Hopp til innholdet
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow

Tørkopp 33, 1679 Kråkerøy

Strøken og innflyttingsklar leilighet | Nyoppusset i 2018 | Solrik balkong | Rolige omgivelser med nærhet til marka

Prisantydning

2 500 000,-

BRA/P-rom

78 kvm / 75 kvm

Boligtype

Andelsleilighet

Velkommen på visning

Klikk på dato for å legge til i din kalender

28.aug   kl 17.30 - 18.30
Totalpris inkludert omkostninger
2 689 147 kr
Prisantydning
2 500 000 kr
+ Andel fellesgjeld
174 000 kr
+ Omkostninger
15 147 kr
= Totalpris
2 689 147 kr
Felleskostnader
5 266 kr/mnd
Antall rom
3
Antall soverom
2
Primærrom
75 kvm
Bruksareal
78 kvm
Etasje
0
Eierform
Borettslag
Boligtype
Andelsleilighet
Adresse
Tørkopp 33
Kommune
Fredrikstad
Byggeår
1971
Energimerking
Lys grønn B
Andre søland

André Søland

Fagansvarlig / Eiendomsmegler

Mer om boligen

Leiligheten vi her presenterer er en nyoppusset og moderne 3-roms leilighet beliggende i et meget populært område på Kråkerøy. Boligen har i 2018 blitt vesentlig oppgradert og her kan man flytte rett inn. Av attraktive ting nevnes:

- Nytt Kvik kjøkken fra 2018
- Ny baderomsinnredning fra 2018
- Nye gulv unntatt baderom
- Alle overflater har blitt pusset opp, unntatt baderom
- Balkong med sydvestvendt beliggenhet
- Meget populært og barnevennlig område
- Oppvarming og varmtvann inkl. i felleskostnadene

Leiligheten ligger i 3.etg og inneholder: Entré, bad, WC-rom, vaskerom, 2 soverom, kjøkken med utgang til tørkebalkong på ca. 4 m2 og bod samt stue med utgang til balkong på ca. 9 m2.

Velkommen på visning!

Beliggenhet

Leiligheten er tilknyttet Åsen borettslaget som består av 3 blokker, hver på 4 etasjer, med til sammen 112 leiligheter. Blokkene ligger langs internveien til borettslaget som er en blindvei. Her bor du rolig og skjermet for gjennomgangstrafikk i grønne omgivelser med opparbeidet fine utearealer for beboerne med blant annet grillplass og lekeområde. Åsen Borettslag har et godt omdømme og med den flotte beliggenheten er det lett å forstå hvorfor Tørkopp alltid har vært et attraktivt sted å bo.

Nærområdet:
Her får du mulighet til å bo med naturlige grønne områder rundt deg samtidig som den 3,5 km bilturen inn til byen går raskt unna. Fra Tørkopp har du gangavstand til nærbutikk, Kiwi Kråkerøyhallen. Busstopp med forbindelse til Fredrikstad sentrum og det nye sykehuset på Kalnes ligger rett ned i bakken, kun 100 meter fra boligen. Nærområdet byr på mange fine turmuligheter i Kråkerøys vakre natur og det er kort vei til badestrand på Enhuskilen og populære Glufsa, et vakkert svabergsområde på sørvestenden av Kråkerøy. I nærområdet ligger både skole og flere barnehager. Det er også på Kråkerøy Høgskolen i Østfold og Fredrikstad stadion ligger, like ved gangbrua over til sentrum og Værstebrua over til Mosseveien. I dette nye området ligger også Helsehuset med legesenter og apotek og forretninger som Rema og Europris. Avstanden til Fredrikstad sentrum er ca 3,5 km og området er godt tilrettelagt for bruk av sykkel både som fremkomstmiddel og turbruk.

Adkomst

Fra Fredrikstad sentrum:

Benytt den nye Værstebrua fra Mosseveien til Kråkerøy/Hvaler og kjør rett over i rundkjøringen etter broa. Følg denne veien og ta til venstre i første kryss og så 2. avkjøring til høyre, mot Langøya og Jøtul. Etter ca. 300 meter tar du av mot Tørkopp til venstre og følger veien rett frem helt til toppen av bakken. Blokkene i Åsen Borettslag ligger da på høyre hånd, med parkering og garasjer på venstre hånd.

Det vil bli skiltet med OBOS Eiendomsmeglere ved fellesvisning

Byggemåte

Boligblokk bygget i 1971. Bygningen antas fundamentert med betongkonstruksjoner til grunnen. Støpt såle på antatt kultet grunn. Bygningen er oppført med hovedbæresystem i armerte betongkonstruksjoner. Etasjeskillere av støpt og armert betong. Yttervegger oppført med støpte elementer, forblendet med teglstein og plater. Flat yttertakkonstruksjon. Antatt tekket med papp/folie (Ikke besiktiget). For ytterligere info se vedlagt verdi- og lånetakst utført av Kenneth Nymo Pettersen, datert 24.04.2019

Innhold

Boligen ligger i 3. etg og inneholder: Entré, bad, WC-rom, vaskerom, 2 soverom, kjøkken med utgang til tørkebalkong på ca. 4 m2 og bod samt stue med utgang til balkong på ca. 9 m2.

Med boligen medfølger to kjellerboder på henholdsvis ca. 4 m2 og ca. 0,5 m2.

Areal

Primærrom: 75 kvm, Bruksareal: 78 kvm, Bruttoareal: 85 kvm

Opplyste arealer er hentet fra takstrapport og er ikke kontrollmålt av megler.

Standard

Eier overtok eiendommen i 2017, og har i stor grad pusset opp det meste innvendig. Det meste av arbeider ble gjort i 2018 hvor bl.a alle overflater og gulv, med unntak av våtrom, har blitt pusset opp. Det har blitt skiftet innredning på bad og wc-rom, alle innvendige dører har blitt byttet og det er montert nytt Kvik kjøkken. Østfold Rør har stått for alt av rørarbeider i forbindelse med oppussingen.

Innvendige overflater består av:
- Gulv med fliser og parkett
- Vegger med malt tapet
- Tak med malt betong

Entre:
Entréen er lys og luftig, og gir deg videre adgang til baderom, bod, soverom eller stue rett frem

Innvendig bod/kott:
Fra entréen er det adkomst til en liten bod/vaskerom

Bad/wc:
Baderommet ble pusset opp i 2005 i regi av borettslaget. Eier fikk skiftet baderomsinnredningen i 2018 hvor Østfold Rør har gjort nødvendige rørarbeider. Badet er innredet med servant på innredning, speilskap m/lys og kontakt og dusjhjørne med svingbare glassdør.

Wc:
Her er det himling med malte plater, vegger med tapet og gulv med fliser. Wc-rommet er innredet med klosett og servant på innredning som ble montert nytt av selger i 2018.

Stue:
Stuen er lys og luftig og med god plass til diverse møbleringsmuligheter. I den ene enden er det adkomst til hovedsoverommet, og i den andre enden er det utgang til balkong med sydvestvendt beliggenhet. Fra stuen er det også adkomst til kjøkkenet

Kjøkken:
Kvik Kjøkkeninnredning med profilerte fronter. Laminat benkeplate med nedfelt vaskekum. Integrert induksjonstopp, komfyr og oppvaskmaskin. Husbrannslange i kjøkkenskapet. Ventilator over kokeplass. Fra kjøkkenet har man utgang til en liten tørkebalkong med en liten utebod i bakkant

Soverom:
Bagge soverommene ligger med østvendt beliggenhet, og er av god størrelse. Det ene soverommet har adkomst fra entréen, og det andre fra stuen.

Oppvarming

Det er sentralvarmeanlegg med radiatorer og gulvvarme på badet.

Tomten

Festet fellestomt på ca 34.468 m2. Tomten er opparbeidet med grøntområder, lekeplasser og diverse beplantning. Asfalterte internveier.

Grunneier er Hans Ingvald Røed og tomten er festet bort til Fredrikstad kommune. Åsen borettslag framfester tomten. Festeavgiften reguleres hvert 10. år og ble ifølge opplysninger fra forretningsfører sist regulert 01.07.2014. Grunneier har pant for forfalt festeavgift og leien reguleres etter konsumprisindeksen. Festeavgiften inngår i fellesutgiftene. Festetiden er stedvarig fra 01.12.1968.

Parkering

Borettslaget leier ut 57 garasjeplasser etter venteliste. Øvrig parkering på anviste plasser.

Vei/vann/avløp

Offentlig tilknyttet

Forretningsfører

OBOS Østfold

Borettslaget

Borettslaget har rehabilitert alle bad inkl. rørstammer, samt installert varmepumpe (jordvarme). I 2008 er det blant annet installert nytt avtrekkssystem og det elektriske anlegget i alle kjellere er lagt om. Det er også gjennomført omlegging av tak på alle blokkene. Høsten 2010 har bygningene fått ny kledning og isolasjon. Det er også etablert fin lekeplass med sandkasse, huskestativ og klatrevegg. Utvendige fasader ble sist totalrehabilitert i 1992 og fremstår som godt vedlikeholdt.

I 2011 startet borettslaget diverse rehabiliteringsarbeid utvendig, samt utskifting av radiatorer i boligenes stue og kjøkken. Arbeidet ble sluttført i 2012. Borettslaget har avtale med firma som ivaretar snørydding, gressklipping, feiing og noe løpende vedlikehold. Trappevask utføres også av byrå. Borettslaget har 57 garasjer som styret administrer fordeling av etter venteliste. Alle leilighetene er utstyrt med dekoder med fjernkontroll og modem for bredbåndtilkobling til internett. Dette utstyret tilhører (Telenor) Canal Digital og skal ved eierskifte følge leiligheten. I 2017 ble elektrokjelen byttet.

Borettslaget har i 2018 gjennomført rehabilitering av betongdekket på garasjeanlegget samt at drenering i blokk 3. Borettslaget har også etablert 4 ladestasjoner hvor beboerne kan leie lånemulighet.

Borettslagets økonomi og fremtidige planer:
Det er vedtatt å bygge nye balkonger med innglassing. Dette medfører et låneopptak samt at felleskostnadene og fellesgjelden vil øke. Styret har fått fullmakt til å ta opp lån på inntil 30.3 millioner. Styret har som mål at ombyggingen starter til høsten slik at nye balkonger er på plass til vårsesongen -20.

I følge innkalling til ekstraordinær generalforsamling er det beregnet en økning på kr 540,- pr mnd. for denne type leilighet i forbindelse med låneopptak for nye balkonger.

Driftsinntekter i 2018 var til sammen kr 6 440 453,-. Driftskostnadene i 2018 var til sammen kr 7 448 502,-. Dette er kr 2 795 752,- høyere enn budsjettert og skyldes i hovedsak reparasjon av betong i garasjene, og reparasjoner av varmepumper, samt vesentlig høyere fyringskostnader. Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2018 kr 372 519,- og viser borettslagets likviditet.

Forkjøpsrett

Borettslaget er tilknyttet OBOS og har vedtektsfestet forkjøpsrett. Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

29.05.2019

Styregodkjennelse

Ny andelseier(e) skal godkjennes av borettslagets styre før innflytting.

Dyrehold

Ifølge. borettslagets husordensregler er det anledning til å holde hund etter styrets tillatelse, dog ikke mer enn én hund pr leilighet. Katt, marsvin, fugl eller lignende er ifølge husordensreglene tillatt hvis de til enhver tid holdes inne i leiligheten.

Felleskostnader

5 266,- pr Mnd
Bl.a sentralfyring og varmt vann, renter og avdrag på borettslagets felleslån, kommunale avgifter, trappevask, eiendomsskatt, festeavgift, forsikring av bygningen, ytre vedlikehold, kabel-tv og bredbånd, samt øvrige driftsutgifter.

I følge innkalling til ekstraordinær generalforsamling er det beregnet en økning på kr 540,- pr mnd. for denne type leilighet i forbindelse med låneopptak for nye balkonger.

Lånevilkår

Borettslaget har følgende lån og vilkår pr. 12.04.2019
- Husbanken, annuitetslån, kr. 9.107.543,-, fast rente 1,99%, restløpetid 11 år 9 md.
- OBOS bank, annuitetslån, kr 6.999.222,-, flytende rente 2,50%, restløpetid 18 år 11 md.
- OBOS bank, annuitetslån, kr 1.485.351,-, flytende rente 2,50%, restløpetid 29 år 2 md.
- OBOS bank, annuitetslån, kr. 1.140.040,-, flytende rente 2,50%, restløpetid 4 år

Fastrenteavtalen i Husbanken varer frem t.o.m 01.01.2021.

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Kjøpers ansvar for øvrige andelseieres mislighold

Borettslaget har avtale med OBOS om garanti for betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtalen om sikring av felleskostnader gjelder til den blir sagt opp av en av partene.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse på eiendommen, datert 1.2.1971.

Utleie

Boligen er registret med én godkjent boenhet
Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Adgangen til bruksoverlating (utleie) er begrenset.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Eiendommen ligger inn under kommunedelplan Fredrikstad 2011-2023 med formål bebyggelse og anlegg. Planen var godkjent 06.12.2012. Det er regulert til gang-/og sykkelvei fra Langøyveien til Rød skole med formål gang-/sykkelvei, anlegg for lek, kjørevei, annen veigrunn, parkeringsplass, gangvei, blokkbebyggelse, jord- og skogbruk og garasje i reguleringsplan: 010638 Reg. endr. av søndre del av Rødområdet godkjent/vedtatt 15.11.1968 og 0106105 G/s-vei fra Langøyveien til Rød skole godkjent/vedtatt 20.01.1978. Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Totale kostnader

2 500 000,- (Prisantydning)
174 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
2 674 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 147,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
2 689 147,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring i Söderberg & Partners.
Selgers egenerklæring ligger vedlagt salgsoppgaven. Interessenter/kjøper oppfordres til å gjøre seg kjent med denne.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking. Dette innebærer at oppdragsansvarlig har plikt til å melde fra til Økokrim om eventuelle mistenkelige transaksjoner.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: Nabolagsprofil, verdi- og lånetakst, egenerklæringsskjema, vedtekter, husordensregler og forside energiattest
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

OBOS eiendomsmeglere har copyright til tekst og bilder i annonsen og det er ikke tillatt å benytte tekst eller bilder uten tillatelse fra rettighetshaver.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler / Fagansvarlig André Søland

Ref.: 714190032