Hopp til innholdet
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow

Flaengrenda 7 B, 0953 Oslo

Stor 2-roms med stort potensial - Separat kjøkken - Bad oppusset av borettslaget - Lave f.utgifter!

Prisantydning

2 400 000,-

BRA/P-rom

60 kvm / 60 kvm

Boligtype

Andelsleilighet

Det er ingen planlagte visninger på denne boligen. Vennligst kontakt megler.

Totalpris inkludert omkostninger
2 518 347 kr
Prisantydning
2 400 000 kr
+ Andel fellesgjeld
106 000 kr
+ Omkostninger
12 347 kr
= Totalpris
2 518 347 kr
Felleskostnader
3 838 kr/mnd
Antall rom
2
Antall soverom
1
Primærrom
60 kvm
Bruksareal
60 kvm
Etasje
1
Eierform
Borettslag
Boligtype
Andelsleilighet
Adresse
Flaengrenda 7 B
Kommune
Oslo
Byggeår
1954
Energimerking
Rød E

Mer om boligen

OBOS Eiendomsmeglere ved Houssam Zrelli har gleden av å presentere en stor 2-roms med stort potensial. Leiligheten holder gjennomgående enkel standard og fremstår som lys og romslig med luftig planløsning. Leiligheten har en god intern beliggenhet i byggets 1. etasje med en romslig balkong og gode soslforhold. Dette er en leilighet for deg som ønsker seg et hjem som ligger i fredelige og hyggelige omgivelser, og med det gode kollektivtilbudet så er du Oslo sentrum på noen få minutter. Stue med utgang til balkong: Lys og romslig stue med god plass til sittegruppe og spiseplass. I stuedelen er det også en flott kamin/peis til vedfyring. Videre er det utgang til en deilig balkong med god plass til utemøblement. Kjøkken: Separat kjøkken med praktisk innredning. Her er det om ønskelig også mulighet for spiseplass. Bad: Bad oppusset i regi av borettslaget. Badet er meget romslig og er utstyrt med fliser på gulv og vegger, varmekabel og opplegg for vaskemaskin. Her er det også et vindu for enklere ventilering. Soverom: Hyggelig soverom med god plass til dobbeltseng garderobeskap. Soverommet har store vindusflater med gode lysforhold. Entré: Praktisk entré med god plass til å henge fra seg yttertøy og sette fra seg sko. Callinganlegg. Leiligheten disponerer kjellerbod og en loftsbod. Detaljer i leiligheten: - Enkel oppussing! - God planløsning med luftig atmosfære. - Vinduer og balkongdør med isolerglass. - Beliggende stille og rolig i grønne omgivelser. - Meget populær beliggenhet med kort vei til flere forretninger. - God offentlig kommunikasjon. - Garantiordning. - www.flaenborettslag.no - MEGET LAVE FELLESUTGIFTER!

Beliggenhet

Luftig, skjermet og sentralt på sjarmerende Flaen/Kalbakken. Landlig beliggende med store fine grøntområder mellom og rundt blokkene. Kort vei til skole og barnehage. Kjøpesenter på Kalbakken med godt utvalg av daglivareforretninger, apotek, Bare Trening og Elixia treningssentre med mer. Forøvrig ligger Nordtvet bad i nærområdet med svømmehall og Actic treningssenter. Med bare få minutters gange er det et rikt utvalg av kollektivtransport. Kalbakken T-banestopp med bane nr. 4 og 5 med avgang hvert 7. minutt i begge retninger på dagtid. Rett ved t-banen (busstopp Flaen) går også buss til Nittedal, Lillestrøm og flere steder nordover (301, 309, 321, og 363) samt flybussen. I Kalbakkveien går nr. 22, 25, 31 og 33 og fra Sagstuveien går nr. 33, 66 og 79. Det er også gangavstand til tog på Nyland stasjon. Det er fine turmuligheter i umiddelbar nærhet med turveier langs Alnaelva som går opp i naturskjønne områder i Lillomarka, hvor det er skiløyper og lysløyper med flotte turområder sommer som vinter. Med bare 10 minutters gange finner man Grorudparken som starter ved Groruddammen og fortsetter nedover langs Alnaelva. Grorudparken er like stor som Frognerparken og har sildrende vann med lys, nye broer og bålplasser med benker. Prestegårdshagen og hageanlegget som tidligere var gjengrodd og utilgjengelig er innlemmet i parken.

Bebyggelse

Borettslaget består av 197 andelsleiligheter, fordelt på 16 stk. 3-etasjes bygninger.

Adkomst

Bydel Grorud på Kalbakken ca 10 km nordøst for Oslo sentrum med avkjøring fra Trondheimsveien. Offentlig kommunikasjon: Buss og t-bane i gangavstand ca. 5 min. Ekspressbusser og flybussen med avgang fra Trondheimsveien. For øvrig adkomst direkte med bil via kun offentlig asfaltert vei. Det vil bli skiltet fra OBOS eiendomsmeglere ved fellesvisninger.

Innhold

Entrè, bad/wc, kjøkken, stue med utgang til balkong og soverom.

Areal

Primærrom: 60 kvm, Bruksareal: 60 kvm, Bruttoareal: 67 kvm

Oppvarming

Elektriske varmekabler på badet. Hyggelig peis/kamin i stuen.

Tomten

Andel i 42.564 kvm. eiet tomt. Borettslagstomten er meget pent opparbeidet med store grøntområder mellom og rundt blokkene. Plenene er dels beplantet med trær og prydbusker. Gangveier mellom blokkene. Barnevennlig med lekeplasser og sittegrupper på borettslagstomten. Eiendommen er konsesjonsfri. Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser. Det er anledning til å leie parkeringsplass i borettslaget gjennom styret etter ventelister. Det finnes også en garasjerekke med 13 garasjer.

Vei/vann/avløp

Offentlig.

Borettslaget

FLAEN BORETTSLAG BLE 70 ÅR I 2017 OG OPPGRADERTE FINT PÅ SINE UTEOMRÅDER TIL FESTEN I DEN FORBINDELSE! Borettslaget har fin historikk for vedlikehold og påkostninger: Borettslaget har forestående utbedringer/rehabiliteringer. Borettslaget har oppsparte midler som kan brukes. Men driften i 2018 kan forutsette låneopptak og /eller en økning av felleskostnadene. Styret vil ta fortløpende vurderinger av dette ut i fra likviditeten. Det ble på ordinær GF 03.05.2017 vedtatt at det skal opprettes en ny andel i borettslaget, tidligere vaktmesterleilighet. Styret fikk i tillegg fullmakt til å gjennomføre salg av andelen samt avsette overskuddet fra salget til fremtidig vedlikehold. Andel er nå opprettet og salget er gjennomført. 2017 Utskiftning av vinduer. 2016 Utskifting av vinduer. 2016 Utbedringer av utvendige beslag på/ til takene. 2016 Utskifting av hovedstoppekraner i grunn. 2015-16 Utbedring av varme i badegulv. Innrapporterte er ferdigstilt, resterende etteranmeldte. 2015-16 Prosjektering og oppstart av flytte, samle/ effektivisere avfallsplasser. 2015-16 Utredning av behov, muligheter og kostander for el-bil ladepunkter. 2015 Nytt ringeanlegg og oppfølging av installasjon og bruk. 2015 Oppgradering og beplantning på utearealene. 2013: Utbedring av varme i baderomsgulv. 2012: Rehabilitering av lekeplasser. 2011: Etterisolering av vinduer. 2018: Flere vinduer ble byttet dette året. Vindusutskiftning: Det ble delt ut egenmeldingsskjema til beboerne for å kartlegge behovet for utskifting av vinduer. På bakgrunn av tilbakemeldingene er arbeidet delt inn i 4 faser. Lutro Bygg AS er valgt som entreprenør. Sammen med Lutro Bygg er det foretatt befaring. Fase 1 og 2 er gjennomfort i 2007-2008. Fase 3 og 4 er gjennomført i 2017 og 2018. Arbeidet med vindusutskiftning er nå ferdigstilt. Oversikt tilbake til 1987 finner du på side 30 i årsberetningen.

Forkjøpsrett

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

10.02.2019

Styregodkjennelse

Ved eierskifte må erververen godkjennes av styret.

Dyrehold

Etter søknad. Se husordensregler fremlagt på visning for nærmere informasjon.

Felleskostnader

3 838,- pr Mnd Drift og vedlikehold, trappevask, kabel-tv med internett, vaktmestertjenester, kommunale avgifter, felles eiendomsforsikring, vedlikehold av fellesarealer, mm.

Lånevilkår

Borettslaget har 2 felleslån og har flytende renten Eika og Husbanken pr. 20.11.2018. Lån i Eika med restsaldo kr. 10.737.985,-. Gjenstående løpetid på 7 år og 6 mnd. Lånet betales med 12 terminer pr år. Lånet har flytende rente på 2,40 %. Lån i Husbanken med restsaldo kr. 11.953.640,-. Gjenstående løpetid på 9 år og 9 mnd.. Lånet betales med 2 terminer pr år. Lånet har flytende rente på 1,50 %. Det er ikke IN-ordning på lånene. Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode, samt som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene. Iht protokoll fra 2014 har brl. noe utestående arbeider som de er godt i gang med.

Garantiordning

Borettslaget har avtale med OBOS om garanti for betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuelle manglende innbetalinger av felleskostnader.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

- 1946, arkivkort. - 1987, ferdigattest på kledning av gavler i Flaengrenda 7 B og 7 C - 1996, ferdigattest på fasadeenring, nye balkonger i Flaengrenda 7 B og 7 C. - 2003, ferdigattest på bygningstekniske installasjoner i Flaengrenda 7 B og 7 C.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel. Området er regulert til boliger med tilhørende anlegg, offentlig bygning, kjørevei, parkering, park, turvei, idrett og sport m.m. Reguleringskart med reguleringsbestemmelser kan besiktiges på meglers kontor. Det foreligger en søknad fra Sentereier i Trondheimsvn 391 om utvikling av eiendommen Høyres Hus.

Totale kostnader

2 400 000,- (Prisantydning)
106 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
2 506 000,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
12 347,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
2 518 347,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning. Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted. Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

- Leiligheten kan være raskt klar til overlevering om ønskelig. - Forøvrig etter avtale med selger.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking. Dette innebærer at oppdragsansvarlig har plikt til å melde fra til Økokrim om eventuelle mistenkelige transaksjoner.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet 01.02.2019 og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007. Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: Årsoppgaven/generalforsamling, protokoller, vedtekter, husordensregler og reguleringsplaner/kart. Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Houssam B. C. Zrelli

Ref.: 703190018