Hopp til innholdet
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow

Ivar knutsons vei 13, 1161 Oslo

Stor gj.gående 3-roms.Terrasse 16 kvm(inkl bod)+ balkong ca. 12 kvm. 1 garasjeplass. Nye 3-lags vinduer og terrassedører

Prisantydning

6 500 000,-

BRA/P-rom

105 kvm / 100 kvm

Boligtype

Andelsleilighet

Det er ingen planlagte visninger på denne boligen. Vennligst kontakt megler.

Totalpris inkludert omkostninger
6 976 147 kr
Prisantydning
6 500 000 kr
+ Andel fellesgjeld
461 000 kr
+ Omkostninger
15 147 kr
= Totalpris
6 976 147 kr
Felleskostnader
5 072 kr/mnd
Antall rom
3
Antall soverom
2
Primærrom
100 kvm
Bruksareal
105 kvm
Etasje
2
Eierform
Borettslag
Boligtype
Andelsleilighet
Kommune
Oslo
Byggeår
1979
Energimerking
Rød E

Mer om boligen

Eiendom beliggende i attraktiv boområde på Nordseter i et etablert og barnevennlig boligområde. Kort vei til nærbutikk, samt Lambertseter senter med de fleste service- og forretningstilbud. Kort vei til Sæter sentrum, som har vært under stor utvikling siste årene. Her finner du blant annet en rekke restauranter og spisesteder, butikker og andre servicetilbud. Torget på Sæter krysset er et yndig samlingspunkt for unge og eldre. Det er barnehager og skoler i alle trinn finnes også i nærområdet. Offentlig kommunikasjon med trikk på Bråten/Kastellet. Kort vei enten man skal til jobb, på teater eller oppleve bylivet i Oslo.

Nordstrand/Kastellet er et hyggelig og attraktivt boområde som kan tilby gode rekreasjons- og treningsmuligheter. Området kan by på svømmehall på Lambertseter, Lambertseter Stadion og Elixia treningssenter i Cecilie Thoresens vei. Det er kort vei til Ekebergsletta, samt Østensjøvannet og Østmarka med flotte skiløyper og gode turmuligheter, samt fjorden og øyene.

Adkomst

Adkomst fra Ivar Knutsons vei via internveier til felles oppgang. Det vil bli skiltet med visningsskilt under annonserte fellesvisninger. Se kartskisse for detaljert veibeskrivelse til eiendommen eller gå inn på www.ruter.no for informasjon om offentlig kommunikasjon.

Byggemåte

Grunnmur i støpt betong. Bærende konstruksjon i betong innfelt med bindingsverk, antatt isolert med mineralull i henhold til forskrifter som var gjeldende da boligen ble oppført. 3-lags glassvinduer og terrassedør satt inn i leiligheten på begge sider, det er lagt 15 cm Glava Extreme isolasjon og nytt panel i 2019. Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken. For nærmere teknisk beskrivelse av eiendommen se tilstandsrapport i salgsoppgaven.

Innhold

Gjennomgående opprinnelig antatt 4-roms i 2. etg. uten gjenboere. Gjort om til 3-roms med stor stue. Store vindusflater som gir gode lysforhold. Ingen innsyn fra naboer eller forbigående. Morgen- og kveldssol på henholdsvis kjøkkenterrasse og stue terrasse. Trivelig naturområde mot øst, god utsikt og sol hele etterimiddag og kveld mot vest. Leiligheten har en god planløsning og består av:

Entré med plass til yttertøy.

2 soverom av god størrelse med plass til dobbeltseng.

Bad med servant, skapinnredning og badekar.

Separat wc med servant.

Original kjøkkeninnredning med fliser over benkeskap. Kullfilterventilator. Adkomst fra kjøkken til balkong på ca. 12 kvm.

Stuen er spesielt stor og dette gir mange møbleringsmuligheter med god plass til sofagruppe og spisebord. Adkomst fra stue til terrasse på ca. 16 kvm (inkl bod).

Solavskjerming med markiser.

Leiligheten disponerer 1 kjellerbod på ca. 4 kvm og 1 skap i kjølerom.

Det oppfordres til å sette seg inn i tilstandsrapport vedlagt i salgsoppgaven.

GET er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester. Borettslaget har avtale med Trappevask Service AS om renhold av fellesarealene. Fellesvaskeri er i Ivar Knutsons vei 15, 21, 42 og 56. Styringskort til vaskerimaskinene og egen lås til reserveringstavlene kan kjøpes ved henvendelse til vaktmester. Hvert år arrangeres det grillfest for alle beboerne en av de siste lørdagene i august. Etter leker for barna, serveres det grillmat. De siste årene har det vært eget husband som har spilt til dans. I januar hvert år er det juletrefest for egne barn, barnebarn eller andres barn. Gang rundt juletreet og nisseorkester som arrangerer leker og spiller og synger for barna.

Borettslagets hjemmeside er www.nordseterborettslag.no

Areal

Primærrom: 100 kvm, Bruksareal: 105 kvm, Bruttoareal: 115 kvm

Oppvarming

Leiligheten er elektrisk oppvarmet.

Tomten

Andel i felles eiet tomt for borettsslaget på 36 205,6 kvm. Borettslaget er pent opparbeidet med beplantning og sittegrupper.

Parkering

1 garasjeplass følger leiligheten. Styret fikk i ordinær generalforsamling 3. mai 2018 fullmakt til å innstallere opplegg for el-billadning i garasjene. Det er lagt til grunn at borettslaget bekoster infrastrukturen, kapasitetsøkning og felleskabling i garasjeanlegget og at beboere som ønsker el.billadning på sin plass bekoster lader og fremlagt ledning fra felleskabel til ladepunkt. De som har lader for el-bil må lese av måleren og rapportere inn målerstand til styret i forbindelse med flytting fra borettslaget. Gjøres ikke dette vil ny eier være ansvarlig for betaling av forbruk frem til første ordinære måleravlesning. Ny eier må i så fall gjøre opp direkte med tidligere eier. Ellers gateparkering etter stedets gjeldende regler.

Forretningsfører

OBOS

Borettslaget

Borettslaget består av 300 andelsleiligheter. Nordseter Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 947965018, og ligger i bydel Nordstrand i Oslo kommune med følgende adresse:
Ivar Knutsons Vei 11-25
Ivar Knutsons Vei 12-60
Jordbærvn 1-99 2-66
Gårds- og bruksnummer :
157 626 628

Styrets arbeid 2019 - 2020
• Oppfølging av rehabiliteringen av rekkehusene i hht mangellist samt ett-årsbefaring
• Oppfølging av rehabiliteringstiltakene i blokkene
• Større vedlikeholdstiltak av grøntanlegg og uteområder med start våren 2020
• Løpende gjennomgang og revidering av styrets rullerende vedlikeholdsplan for borettslaget og utarbeide en prioritert tiltaksliste tilpasset de årlige vedlikeholdsbudsjetter og borettslagets økonomi
• Fortsette med bistand til dem som ønsker innglassing
• Etterse og eventuelt skifte eller beise/male inngangsdører i rekkehusene (skifte av dører tas over de årlige vedlikeholdsbudsjetter) 31 Nordseter Borettslag
• Gjennomgang av ventilasjonstilstanden i sokkeletasjene på B- rekkehusene som går ut på østsiden (inngangssiden på leilighetene over)
• Lokalisering og oppføring av «fellesstativer» for montering av postkasser for andelseiere i rekkehusene etter pålegg fra Posten (Postloven). 6-10 postkasser pr. samlingssted
• Vask av gulvene i garasjeanleggene
• Opprettholde god brannsikkerhet i borettslaget i samarbeid med Norsk Brannvern

Både blokker og rekkehus vil i løpet av året ha gjennomgått nødvendige og omfattende vedlikehold. Styret ser at følgende tiltak vil være nødvendig de neste 10 årene:
• Bytte av inngangsdører i rekkehusene
• Bytte av felles dører (gavlveggene) i blokkene etter behov (inngangsdører blir tatt i år)
• Ny taktekking på rekkehusene og på gjenstående originale boder (takene på blokkene blir tatt i år)
• Oppjustering av P-plassen i nord mot Lambertseterveien
• Oppussing av inngangspartiene/oppgangene i blokkene
• Gjennomgang og nødvendig utskifting av tekniske installasjoner og rør på fellesområdene/blokkene.
• Skifte av hovedsikringstavler
• Installering av vannmålere

En del av disse tiltakene kan tas helt eller delvis over de årlige vedlikeholdsbudsjetter. Tiltakene inngår i borettslagets veiledende plan for vedlikehold.

Større vedlikehold og rehabilitering i borettslaget:
2018- 2019 Rehabilitering av blokkene. I hovedsak tiltak som i rekkehusene, men takene på samtlige blokker renoveres i sin helhet samt nye inngangsdører. Infrastruktur for tilførsel av strøm til hver garasjeplass montert. Muliggjør oppføring av el-punkt for lading av el-bil for andelseiere som ønsker det.
2017-2018 Rehabilitering av rekkehusene. I ekstraordinær generalforsamling 31. mars ble det vedtatt rehabilitering av rekkehusene. Hovedtiltakene omfatter nye vinduer, tilleggsisolering av langvegger og gavlvegger, nytt panel og nye hage- og balkongdører.
2017 Kjøpt ny mindre traktor sammen med Fjellhytta Borettslag
2017 Kjøpt ny gressklipper og løvsuger
2016 Alle benker reparert. Oppgradering av lekeplasser med innkjøp av nye lekeapparater. Sand i 4 av 5 sandkasser skiftet. Skiftet kjøkken på møterom. Ny støttemur og gjerde mellom Jordbærveien 91 og 93. Ny kantstein mellom Jordbærveien 36 og 48. Røykvarslere i alle leiligheter ettersett. Skiftet brannslukningsapparater i alle oppganger. Slanger i rekkehus og blokker i garasjene ettersett. Vask av kjørebanen i begge garasjeanlegg. Ny og sikker nedgang til garasjeanlegg i Ivar Knutsons vei 15. .
2015 Rengjort og malt veggene i fellesgarasjen.
2015 Opprusting av parkeringsplassen og grøntanlegget i sør.
2014 Lagt granitt i trappenedgangene til garasjene.
2014 Nye takstiger og gangbroer på rekkehustakene.
2013-2015 Omfattende rehabiliteringsprosjekt for bygningene. Blokkene: Betongrehabilitering, utskifting av blomsterkasser i betong med brystningsplater, skifte av membran samt nye boder og betongheller på terrasser. Rekkehusene: Vedlikehold av utvendige betongoverflater, skifte av membran på balkonger, avlukker for avfallsdunker bygget inn som del av uteboder.
2013-2015 Ny maskingarasje.
2012 Ny renovasjonsordning for rekkehusene og for papiravfall. Oppsummert går ny avfallsordning ut på å erstatte individuelle avfallsbeholdere i rekkehusene med nedgravde avfallsbrønner samt at papiravfall fra både rekkehus og blokker legges i disse.
2010-2011 Beiset rekkehusene og skiftet ødelagt treverk.
2010 Nytt porttelefonanlegg i blokkene.
2009 Alle gavlvegger i blokkene, unntatt nordveggen i Ivar Knutsons vei er vedlikeholdt utvendig: Treverk ettersett og i nødvendig utstrekning skiftet ut, behandlet med dekkbeis. Skraping og overflatebehandling av metallbeslag.
2009 Pusset opp selskapslokale og styrerom
2008 Renset ventilasjonsanlegget i blokkene
2007-2008 Nye varmepumper i Ivar Knutsons vei 17 og 23
2007 Nye varmtvannsberederanlegg med 400 liters tanker installert i fire av blokkene, Ivar Knutsons vei 17, 23, 44 og 52.
2007 Murvange i nordenden av Ivar Knutsons vei 54 revet og støpt på nytt (var i ferd med å gli ut) 36 Nordseter Borettslag
2001-2009 Utvendig beising av vegger og vinduer i blokker og rekkehus. Utskifting av kledning, karmer og vindskier der det har vært behov. Nye metallbeslag på tre gavlvegger i terrasseblokkene.
2005 Arbeidet med installasjon av automatiske døråpnere i alle oppganger ble ferdigstilt.
2004 Trekanten ved Ballplassen i Jordbærveien ble satt i stand med kantsteiner, asfalt og nyplanting.
2004-2006 Nye balkongdører
2003 Nye takrenner og nedløpsrør, rekkehus
2003 Nytt utstyr for tv-overvåking i garasjer
2003 Opprusting av lekeplasser. Fornying av defekte lekeapparater.
2000 Byttet til nye røykvarslere i alle leiligheter. Kontrollerte og etterfylte samtlige pulverapparat i blokkoppgangene og lagerrom, samt monterte røykvarsler på de samme stedene. Brannslangene i fellesgarasjene ble kontrollert.
1999-2003 Rehabilitert utvendige betongoverflater
1999 Oppgradert kabelanlegget til mottak av digitale tv-signaler og toveis kommunikasjon for telefoni og internett.
1999 Asfaltert veiene Jordbærveien og Ivar Knutsons vei.
1998 Varmtvannsberedere, utskiftingsprogram. Påbegynte utskiftingsprogram for varmtvannsberedere i rekkehusene og blokkene.
2001 Varmtvannstanken i T 1 ble byttet ut.
2002 Varmtvannstanken i T 6 ble byttet ut.
1997-2003 Ny takpapp og beslag
1995-1996 Montert takrenner under terrassedekker
1991 Byttet ut skadet bordkledning i gavler. Bordkledning i deler av gavlveggene ble skiftet.
1990-1991 Rehabilitert utvendige betongoverflater utvendig, på blokkene og B-rekkehusene.
1987 Montert varmepumpe i blokkene til varmegjenvinning.
1986 Porttelefoner i alle blokkoppgangene.

Forkjøpsrett

Avklares raskt og parallelt. Se www.obos.no eller kontakt megler for ytterligere info. Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

30.01.2019

Styregodkjennelse

ja.

Dyrehold

Det er tillatt å ha hund i borettslaget. Hunder skal føres i bånd gjennom borettslagets område. Det er ikke tillatt å ha katt i borettslaget, bortsett fra "innekatt" (det vil si "katt som ikke går ute"). Konferer fremlagte husordensregler på visningen. Husordensreglene kan også utleveres ved henvendelse til ansvarlig megler.

Forsikring

Borettslagets eiendom er forsikret i Gjensidige Forsikring. Innboforsikring må tegnes av den enkelte beboer.

Ligningsverdi

Ligningsverdi for inntektsåret 2016:
Som primærbolig: kr 1 286 774,-
Som sekundærbolig: kr 4 632 387,-

Eiendomsskatt

Det ble 16.12.2015 vedtatt eiendomsskatt for Oslo kommune. Andeler i borettslag og boligaksjeselskaper er formelt eid av borettslaget. Eventuell eiendomsskatt skrives derfor ut til borettslag og boligaksjeselskap som så fordeler dette blant sine andelshavere etter den fordelingsnøkkelen borettslaget velger. Megler har ikke mottatt info om hva dette vil utgjøre for borettslaget, og om dette vil medføre eventuell økning i borettslagets felleskostnader. I 2018 beregnes det tre promille i eiendomsskatt. Det gjøres oppmerksom på at det ved et senere tidspunkt vil kunne påløpe eiendomsskatt på eiendommen ved eventuell endring av beregningsgrunnlag og/eller endring i dagens skattesats.

Felleskostnader

5 072,-


Herav:
Felleskostnader 4.709,-
Trappevask 108,-
Kabel-tv 255,-

Andel fellesgjeld/fellesformue

Ca kr 400 000,- pr dato 01.11.2018

Lånevilkår

Spesifikasjon av selskapets lån og vilkår:

Lånetype: OBBK01, annuitetslån
Saldo: kr 66.323.362,-
Løpetid: 26 år
Rentesats: 1,95%, flytende rente
Andel av saldo: kr 266.857,-

Lånetype: OBOS03, annuitetslån
Saldo: kr 33.012.289,-
Løpetid: 29 år 4 mnd.
Rentesats: 1,95%, flytende rente
Andel av saldo: kr 132.825,-

Borettslaget holder på med rehabilitering av rekkehusene. I ekstraordinær generalforsamling 31. mars 2017 ble rehabiliteringen vedtatt. Hovedtiltakene omfatter nye vinduer, tilleggsisolering av langvegger og gavlvegger, nytt panel og nye hage- og balkongdører. Den totale kostnadsrammen er anslått til 36 millioner. Arbeidene skal lånefinansieres. Det er utarbeidet en likviditetsanalyse basert på en kostnadsramme på 35 millioner, - denne tilsier en økning i felleskostnadene med 4 % fra 01.01.2018, deretter en inflasjonsjustering med 3 % fra 01.01.2021. I forbindelse med låneopptaket er løpende lån i Eika refinansiert til OBOS-banken. Lån nummer 152091102 ble refinansiert 09.06.2017. Det er også innvilget et nytt lån på 36 millioner, første del av denne rammen ble utbetalt med kr 9.990.000 31.10.2017. For informasjon om fremdriften vises til borettslagets hjemmeside. Styret har i styremøte 10.10.2017 besluttet å øke rammelånet med ytterligere 2 millioner, det vil si totalt kr 38 millioner.Rammelånet løper avdragsfritt ut november 2019. Styret bestemte seg for å utsette planlagte husleieøkning fra 01.01.2018, økning ble iverksatt med 6 % fra 1. januar 2019. 23.03.2018 ble lån nummer 9820 76 05190 innfridd og nytt lån på 38 millioner delutbetalt med 6 millioner, 07.06.2018 ble det delutbetalt ytterligere 4 millioner, 03.07.2018 ble det utbetalt ytterligere 3 millioner, 05.09.2018 ble det utbetalt 10 millioner, det gjenstår ca 5 millioner av lånet.

I ekstraordinær generalforsamling avholdt 9. oktober 2018 ble det fattet et enstemmig vedtak om å rehabilitere terrasseblokkene med samme entreprenørfirma som nå rehabiliterer rekkehusene; DVS entreprenør A/S. Tiltakene vil i hovedsak omfatte det samme som rekkehusene: nye vinduer, nye terrasse- og balgkongdører, nytt panel og tilleggsisolering av langvegger, tilleggsisolering, ny kledning på gavlvegger og i tillegg nye gesimsbelsag og tekking av tak. Totalentreprisen lyder på vel 28 millioner pluss moms. Arbeidene skal lånefinansieres. Lån er innvilget med 36 millioner, løpetid 40 år i følge forretningsfører 27.11.18.

I følge tlf med forretningsfører 15.01.19 blir 41 millioner fordelt på 300 andeler etter brøk, dette er ikke fordelt enda, men blir fordelt på fellesgjelden. I følge forretningsfører er det ikke planlagt noe økning av felleskostnadene.

Styret vedtok økning av felleskostnadene med 6% fra 1.januar 2019. Økningen er varslet i innkalling til ekstraordinær generalforsamling 9. oktober 2018 hvor det ble fattet vedtak om å rehabilitere rekkehusene. I følge info fra forretningsfører.

For mer utfyllende opplysninger om borettslaget og fremtidige vedlikeholdsplaner, se fremlagt årsmelding med regnskap på visningen. Årsmelding med regnskap kan også utleveres ved henvendelse til ansvarlig megler.

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene. Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Garantiordning

Boligen inngår i et OBOS -tilknyttet borettslag. Det er garantiordning, dvs. at man ikke blir ansvarlig for "naboen" sin evt. manglende betaling av felleskostnader. Dersom borettslaget påføres økonomiske tap som følge av manglende innbetalte felleskostnader, garanterer OBOS overfor borettslaget full inndekning av disse manglende innbetalte felleskostnader.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Ivar Knutsons vei 11-25 - Terrasseblokk - Ferdigattest - 1981
Det at det foreligger ferdigattest og/eller brukstillatelse er ingen garanti for at det ikke er utført arbeider som ikke er godkjent og/eller byggemeldt.

Utleie

Boligen har bare én boenhet. Følger borettslagslovens §§ 5-5 og 5-6. Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseieren selv eller person nevnt i borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bodd i boligen i minst ett av de siste to årene.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel. Eiendommen/området er regulert til bolig med tilhørende anlegg. Det ligger en pågående byggesak under behandling hos Plan og Bygningsetaten for Ekebergveien 200 A - Påbygg - Oppgradering av teknisk anlegg - Fasadeendring - Oppføring av bærekonstruksjon over gymsalen - Nordseter skole (201616746). Det ligger også en pågående byggesak for Ivar Knutsons vei 20 - Påbygg bolig (201812361). Det ligger også en pågående byggesak for Ivar Knutsons vei 30 - Tilbygg (201802509). For mer informasjon se http://www.plan-ogbygningsetaten. oslo.kommune.no/ (under saksinnsyn) eller ta direkte kontakt med kundesenteret, plan- og bygningsetaten.

Totale kostnader

6 500 000,- (Prisantydning)
461 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
6 961 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 147,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
6 976 147,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking. Dette innebærer at oppdragsansvarlig har plikt til å melde fra til Økokrim om eventuelle mistenkelige transaksjoner.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet (15.05.2019) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (Tilstandsrapport, egenerklæringsskjema og energiattest)
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Vibeke R. Spinnangr

Ref.: 701180192