Hopp til innholdet
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow

Paul Holmsens vei 16H, 1613 Fredrikstad

Sentrumsnær 1-romsleilighet med sentralfyr og bad fra 2018

Prisantydning

1 400 000,-

BRA/P-rom

41 kvm / 41 kvm

Boligtype

Leilighet

Velkommen på visning

Klikk på dato for å legge til i din kalender

20.aug   kl 17.00 - 18.00
Totalpris inkludert omkostninger
1 665 147 kr
Prisantydning
1 400 000 kr
+ Andel fellesgjeld
250 000 kr
+ Omkostninger
15 147 kr
= Totalpris
1 665 147 kr
Felleskostnader
3 775 kr/mnd
Antall rom
0
Antall soverom
0
Primærrom
41 kvm
Bruksareal
41 kvm
Etasje
3
Eierform
Borettslag
Boligtype
Leilighet
Kommune
Fredrikstad
Byggeår
1955
Energimerking
Oransje F

Mer om boligen

Gjennomgående leilighet i 3. etasje med gang/sykkelavstand til sentrum. Boligen har fin planløsning med romslig stue, sovealkove, kjøkken og ikke minst et nyrenovert, moderne og flislagt bad. Med sin sentrale beliggenhet rett ved Christianslund har du gang- og sykkelavstand til sentrum. Nærbutikken ligger 250 meter nede i veien. Oppvarming via sentralfyring som er inkludert i felleskostnadene sammen med bl.a. varmt vann og kabel TV.

Beliggenhet

Boligen er tilknyttet Christianslund borettslag som består av totalt 69 boliger fordelt på blokker og flermannsboliger adressert til Paul Holmsens vei og Christianslund allé. I Paul Holmsens vei ligger boligene på venstre side av veien og den aktuelle boligen ligger i den første grå malte bygningen. Første innflytting av boligene skjedde i 1955, men det var først i 1980 at borettslaget ble dannet. Før dette var beboerne leietagere og ved stiftelsen av borettslaget var halvparten av beboerne tidligere ansatte ved Fredrikstad Mekaniske Verksted, som i sin tid hadde tjenesteleiligheter her.

Christianslund har de siste årene endret seg til å bli et nytt og lite nærsentra for bebyggelsen i området Christianslund, Frydenberg, Trosvik og Oredalen. Her har du alt du trenger i hverdagen tilgjengelig for deg i umiddelbar nærhet og området består av både ene og flermannsboliger, blokk- og forretningsbygg. Her finner du Rimi dagligvareforretning, bensinstasjon, legekontor, blomsterbutikk og Butterfly konditori og alt bidrar til at området blir attraktivt både for unge og eldre. I umiddelbar nærhet har du også Oredalen som er inngangsporten til Fredrikstadmarka med flotte turmuligheter. Bjørndalsområdet, med de 3 dammene på rad, er opprustet og ble kåret til landets beste uterom i 2013. Dette mangfoldige og bynære markaområdet er et yndet utfartssted, egnet for korte og lange turer, sykling, skigåing på vinteren og bading på sommeren. Videre oppover i marka finner man Borredalsdammen, Skihytta og utallige små turstier på kryss og tvers.

Adkomst

Se kartskisse

Byggemåte

Boligblokka er antatt fundamentert på leire. Grunnmur av teglsteinmur med støpt betonggulv. Bærende konstruksjon av teglsteinsmur. Etasjeskiller i plasstøpt betong. Svalggang i betongkonstruksjon med rekkverk. Valmet tak antatt oppbygd med tresperrer med bordtak. Utendig tekket med betongtakstein på sløyfer/lekter.
Opplysninger vedr. byggemåte er hentet fra vedlagt takstrapport utført av takstingeniør Håvard Hoff-Hansen. Rapporten er datert 09.08.19. Se denne for ytterligere opplysninger.

Innhold

Boligen inneholder vindfang, gang, stue, kjøkken, sovealkove og bad. Det medfølger bod i kjeller og et rom på loftet til lagring.

Areal

Primærrom: 41 kvm, Bruksareal: 41 kvm, Bruttoareal: 47 kvm

Standard

Generelt:
Det ble utført innvendig overflatemaling av leiligheten i 2018. Leiligheten innehar en normal standard og bruksslitasje med hensyn til alder.

Gulv: Fliser, laminat og belegg
Vegg: Glassfiberstrie, miljøstrie, fliser og malte slette vegger.
Himling: Malte slette tak og panel.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning opprinnelig fra byggeår, men det ble utført kjøkkenfornying i 2004. Fronter og benkeplate ble da skiftet. Frittstående hvitevarer, det er ikke montert noe ventilator. Fuktskadet benkeplate med kum. Kjøkkenet innehar en enkel standard.

Bad:
Flislagt bad med enkel servant. vegghengt toalett, dusjhjørne og opplegg for vaskemaskin. Utlufting via avtrekk og oppvarming via varmekabel. Baderommet er nytt i 2018 og innehar bra standard.

Stue:
Romslig og lys stue med store vindusflater. Det er gode møbleringsmuligheter. Eier har gjort om bod til sovealkove.

Utstyr

Kabel-tv/bredbånd via borettslagets fellesavtale med Canal Digital.
Automatsikringer
Sentralfyr

Oppvarming

Radiatorer med sentralfyring inkludert i felleskostnadene.
Vi gjør oppmerksom på at dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Tomten

Andel i festet fellestomt, fordelt på 2 tomter, med Fredrikstad kommune som grunneier. Ny festeavtale ble inngått i 1980 med rett til å fornye etter 50 år. Festeavgiften inngår i fellesutgiftene og reguleres hvert 10. år med neste regulering i 2026. Grunneier har pant for forfalt festeavgift og leien reguleres etter konsumprisindeksen

Parkering

Parkering i vei langs hekk i Paul Holmsens vei. Borettslaget har også 18 garasjer for utleie etter intern venteliste.

Vei/vann/avløp

Tilknyttet offentlig vei-, vann- og kloakkforhold.

Forretningsfører

OBOS Østfold

Borettslaget

I hht borettslagets husordensregler utføres renhold av gårdsplass, fortau og felles hage av gårdens beboere i fellesskap. Trappevask utføres av rengjøringsbyrå og borettslaget har avtale med vaktmesterfirma. Ved snøfall er beboere pliktig til å delta i snørydding. Borettslaget har 18 garasjer for utleie etter intern venteliste i borettslaget.

Borettslaget har i perioden 2014-2015 skiftet ut 216 vinduer og balkongdører i laget. I 2018/-19 har laget gjennomført rehabilitering av VVS-anlegg og våtrom i boligene med adresse Paul Holmsens vei 16 og 18. Samme år har også oljefyren blitt skiftet ut og den er erstattet med varmepumpe som drifter sentralfyr og varmt vann til boligene. I forbindelse med årlig kontroll fra Norsk Brannvern ble alle brannslukningsapparater byttet i 2018.

Borettslaget har samarbeid med OPAS når det gjelder planlegging av vedlikeholdsbehovet og gjenstående rehabiliteringsarbeider og prioriterer i samarbeid med disse.

I følge regnskapet for 2018 har borettslaget ved utgangen av året disponible midler på kr 1 160 985,- og beløpet har økt med kr 114 000,- fra året før. I følge budsjettet for 2019 vil laget i 2019 ha negative disponible midler ved utgangen av året. Det er i budsjettet ikke tatt høyde for at rehabilitering av bad skal lånefinansieres.

Forkjøpsrett

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

21.08.2019

Styregodkjennelse

Ny andelseier(e) skal godkjennes av borettslagets styre før innflytting

Dyrehold

Dyrehold er tillatt, men det skal søkes om tillatelse fra styret på eget skjema. Skjema fås ved henvendelse til styret. Katter skal kastreres/steriliseres, og hunder skal holdes i bånd. Det er også satt en maksgrense ved to husdyr pr. leilighet.

Felleskostnader

3 775,-
Sentralfyring og varmt vann, samt renter og avdrag på borettslagets felleslån, kommunale avgifter, eiendomsskatt, forsikring av bygningen, ytre vedlikehold, trappevask, kabel-tv inkl. internett, samt drift av borettslaget.

Lånevilkår

Borettslaget lån med saldo og betingelser pr. 05.08.19:
OBOS banken, lånenr 98207700053, kr 25.430.289,-. Annuitetslån. Flytende rente 2,65%. Restløpetid 28 år og 10 mnd.

Det gjøres oppmerksom på at forretningsfører kan ha mottatt varsler om renteendringer eller nye lån som ikke er iverksatt pr. dags dato.

Borettslaget har ikke IN-ordning med mulighet for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Kjøpers ansvar for øvrige andelseieres mislighold

Borettslaget har avtale med OBOS om garanti for betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtalen om sikring av felleskostnader gjelder til den blir sagt opp av en av partene.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Det finnes ikke ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver. Det skal ikke være nødvendig med ferdigattest for bygg eldre enn 1998. (Da nye regler om ansvar ble innført)

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Eiendommen ligger inn under kommunedelplan for Fredrikstad byområde 2011-2023 med formål bebyggelse og anlegg. Planen var godkjent 06.12.2012. Eiendommen hører ikke til noen reguleringsplan og er uregulert.

Totale kostnader

1 400 000,- (Prisantydning)
250 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
1 650 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 147,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
1 665 147,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking. Dette innebærer at oppdragsansvarlig har plikt til å melde fra til Økokrim om eventuelle mistenkelige transaksjoner.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Håvard Andreas Midtsjø

Ref.: 710190181