Hopp til innholdet
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow

Haugerudveien 84, 0674 Oslo

Stor og lys 2-roms med bad og wc fra 2013. Fyring og varmtvann inkl. Kort vei til T-bane og Østmarka!

Prisantydning

2 850 000,-

BRA/P-rom

59 kvm / 55 kvm

Boligtype

Andelsleilighet

Det er ingen planlagte visninger på denne boligen. Vennligst kontakt megler.

Totalpris inkludert omkostninger
3 126 147 kr
Prisantydning
2 850 000 kr
+ Andel fellesgjeld
261 000 kr
+ Omkostninger
15 147 kr
= Totalpris
3 126 147 kr
Felleskostnader
3 346 kr/mnd
Antall rom
2
Antall soverom
1
Primærrom
55 kvm
Bruksareal
59 kvm
Etasje
3
Eierform
Borettslag
Boligtype
Andelsleilighet
Kommune
Oslo
Byggeår
1970
Energimerking
Grønn D

Mer om boligen

Dette er en romslig 2-roms endeleilighet i 3. etasje med heisadkomst. En lys og fin leilighet med stor stue og stort soverom. Leiligheten har en meget god planløsning og består av entré, bod, gang, bad, separat wc, soverom, kjøkken og stue med adkomst til nordvestvendt balkong på ca. 4,5 kvm. Bad og wc er pusset opp i regi av borettslaget i 2013. Kjøkkeninnredning med integrert stekeovn og koketopp er også fra 2013.

Verdt å merke seg:
- Fyring og varmtvann inkl i felleskostnader.
- En innvendig bod og en kjellerbod.
- Bad med varmekabler i gulv.
- Kabel-TV/internett fra GET.
- To heiser i fellesoppgang fra 2017.
- Kort vei til kollektivtrafikk, Østmarka, skole, barnehager, kjøpesenter og matbutikk.
- Veldrevet borettslag med god rehabiliteringshistorikk.
- Ingen dokumentavgift.
- Rask avklaring av forkjøpsretten.

Beliggenhet

Meget attraktivt, rolig og etablert boområde med store fri-, leke- og sportsarealer avskjermet fra trafikk, innenfor bomringen.

Kollektivtilbud:
Rett i nærheten ligger Haugerud T-banestasjon med ca. 16 min til sentrum. Nærmeste bussholdeplass er Solfjellet. Her går buss nr. 61A mellom Tveita Senter og Solfjellet, se rutetabell for tidspunkt. Ellers har man bussholdeplass Haugerud T i Tvetenveien. Her går buss nr. 69, 79, natt- og morgenbuss nr. N2 og Flybussen UE1 til Oslo Lufthavn.

Shopping:
Det er få minutters gange til Haugerud Senter med bla. nærbutikken Coop Extra, Bare Trening, frisør, legesenter, tannlege, apotek, Soya sushi, pizzeria og kebab. Kort vei også til Tveita senter med et godt utvalg av dagligvare- og klesforretninger, samt serveringssteder, post, bank, lege, tannlege, apotek, vinmonopol med mer (omkring 70 forretninger på senteret). I tillegg kort vei til Alnabru senter med diverse spesialforretninger. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det kort vei til bl.a. Rema 1000, Kiwi, IKEA Furuset og Furuset Senter.

Fritidsmuligheter:
Umiddelbar nærhet til Østmarka som byr på flotte tur- og rekreasjonsmuligheter sommer som vinter. Om sommeren er det naturskjønne omgivelser med fine turstier, sykkelveier, fiskevann og kajakkmuligheter. Vinterstid kan du benytte deg av fine skiløyper i Østmarka og skianlegget i Jerikobakken. Kort vei også til idylliske Lutvann med badeplass. Området kan tilby et mangfold av fritidsmuligheter som blant annet SATS treningssenter, Bare Trening på Haugerud, kunstgressbane, Alnaparken ridesenter og Furuset Forum med is- og håndballhall samt Furuset svømmehall.

Skoler og barnehager:
Leiligheten ligger i et barnevennlig område med sittegrupper og lekeapparater. Boligen sokner og har gangavstand til Trosterud skole (1-7kl.). Haugerud skole (8-10 kl.) tar imot elever fra Trosterud skole. I nærheten ligger flere barnehager, blant annet Haugerud sentrum barnehage (1-6 år), Solfjellet barnehage (1-6 år) og Stjernemyra barnehage (1-6 år).

Byggemåte

Høyblokk på 12 etasjer, U-etasje og kjeller oppført i mur og betongkonstruksjoner med leilighetsskillende vegger og dekker i armert betong. Fasader forblendet med elementplater og flatt yttertak antatt tekket med papp/asfalt. Innervegger i betong eller bindingsverk som er platekledd. Bygningen er antatt fundamentert på faste eller komprimerte masser.

Innhold

2-roms andelsleilighet beliggende i boligblokkens 3. etasje av 12 etasjer, underetasje som er inngangsplan og kjeller. Leiligheten består av entré, bod, gang, bad, wc, soverom, kjøkken og stue med adkomst til nordvestvendt balkong på ca. 4,5 kvm.

Areal

Primærrom: 55 kvm, Bruksareal: 59 kvm, Bruttoareal: 65 kvm

Standard

Leiligheten fremstår med noe bruksslitasje på innvendig bygningsmasse og stedvis overflatebehandling/modernisering må påregnes ved et eierskiftet. Bad og wc er pusset opp i regi av borettslaget i 2013 med nytt sluk, rør-i-rør vannsystem, fliser, membranløsninger og innredning.

Entré/gang: Velkommen til en entré med vindu og godt med naturlig lys. Entré med dørcalling og inngang til bod. I gangen er det hylle og oppheng til klær. Om ønskelig er det plass til garderobeskap eller kommode til oppbevaring.

Innvendig bod: I boden er det god plass til oppbevaring med hyller.

Bad og separat wc: Pent flislagt bad med varmekabler, totaloppusset i 2013 i regi av borettslaget. Badet består av servant med underskap, speil med overlys, to veggskap, inn-/utadslående dusjdører og opplegg for vaskemaskin. Praktisk separat wc med servant med underskap, speil og vegghengt toalett.

Kjøkken: Separat kjøkken med innredning fra 2013. Kjøkkeninnredningen er fra IKEA og består med slette folierte høyglansfronter, 2 stk. glassfronter i overskap, laminat benkeplate m/fliser over, enkel oppvaskkum, kjøkkenventilator i stål antatt med kullfilter, integrert koketopp og stekeovn, samt plass til frittstående oppvaskmaskin og kjøl-/fryseskap.

Soverom: Pent og stort soverom med plass til dobbeltseng og tilhørende møblement. Soverommet har eldre plassbygget skap og garderobeskap. Det er også god plass til kommoder om ønskelig.

Stue: Lys og fin stue med god plass til sofa- og spiseplass. Leiligheten er en endeleilighet og har derfor et ekstra vindu i stuen som gir godt med sollys inn. Hyggelig utsyn mot fellesareal og utgang til balkong. Balkongen er nordvestvendt på ca. 4,5 kvm.

Overflater:
Gulv: Fliser på bad og separat wc. Eikeparkett i entré, gang, stue, kjøkken og soverom. Belegg i bod.
Vegger: Fliser på bad og en vegg på separat wc, tapet, malt tapet og malte flater i øvrige rom.
Himlinger: Malte flater, samt malt flate med downlights på bad og separat wc.

Utstyr

Leiligheten disponerer 1 kjellerbod, samt bruk av fellesvaskeri som benyttes etter gjeldende regler.
Hylle og oppheng i gang, hyller i bod, samt plassbygget garderobeskap og garderobeskap på soverom.
Dørcalling med åpner, kabel-TV tjenester og røykvarsler.
Personheis i felles oppgang.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med sentralvarmeanlegg m/radiatorer og varmekabler på bad.

Tomten

Eiet felles tomt for borettslaget på 62 452 kvm. Fellesarealene er pent opparbeidet med plen, trær, beplantning, asfalterte gangarealer, lekearealer og flere sittegrupper. Rett ved Haugerudveien 84 er borettslagets populære "Kollen" som er et flott sted med sittegruppe. Solfjellet borettslag har et eget grøntutvalg som holder fellesområdene så fine som de er. De planter, rydder og vanner bed etter behov og kapasitet.

Parkering

Borettslaget har 402 parkeringsplasser i parkeringshus og 155 parkeringsplasser ute som kan leies. Dette tildeles etter ansiennitet etter søknad til styret. Ellers vanlig gateparkering etter gjeldende regler og gjesteparkering med parkeringsautomat.

På den ekstraordinære generalforsamlingen 4. september 2018 ble det vedtatt en infrastruktur til Solfjellet parkeringshus for å sikre lading av el-biler/ladbare hybridbiler. Montering av selve ladeboksen må den enkelte leietaker selv påkoste. Bestillingsskjema for ladeboks finner man på hjemmesiden til borettslaget.

Forretningsfører

OBOS, tlf: 22 86 55 00

Borettslaget

Solfjellet borettslag - www.solfjellet.no

Borettslaget som består av 645 andelsleiligheter, fordelt på 9 bygninger har gjennom de siste årene utført et godt og kontinuerlig indre og ytre vedlikehold.

Større vedlikehold og rehabilitering:
2017-2018: Utskiftning av 18 heiser, 18 inngangspartier, nytt nøkkelfri adkomst i inngangs-partiene og nye porttelefoner.
2015: Nye tak over heishus.
2011-2014: Det er utført rør- og våtromsrehabilitering i borettslaget hvor alle baderom fremstår med nye overflater, membranløsninger, nye sluk, røropplegg og varmekabler på bad.
2013/14: Kjøp og rehabilitering av Solfjellet Parkeringshus.
2011-2014: Det er utført rør- og våtromsrehabilitering i borettslaget hvor alle baderom fremstår med nye overflater, membranløsninger, nye sluk, røropplegg og varmekabler på bad.
2009: Tekket alle yttertak med ny papp, beslag og piper forutlufting av soilrør.
2005/06: Undersøkelse av fasadeelementer og sikring av disse.
1997-2001: Heismaskineri og styresystemer skiftet ut, Utbedring av betongskader (armeringskorrosjon) på bakkenivå i 03.
1997: Samtlige vaskerier er pusset opp.
1990/91: Skiftet vinduer i samtlige leiligheter.

Ekstra ordinær generalforsamling: Ifølge protokollen til ekstra ordinær generalforsamling den 4. september 2018 har borettslaget vedtatt ny infrastruktur til parkeringshuset slik at alle som ønsker å lade en El-bil eller ladbar hybrid, vil kunne gjøre dette fra sin parkeringsplass i parkeringshuset. Det er avklart at oppgraving for å legge ny infrastruktur fra trafoen i varmesentralen inn til parkeringshuset og frem til de enkelte etasjer og den enkelte parkeringsplass, har en budsjett pris på ca. 4 - 4,5 millioner kroner. Av dette er det mulig fra Oslo kommune å få dekket inntil 20% av etableringskostnaden. Montering av selve ladeboksen må den enkelte leietaker selv påkoste. Den enkelte leietaker som lader, vil også måtte betale for eget forbruk. Dette medføre en økning av fellesgjeld og felleskostnader. Se innkalling og protokoll til ekstra ordinær generalforsamling ved å laste ned salgsoppgaven fra våre hjemmesider.

Forkjøpsrett

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

13.03.2019

Styregodkjennelse

20 dagers styregodkjennelse.

Dyrehold

I Solfjellet borettslag er det tillatt med et dyr pr. leilighet og man er pliktet til å signere erklæring for dyrehold og registrere seg i dyreklubben Hund og katt. Solfjellet er et borettslag som er kjent for å være et dyrevennlig borettslag. På facebook-siden "Solfjellet borettslag hund og katt" blir det arrangert treff av beboere i nærmiljøet som alle med hund har mulighet til å være med på.

Forsikring

Borettslaget er forsikret hos Tryg Forsikring - polisenummer 6659143.

Ligningsverdi

Likningsverdi for inntektsåret 2017:
Som primærbolig: kr 716 229
Som sekundærbolig: kr 2 578 425

Felleskostnader

Totale felleskostnader pr. d.d. kr 3.346,- pr. md.
Herav:
Felleskostnader 2.601,-
Kapitalkost. lån 1 EIKA5 745,-

Felleskostnadene inkluderer fyring, varmtvann, kapitalkostnader, kabel-tv tjenester, vaktmestertjenester, trappevask og felles forsikring.

Andel fellesgjeld/fellesformue

Sum andel fellesgjeld kr 261.000, (avrundet opp til nærmeste hele tusen) pr. 01.02.2019

Lånevilkår

Borettslaget har 2 lån:

1) Annuitetslån i Eika med total lånesaldo på kr. 142.816.764,-. Hvorav denne boligens andel utgjør kr. 208.003,- Total restnedbetalingstid er 31 år og 8 mnd. 12 terminer pr. år. Flytende rente 2,05%. Kapitalkostnader pr. mnd. kr. 745,- som er inkludert i felleskostnadene. IN-ordning.

2) Annuitetslån i OBOS Banken med total lånesaldo på kr. 36.453.265,-. Hvorav denne boligens andel utgjør kr. 52.901,- Total restnedbetalingstid er 29 år og 9 mnd. 12 terminer pr. år. Flytende rente 2,05%. Kapitalkostnader pr. mnd. kr. 199,- som er inkludert i felleskostnadene.

IN-ordning: Borettslaget har IN-ordning (individuell nedbetaling av fellesgjeld). Andel fellesgjeld kan innfris i sin helhet eller med min. kr 60.000,- inntil to ganger i året (etter avtale med forretningsfører - 30/11 og 30/5). Ved nedbetaling vil andelseier få redusert sine kapitalutgifter (pr. d.d. kr. 745,-), som kreves inn sammen med felleskostnadene.

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Kjøpers ansvar for øvrige andelseieres mislighold

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Eiendommen/området er regulert til boligformål.

Totale kostnader

2 850 000,- (Prisantydning)
261 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
3 111 000,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 147,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 126 147,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking. Dette innebærer at oppdragsansvarlig har plikt til å melde fra til Økokrim om eventuelle mistenkelige transaksjoner.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler June Berg Peersen

Ref.: 705190036