Hopp til innholdet
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow

Odvar Solbergs Vei 214, 0973 Oslo

Stemingsfull 4-roms andelsleilighet med stor vestvendt innglasset balkong - Kjøkken fra 2013 - Garasje - Barnevennlig!

Prisantydning

2 520 000,-

BRA/P-rom

100 kvm / 88 kvm

Boligtype

Andelsleilighet

Det er ingen planlagte visninger på denne boligen. Vennligst kontakt megler.

Totalpris inkludert omkostninger
3 071 147 kr
Prisantydning
2 520 000 kr
+ Andel fellesgjeld
536 000 kr
+ Omkostninger
15 147 kr
= Totalpris
3 071 147 kr
Felleskostnader
5 000 kr/mnd
Antall rom
4
Antall soverom
3
Primærrom
88 kvm
Bruksareal
100 kvm
Etasje
1
Eierform
Borettslag
Boligtype
Andelsleilighet
Kommune
Oslo
Byggeår
1973
Energimerking
Rød D

Mer om boligen

STEMNINGSFULL OG VELHOLDT 4 ROMS MED USJENERT BELIGGENHET OG TRAPPEFRI ADKOMST - FLOTT INNGLASSET SOLRIK BALKONG, LUFTEBALKONG, GARASJEPLASS - MARKA SOM NÆRMESTE NABO!

Har du aldri vært på Romsås, har du noen ganger lyst å ta turen for å se hva vi har å tilby? Høyt og fritt ligger denne totalt rehabiliterte bydelen på en høyde over Oslo med Lillomarka som nærmeste nabo. Det er bilfrie områder innenfor hvert borettslag. Du kan gå til barnehager, skoler og nærbutikker. Det er fantastiske lekeområder rett utenfor døren til barna og området er lukket mot veien med bom. Du kan gå direkte hjemmefra, med eller uten ski, på sommer og vinter til stuer og badevann i Lillomarka.

Dette må sies å være den beste planløsningen på Romsås, hvor du får 3 soverom på rekke inn mot borettslagets tun og stue/kjøkken med delvis åpen løsning og store vindusflater ut mot balkongen. Her er en velstelt og fin leilighet, kanskje uten de ekstra store påkostninger, men definitivt har den blitt godt tatt vare på over mange år. Her har du et romslig bad og vaskerom. Nyere pent kjøkkenet fra 2013 som har en lys og tidløs innredning med godt med skap-og benkeplass og med integrerte hvitevarer som koketopp, stekeovn, oppvaskmaskin og mikroovn. Fra en romslig stue er det utgang til en hyggelig vestvendt innglasset balkong på hele 12 kvm med gode solforhold.

Selger av leiligheten er glad i uterommet, her er det en utrolig flott plass til å nyte solrike dager og lune kvelder. Å bo på byens tak med rolig utsyn over friområder og med godt med sol må være et pluss for de fleste.

Du er velkommen til å bo i et stille og rolig boligområde med flotte uteområder i brl - og kun få minutter til Lillomarka!

Nøkkelinformasjon:
- Rask avklaring av forkjøpsretten. Meldefristen er satt til 18.03.2019.
- Borettslaget har egen hjemmeside: www.svarttjern.no
- Automatsikringer i sikringsskap skiftet i regi borettslaget.
- Fast biloppstillingsplass i felles avlukket garasjeanlegg.
- Dørtelefon med kamera.
- Meget god planløsning.
- Kort kort vei til badevann (Svarttjern) og marka.
- 2 kjellerboder.
- Tv uttak i stuen og alle 3 soverom.
- Hyggelig vestvendt innglasset balkong på hele 12 kvm.
- Luftebalkong fra kjøkkenet.
- Doble elektriske markiser.
- Flotte rehabiliterte uteområder.
- Utvendig rehabilitert borettslag.
- Ingen dokumentavgift. Lave omkostninger ved kjøp.
- Borettslagene på Romsås har en felles avtale med Get som leverandør av kabel-tv.
- Særdeles barnevennlig!

Beliggenhet

Odvar Solbergs vei 214, flott beliggenhet på Romsås, nordøst for Oslo sentrum. Offentlig kommunikasjon: Flere bussalternativer, matebuss og t-bane. Skoler alle trinn (1-4 klasse 5 min unna leiligheten). Barnehager (gangveier til alle). Idrettsanlegg. Kirke. 5 min. gange til Svarttjern badevann som nylig er oppgradert med hyggelige utearealer, bilder er vedlagt fra området.

9 min til Romsås senter hvor du finner treningssenter. Her finner du også svømmehall, bibliotek, apotek, Narvesen, grønnsakshandler og Kiwi mm. Bussterminal, drosjesentral og t-bane på Grorud. I tillegg gangavstand til senter med godt utvalg av forretninger og div. servicetilbud på Grorud. Her finner du vinmonopol, fiskebutikk med ferske råvarer, stor dagligvareforetning, tekstil og øvrige forretninger. I tillegg kafe og restaurant. Alternativt finnes nyoppussede Linderud senter i ca 5-6 min avstand med bil og tilsvarende stort senter på Stovner.

Gå direkte fra blokken og bruk turveier innover marka. Meget barnevennlig, rett og slett fantastisk, med turstier, lysløype og badevann rett utenfor døren. På vinterstid er det mulig å ta på skiene hjemme for å gå direkte inn i løypene. På sommerstid finnes badedammen Vesletjern og Steinsbruvann. Tren ute i det fri eller benytt innendørs treningssenter som det finnes flere av i området.

Bebyggelse

Svarttjern borettslaget består av 6 tun med 18 blokker og 649 andelsleiligheter samt 3 parkeringshus.

Adkomst

Det er lett å komme seg til Odvar Solbergs vei 214.
- Med T-bane, bane 4 og 5 mot Vestli, t-banen går hvert 7 min i rush tiden.
- Matebuss fra Grorud med bussholdeplass i umiddelbar nærhet (i enden av Odvar Solbergsvei ved avkjøringen til borettslaget - 3 min å gå).
- Flere ekspressbusser på Trondheimsvn - herunder også flybussen.
- Buss 31 stopper på Trondheimsveien og går hele døgnet.
- Med bil direkte adkomst med avkjøring fra Trondheimsveien til Grorud mot Romsås.
- Det vil bli skiltet fra OBOS eiendomsmeglere ved fellesvisning.

Byggemåte

Boligblokk oppført i betong med frilagt teglstein som utvendige fasader. Etasjeskillere av betong og leilighetenes skillevegger i betong. Bygningene er antatt fundamentert på faste eller komprimerte masser. Blokkens takkonstruksjon har flatt tak. Antar tekket med takpapp. Boligens vinduer og terrassedør har trerammer med isolerglass fra år 2002 og 2012. Laminert entré/inngangsdør med kikkhull og ekstra lås.

Innhold

Entré, vaskerom, bad/wc, stue, kjøkken og 3 soverom.

Areal

Primærrom: 88 kvm, Bruksareal: 100 kvm, Bruttoareal: 109 kvm. Innglasset balkong er medtatt i brutto- og bruksareal. Innglassede balkonger generelt, er å betrakte som S-ROM. Innglassingen kan være i form av enkle glass, isolerglass, glass med smalelufteåpninger mellom glassene, skyvbare glassfelter som kan åpnes/lukkes ihht. takst.

Standard

Entré: Belegg på gulv, malte strier på vegger og malt tak. Garderobeskap.
Bad/wc: Vinylbelegg på gulv med originale malte fliser under, malte fliser på vegger og malt tak. Innredningen består av dusjkabinett, servant med underskap fra 2013, speil overskap med overlys fra 2013, wc og opplegg for vaskemaskin.
Vaskerom: Belegg på gulv, tapet på vegger og malt tak. Innredningen består av originalt plassbygd garderobeskap, dobbel servant med underskuffer og speil overskap med overlys. Det er ikke sluk i rommet.
Kjøkken: Belegg på gulv, malte vegger og malt panel i tak. Ikea kjøkkeninnredning fra 2013 med slette høyglans fronter, laminat benkeplate med plater over, ventilator, varmtvannsbereder på 120 liter fra 2013 i underskap og integrerte hvitevarer som koketopp, stekeovn, oppvaskmaskin og mikroovn. Kjøkkenet har gode muligheter for en hyggelig spiseplass og det er utgang til en liten brann-/luftebalkong.
Stue: Laminat på gulv, en vegg med malt teglstein ellers malt mdf-panel på vegger og malte takoverflater. Fra stuen er det utgang til en stor og flott vestvendt innglasset balkong på hele 12 kvm. med elektrisk markise og gode solforhold.
Soverom 1: Parkett på gulv, malt mdf-panel og malte strier på vegger, malt tak. Tv uttak.
Soverom 2: Malt parkett på gulv, mdf-panel og malte strier på vegger, malt tak. Tv uttak.
Soverom 3: Belegg på gulv, malt mdf-panel og malte strier på vegger, malt tak. Tv uttak.

Utstyr

Boligen disponerer biloppstillingsplass i garasjeanlegg, kabel-tv, en kjellerbod med gulvareal på ca 1,5 kvm. og en kjellerbod i oppgang 218 med gulvareal på ca 2,8 kvm.

Oppvarming

Elektrisk.

Tomten

Andel i 83.669 kvm eiet tomt for hele borettslaget. Svarttjern brl består av i alt 6 tun. Borettslagstomten er meget pent opparbeidet med store grøntområder pent beplantet med både hekk og prydbusker. Bilfrie områder mellom og rundt blokkene opparbeidet med lekeplasser og sittegrupper. Bilfrie gangveier. Borettslagstomten grenser delvis mot Lillomarka. Eiendommen er konsesjonsfri. Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Parkering

Det følger 1 fast garasjeplass i felles garasjeanlegg med leiligheten. Forøvrig gate- og gjesteparkering etter gjeldende bestemmelser. Det er godt med gjesteparkeringsplasser og det er naturlig gateparkering i Odvar Solbergs vei.

Vei/vann/avløp

Offentlig.

Forretningsfører

OBOS, tlf: 22 86 55 00.

Borettslaget

Svarttjern borettslag.
Borettslaget har egen hjemmeside: www.svarttjern.no

Forkjøpsrett

Forkjøpsrett for medlemmer av OBOS samt andeleiere i borettslaget. Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

18.03.2019

Styregodkjennelse

Ved eierskifte må erververen godkjennes av styret.

Dyrehold

Tillatt etter søknad og godkjennelse fra styret i borettslaget. Dyreeier må undertegne "erklæring om dyrehold". For nærmere beskrivelse av reglene se husordensreglene for brl. Kamphunder er ikke tillatt.

Forsikring

Borettslaget er forsikret hos Gjensidige Forsikring.

Ligningsverdi

Kr. 1 008 945,- for inntektsåret 2018 som primærbolig.
Kr. 3 632 202,- for inntektsåret 2018 som sekundærbolig.
Tallene er beregnet utifra skatteetatens boligkalkulator 07.03.2019.
Ligningsverdien skal utgjøre ca. 30 % av markedsverdi for primærbolig (der eier er folkeregistrert pr. 1. januar), og 100 % for sekundærbolig.

Eiendomsskatt

I 2016 ble det innført eiendomsskatt på boliger og annen fast eiendom i Oslo, slik som ubebygde tomter, fritidsboliger mv. Det gis et bunnfradrag på 4 millioner kroner for boliger og fritidsboliger. Skattesatsen i 2017 er på 3 promille, se www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

Felleskostnader

Kr. 5 000,- som inkluderer garasjeplass, trappevask (kr. 100,-), kommunale avgifter, betaling av fellesgjeld (kapitalkostnader kr. 1.813,-), drift og forsikring av bygninger, kabel tv m.m.

Andel fellesgjeld/fellesformue

Andel fellesgjeld kr. 536 000,- pr. 01.02.2019.
Andel fellesformue kr. 8 498,- pr. 31.12.2018.

Lånevilkår

Borettslaget har 3 lån:
Lån 1: Handelsbanken annuitetslån med restsaldo: 290.338.990,- (på leil nivå kr. 467.281,-) Restløpetid: 35 år 2 mnd. Rente: 1,84% flytende. Kapitalkostnader kr: 1.508,-
Lån 2: Handelsbanken annuitetslån med restsaldo: 15.355.357,- (på leil nivå kr. 24.714,-) Restløpetid: 16 år. Rente: 1,84% flytende. Kapitalkostnader kr: 151,-
Lån 3: Handelsbanken annuitetslån med restsaldo: 26.853.103,- ( på leil nivå kr. 43.218,-) Restløpetid: 30 år 9 mnd. Rente: 1,84% flytende. Kapitalkostnader kr: 154,-

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Garantiordning

Borettslaget har avtale med OBOS om garanti for betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuelle manglende innbetalinger av felleskostnader.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Følgende ferdigattester foreligger:
- 1976, ferdigattest på Odvar Solbergs vei 212-218.
- 2014, ferdigattest på fasadeendring Odvar Solbergs vei 212-218.

Diverse

Selger opplyser at lys-armaturet over den ene kjøkkenbenken har gått, men det er montert en lysskinne på baksiden.

Rehabiliteringer/større vedlikehold:
Heiser i lavblokker
På generalforsamlingen i 2017 ble det vedtatt at borettslaget skulle iverksette prosjektet med heiser i lavblokker under forutsetning av at staten ved Husbanken ga prosjektet økonomisk støtte.
I rundskriv til alle beboerne i mars i inneværende år ble det informert om at Husbanken gir slik støtte. Til selve kostnadene til de to første heisene i OSV. 168 og 206 har borettslaget fått tilsagn om 1.650.000,- kroner. I tillegg går staten også inn med en støtte på kr. 284.375,- til selve prosjekteringen av hele prosjektet. Slik det ser ut i skrivende stund kan vårt borettslag bli det første, og største i landet, som får på plass heiser i alle lavblokkene.
Hele prosjektet er planlagt ferdig i 2020. Når heisene i OSV. 168 og 206 er på plass i inneværende år eller tidlig i 2019, fortsetter framdriften i OSV. 218, OSV. 204, OSV. 198, OSV. 182, OSV. 184, OSV. 180, OSV. 176, OSV. 174, OSV. 146, OSV. 148, OSV. 126, OSV. 130, OSV. 132. Hvilken rekkefølge det blir må styret avtale med leverandøren.

2013 - 2014 Brannsikring og sikringsskap. Nytt brannsikringsutstyr i alle leilighetene. Installering av nye sikringsskap.
2010 - 2014 Rehabiliteringsperiode
2009 - 2010 Totalrehabilitering iverksatt. En ekstraordinær generalforsamling 23. mars vedtok at borettslaget skal gjennomføre totalrehabilitering av blokkene og uteområdet.
2005 - 2007 Utskifting av samtlige 32 heiser.
2003 - 2003 Tak uteboder og tak P-hus. Takene på utebodene rehabilitert. Taket i p-huset ved butikken tekket om.
2002 - 2003 Verandaside og tak på P-41. Verandasiden rehabilitert. Taket på P-41 (det nederste p-huset) tekket på nytt.
1990 - 1990 Soveromsvinduer og P-hus. Nye vinduer på soveromssiden. De tre parkeringshusene ble på begynnelsen av 1990-tallet rehabilitert ved at de tidligere asbestplatene ble erstattet med røde stålplater.
1980 - 1980 Begynnelsen 1980-tallet: samtlige 47 tak tekket om.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel. Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger. Området foran balkongen er regulert til tomt for offentlig bygning. Det er gitt tillatelse vedr tilbygg av Romsås Idrettshall. Se saksnr: 201800740. Det ligger også inne en sak vedr regulering av Odvar Solbergs vei 224 - Detaljregulering - Utvidelse av barnehage saksnr: 201718452. Det kan leses mer om sakene her: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/main.asp

Totale kostnader

2 520 000,- (Prisantydning)
536 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
3 056 000,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 147,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 071 147,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet boligselgerforskring.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking. Dette innebærer at oppdragsansvarlig har plikt til å melde fra til Økokrim om eventuelle mistenkelige transaksjoner.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: 08.03.2019
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Kim Thu

Ref.: 703190024