Hopp til innholdet
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow

Maria Dehlis Vei 55 A, 1084 Oslo

Sjelden mulighet for en stor og strøken nybygget 5-roms leilighet fra 2019 - Balkong 11 kvm - Delikat kjøkken og bad!

Prisantydning

3 600 000,-

BRA/P-rom

97 kvm / 94 kvm

Boligtype

Andelsleilighet

Det er ingen planlagte visninger på denne boligen. Vennligst kontakt megler.

Totalpris inkludert omkostninger
3 955 147 kr
Prisantydning
3 600 000 kr
+ Andel fellesgjeld
340 000 kr
+ Omkostninger
15 147 kr
= Totalpris
3 955 147 kr
Felleskostnader
5 946 kr/mnd
Antall rom
5
Antall soverom
4
Primærrom
94 kvm
Bruksareal
97 kvm
Etasje
1
Eierform
Borettslag
Boligtype
Andelsleilighet
Kommune
Oslo
Byggeår
1976
Energimerking
Rød F

Mer om boligen

VELKOMMEN TIL MARIA DEHLIS VEI 55 A, EN NYBYGGET ATTRAKTIV 5-ROMS LEILIGHET BELIGGENDE I HØY 1. ETG MED TRAPPEFRI ADKOMST - HYGGELIG BALKONG PÅ CA 11 KVM - INNFLYTNINGSKLAR - SJELDEN MULIGHET - VARMTVANN INKLUDERT!

Sjelden mulighet til en helt ny, strøken og innflyttingsklar 5-roms andelsleilighet bygget i 2019 beliggende i blokkens høye 1. etasje. Leiligheten er bygget i et eksisterende borettslag, men der alt innvendig av gulv, vegger, tak, kjøkken, bad, elektrisk og ventilasjon er nytt med gode detaljer og materialvalg. Alt arbeidet er utført av godkjente og autoriserte firmaer. Det er montert panelovner i alle rom, elektriske varmekabler i badegulv samt balansert ventilasjon til alle rom for ren og frisk luft med varmegjenvinning.

Entré: Boen 3-stavs eikeparkett på gulv, malte slette vegger og malt tak. Det er montert en helt ny entrédør med brann- og lydkrav og det er nytt sikringsskap ute på gangen.

Innveding bod/teknisk rom: Boen 3-stavs eikeparkett på gulv, malte slette vegger og malt tak. Her er enheten til flexit ventilasjonsaggregat som har en roterende varmegjenvinner og som sørger for ren og frisk luft til hele boligen montert.

Bad/wc: Stort flislagt bad med moderne og tidløse fliser i lys stil. Innredningen består av servant med underskap, speil overskap med overlys, veggmontert wc, hengslede dusjdører, opplegg for vaskemaskin og varmekabler i gulv. Badet er nytt i 2019 utført av fagfolk med membranløsninger, sluk, røropplegg, innredning og overflater.

Kjøkken: Stort og flott delikat nytt kjøkken fra 2019 med Boen 3-stavs eikeparkett på gulv, malte slette vegger og malt tak. Kjøkkeninnredning er et exclusiv/Xenia Line kjøkken fra Birgitte Kuechen med slette laminerte fronter, Flexit ventilator som sørger for godt avtrekk over koketoppen og laminert benkeplate med glassplater over. Alle skuffer og skap er utstyrt med softclose mekanismer og det er tilrettelagt for kildesortering i skuffen under vasken. Et romslig kjøkken med meget godt med skap- og benkeplass, samt det er muligheter for en liten hyggelig spiseplass. Ellers er det alt som trengs av integrerte hvitevarer som induksjon koketopp, stekeovn med komfyrvakt, oppvaskmaskin med aquastop og kombiskap. Alle hvitevarene er levert av Simens i 2019. Varmtvann er inkludert i felleskostnadene.

Stue: Boen 3-stavs eikeparkett på gulv, malte slette vegger og malt tak. Fra stuen er det utgang til hyggelig balkong på ca. 11 kvm.

Soverom 1: Boen 3-stavs eikeparkett på gulv, malte slette vegger og malt tak. Garderobeskap.

Soverom 2: Boen 3-stavs eikeparkett på gulv, malte slette vegger og malt tak. Garderobeskap.

Soverom 3: Boen 3-stavs eikeparkett på gulv, malte slette vegger og malt tak. Garderobeskap.

Soverom 4: Boen 3-stavs eikeparkett på gulv, malte slette vegger og malt tak. Garderobeskap.

Beliggenhet

Leiligheten er beliggende på Haugen/Høybråten og med nærhet til offentlig kommunikasjon, barnehager, skoler og et stort utvalg av servicetilbud. Samtidig bruker du kun ca. 12 minutter til Oslo sentrum med tog! Området byr på et godt utvalg av kollektivtransport med blant annet Haugenstua togstasjon ca. 3 minutters gange fra boligen og Haugenstua bussholdeplass ca. 8 minutter unna.

Det er kort avstand til Stig barneskole, Smedstua barneskole, Haugen barne- og ungdoms skole og Granstangen ungdomsskole. Område har også et godt utvalg av barnehager. Det finnes et bredt utvalg med servicetilbud, dagligvarebutikker som Kiwi, Rema 1000 samt Stovner senter med 87 butikker kun en kort kjøretur unna.

For den aktive er det gode rekreasjonsmuligheter like utenfor døren. I tillegg har området golfbane, kunstgressbane, ridesenter, friidrettsbane, idrettshall, slalåmbakke og treningssenter. Det er fine turmuligheter i området, sommer som vinter.

Bebyggelse

Leilighet er beliggende på Nedre Haugen i et veletablert boligområde. Omkringliggende bebyggelse består i all hovedsak av blokk- og småhusbebyggelse. Borettslaget består av 258 andelsleiligheter med adresser Maria Dehlis vei 45-59.

Adkomst

Det er enkelt å komme seg til Maria Dehlis vei 55 A, både med bil, tog og buss.
- Kun ca. 4 minutters gange til Haugenstua togstasjon.
- Busstopp ved Haugenstua og Vestre Haugen med buss 22, 33, 64 B, 65, 79 og 108.
- Med bil kjør av Østre Aker vei (163), ta av til Grorud, hold til høyre i rundkjøringen og ta første vei til venstre. Da er du i Maria Dehlis vei - kjør til enden og ta av til høyre, du er fremme.
- Det vil bli skiltet med OBOS eiendomsmeglere ved fellesvisning fra innkjøringen til Maria Dehlis vei.

Byggemåte

Høyblokk på 8 etasjer med alle bærende konstruksjoner i armert betong. Leilighetens skillevegger og dekker i betong og innervegger i betong og bindingsverk med plater. Utvendige fasader er forblendet med teglstein, platekledd, malte overflater. Flatt yttertak tekket med papp. Grunnmur i betongkonstruksjon og bygningen er antatt fundamentert på faste eller komprimerte masser. Vinduer mot uteområde med malte trerammer og 2-lags energiglass fra 2005. Balkongdør med malte trerammer og 2-lags energiglass fra 2005. Ny entredør som er lyd og brannklassifisert.

Innhold

Entré, bad/wc, kjøkken, stue og 4 soverom.

Areal

Primærrom: 94 kvm, Bruksareal: 97 kvm, Bruttoareal: 107 kvm. Takhøyde på 2,30m.

Utstyr

Boligen disponerer 1 bod, kabel-tv og dørcalling og balkong på 11 kvm..

Oppvarming

Elektrisk oppvarmet med panelovener og det er elektriske varmekabler i badegulv.

Tomten

Felleseiet tomt på 29 469 m² som ble kjøpt i 1986. Tomten er pent opparbeidet med store grøntområder, plen og prydbusker. Sittegrupper, sykkelstativer, fotballbane og lekeapparater med bilfrie internveier imellom. Borettslaget er å regne som meget barnevennlig. Eiendommen er konsesjonsfri. Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Parkering

Muligheter for å leie utvendig biloppstillingplass etter ventelister. (Kr. 200,- pr måned.) Forøvrig gjesteparkering etter gjeldende bestemmelser. Borettslaget har også noen ladeplasser for el-bil.

Vei/vann/avløp

Offentlig.

Forretningsfører

OBOS, tlf: 22 86 55 00.

Borettslaget

Nedre Haugen Borettslag.
Borettslaget har egen hjemmeside: www.nhbl.no.

Forkjøpsrett

Forkjøpsrett for medlemmer av OBOS samt andeleiere i borettslaget. Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

01.07.2019

Styregodkjennelse

Ved eierskifte må erververen godkjennes av styret.

Dyrehold

Beboere kan etter innvilget søknad få anledning til å holde hund eller katt i husstanden under forutsetning av at det foreligger særskilt erklæring om dyrehold, undertegnet av andelseier og dyreeier.

Forsikring

Borettslaget er forsikret hos Gjensidige Forsikring.

Ligningsverdi

Kr. 1 059 592,- for inntektsåret 2018 som primærbolig.
Kr. 3 814 532,- for inntektsåret 2018 som sekundærbolig.
Tallene er beregnet utifra skatteetatens boligkalkulator 17.06.2019.
Ligningsverdien skal utgjøre ca. 30 % av markedsverdi for primærbolig (der eier er folkeregistrert pr. 1. januar), og 100 % for sekundærbolig.

Eiendomsskatt

I 2016 ble det innført eiendomsskatt på boliger og annen fast eiendom i Oslo, slik som ubebygde tomter, fritidsboliger mv. Det gis et bunnfradrag på 4 millioner kroner for boliger og fritidsboliger. Skattesatsen i 2017 er på 3 promille, se www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

Felleskostnader

Kr. 5 946,- som inkluderer varmtvann, kabel-tv, trappevask, kommunale avgifter, bygningsforsikring, utvendig vaktmestertjenester, forretningsførsel, samt nedbetaling av fellesgjeld.

Andel fellesgjeld/fellesformue

Andel fellesgjeld kr. 340 000,- pr. 01.06.2019.
Andel fellesformue kr. 0,- pr. 31.12.2018.

Lånevilkår

Borettslaget har 2 lån:
Lån 1: Handelsbanken annuitetslån med restsaldo kr. 64.460.366,- (på leil. nivå kr. 296.524,-) med restløpetid 30 år 10 mnd. Rente 2,15% flytende. Kapitalkostnader kr. 1.097,-
Lån 2: Handelsbanken annuitetslån med restsaldo kr. 9.354.429,- (på leil. nivå kr. 159,-) med restløpetid 31 år. Rente 2,15% flytende. Kapitalkostnader kr. 159,-

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Garantiordning

Borettslaget har avtale med OBOS om garanti for betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuelle manglende innbetalinger av felleskostnader.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Følgende ferdigattester foreligger:
- Maria Dehlis Vei 55 - ferdigattest for bruksendring, opprettelse av to leiligheter og fasadeendring, mottatt 28.05.2019.
- Maria Dehlis vei 55 - Innglassing balkonger - Ferdigattest - 2016
- Maria Dehlis vei 55 - Innglassing balkonger mm - Ferdigattest - 2011
- Maria Dehlis vei 55 (tidligere Tokerudveien 55) - Boligblokk -Ferdigattest - 1983

Diverse

Tidligere vedlikehold/ arbeid:
2016 - Utskifte av alle stigeledninger på både kaldt- og varmtvann i alle blokker. Rørrehabilitering. Laget nye boder i det gamle kjølerommet i Maria Dehlis vei 59.
2014 - Malt enkeltoppganger, reparasjon og nytt gulvdekke i garasjen, byttet bordkledning på veggen mot tunet i Marai Dehlis vei 51.
2013 - Ferdigstilling av nedgravde avfallsbrønner, oppussing av trimrom, ny metalltrapp mellom Maria D. vei 47B og Maria D. vei 49A.
2012 - Pusset opp og reparert Storstua.
2008 - Nye parkeringsplasser og nytt lekestativ.
2003- 2005 - Omfattende indre vedlikehold av fellesarealer, etablering av ny ventilasjon, ny støttemur, rehabilitering av heiser.
Se årsberetning fra side 27 til side 29 for å få en fullstendig oversikt og informasjon om tidligere vedlikehold.

Planlagt arbeid fremover:
- Tilpasse garasjeanlegget til fremtidens elbil lading.
- Bytte garasjeportene i alle plan.
- Oppgradere dørcallinganlegg.
- Rehabilitering av balkonger/fasader.
- Utskifting av ledningsnett fram til hovedsikring i borettslag.
- Fellesbrannvarslingsanlegg
- Reparasjon av veien fra maria dehlis til garasjen.
- Utvide gjesteparkering nedenfor MD 45.
- Søke kommunen om midler til anlegg for barn i uteområdet.

Praktisk informasjon:
- Det er ikke innhentet tilstandsrapport på leiligheten siden alt er nytt og det vil være garantier på utførte arbeider.
- Borettslaget har avtale om vaktmestertjeneste med Furuset Vaktmestersentral.
- Borettslaget har avtale med Trappevask Service AS om renhold av borettslagets trapper, ganger og vaskerier.
- I Maria Dehlis vei 55 er det et trimrom for beboerne. Pris og åpningstider finnes på borettslagets hjemmeside www.nhbl.no/trimmen.
- GET er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester.
- Styret har kontor i Maria Dehlis vei 57.
- Borettslaget har egen webside, hvor styret legger ut relevant informasjon til beboerne: www.nhbl.no.

Spesielle bestemmelser:
- Leiligheten er nyopprettet og nybygget i et eksisterende borettslagselges av Nedre Haugen borettslag. Det gjøres derfor særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd boligen. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om boligen, og har i begrenset grad kunne supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne annonsen og salgsoppgaven. Kjøper oppfordres til å foreta grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig dersom noe er uklart.
- Boligen er vasket i forkant av visning og overtas som fremvist på visning. Eventuelt manglende rydding/rengjøring, nøkler og brannvernutstyr må kjøper selv bekoste. Boligen vil bli tømt for løsøre.
- Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel. Eiendommen/området er regulert til byggeområde for boliger, friområde, barneinstituasjon og jernbaneområde.

Totale kostnader

3 600 000,- (Prisantydning)
340 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
3 940 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett/benyttelse av forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 147,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 955 147,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Eierskifteforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking. Dette innebærer at oppdragsansvarlig har plikt til å melde fra til Økokrim om eventuelle mistenkelige transaksjoner.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet 21.06.2019 og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: Energiattest, reguleringskart og egenerklræing.
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Kim Thu

Ref.: 703190086