Hopp til innholdet
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow

Jerikoveien 91B, 1052 Oslo

Stor 2-roms toppleilighet med innglasset balkong - Utsikt - Gode solforhold - Heis - Garasje. Forkjøpsrett avklart!

Prisantydning

2 300 000,-

BRA/P-rom

68 kvm / 61 kvm

Boligtype

Andelsleilighet

Det er ingen planlagte visninger på denne boligen. Vennligst kontakt megler.

Totalpris inkludert omkostninger
2 664 147 kr
Prisantydning
2 300 000 kr
+ Andel fellesgjeld
349 000 kr
+ Omkostninger
15 147 kr
= Totalpris
2 664 147 kr
Felleskostnader
4 176 kr/mnd
Antall rom
2
Antall soverom
1
Primærrom
61 kvm
Bruksareal
68 kvm
Etasje
7
Eierform
Borettslag
Boligtype
Andelsleilighet
Adresse
Jerikoveien 91B
Kommune
Oslo
Byggeår
1980
Energimerking
Rød D

Mer om boligen

Leiligheten har en spesiell fin beliggenhet i borettslaget som toppleilighet i 7. etasje. Fra stuen er det utgang til balkong på 7 m2 med flott utsikt til nærområdet, marka og ned mot sentrum og fjorden. Sydvendt balkong med gode solforhold.

Umiddelbar nærhet til Furuset senter med et godt utvalg av forretninger og diverse servicetilbud - blant annet legesenter, bibliotek, bingo, treningssenter, svømmehall og kafé/restaurant. Ved Furuset senter finner man også offentlig kommunikasjon som T-bane (linje 2) og bussforbindelse i alle retninger (401, 79, 25 m.fl.), samt drosjeholdeplass. Flybussen har holdeplass i nærområdet. Kort kjøretur til andre større kjøpesentre som Stovner, Triaden, Metro og Alnabru senter samt IKEA. Kort gange til Furuset Forum med diverse tilbud innen idrett. Flere barnehager og skoler i området. Flotte rekreasjonsmuligheter i området med bl.a. Verdensparken som ligger litt nedenfor senteret, ca. 5 min gange fra boligen, hvor man finner parkourpark, mange bål- og grill plasser, frukttrær, busker og urtehager. I parken ved siden av blokka er det lekeplass, fotballbane, sandvolleyballbane og treningspark. Beliggende i tilknytning til Østmarka med fine tur- og rekreasjonsmuligheter sommer som vinter.

Bebyggelse

Området består hovedsakelig av blokk- og småhusbebyggelse. Borettslaget består av 160 leiligheter.

Adkomst

Med T-bane: ta Linje 2 mot Ellingsrudåsen, stoppested Furuset. Ca 2-3 min gange til t-banen. Kommer du med bil kan man parkere på Furuset senter. Se forøvrig kartskisse.

Byggemåte

Boligblokk på 7 etasjer og 2 kjelleretasjer oppført i betongkonstruksjoner med skillende dekker og vegger i betong. Utvendig flatt tak, antatt tekket med papp. Utvendige fasader kledd med panel, platekledning og malte betongflater. Det er i 2014/15 utført omfattende rehabilitering av bygningsmassen i borettslaget. For ytterligere beskrivelse av bygningen, vennligst se tilstandsrapport.

Innhold

Lys og trivelig leilighet med god planløsning. Leiligheten består av en praktisk entré med skyvedørsgarderobe. Romslig soverom med garderobeskap og adkomst til kontor/arbeidsrom. Kjøkken med bra skap- og benkeplass. Flislagt bad. Stue med utgang til romslig og sydvendt balkong med gode solforhold og fin utsikt. Parkett og fliser på alle gulv. Alle veggoverflater er holdt i lyse tidsriktige farger. Det medfølger en fast biloppstillingsplass med heisadkomst fra garasje til leilighetsplan. Det medfølger 1 bod.

Entré: Praktisk gang med nyere lyd- og brannklassifisert entrédør. Porttelefon med kamera. Skyvedørsgarderobe. Fliser på gulv. Malt glassfiberstrie på vegger. vegger. Malt himling.

Mellomgang: Parkett på gulv og malt strie på vegger. Malt himling.

Soverom: Romslig soverom med god plass for dobbeltseng. Garderobeskap. Parkett på gulv og malt glassfiberstrie på vegger. Malt himling.

Kontor/arbeidsrom: Parkett på gulv og malte vegger. Malt himling. Ypperlig til kontor, men kan også benyttes til walk-in-garderobe.

Bad/wc: Fliser på gulv og vegger. Malt himling. Veggmontert klosett. Dusjkabinett. Innredning med servant og ettgreps blandebatteri. Speil og belysning over servant. Opplegg for vaskemaskin.

Kjøkken: Lyst og trivelig kjøkken med profilert innredning i eik. Fliser over benk. Ventilator over kokesonen. Laminat benkeplater med nedfelt 1 1/2 oppvaskkum og ettgreps blandebatteri. Opplegg for oppvaskmaskin. Integrert stekeovn, og keramisk koketopp. Oppvaskmaskin, samt kjøl- og fryseskap i børstet stål medfølger. Mulighet for spisekrok. Fliser på gulv og malt glassfiberstrie/tapet på vegger. Malt himling.

Stue: Lys og trivelig stue med plass for spisebord i tillegg til sofa. Parkett på gulv og malt glassfiberstrie på vegger. Malt himling. Veggmontert bio-peis. Utgang til balkong.

Balkong: Romslig og innglasset sydvendt balkong på ca. 7 m2 med utsikt til nærområdet, marka og ned mot sentrum og fjorden. Det er lagt trefliser på balkonggulv. Utelampe og stikkontakt. Gode solforhold.

Boligen disponerer: Det medfølger fast biloppstillingsplass i kjeller med heisadkomst. 1 stk. kjellerbod på 3 m2. Fellesvaskeri.

Areal

Primærrom: 61 kvm, Bruksareal: 68 kvm

Utstyr

Leiligheten disponerer garasjeplass rett ved heisen i felles garasjeanlegg. Bod rett ved garasjeplass. Det er personheis i bygningen. Dør-calling med kamera og åpner, røykvarsler og kabel-TV/bredbåndstjenester fra GET i leiligheten. Automatsikringer i sikringsskap.

Oppvarming

Leiligheten er elektrisk oppvarmet med elektriske panelovner. Stråleovn i bad.

Tomten

Andel i 17 941 m2 eiet tomt. Borettslaget har velstelte fellesarealer med asfalterte internveieier, gressplener, beplantning, lekearealer, sittegrupper, m.m. Meget skjermet og barnevennlig uten biltrafikk innenfor borettslagets område. Eiendommen er konsesjonsfri. Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Parkering

Det medfølger fast biloppstillingsplass i garasjeanlegg under blokken. Heisadkomst fra garasjeanlegg til leiligheten i 7. etasje. Ellers gjesteparkering etter gjeldene regler.

Forretningsfører

OBOS, tlf. 22 86 55 00.

Borettslaget

Øvre Furuset borettslag.

Hjemmeside: www.ovrefurusetbrl.no

Borettslaget som har adresse Jerikoveien 85-99 består av 160 andelsleiligheter.

- Fellesvaskeriet er i Jerikoveien 89 A - 99 A og 99 B.
- Borettslaget er medeier i sameiet Furuset vaktmestersentral.
- Borettslaget har avtale med Rydje Renhold AS om vask av fellesarealer.
- Get er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester.

Større vedlikehold og rehabilitering

2013 - 2016:
Ekstra ordinær generalforsamling ble avholdt 07.02.13. Her ble det vedtak om rehabilitering av alle blokkene; 87, 89,91,93,97 og 99. Prosjektkostnadene ble beregnet til kr 70. mill. Styret inngikk avtale med Asplan Viak AS, 18.04.13, til å ta hånd om prosjektering, og prosjekt- og byggeledelse. Styret valgte entreprenør Nygaard bygg AS og entreprenøren startet arbeidet våren 2014. Foruten etterisolering, nye balkonger m/innglassing, m.m. ble det satt inn nye dører til hver leilighet, og alle har fikk montert lys på balkongene og i bodene. Det ble også montert nye ringetablå (ringeapparater) med kamera til alle leilighetene. Entreprenør Nygaard bygg AS avsluttet og ferdigstille rehabiliteringen våren/sommeren 2016.

2005 - 2010:
I denne perioden har varmtvannsberederne og sentrifuger i vaskeriene blitt byttet. Gulv i vaskeriene er blitt fornyet, poletsystemet er skiftet ut med kortsystem. Nytt dekke på gulvene i garasjene. Alle vinduene og terrasse dørene er skiftet.

Forkjøpsrett

Det gjøres særlig oppmerksom på at boligen iht vedtektene er en spesialleilighet, og kan i utgangspunktet kun bebos av personer med særskilte behov for en spesialtilpasset bolig (bevegelseshemming/handikap). MEN ettersom ingen med særskilte behov har meldt sin interesse for leiligheten, selges leiligheten nå på det åpne markedet. Oslo kommune ved Norges Handikapforbund og OBOS medlemmer har forkjøpsrett på leiligheten. Norges Handikapforbund har bekreftet at de ikke ønsker å benytte forkjøsretten på nåværende tidspunkt. Det er ikke mottatt forkjøpsmeldinger fra Obos-medlemmer innen meldefristen. Forkjøpsretten er dermed avklart.

Meldefrist forkjøpsrett

16.05.2019

Styregodkjennelse

Ja

Dyrehold

Det er tillatt å holde en hund eller katt under forutsetning av at andelseier undertegner erklæring om dyrehold. Se for øvrig husordensreglene for nærmere informasjon om dette.

Forsikring

Gjensidige Forsikring - polisenummer 87883456. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Ligningsverdi

Likningsverdi for inntektsåret 2017:
Som primærbolig: kr 820 854,-
Som sekundærbolig: kr 2 955 073,-

Felleskostnader

4 176,- pr Mnd
garasjeplass, varmtvann, trappevask, kabel-TV tjenester, vaktmestertjenester, felles forsikring, kommunale avgifter, kapitalkostnader (nedbetaling av andel fellesgjeld), samt borettslagets øvrige driftskostnader.

Lånevilkår

Borettslaget har et annuitetslån i Handelsbanken iht. brev fra forretningsfører, datert 29.04.2019


Lån I - 2HANDE-94937033677:
Restsaldo: kr. 76 981 821,-
Restsaldo andel: kr. 348 224,- (* tilhører andelen i sin helhet)
Kapitalkostnad kr. 1 395,- pr.mnd.
Rente, flytende: 2,15%
Rest løpetid: 27 år 3 mnd
Terminer p.a.: 2

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Kjøpers ansvar for øvrige andelseieres mislighold

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest fra 14.11.1980

Diverse

Iht. brev fra forretningsfører og borettslagets vedtekter er andel nr. 174 klausulert for bevegelseshemmede.

For spesialleilighet med andels nr. 64 - 97 - 124 - 150 - 162 - 174 gjelder følgende særregler:

(1) Det settes som vilkår for å bli eier av andeler knyttet til spesialleiligheter for bevegelseshemmede i borettslaget at eieren selv eller et medlem av hans husstand er så bevegelseshemmet at familien har behov for leilighet som er spesialinnredet for bevegelseshemmede. Dersom det bevegelseshemmede husstandsmedlem dør eller fraflytter spesialleiligheten og ingen av de øvrige husstandsmedlemmer tilfredsstiller vilkårene for å bebo leiligheten, kan Oslo Kommune, på vegne av personer som oppfyller vilkårene for å erverve andelen kreve å overta andelen mot å stille annen tilfredsstillende leilighet til disposisjon for vedkommende husstand som må fraflytte.

(2) Ved enhver overdragelse av spesialleilighet, må erververen av andelen godkjennes av borettslagets styre for at ervervet skal bli gyldig overfor laget. Styret skal nekte godkjennelse dersom overdragelsen er i strid med vedtektene eller bestemmelser om overdragelsesprisen, husstandens størrelse eller lignende forhold som måtte være fastsatt eller godkjent av Husbanken.

(3) Dersom en andel til en spesialleilighet ønskes overdratt, har Oslo Kommune i samråd med Oslo og Akershus krets av Norges Handikapforbund forkjøpsrett. Forkjøpsretten kan bare utøves på vegne av personer som etter nærværende paragraf, punkt 3-5 (1) 1. ledd, kan erverve andel i laget.
Dersom kommunen ikke ønsker å benytte forkjøpsretten, kan andelen overdras til en annen person som tilfredsstiller vilkårene for å bo i spesialleiligheten og som godkjennes av styret, jfr.punkt 2-2(3).

(4) Overlating av bruk av spesialleiligheten, er ikke tillatt uten styrets samtykke.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Eiendommen/området er regulert til boligformål. Området rundt er regulert til sentrumsformål, skole/barnehage, friområde, m.m. Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Totale kostnader

2 300 000,- (Prisantydning)
349 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
2 649 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 147,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
2 664 147,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking. Dette innebærer at oppdragsansvarlig har plikt til å melde fra til Økokrim om eventuelle mistenkelige transaksjoner.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (tilstandsrapport, egenerklæringsskjema, nabolagsprofil, energiattest)
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Rolf Olsen

Ref.: 705190070