Hopp til innholdet
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow

Ammerudhellinga 56, 0959 Oslo

Stor 3-roms med flott innglasset balkong - Heis - Pent bad oppusset av borettslaget - Varmt vann og fyring inkludert!

Prisantydning

2 600 000,-

BRA/P-rom

74 kvm / 70 kvm

Boligtype

Leilighet

Det er ingen planlagte visninger på denne boligen. Vennligst kontakt megler.

Totalpris inkludert omkostninger
2 872 147 kr
Prisantydning
2 600 000 kr
+ Andel fellesgjeld
257 000 kr
+ Omkostninger
15 147 kr
= Totalpris
2 872 147 kr
Felleskostnader
5 003 kr/mnd
Antall rom
3
Antall soverom
2
Primærrom
70 kvm
Bruksareal
74 kvm
Etasje
2
Eierform
Borettslag
Boligtype
Leilighet
Kommune
Oslo
Byggeår
1967
Energimerking
Lys grønn E
irene

Irene H. Tørlen

Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF

Mer om boligen

Gjennomgående 3-roms andelsleilighet beliggende i boligblokkens 2. etasje av 13 etasjer, underetasje og kjeller. Leiligheten består av entre, 2 soverom, innvendig bod, bad, wc, kjøkken og stue med utgang til vestvendt innglasset balkong på ca.12m². Varmtvann og fyring inkludert i felleskostnader!

Beliggenhet

Bydel Grorud på Ammerud ca 11 km nordøst for Oslo sentrum med avkjøring fra Trondheimsveien. I nærområdet finner man flere fastleger, skoler alle trinn, barnehager, idrettsanlegg, tennisbane, svømmehall på Romsås og treningssenter på Grorud og Romsås. På Hasle finnes også et stor tennissenter. Dagligvarebutikker som Kiwi (med post i butikk) og Rema 1000 innen 5 min gange. Senter på Grorud med apotek, vinmonopol, matbutikker, klesbutikker, Jernia, Nille, frisørsalong, bokhandel, kafeteria, kiosk m.m. Både på Ammerud og Grorud er det helgeåpne kiosker samt 2 døgnåpne bensinstasjoner. Nærmeste større kjøpesenter er Steen og Strøm senter på Stovner og nylig rehabiliterte Linderudsenter hvor det meste finnes av forretninger og servicetilbud. Disse sentrene kan enkelt nås med t-bane linje 5 fra Ammerud. IKEA på Furuset og Alna Senter på Alna er bare en kort buss eller biltur unna.

Gangavstand til T-banestasjon på både Ammerud og Grorud med hyppige avganger gjør at leiligheten passer perfekt for de fleste som benytter seg av offentlig kommunikasjon. I Ammerudveien går det matebuss til Grorud og det går også nattbuss i helgene. Bussterminal med mange buss alternativer, drosjesentral og t-bane på Grorud. Fra Trondheimsveien går flybussen til Gardemoen og buss til Nittedal, Lillestrøm og flere steder nordover.

Det er fine turmuligheter i nærområdet hvor det nå også utbedres turveier langs Alnaelva som går opp i naturskjønne områder i Lillomarka hvor det er skiløyper og lysløyper med flotte turområder sommer som vinter. En meget flott badeplass finner man i enden av Bergensveien. Ellers nylig opparbeidede Grorudparken som starter ved Groruddammen og fortsetter nedover langs Alnaelva. Grorudparken er like stor som Frognerparken og har sildrende vann med lys, nye broer og bålplasser med benker. Prestegårdshagen og hageanlegget som tidligere var gjengrodd og utilgjengelig er innlemmet i parken.

Bebyggelse

Borettslaget ligger i bydel Grorud i Oslo og har adresse: Ammerudhellinga 33 - 43, 56 - 66, 70 - 80 og Ammerudgrenda 166 - 176. Borettslaget består av 982 andelsleiligheter, fordelt på 4 bygninger.

Adkomst

Hyppige avganger med T-bane 5 mot Vestli eller med buss. Direkte med bil med avkjøring fra Trondheimsveien mot Ammerud. Det vil bli skiltet fra OBOS Eiendomsmeglere ved fellesvisninger.

Byggemåte

Boligblokk på 13 etasjer, underetasje og kjeller som er oppført med alle bærende konstruksjoner i betong og fundamentert på faste og komprimerte masser. Utvendige fasader er kledd med betongplater med frilagt shingel og glassfasade på balkongside. Yttertak er flatt og tekket med papp/asfalt, kun visuelt befart fra bakkeplan. Brannseksjonering av alle tak i 1997/98. Grunnmur i betongkonstruksjon og bygningen er antatt fundamentert på faste og komprimerte masser.

Innhold

Entré, bad, kjøkken, stue, wc, 2 soverom og innvendig bod.

Areal

Primærrom: 70 kvm, Bruksareal: 74 kvm, Bruttoareal: 81 kvm

Standard

Velkommen til en fin 3-roms med god og gjennomgående planløsning.

Leiligheten har en stor stue med delvis åpen kjøkkenløsning og utgang til en stor innglasset balkong som kan brukes nesten hele året! I stuen er det plass til både stort spisebord og sofagruppe mm.

Kjøkkenet har noe behov for modernisering og oppussing. Kjøkkeninnredning med slette folierte fronter, laminat benkeplate m/fliser over, 1 1/2 oppvaskkum, uttrekksventilator og opplegg for oppvaskmaskin.

Lekkert og flislagt baderom. Badet består av inn- utadslående dusjvegger, servant m/underskap, overskap m/speilfronter og lys, skap og opplegg for vaskemaskin. Bad er fra 2011 da dette ble rehabilitert i regi av borettslaget med nye overflater, membranløsninger, sluk og røropplegg.

Wc, også rehabilitert av brl, består av servant, speil, overlys og veggklosett.

2 gode soverom med garderobeskap og god plass til dobbeltseng.

Romslig entré med god plass til oppheng og oppbevaring.

Innvendig bod med garderobeskap m/skyvefronter i bod.

Vestvendt innglasset balkong på ca.12m² med tregulv, rullgardiner på innglassing, strømuttak og adkomst fra stue. Balkongen er rehabilitert i regi av borettslaget i 1988/89.

Automatsikringer i sikringsskap fra 2011 som er plassert i felles yttergang. Skjult og åpent elektrisk anlegg inne i leiligheten og med unntak av til bad og wc er det eldre stikontakter og brytere i leiligheten.

Gulv: Laminat i entre. Fliser på wc og laminat i stue, bod, kjøkken og begge soverom. Fliser og sveiset banemembran som membranløsninger på bad fra 2011 da det ble utført våtromsrehabilitering i regi av borettslaget.
Vegger: Fliser på wc, mexisteinfliser på 1 stuevegg og malte overflater i stue, entre, kjøkken og soverom. Malt strie i bod. Fliser og membranløsninger på bad fra 2011 da det ble utført våtromsrehabilitering i regi av borettslaget.
Himlinger: Malte overflater i alle rom.

Utstyr

Leiligheten disponerer 1 kjellerbod på 2,3 kvm, samt bruk av fellesvaskeri og felles sykkelbod. Dør-calling med åpner, kabel-TV tjenester fra GET.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med fjernvarme fra originale radiatorer og elektriske varmekabler på bad/wc.

Tomten

Andel i 56.082 kvm. eiet tomt. Borettslagstomten er meget pent opparbeidet med store grøntområder mellom og rundt blokkene beplantet med hekk, prydbusker og trær. Det er tilrettelagt for sittegrupper og lekeplasser på borettslagstomten. Tomten og de opparbeidede områdene er til felles benyttelse for beboerne i borettslaget. Tomten er delvis inngjerdet. Eiendommen er konsesjonsfri. Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Parkering

Det er garasjer i borettslaget, men de følger ikke leiligheten ved salg/overdragelse, og kan omsettes mellom andelseierene. Borettslaget har forkjøpsrett (men ikke PLIKT) ved overdragelse av garasje. Garasjen kan selges sammen med leiligheten, men overdragelsen skal godkjennes av styret i borettslaget. Leie er kr 100 pr mnd.
Det er parkeringsplasser til leie i borettslaget, disse følger ikke leiligheten ved salg/overdragelse. Leie er kr 66,- pr mnd. Kontakt Driftskontoret om plass.
Alle garasjer og parkeringsplasser har uttak for motorvarmer. For garasjer betales strømforbruk en gang pr år, i tillegg til andel driftsutgifter.

Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Forretningsfører

OBOS, tlf: 22 86 55 00.

Borettslaget

Ammerudlia Borettslag

Styregodkjennelse

Ved eierskifte må erververen godkjennes av styret.

Dyrehold

Ikke tillatt. Se husordensregler fremlagt på visning for nærmere informasjon.

Forsikring

IF Skadeforsikring - polisenummer: 749385

Felleskostnader

Totale felleskostnader pr. d.d. kr 5.003,- pr. md.
Herav:
Felleskostnader 4.493,- inkl.: varmtvann, fyring, kabel-tv, fellesvaskeri, kommunale avgifter, drift og forsikring av borettslaget, renter og avdrag på fellesgjeld (kr 1.393,-), vaktmester og trappevask.
Balkongtillegg 480,-
Service parabol 30,-

Andel fellesgjeld/fellesformue

Andel fellesgjeld: 257.000,- pr 01.02.2019
Andel fellesformue: 59.448,- pr 31.12.2018

Lånevilkår

Lån i Husbanken
Restsaldo: 23.420.035,- (andel av saldo: 25.149,- pr. 01.02.2019).
Lånetype: Annuitet
Løpetid: 6 år 9 md.
Rentesats: 1,50%
Rentetype: Flytende
Term. pr. år: 2

Lån i Husbanken
Restsaldo: 9.565.765,- (andel av saldo: 10.275,- pr. 01.02.2019).
Lånetype: Annuitet
Løpetid: 7 år 3 md.
Rentesats: 1,50%
Rentetype: Flytende
Term. pr. år: 2

Lån i OBOS Banken
Restsaldo: 145.572.169,- (andel av saldo: 169.498,- pr. 01.02.2019).
Lånetype: Annuitet
Løpetid: 23 år 11 md.
Rentesats: 1,95%
Rentetype: Flytende
Term. pr. år: 12

Lån i OBOS Banken
Restsaldo: 44.065.768,- (andel av saldo: 51.304,- pr. 01.02.2019).
Lånetype: Annuitet
Løpetid: 29 år 3 md.
Rentesats: 1,95%
Rentetype: Flytende
Term. pr. år: 12

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Kjøpers ansvar for øvrige andelseieres mislighold

Borettslaget har avtale med OBOS om garanti for betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuelle manglende innbetalinger av felleskostnader.

Garantiordning

Borettslaget har avtale med OBOS om garanti for betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuelle manglende innbetalinger av felleskostnader.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Diverse

- Personheis i felles trappeoppgang.
- Borettslaget har avtale med firmaet Stefan om renhold av lagets fellesarealer.
- Borettslaget har 4 vaktmestere til å ivareta det daglige vedlikeholdet av borettslaget i henhold til stillingsinstruks.
- Get er borettslagets leverandør av TV signaler og leverer i tillegg 5Mb/s internett til alle husstander i borettslaget. I tillegg har borettslaget inngått avtale med Lynet fibernett om tilbud av internett. Andelseiere står fritt til å velge internettleverandør selv.
- Generalforsamlingen i 2004 vedtok at borettslaget skulle bekoste parabolantenner på takene, som beboerne kunne koble seg til. Ta kontakt med Driftskontoret, som igjen tar kontakt med Sogn Service, som kommer og kobler inn. Dette må beboer bekoste selv. De som er tilkoblet betaler et tillegg på kr 30,- pr mnd på felleskostnadene.
- Utskifting av heiser -Vedtak 25.04.16: "Generalforsamlingen i Ammerudlia Borettslag gir styret fullmakt til å igangsette arbeidet med å skifte ut samtlige heiser i borettslaget. Styret gis fullmakt til å finansiere dette gjennom låneopptak stort inntil kr 45 millioner, som betjenes innenfor ordinært driftsbudsjett. Hvis tilstrekkelige lånemidler blir ubrukt i heisprosjektet, bes styret fremme sak for beboermøte med konkrete planer for rehabilitering av inngangspartiene. Rehabiliteringen skal kunne finansieres av resterende lånemidler av de 45 mill." Oppstart 2016. Ferdigstillelse antatt oktober 2018. Lån på 45 mill ble utbetalt i juni 2018 og er fordelt på fellesgjelden.
- Balkongtillegg gjelder for balkonglån som ble tatt opp og fordelt på leilighetene med balkong. Lån fra 2000/2001. Vil være nedbetalt i 2025.

Større vedlikehold og rehabilitering:
2017: Fortsatte utskifting av 6 heiser i blokk 2 og 6 heiser i blokk 3.
2016: Påbegynt total utskifting av 24 heiser. Tre heiser er ferdigstilt i desember, og tre heiser er ferdigstilt i april 2017 i blokk1.
2013: Det er montert nye varmepumper i blokk 1. Inngang, kjeller og vaskeridører har fått nye elektroniske låser. Isolasjon i himling i bomberommene er skiftet ut.
2012: Ferdigstillelse av våtromsrehabiliteringen, prøveprosjekt, nytt låssystem, ny varmepumpe i blokk 3, samt tidsur på ruller i vaskeriene.
2011: Nye berederrom i blokk 4 (AG166-176). Nye sikringsskap i blokk 1 (AH 33-43). Bygget om takrennene til garasjene i borettslaget. Malt kjellergangene i blokk 4 og 3.
2010: Nye dører til sikringsskapene. Skiftet 2 varmepumper.
2009: Nye sikringsskap (disse blir skiftet etter hvert i alle oppgangene). Skiftet 2 varmepumper. Laget nye uteplasser ved syd-gavlene på blokkene med støtte fra Husbanken. Ny ytterkledning på heishusene på 2 blokker.
2008-2012: Baderomsrehabilitering. Den ekstraordinære generalforsamlingen 26-01- 2007 vedtok å rehabilitere badene og skifte soil- og vannrør på kott og kjøkken.
2006: Rehabilitering av tørropplegg, og installert røykventilasjon i trapperom.
1998: Utvidet og innglasset 936 balkonger.
1995-1994: Fuktsanering i kjeller ved installasjon av elektroosmoseanlegg.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Totale kostnader

2 600 000,- (Prisantydning)
257 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
2 857 000,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
--------------------------------------------------------
15 147,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
2 872 147,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Se vedlegg til salgsoppgaven.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking. Dette innebærer at oppdragsansvarlig har plikt til å melde fra til Økokrim om eventuelle mistenkelige transaksjoner.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet 11.02.2019 og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF, fagansvarlig Irene H. Tørlen

Ref.: 705190045

Last ned dokumenter

Her kan du laste ned relevante dokumenter til boligen.