefleksjon og pen fasade.

Innhold

Borettslagsleilighet beliggende i 4.etasje bestående av entré, gang, innvendig bod, baderom, 3 soverom, kjøkken og stue med utgang til nordvestvendt solrik balkong på 16.1 kvm. I tillegg følger kjellerbod og det vil være felles takterrasse med heisadkomst, samt fantastisk utsikt og solforhold.

Areal

Primærrom: 74,5 kvm, Bruksareal 80 kvm

Standard

Boligen har en gjennomgående god standard med generell takhøyde på ca. 2,5 meter som gir leilighetene en ekstra følelse av lys, luft og rom. Standard er lysmalte vegger, 3-stavs hvit, mattlakkerte parkettgulv, flislagt bad med 10 x 10 fliser på gulv og 20 x 40 matt hvit på vegg. Hvitt kjøkken med glatte skapfronter og stålhåndtak. Det leveres down-lights både i entre/gang og dusbad/WC.
Det er heis opp til hver etasje og leilighetene leveres med porttelefon samt tv- og bredbåndstilknytning.

Oppvarming

Boligene i Kværnertoppen vil være tilknyttet fjernvarmeanlegg og varmes opp med vannbåren varme i radiatorer. På badet vil det være elektriske varmekabler, som gir komfortvarme hele året.

Tomten

Gnr. 236, bnr. 40. Tomtearealet for Kværnertoppen brl. vil bli på ca. 10.280 kvm. Tomten er ikke fradelt enda, det tas derfor forbehold om eventuelle justeringer/endringer. Etter fradeling vil borettslaget få nytt/nye bruksnummer(e).

Parkering

I kjelleren medfølger en parkeringsplass for bil, samt sykkelrom og sportsbod ca 5 kvm. Herifra kan du ta heisen rett opp til leiligheten.

Vei/vann/avløp

Offentlig

Forretningsfører

OBOS tlf: 22 86 55 00.
Boligene vil blir organisert som et borettslag med OBOS som forretningsfører. OBOS har lang og solid erfaring med forretningsførsel og vil sikre at borettslaget får en trygg og sikker drift.

Borettslaget

Kværnertoppen borettslag.

Forkjøpsrett

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Styregodkjennelse

Ny kjøper skal godkjennes. Forkjøpsrett avklares i etterkant av salget.

Dyrehold

Det er tillatt å holde dyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse for de øvrige beboerne. Dyrehold tillates kun etter søknad til styret og undertegning av borettslagets dyreholdserklæring.

Felleskostnader

Totale stipulerte felleskostnader år 1-5: kr 9.105,- pr. mnd. Stipulerte felleskostnader med skattefradrag år 1-5 er ca kr. 7.642,- pr. mnd.
Stipulerte felleskostnader pr. mnd. fra år 6 er kr 15.088,-

Felleskostnadene skal dekke blant annet offentlige avgifter, felles byggforsikring, kabel-tv, renhold av fellesarealer, snømåking, forretningsførsel og generell drift av borettslaget. Kostnader til strøm, varmt vann og oppvarming faktureres etter forbruk.
I tillegg vil det bli fakturert et fast á kontobeløp for de som har ladestasjon. For tiden er beløpet kr. 200,- pr måned pr bil etter anbefaling fra Elbilforeningen (kan endre seg) og kr 300,- i driftskostnader for parkeringsplassen.

Andel fellesgjeld/fellesformue

Fellesgjeld kr. 3.600.000,-

Fellesgjelden utgjør et annuitetslån over 40 år med 5 års avdragsfrihet. Lånet løper med flytende rente. Rentesatsen er pr. i dag på 1,95% og dette er hensyntatt i prislisten.
Renteutgiftene på andel fellesgjeld er fradragsberettiget med 23% etter gjeldene regler. Retten til fradrag betinger at andelseier har skattbar inntekt. Det tas forbehold om endringer i fradragsreglene.

IN-ORDNING: (individuell nedbetaling av andel fellesgjeld). Kjøper kan allerede ved sluttoppgjøret før overtagelse, selv bestemme størrelsen på hvor stor andel fellesgjeld man ønsker å ha ved å foreta en ekstra innbetaling i tillegg til innskuddet.
Dette får umiddelbar virkning på de månedelige felleskostnadene som blir redusert ved at lavere andel fellesgjeld gir lavere kapitalkostnader. Eksempelvis vil månedlige felleskostnader kun bestå av driftskostnader dersom man velger å betale hele totalprisen og dermed ikke ha andel fellesgjeld. (Ved full innfrielse vil totale månedlige felleskostnader være på stipulerte kr. 3.255,-)

Etter overtagelse kan nedbetaling av andel fellesgjeld gjøres 2 ganger i året med minimum kr. 60.000,- pr. innbetaling. Ordningen er betinget av at fellesgjelden løper med flytende rente.

Lånevilkår

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Kjøpers ansvar for øvrige andelseieres mislighold

Borettslaget inngår i et OBOS-tilknyttet borettslag. Dersom borettslaget påføres økonomisk tap som følge av manglende innbetalte felleskostnader, garanterer OBOS overfor borettslag full inndekning av disse manglende innbetalte felleskostnader.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse skal foreligge før overtakelse.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Diverse

Bildene av Kværnertoppen er illustrasjons bilder å viser hvordan det kan bli. Bildene fraviker hvordan det ser ut i leiligheten som blir solgt.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Totale kostnader

2 900 000,- (Prisantydning)
3 600 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
6 500 000,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
430,- (Gebyr for registrering av avtale om borett, brl. §2-13 (2))
430,- (Gebyr for overføring av andel)
630,- (Gebyr for notering av pant/heftelse, pr. notering)
10 650,- (Dokumentavgift av andel tomt)
30 000,- (Administrasjonsgebyr)
5 000,- (Andel oppstartskapital til borettslaget)
-------------------------------------------------------------------
47.140,- (Omkostninger totalt)
-------------------------------------------------------------------
Kr 6.547.140,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Oppgjør

Siden dette er et salg av en kontraktsposisjon, dvs videresalg av en allerede solgt kontrakt på bolig under oppføring, vil oppgjøret foregå i 2 prosesser:

Kjøper innbetaler i hht til denne planen:
500.000,- (Merverdi til selger)
600.000,- (Innbetaling av opprinnelig 10 % av opprinnelig kjøpesum)
30.000,- (Administrasjonsgebyr til utbygger)
-------------------------------------------------------------------
Kr 1.130.000,- innbetales ved kontraktsignering

Ved overtagelse av boligen faktureres opprinnelig kjøpesum og omkostninger ihht hovedkontrakten
430,- (Gebyr for registrering av avtale om borett, brl. §2-13 (2))
430,- (Gebyr for overføring av andel)
630,- (Gebyr for notering av pant/heftelse, pr. notering)
10 650,- (Dokumentavgift av andel tomt)
5 000,- (Andel oppstartskapital til borettslaget)
5.417.140,- (Restbeløp opprinnelig kjøpesum innskudd)
-----------------------------------------------------------------
Kr 5.434.280,- (Kjøpesum og omkostninger ihht hovedkontrakt fratrekt 10%. Innbetaling ved overtakelse.

Av totalt kjøpesum er kr 3.600.000 fellesgjeld. Kjøper kan ihht kontrakt velge å innbetale total kjøpesum eller overta boligen med fellesgjeld. Dersom boligen overtas med fellesgjeld vil total innbetaling være kr 2.947.140,-.

Salg av kontraktsposisjon
Dette prospektet beskriver en konkret bolig under oppføring. Boligen er solgt, men den opprinnelige kjøper ønsker å selge sin kontraktsposisjon med utbygger (hovedkontrakt) som gir rett og plikt til å overta boligen når den er ferdigstilt.
Hovedkontrakten som er inngått mellom utbygger/opprinnelig selger av prosjektet og opprinnelig kjøper (selger av kontraktsposisjonen) påvirkes ikke av denne handelen.
Hovedkontrakten må overtas uendret og den regulerer alle forutsetninger for leveransen av boligen, med alle rettigheter og plikter, herunder betalingsvilkår og de lovpålagte garantier. Hovedkontrakten vil ligge som et vedlegg i salgsoppgaven.

Avtalevilkår
Handelen reguleres av kjøpekontrakt som inngås etter at kjøpetilbud på kontraktsposisjon er akseptert, eventuelle forbehold som kjøper har tatt er avklart, utbygger har akseptert transport av hovedkontrakten og lovpålagte garantier overtatt.
Inneholder hovedkontrakten forbehold som ikke er opphevet på tidspunkt for inngåelse av denne avtalen og utbygger gjør et av disse gjeldende med den følge at hovedkontrakten bortfaller, bortfaller også denne kontrakten uten at partene har noe økonomisk eller annet mellomværende. Eventuelle innbetalte midler tilbakebetales tillagt den til enhver tid gjeldende rente på klientkonto.
Dersom utbygger misligholder slik at levering ikke finner sted bortfaller plikten til å betale en eventuell kjøpesum for kontraktsposisjonen. Kjøper blir ellers ansvarlig for å oppfylle forpliktelsene iht. hovedkontrakten som er overtatt.

Betalingsvilkår
Kjøper har satt seg inn i og overtar betalingsvilkårene som fremgår av hovedkontrakten. Første innbetaling som skal gjøres ved signering av kontrakt skal være frie midler uten krav til pant i den kjøpte bolig. Samme betalingsvilkår gjelder for innbetaling for å overta kontraktsposisjonen.

Avbestilling av leveranse
Dersom kjøper benytter sin rett etter buofl. kap. VI, til å avbestille leveransen, gjennomføres dekningssalg og kjøper må dekke utbyggers eventuelle tap som følge av avbestillingen. Dette vil også omfatte eventuelle tilvalg og endringer som er bestilt og/eller utført. Et dekningssalg vil videre medføre at eventuell kjøpesum for kontraktsposisjonen går tapt. Dersom dekningssalg medfører gevinst etter at alle kostnader er fratrukket, tilfaller gevinsten utbygger.

Hovedkonraktens kjøpesum er kr 6.000.000,- og er signert september 2016.

Generelt
Det gjøres oppmerksom på at transport av kjøpekontrakt og lovpålagte garantier kan være betinget av samtykke fra utbygger og garantist, jfr. hovedkontrakten. Det gjøres særskilt oppmerksom på at garantier etter bustadoppføringslova § 12 og § 47 er begrenset til opprinnelig kjøpesum iht. hovedkontrakt og omfatter følgelig ikke evt. kjøpesum for kontraktsposisjonen.

Salg av kontraktsposisjon er underlagt Avhendingslova § 1-1, pkt. 4 samt kjøpsloven.

Overtagelse

Selger har fått melding om innflytting 25.juni.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking. Dette innebærer at oppdragsansvarlig har plikt til å melde fra til Økokrim om eventuelle mistenkelige transaksjoner.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Dette prospektet beskriver en konkret bolig under oppføring. Boligen er solgt, men den opprinnelige kjøper ønsker å selge sin kontraktsposisjon med utbygger (hovedkontrakt) som gir rett og plikt til å overta boligen når den er ferdigstilt.
Hovedkontrakten som er inngått mellom utbygger/opprinnelig selger av prosjektet og opprinnelig kjøper (selger av kontraktsposisjonen) påvirkes ikke av denne handelen.

Hovedkontrakten må overtas uendret og den regulerer alle forutsetninger for leveransen av boligen, med alle rettigheter og plikter, herunder betalingsvilkår og de lovpålagte garantier. Hovedkontrakten vil ligge som et vedlegg i salgsoppgaven.

Ansvarlig megler

Fagansvarlig Nils Tore Gjone

Ref.: 713180036

Last ned dokumenter

Her kan du laste ned relevante dokumenter til boligen.