Hopp til innholdet
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow

Ragnhild Schibbyes Vei 40, 0968 Oslo

Stor og velholdt 5-roms endeleilighet i 2.etg - Moderniseringsbehov - 2 bad - 2 balkonger - Garasje!

Prisantydning

2 890 000,-

BRA/P-rom

102 kvm / 100 kvm

Boligtype

Andelsleilighet

Det er ingen planlagte visninger på denne boligen. Vennligst kontakt megler.

Totalpris inkludert omkostninger
3 225 147 kr
Prisantydning
2 890 000 kr
+ Andel fellesgjeld
320 000 kr
+ Omkostninger
15 147 kr
= Totalpris
3 225 147 kr
Felleskostnader
4 850 kr/mnd
Antall rom
5
Antall soverom
4
Primærrom
100 kvm
Bruksareal
102 kvm
Etasje
2
Eierform
Borettslag
Boligtype
Andelsleilighet
Kommune
Oslo
Byggeår
1976
Energimerking
Rød D

Mer om boligen

En stor og praktisk 5-roms endeleilighet beliggende i terrasseblokkens 2. etasje. Leiligheten har moderniseringsbehov og stort potensiale. Fra en stor stue er det utgang til en meget hyggelig, solrik vestvendt balkong på hele 12,5 kvm. Stort kjøkken med spiseplass som har utgang til en østvendt balkong på 8,5 kvm med morgensol og luftig utsyn. Ellers har leiligheten vaskerom, 4 gode soverom og 2 bad. På balkongen er det en utebod og i kjelleren disponerer leiligheten en biloppstillingsplass i felles garasjeanlegg. Det er bl.a garasjeplass, kabel-tv med internett og akonto varmtvann inkludert i felleskostnadene. Det er utført utskiftning av kaldt- og varmtvannsrør i borettslagets leiligheter i 2015-2017, hovedbalkongen er nylig oppusset og "frokost" balkongene står for tur.

Beliggenhet

Beliggende skjermet og barnevennlig til på Vestli. Boligen ligger i et populært, bilfritt område som er stille, rolig og solrikt. Fra boligen er det kun få minutters gange til Vestlitorget, hvor du blant annet finner T-banestasjon, Narvesen og nærbutikk. For øvrig ligger Stovner Senter med alle sine fasiliteter i nærområdet. Her er det blant annet bibliotek, kiropraktor, Meny, COOP, vinmonopol, tannlege m.m. Nye Stovner Senter er nylig åpnet og senteret ble utvidet med 3-4000 nye kvadratmeter og 25 nye butikker. Det blir også satset stort på spisesteder, som tenkes å bli en møteplass og et nytt møtepunkt for bydel Stovners innbyggere.

Utenfor senteret er Fossumparken opparbeidet, her er det blant annet sitteplasser, basketballbane, sandvolleyballbane, scene etc. Fossumparken er en av de fire bydelsparkene i Groruddalssatsingen. I tillegg til T-banestasjon på Vestlitorget (med linje 4 og 5) Bergkrystallen via Storo / Ringen via Tøyen til Sognsvann som tar deg til sentrum, med hyppige avganger og en reisetid på under en halvtime. Du har også bussholdeplass med buss Nittedal/Oslo og Lillestrøm/Oslo med relativt hyppige avganger i kort gange fra boligen.

Rommen, Vestli og Stovner Skole (barneskoler) og nye Tokerud skole (Ungdomsskole) ligger alle i kort avstand fra boligen. Tokerud skole disponerer hele 4 tennisbaner i tillegg til alpinbakke på vinterstid. Stovner videregående skole ligger ca. 1 km unna. Stovner har 1 barnepark og 16 barnehager med plass til ca. 985 barn. Bydelen har også et godt aktivitetstilbud til barn- og ungdom med bl.a. flere speidergrupper m.m.

Boligen har en meget god intern beliggenhet, skjermet for trafikk og i umiddelbar nærhet til marka. Her har du fantastiske turmuligheter hele året med flotte turstier, sykkelløyper og lysløyper. Da er blant annet Liastua på Gjelleråsen populære turmål for alle aldersgrupper. Diverse aktivitetstilbud som golfbane, kunstgressbane, klatresenter, idrettshall, slalåmbakke, ridesenter og treningssenter finnes også i umiddelbar nærhet.

Bebyggelse

Området på Vestli består av både rekkehus, småhus og blokker. Ragnhild Schibbyes vei består av terrasseblokker. Vestlitoppen borettslaget har adresser Ragnhild Schibbyes vei 36-40 og 46-62 og består av 173 andelsleiligheter fordelt på 5 terrasseblokker med i alt 12 oppganger.

Adkomst

Det er enkelt å komme seg til Ragnhild Schibbyes vei 40 med både bil, t-bane og buss:
Med t-bane: T-banestasjon på Vestlitorget (med linje 4 og 5) Bergkrystallen via Storo / Ringen via Tøyen til Sognsvann som tar deg til sentrum, med hyppige avganger og en reisetid på under en halvtime.
Med buss: Holdeplass på Trondheimsveien, alternativt både buss Nittedal/Oslo og Lillestrøm/Oslo med relativt hyppige avganger i kort gange fra boligen.
Med bil: Fra Riksvei 4 går avkjøringen direkte til Ragnhild Schibbyes vei.

Byggemåte

Terrasseblokk på 4 etasjer og underetasje/kjeller som oppført i bærende betongkonstruksjoner på skillende vegger og etasjeskillere. Flatt yttertak tekket med papp/sarnafil. Fasader med platekledning, beiset panel og betongoverflater. Innvendige lettvegger kledd med gipsplater. Grunnmur i betongkonstruksjon og bygningen er antatt fundamentert på faste eller komprimerte masser. Vinduer med malte trerammer og 2-lags energiglass fra 2003. Terrassedører med malte trerammer og 2-lags energiglass fra 2003 og entredør type B-30/db40 som er brann- og lydklassifisert. Vestvendt terrasse på 12,5m² med bod på 2m² og adkomst fra stue og østvendt veranda på 8,5m² med adkomst fra kjøkken. Det er utført betongrehabilitering på terrasse i 2018 og det skal utføres rehabilitering av veranda i 2019/20. Adkomst til leiligheten via felles trappeoppgang med betongtrapper med belegg i trinn og gangbaner.

Innhold

Entré, stort bad/wc, lite bad/wc, vaskerom, kjøkken, stue og 4 soverom.

Areal

Primærrom: 100 kvm, Bruksareal: 102 kvm, Bruttoareal: 112 kvm

Standard

Entré: Korklaminat på gulv, strier på vegger og malt tak. Dørcalling med åpner og entredør type B-30/db40 som er brann- og lydklassifisert.

Stort bad/wc: Belegg på gulv, våtromstapet på vegger og malt tak. Innredningen består av badekar med forheng, servant, overskap med speilfronter, veggskap med speil og wc.

Vaskerom: Belegg på gulv, malte vegger og malt tak. Innrednigen består av utslagsvask, garderobeskap, tørkeskap og opplegg for vaskemaskin.

Bad/wc i gang: Belegg på gulv, våtromstapet på vegger og malt tak. Innredningen består av dusj på vegg med forheng, servant, veggskap med speilfront og wc.

Kjøkken: Stort kjøkken med korklaminat på gulv, tapet på vegger og malt tak. Kjøkkeninnredning med slette folierte fronter, laminat benkeplate, ventilator og dobbel oppvaskkum med helt benkebeslag. God muligheter for en spisegruppe på kjøkkenet og det er utgang til en østvendt veranda på 8,5m² med morgensol.

Stue: Romslig stue med laminat på gulv, tapet på vegger og malt tak. Fra stuen er det utgang til en nyrehabilitert vestvendt terrasse på hele 12,5m² med hyggelig utsyn og med en utebod på 2m².

Soverom 1: Laminat på gulv, tapet på vegger og malt tak. Garderobeskap.

Soverom 2: Originalt belegg på gulv, tapet på vegger og malt tak.

Soverom 3: Originalt belegg på gulv, tapet på vegger og malt tak. Garderobeskap. Inngang til en liten praktisk bod.

Soverom 4: Originalt belegg på gulv, tapet på vegger og malt tak. Garderobeskap.

Utstyr

Boligen disponerer garasjeplass, kabel-tv, dørcalling med døråpner og 1 utebod på balkongen.

Oppvarming

Elektrisk.

Tomten

Andel i 28.000 kvm. eiet tomt. Borettslagstomten er meget pent opparbeidet med grøntområder rundt om som er pent beplantet med trær og prydbusker. Delvis gangveier mellom og rundt blokkene, stedvis lukket med bommer. Barnevennlig med lekeplasser og sittegrupper på borettslagstomten. Tomten grenser delvis mot friområder som gir flotte turområder rett utenfor døren. Eiendommen er konsesjonsfri. Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Parkering

Det følger en garasjeplass med leiligheten. Muligheter for leie av ekstra garasje etter ansiennitet under forutsetning av at det er ledig. Ellers gjesteparkering etter gjeldende regler. Borettslaget har 4 plasser for lading av EL-bil, og kort kjøpes hos parkeringsansvarlig.

Vei/vann/avløp

Offentlig.

Forretningsfører

OBOS, tlf: 22 86 55 00.

Borettslaget

Vestlitoppen borettslag.
Hjemmeside: www.vestlitoppen.no.

Forkjøpsrett

Forkjøpsrett for medlemmer av OBOS samt andeleiere i borettslaget. Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

17.06.2019

Styregodkjennelse

Ved eierskifte må erververen godkjennes av styret.

Dyrehold

Det er tillatt med 1 innekatt eller 1 hund etter søknad til styret. Hund/katt skal ikke anskaffes før etter godkjenning av søknaden. I oppganger hvor det er registrert andelseiere/beboere med allergiplager vil styret måtte kunne avslå søknad om hunde/kattehold. Andelseier som søker om dyrehold må undertegne en dyreerklæring. Dyrehold må ikke være til sjenanse for øvrige beboere og hunder skal føres i bånd på borettslagets område.

Dette er et flott område å ha hund, med turområder rett utenfor døren. Forøvrig husk alltid at dyrehold skal være til glede og ikke sjenanse.

Forsikring

Borettslaget er forsikret hos Tryg.

Ligningsverdi

Kr. 998 302,- for inntektsåret 2018 som primærbolig.
Kr. 3 593 888,- for inntektsåret 2018 som sekundærbolig.
Tallene er beregnet utifra skatteetatens boligkalkulator.
Ligningsverdien skal utgjøre ca. 30 % av markedsverdi for primærbolig (der eier er folkeregistrert pr. 1. januar), og 100 % for sekundærbolig.

Eiendomsskatt

I 2016 ble det innført eiendomsskatt på boliger og annen fast eiendom i Oslo, slik som ubebygde tomter, fritidsboliger mv. Det gis et bunnfradrag på 4 millioner kroner for boliger og fritidsboliger. Skattesatsen i 2017 er på 3 promille, se www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

Felleskostnader

Kr. 4 850,- pr. mnd. som inkluderer garasjeplass, kabel-tv, kommunale avgifter, bygningsforsikring, drift og vedlikehold av borettslagets fellesarealer samt nedbetaling av borettslagets lån.

Felleskostnadene fremkommer således:
Felleskostnader kr. 3 991,-
Garasje kr. 250,-
Akonto varmtvann kr. 168,-
TV/Internett kr. 289,-

Det fremkommer et tillegg for varmtvann, samt garasje for et gitt antall andelseiere. Vedtatt to oppjusteringer av felleskostnaden i løpet av 2019 på henholdsvis 5% fom. 1. januar og 1. juli grunnet låneopptak relatert til betong - og fasaderehabiliteringen.

Andel fellesgjeld/fellesformue

Andel fellesgjeld kr. 320 000,- pr. 01.05.2019.
Andel fellesformue kr. 0,- pr. 31.12.2018.

Lånevilkår

Borettslaget har 4 lån:
Lån 1 Husbanken: Annuitetslån med restsaldo kr. 3.406.773,- (på leil. nivå kr. 20.617,-) med restløpetid 9 år 10 mnd. Rente 1,58% flytende. Kapitalkostnader kr. 191,-
Lån 1 OBOS: Annuitetslån med restsaldo kr. 13.823.715,- (på leil. nivå kr. 83.733,-) med restløpetid 16 år 7 mnd. Rente 2,45% flytende. Kapitalkostnader kr. 512,-
Lån 1 OBOS: Annuitetslån med restsaldo kr. 524.518,- (på leil. nivå kr. 3.178,-) med restløpetid år mnd. Rente 2,45% flytende. Kapitalkostnader kr. 113,-
Lån 1 OBOS: Annuitetslån med restsaldo kr. 35.000.000,- (på leil. nivå kr. 211.981,-) med restløpetid år mnd. Rente 2,45% flytende. Kapitalkostnader kr. 441,- Avdragsfrihet til og med 01.12.2019.

Estimert endring etter avdragsfrihet: Kr. 288,- Det understrekes at felleskostnadene i et borettslag ikke nødvendigvis vil øke fra det tidspunkt avdragene begynner å løpe. Det er borettslagets styre som bestemmer om felleskostnadene skal økes og fra hvilket tidspunkt.

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Garantiordning

Borettslaget har avtale med OBOS om garanti for betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuelle manglende innbetalinger av felleskostnader.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Følgende ferdigattester foreligger:
- Ragnhild Schibbyes vei 36-40 - Utskifting av rørstammer - Ferdigattest - 2016
- Ragnhild Schibbyes vei 36-40 - Boligblokk - Ferdigattest - 1978

Diverse

- Automatsikringer i sikringsskap fra 2017 med hovedsikring på 40 Amp. som er plassert i trappeoppgang.
- Dør-calling med åpner.
- Det er utført utskiftning av kaldt- og varmtvannsrør i borettslagets leiligheter i 2015-2017.
- Energiavregning: Techem foretar avlesning av strøm til varmtvannsberedere. Avregning og eventuelt justering av A-kontobeløp skjer årlig, normalt i juli.
- Styret har kontor i underetasjen i Ragnhild Schibbyes vei 40. Meldinger kan legges i styrets postkasse eller sendes som e-post til vestlitoppen@styrerommet.net. Se borettslagets hjemmeside www.vestlitoppen.no for løpende informasjon.
- Get er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester.

Rehabilitering/Større vedlikehold:
Borettslaget har vedtatt en betongrehabilitering inkludert fasader. Planlagt oppstart; I gang. Kostnad og finansiering; Låneramme på kr 65 000 000. Første delutbetaling på kr 4 990 000 ble effektuert 15.12.17, andre delutbetaling på kr 5 000 000 ble effektuert 14.03.18, tredje delutbetaling på kr 5 000 000 ble effektuert 14.06.18, fjerde delutbetaling på kr 5 000 000 ble effektuert 14.08.18, femte delutbetaling på kr 5 000 000 ble effektuert 14.11.18, sjette delutbetaling på kr 5 000 000 ble effektuert 28.01.19 og sjuende delutbetaling på kr 5 000 000 ble effektuert 15.04.19.

Spesielle bestemmelser:
- Boligen overtas som fremvist på visning. Eventuelt manglende rydding/rengjøring, nøkler og brannvernutstyr må kjøper selv bekoste. Boligen vil bli tømt for løsøre.
- Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt.
- Salg etter fullmakt (dødsbo m.m.): Det gjøres særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd boligen. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om boligen, og har i begrenset grad kunne supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne annonsen og salgsoppgaven. Kjøper oppfordres til å foreta grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel. Eiendommen/området er regulert til byggeområde for boliger, friområde, tomt for offentlig byggning grendeskole/fritidshjem og barnehage.

Totale kostnader

2 890 000,- (Prisantydning)
320 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
3 210 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 147,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 225 147,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet boligselgerforskring.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet 09.06.2019 og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: Energiattest, reguleringskart, egenerklæring og tilstandsrapport.
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Kim Thu

Ref.: 703190122