Hopp til innholdet
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow

Alejandro Villanueva

left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow

Haugerudveien 72, 0674 Oslo

Stor og praktisk 2-roms leilighet med balkong og flott utsikt. Heis. Fyring og varmtvann inkl. Fint førstegangskjøp!

Prisantydning

2 850 000,-

BRA/P-rom

59 kvm / 59 kvm

Boligtype

Leilighet

Velkommen på visning

Klikk på dato for å legge til i din kalender

18.aug   kl 13.00 - 14.00 19.aug   kl 17.00 - 18.00
Totalpris inkludert omkostninger
3 135 147 kr
Prisantydning
2 850 000 kr
+ Andel fellesgjeld
270 000 kr
+ Omkostninger
15 147 kr
= Totalpris
3 135 147 kr
Felleskostnader
3 504 kr/mnd
Antall rom
2
Antall soverom
1
Primærrom
59 kvm
Bruksareal
59 kvm
Etasje
11
Eierform
Borettslag
Boligtype
Leilighet
Kommune
Oslo
Byggeår
1970
Energimerking
Grønn D

Mer om boligen

Dette er en lys og romslig 2-roms leilighet med en populær beliggenhet og solrik balkong med flott utsikt! Leiligheten har en god planløsning og består av entre, bad, wc, soverom, kjøkken og stue med utgang til nordvestvendt balkong på ca. 5 kvm med flott utsikt.
Leilighet disponerer 1 kjellerbod, samt bruk av fellesvaskeri i blokken som benyttes etter gjeldende regler. Borettslaget har parkeringsplasser som kan leies, ellers vanlig gateparkering etter stedets regler.

Leiligheten ligger rett ved grensen til Østmarka og har kort vei til buss, T-bane, nærbutikker, treningssenter, samt Haugerud og Tveita senter.

Verdt å merke seg:
- Fyring og varmtvann inkl. i felleskostnader.
- Kabel-TV/internett fra GET.
- To heiser i fellesoppgang fra 2017.
- Veldrevet borettslag med god rehabiliteringshistorikk.
- Ingen dokumentavgift.
- Rask avklaring av forkjøpsretten.

Beliggenhet

Meget attraktivt, rolig og etablert boområde med store fri-, leke- og sportsarealer avskjermet fra trafikk.

Kollektivtilbud:
Rett i nærheten ligger Haugerud T-banestasjon med ca. 16 min til sentrum. Fra bussholdeplassen "Solfjellet" går buss nr. 61A mellom Tveita Senter og Solfjellet, se rutetabell for tidspunkt. Ellers har man bussholdeplass Haugerud T i Tvetenveien. Her går buss nr. 69, 79, natt- og morgenbuss nr. 2N og Flybussen til Oslo Lufthavn.

Shopping:
Det er få minutters gange til Haugerud Senter med bla. nærbutikken Coop Extra, Bare Trening, frisør, legesenter, tannlege, apotek, Soya sushi, pizzeria og kebab. Kort vei også til Tveita senter med et godt utvalg av dagligvare- og klesforretninger, samt serveringssteder, post, bank, lege, tannlege, apotek, vinmonopol med mer (omkring 70 forretninger på senteret). I tillegg kort vei til Alnabru senter med diverse spesialforretninger. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det kort vei til bl.a. Rema 1000, Kiwi, IKEA Furuset og Furuset Senter.

Fritidsmuligheter:
Umiddelbar nærhet til Østmarka som byr på flotte tur- og rekreasjonsmuligheter sommer som vinter. Om sommeren er det naturskjønne omgivelser med fine turstier, sykkelveier, fiskevann og kajakkmuligheter. Vinterstid kan du benytte deg av fine skiløyper i Østmarka og skianlegget i Jerikobakken. Kort vei også til idylliske Lutvann med badeplass. Området kan tilby et mangfold av fritidsmuligheter som blant annet SATS treningssenter, Bare Trening på Haugerud, kunstgressbane, Alnaparken ridesenter og Furuset Forum med is- og håndballhall samt Furuset svømmehall.

Adkomst

Se kartskisse.

Byggemåte

Høyblokk med bærende betongkonstruksjoner og skillende vegger og dekker i armert betong. Utvendige fasader med elementplater og flatt yttertak antatt tekket med papp/asfalt. Innervegger i betong eller bindingsverk som er platekledd. Bygningen er antatt fundamentert på faste eller komprimerte masser. Grunnmur i betongkonstruksjon og bygningen er antatt fundamentert på faste og komprimerte masser. Vinduer med PVC rammer og 2-lags isolerglass fra 1991. Balkongdør med PVC rammer og 2-lags isolerglass fra 1991. Entredør type B-30/db35 som er brann- og lydklassifisert. Originale finerte innerdører med malte karmer.

Innhold

2-roms andelsleilighet beliggende i høyblokkens 11. etasje av 12 etasjer, underetasje og kjeller. Leiligheten består av entre, bad, wc, soverom, kjøkken og stue med utgang til nordvestvendt balkong på ca. 5 kvm med flott utsikt.

Leilighet disponerer 1 kjellerbod, samt bruk av fellesvaskeri i blokken som benyttes etter gjeldende regler. Borettslaget har parkeringsplasser som kan leies, ellers vanlig gateparkering etter stedets regler.

Areal

Primærrom: 59 kvm, Bruksareal: 59 kvm, Bruttoareal: 65 kvm

Standard

Entré:
Velkommen inn! Entré med dørcalling fra 2016, samt oppheng til yttertøy. Det fine med denne leiligheten er at det også er et vindu i gangen som sørger for ekstra lysinnslipp.

Bad og separat wc:
Fint flislagt bad med varmekabler i gulvet og downlights i himlingen. Badet består av inn- utadslående dusjvegger, servant, speil, veggskap og opplegg for vaskemaskin. Bad er rehabilitert i regi av borettslaget i 2011 med nytt sanitærutstyr, overflater, membranløsninger, sluk og røropplegg. Eldre servant og ødelagte hengsler nede på dusjvegger.

Praktisk separat wc bestående av servant med underskap og veggklosett på wc. Sanitærutstyr på wc er også fra 2011 da det ble utført våtromsrehabilitering i regi av borettslaget.

Kjøkken:
Pent og praktisk kjøkken med innredning fra 2012. Her er det godt med skap- og benkeplass, og det vil være plass til et spisebord ved vinduet hvor man kan nyte den flotte utsikten. Kjøkkeninnredningen er med profilerte folierte fronter, 2 stk. fronter med glass, laminat benkeplate, ventilator i stål og enkel oppvaskkum. Integrert stekeovn og koketopp.

Soverom:
Stort soverom med god plass til dobbeltseng, nattbord og det man måtte ønske. På soverommet er det et garderobeskap med skyvefronter.

Stue:
Lys og romslig stue med god plass til både sofagruppe og spisestuebord. Her er det store vindusflater som gir godt med lysinnslipp.

Balkong:
Nordvestvendt balkong på ca. 5 kvm med flott utsikt over byen og Oslofjorden. En fint sted å nyte varme sommerdager!

Overflater:
Gulv: Fliser på bad. Fliser på wc og i entre og laminat i stue, kjøkken og soverom. Fliser på wc fra 2011 da det ble utført våtromsrehabilitering i regi av borettslaget. Glipe på laminat mot fotlist på soverom, noen gliper i skjøter på fotlister og løs overgangslist mellom stue og kjøkken.
Vegger: Fliser på bad. Fliser og malte overflater på wc, lakkert MDF-panel og malte overflater på soverom og malte overflater i entre, kjøkken og stue. Fliser og malte flater på wc fra 2011, ellers løpende vedlikehold av overflater med normal bruksslitasje.
Himling: Malte overflater i himlinger.

Naturlig ventilasjon med klaffventil i yttervegg på kjøkken, spalteventil i vindu på soverom, entre og 1 stuevindu og mekanisk avtrekk til luftekanal/sjakt fra bad og wc.

Utstyr

Dør-calling med åpner fra 2016, kabel-TV tjenester og røykvarsler i leiligheten.
Borettslaget har inngått avtale med Get med kollektiv leveranse av Digital TV med Micro Box med mulighet for filmleie. Som andelseier kan du oppgradere til Get Box 2 med pausefunksjon og opptaksmulighet. Bredbånd med kollektiv 10 er en del av denne avtalen.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med sentralvarme fra originale radiatorer og elektriske varmekabler på bad.

Automatsikringer i sikringsskap som er plassert i fellesgang og innvendig elektrisk anlegg i leiligheten er en kombinasjon av skjult og åpent anlegg.

Tomten

Eiet felles tomt for borettslaget på 62 452 kvm. Fellesarealene er pent opparbeidet med plen, trær, beplantning, asfalterte gangarealer, lekearealer og flere sittegrupper. Solfjellet borettslag har et eget grøntutvalg som holder fellesområdene så fine som de er. De planter, rydder og vanner etter behov og kapasitet.

Parkering

Borettslaget har 402 parkeringsplasser i parkeringshus og 155 parkeringsplasser ute som kan leies. Dette tildeles etter ansiennitet etter søknad til styret. Ellers vanlig gateparkering etter gjeldende regler og gjesteparkering med parkeringsautomat.

På den ekstraordinære generalforsamlingen 4. september 2018 ble det vedtatt en infrastruktur til Solfjellet parkeringshus for å sikre lading av el-biler/ladbare hybridbiler. Montering av selve ladeboksen må den enkelte leietaker selv påkoste. Bestillingsskjema for ladeboks finner man på hjemmesiden til borettslaget.

Forretningsfører

OBOS, tlf: 22 86 55 00

Borettslaget

Solfjellet borettslag - www.solfjellet.no

Borettslaget som består av 645 andelsleiligheter, fordelt på 9 bygninger har gjennom de siste årene utført et godt og kontinuerlig indre og ytre vedlikehold.

Større vedlikehold og rehabilitering:
2017-2018: Utskiftning av 18 heiser, 18 inngangspartier, nytt nøkkelfri adkomst i inngangs-partiene og nye porttelefoner.
2015: Nye tak over heishus.
2011-2014: Det er utført rør- og våtromsrehabilitering i borettslaget hvor alle baderom fremstår med nye overflater, membranløsninger, nye sluk, røropplegg og varmekabler på bad.
2013/14: Kjøp og rehabilitering av Solfjellet Parkeringshus.
2011-2014: Det er utført rør- og våtromsrehabilitering i borettslaget hvor alle baderom fremstår med nye overflater, membranløsninger, nye sluk, røropplegg og varmekabler på bad.
2009: Tekket alle yttertak med ny papp, beslag og piper forutlufting av soilrør.
2005/06: Undersøkelse av fasadeelementer og sikring av disse.
1997-2001: Heismaskineri og styresystemer skiftet ut, Utbedring av betongskader (armeringskorrosjon) på bakkenivå i 03.
1997: Samtlige vaskerier er pusset opp.
1990/91: Skiftet vinduer i samtlige leiligheter.

Rehabilitering/større vedlikehold med tilrettelegging av infrastruktur el/hybridbiler i Solfjellet Parkeringshus, tot. 400 plasser, ble vedtatt på ekstraordinær generalforsamling 4.9.2018: Oppstart: Estimert ultimo 2018. Kostnad og finansiering: Estimert til kr 4 500 000, finansieres med opplåning og delvis tilskudd fra Oslo Kommune. Ved oppstart med leietager selv finansiere selve ladeboksen.

På ekstraordinær generalforsamling 19.6.2019 ble det vedtatt at borettslagets skal gå over til fjernvarme og ikke lenger være tilknyttet AS Haugerud Varmesentral. Endringen vil ikke påvirke felleskostnadene og det er ikke vedtatt av styret om det vil være nødvendig med opplåning som følge av overgangen.

Styregodkjennelse

20 dagers styregodkjennelse.

Dyrehold

I Solfjellet borettslag er det tillatt med et dyr pr. leilighet og man er pliktet til å signere erklæring for dyrehold og registrere seg i dyreklubben Hund og katt. Solfjellet er et borettslag som er kjent for å være et dyrevennlig borettslag. På facebook-siden "Solfjellet borettslag hund og katt" blir det arrangert treff av beboere i nærmiljøet som alle med hund har mulighet til å være med på.

Forsikring

Borettslaget er forsikret hos Tryg Forsikring - polisenummer 6659143.

Ligningsverdi

Likningsverdi for inntektsåret 2017:
Som primærbolig: kr 716 229
Som sekundærbolig: kr 2 578 425

Felleskostnader

Totale felleskostnader pr. d.d. kr 3.504,- pr. md.
Herav:
Felleskostnader 2.711,-
Kapitalkost. lån 1 EIKA5 793,-

Felleskostnadene inkluderer fyring, varmtvann, kapitalkostnader, kabel-tv tjenester, vaktmestertjenester, trappevask og felles forsikring.

Andel fellesgjeld/fellesformue

Sum andel fellesgjeld (kun lån) kr 270.000, (avrundet opp til nærmeste hele tusen) pr. 01.07.2019.

Sum andel fellesformue pr. 31.12.2018 er kr 33 791,-

Lånevilkår

Borettslaget har 2 lån:

1) Annuitetslån i Eika med total lånesaldo på kr. 141.485.144,-. Hvorav denne boligens andel utgjør kr. 214.888,- Total restnedbetalingstid er 31 år og 3 mnd. 12 terminer pr. år. Flytende rente 2,20%. Kapitalkostnader pr. mnd. kr. 793,- som er inkludert i felleskostnadene. IN-ordning.

2) Annuitetslån i OBOS Banken med total lånesaldo på kr. 36.082.623,-. Hvorav denne boligens andel utgjør kr. 54.576,- Total restnedbetalingstid er 29 år og 4 mnd. 12 terminer pr. år. Flytende rente 2,20%. Kapitalkostnader pr. mnd. kr. 211,- som er inkludert i felleskostnadene.

IN-ordning: Borettslaget har IN-ordning (individuell nedbetaling av fellesgjeld). Andel fellesgjeld kan innfris i sin helhet eller med min. kr 60.000,- inntil to ganger i året (etter avtale med forretningsfører - 30/11 og 30/5). Ved nedbetaling vil andelseier få redusert sine kapitalutgifter (pr. d.d. kr. 626,-), som kreves inn sammen med felleskostnadene.

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Garantiordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Ferdigattest foreligger.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Eiendommen/området er regulert til boligformål.

Totale kostnader

2 850 000,- (Prisantydning)
270 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
3 120 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 147,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 135 147,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking. Dette innebærer at oppdragsansvarlig har plikt til å melde fra til Økokrim om eventuelle mistenkelige transaksjoner.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Elisabeth Bjerke Lie

Ref.: 705190122