Hopp til innholdet
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow

Østerliveien 64 A, 1150 Oslo

Sjelden mulighet! | Stor selveierleilighet | Oppussingsobjekt | Sentralt | Mulighet for parkering | Ingen forkjøpsrett

Prisantydning

3 390 000,-

BRA/P-rom

71 kvm / 71 kvm

Boligtype

Leilighet

Det er ingen planlagte visninger på denne boligen. Vennligst kontakt megler.

Totalpris inkludert omkostninger
3 601 850 kr
Prisantydning
3 390 000 kr
+ Andel fellesgjeld
119 380 kr
+ Omkostninger
92 470 kr
= Totalpris
3 601 850 kr
Felleskostnader
4 378 kr/mnd
Antall rom
3
Antall soverom
2
Primærrom
71 kvm
Bruksareal
71 kvm
Etasje
3
Eierform
Selveier
Boligtype
Leilighet
Kommune
Oslo
Byggeår
1955
Energimerking
Oransje G
camilla_sommer

Camilla Skui

Eiendomsmeglerfullmektig

Mer om boligen

Romslig 3-roms endeleilighet med sentral beliggenhet på populære Lambertseter. Fra leiligheten er det gangavstand til nærbutikk (Bunnpris) og offentlig transport (buss og t-bane). Videre er det kort vei til Lambertseter senter som gir området et utvidet og godt servicetilbud. Her finner du Meny, vinmonopol, bibliotek, apotek, bank, diverse interiør- og klesbutikker, samt spisesteder. I tillegg har du Symra kino, med to nye kinosaler. I tillegg er det bare en kort kjøretur til mathuset Jacobs på Holtet eller til nye Sæter Torg, hvor det blant annet finnes interiørbutikker, flere kaffesteder, samt spisestedene Egon og Burger King.

Lambertseter er et attraktivt boområde med et rikt tilbud av fritidsaktiviteter og gode treningsmuligheter. Her finnes Lambertseter svømmehall, Lambertseter stadion og, for å nevne noen. I tillegg gir nærhet til marka kort vei til flotte turområder og lysløyper, sommer som vinter. Her kan søndagsturene nytes både på ski og til fots i flotte og avslappende omgivelser. Dersom man ønsker større turområder er det heller ikke lang vei til hyggelige Ekeberg, Østensjøvannet eller Østmarka. Det heller ikke lange veien ned til sjøen og fine strender, deriblant Nordstrand bad.

Bebyggelse

Området består av blokkbebyggelse.

Adkomst

Fra E6 følg mot Lambertseter. Følg dermed Lambertseterveien, ta deretter til høyre inn på Østerliveien. Det vil bli skiletet med OBOS eiendomsmelgere på alle fellesvisninger.

Byggemåte

Lavblokk på 3 etasjer oppført i 1955. Leilighetens skillevegger og etasjeskiller i betong.

Innhold

Boligen innehar entre, kjøkken, stue, toalett, bad, soverom og spisestue(soverom).

Areal

Primærrom: 71 kvm, Bruksareal: 71 kvm, Bruttoareal: 78 kvm

Standard

Velkommen til Østerliveien 64A, en stor 3-roms leilighet i blokkens 3. etasje. Beliggende i hjørne av blokken ligger leiligheten usjenert og luftig til i grønne omgivelser. På balkongen kan solen nytes til det fulle som følge av at den vender vest-sydvest. Boligen består av entré, bad, wc, soverom, stue, spisestue og kjøkken. Sentralt beliggende på Lambertseter, har man fra leiligheten gangavstand til både skoler, barnehage, Lambertseter senter samt alt av kollektivtransport. Kun et par minutters gang til nærmeste bussholdeplass og t-bane. Leiligheten innehar opprinnelig 2 soverom, der det ene per i dag benyttes som en spisestue. Det kan enkelt gjøres om til opprinnelig løsning ved behov. Den gode planløsningen gjør at boligen oppfattes som lys, åpen og gir en god romfølelse. Leilighetens store rom gjør boligen lett å innrede. Boligen har stort potensial der du kan sette ditt eget preg på rom og fargevalg. Her kan du skape ditt eget drømmehjem!

Boligen bærer preg av eldre standard og er å anse som et oppussingsobjekt.

Entre:
Romslig entre med plass til å henge fra seg yttertøy. Sikringsskap med automatsikringer plassert i gangen utenfor. 40 amp hovedsikring og 6 spredekurser

Bad/wc:
Leiligheten innehar orginal planløsning, noe som innebærer separat bad og toalett. Badet består av åpen dusjplass og servant i skapinnredning. Separat wc innehar toalett. Flislagte vegger og gulv på bad. Lignende leiligheter i borettslaget har slått sammen bad og wc til et stort bad.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning med brune fronter, utslag/oppvaskkum i rustfritt beslag og ettgrepskran med hånddusj. Opplegg for oppvask- og vaskemaskin. Kjøkkenventilator med avtrekk til felleskanal. Gulvet er belagt med belegg på kjøkkenet.

Soverom:
Leiligheten innehar opprinnelig 2 store soverom. Det ene soverommet benyttes derimot per d.d som spisestue. Dette rommet kan eneklt lages om til opprinnelig løsning dersom ønskelig.

Stue:
Romslig stue med rikelig naturlig lys fra vindusflater fra to vinkler, samt utgang til balkong. Stuen innehar kamin som varmer godt på kalde vinterdager. Originalt tregulv i stue og spisestue. Sommeren kan nytes på balkongen. Den vest-sydvestvendte balkongen er på 8,5m² og er utstyrt med en motorisert markise, ny fra 2017. Treheller på gulv.

Totalt 3 boder følger boligen, derav 1 loftbod på ca. 3,5 m² måleverdig areal grunnet skråtak men med større gulvflate samt 2 kjellerboder på hhv. 4 og 5 m² (boder med nr. 12)

Oppvarming

Oppvarming med panelovner

Tomten

Tomten på 2 564m² er bortfestet av Oslo Kommune. Festekontrakten løper til 2039, men etter tomtefestelovens § 33 har fester rett til forlengelse på ubestemt tid. Neste reguleringstidspunkt for festeavtalen er 2029. Festeavgiften kan ikke reguleres oftere enn med 10 års mellomrom og da på grunnlag av endringen i pengeverdien ( i praksis endringen i konsumprisindeksen KPI.) JF tomtefestelovens § 15. Festeavgiften per 2018 er på kr 27 616 per år.

Pent opparbeidet uteområdet med plen og grøntområde rundt blokken.

Parkering

Sameiet har 12 parkeringsplasser til disposisjon for utleie, hvor hver seksjon har førsterett til leie av en bestemt parkeringsplass. I henhold til styreleder må ny eier må gi beskjed til styret om de ønsker å benytte seg av denne eller ikke. Det er ikke lov å fremleie parkeringsplassen. For ytterligere informasjon se husordensreglene punkt 11.

Vei/vann/avløp

Offentlig

Forretningsfører

Oslo og Akershus Eiendomsforvaltning AS

Sameiet

Sameiets virksomhet består av drift av eiendommen, Solkollen sameie Østerliveien 64. Sameiebrøk: 706/8400. Sameiet, består av 12 eierseksjoner, ble opprettet ved seksjonsbegjæring tinglyst 23.02.1984. Forretningsførsel og regnskap for sameiet utføres av OAE (Oslo og Akershus eiendomsforvaltning AS). Sameiet Solkollen Østerliveien 64 har tinlyst pantsettelseserklæring på kr. 10.000,- som gjelder festet.

Vedlikeholdshistorikk:
I henhold til opplysninger fra styreleder i sameie er blokkens fasade pusset og oppgradert i nyere tid. Det er også blitt lagt nytt tak. Av fremtidig oppgraderinger planlegges det å utbedre ventilasjon i leilighetene, male oppganger samt tilrettelegge for elbil-parkering. Disse planene vil ref styreleder ikke før til noen ytterligere økninger i felleskostnadene.

Styregodkjennelse

Styret skal varsles om ny andelseier via eierskiftemelding til forretningfører.

Dyrehold

Dyr tillates dersom det ikke er til sjenanse for andre andelseiere. Se mer informasjon i husordensreglene.

Forsikring

Sameiet innehar en byggningsforsikring hos Gjenside Forsikring ASA, polisenummer 54493665. Ny eier må selv tegne egen innboforsikring.

Ligningsverdi

Likningsverdi for inntektsåret 2017:
Som primærbolig: kr 1 080 045
Som sekundærbolig: kr 3 888 163

Felleskostnader

4 378,- pr Mnd


Totale felleskostnader inkluderer blant annet trappevask, parkering (kr 200,-), vaktmester, grunnpakke kabel-TV, betjening av fellesgjeld, gårds-/bygningsforsikring, forretningsførsel og kommunale avgifter.

Andel fellesgjeld/fellesformue

Andel fellesgjeld for seksjonen utgjør pr 31.12.2018: 119 380,06,-

Lånevilkår

Borettslaget har i dag ett lån hos DNB med følgende betingelser og restsaldo per 22.04.2019:

Restgjeld: kr 1 383 852,- hvorav denne andel utgjør kr 119 380,-
Restløpetid: Lånet løper frem til 2028.
Terminer per år: 4
Flytende rente: 4,80 %

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Kjøpers ansvar for øvrige sameieres mislighold

For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameiere i forhold til sin sameiebrøk, jf eierseksjonsloven § 24.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Ferdigattester foreligger

Utleie

Adgang for utleie forutsatt at styre søkes/informeres.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Diverse

I henhold til husordensreglene er det forbudt å benytte grill med kull på balkongene. Det er derimot tillatt å bruke elektrilsk eller gassgrill.

Leiligheten er innrøkt og fremstår som et oppussingsobjekt. Det må beregnet full modernisering av alle rom.

Følgende har fått tilstandsgrad 3 i tilstandsrapporten:
- Badet tilfredsstiller ikke dagens krav til våtrom. Det må påberegnes modernisering.
- Varmtvannsbereder; Ukjent type, alder og kvalitet på varmtvannsbereder, ikke tilgjengelig for kontroll/besikting. Det må påregnes utskifting og modernisering på sanitæranlegget. TG er gitt på grunnlag av helhetlig vurdering.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Eiendommen/området er regulert til byggeområde for boliger.

Totale kostnader

3 390 000,- (Prisantydning)
119 380,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
3 509 380,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
28,- (Utskriftsgebyr)
91 220,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
92 470,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 601 850,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking. Dette innebærer at oppdragsansvarlig har plikt til å melde fra til Økokrim om eventuelle mistenkelige transaksjoner.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet 01.05.19 og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: tilstandsrapport, egenerklæring, enegiattest, nabolagsproil og reguleringskart.
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Toan Nguyen

Ref.: 704190038