Hopp til innholdet
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow

Frøyas gate 37, 1608 Fredrikstad

Sentrum - St.Hanfjellet. Enderekkehus på 2 plan, pent opparbeidet uteareale. 2 bad. Garasjeplass.

Prisantydning

2 590 000,-

BRA/P-rom

123 kvm / 119 kvm

Boligtype

Rekkehus

Det er ingen planlagte visninger på denne boligen. Vennligst kontakt megler.

Totalpris inkludert omkostninger
3 182 637 kr
Prisantydning
2 590 000 kr
+ Andel fellesgjeld
577 490 kr
+ Omkostninger
15 147 kr
= Totalpris
3 182 637 kr
Felleskostnader
5 897 kr/mnd
Antall rom
3
Antall soverom
2
Primærrom
119 kvm
Bruksareal
123 kvm
Etasje
0
Eierform
Borettslag
Boligtype
Rekkehus
Adresse
Frøyas gate 37
Kommune
Fredrikstad
Byggeår
1989
Energimerking
Rød F

Mer om boligen

Enderekkehus over 2 plan med 2 bad, ett i hver etasje og 2 store soverom. Planløsningen oppleves som romslig og praktisk med stor stue/spisestue, kjøkken og bad i 1. etasje og soverom, boder, bad og vaskerom i underetasjen. Inngangspartiet er hellelagt og det er pent opparbeidet rundt med gressplen på den lett skrånende tomten. Ved inngangspartiet har du en fin og skjermet uteplass mellom husveggen og den frittliggende boden som følger med. Med utgang fra stuen er det fin østvendt veranda og det er også uteplass på bakkeplan. Og garasjeplass i garasjekjeller følger selvsagt med. Borettslaget har de siste årene gjennomført store vedlikeholdsarbeider og bygningsmassen er godt vedlikeholdt.
Felleskostnadene dekker de løpende kostnadene som slik som f.eks. kabel-tv og bredbånd og vedlikehold i borettslaget.

Inngangsparti og utearealer:
Innkjøringen til rekkehuset er asfaltert og foran boligen er det lagt belegningsstein. Meget pent og tiltalende. På boligens sydside er det skrånende gressplen, pent opparbeidet med busker. Du har også østvendt veranda med utgang fra stuen og fra et av soverommene i underetasjen er det utgang til godt skjermet markterrasse. Det er mulighet for en biloppstillingsplass ved inngangspartiet.

Stue:
Stuen er stor og har gjennomlys med både vinduer mot øst og mot vest. De store vinduene vender mot øst og her er det ingen innsyn fra andre eiendommer. Selv om boligen ligger nærmest midt i byen så har du flott grønn utsikt over de store trekronene og mot Brattliparken fra stuen. Stuen er som nevnt stor og her har du plass til sofagruppe, spisestue og TV-stue med godstolen. Eller kanskje en lesekrok er mer aktuelt. Uansett så er det god plass å boltre seg på.

Soverom:
Begge soverommene er plassert i underetasjen og har god størrelse med plass til dobbeltseng. Det er montert garderobeskap på begge rom. I underetasjen så er det også et disponibelt rom som tidligere eiere har benyttet som gjesterom for en natt eller to. Ellers er dette rommet supert om en skulle trenge mer lagringsplass eller f.eks. som hobbyrom. Skulle du også ha behov for et permanent 3. soverom så kan det enkelt deles av til det i stuen oppe i 1. etasje.

Kjøkken:
Kjøkkenet er praktisk plassert like ved entreen og har fin plass til kjøkkenbord. Innredningen har hvite profilerte fronter og vitrineskap. Laminat benkeplate og det er fliser mellom over- og underskap. Integrert koketopp og stekeovn. Hvitevarer slik som oppvaskmaskin og kjøleskap medfølger.

Bad/vaskerom:
Boligen har to store bad, ett i hver etasje. Begge rommene har dusjkabinett, romslig innredning og wc.
Boligen har også et eget vaskerom i underetasjen.

Boder/loft:
Det medfølger en utvendig frittstående bod. Her er det lagt opp til stikk og lys. Boligen har en bod i underetasjen samt at disponibelt rom kan benyttes som bod om ønskelig. I tillegg har boligen loft der det er lagt gulv på deler av arealet og det kan benyttes til lagring.

Garasjeplass:
En stk garasjeplass i felles garasjeanlegg medfølger.

Beliggenhet

Eiendommen:
Rekkehuset er tilknyttet Hørra borettslag, som sammen med St.Hansfjellet borettslag utgjør dette flotte og sentrale boligområdet på toppen av St.Hansfjellet. Hørra borettslag består av totalt 105 andeler fordelt på 78 blokkleiligheter og 27 boliger i rekke. De to borettslagene ligger på hver sin side av Frøyas gate som slynger seg opp fra Glemmen kirke, over fjellet og ned på motsatt side. Blokkene ligger rundt hvert sitt tun pent opparbeidet med lysthus, busker og blomster. Blokkene varierer i høyde mellom tre og fire etasjer og bygningskroppene er oppdelt og forskjøvet i forhold til hverandre for å gi best mulig skjerming på verandaene. Rekkehusene ligger som en halvsirkel i skråningen rundt blokkene. Omkringliggende bebyggelse består av boligblokker, rekkehus og næringsbygg.

Nærområdet:
Velkommen til St.Hansfjellet - her får du det beste av to verdener, et stille og rolig tunmiljø og samtidig er det kun få minutters gange ned til Fredrikstad sentrum. I tillegg er det kort vei til Bjørndalsdammene med sine fine turstier som fører deg rundt i Fredrikstad marka.
Rett ned bakken fra St.Hansfjellet, forbi Glemmen kirke og rundt hjørnet så står du i Området rundt Torvbyen som er et kollektivknutepunkt for lokalbussruter og forbindelse til Oslo og Gardermoen. For øvrig kjører minibussen helt opp på St.Hansfjellet. Sentrum byr på noe for enhver smak. Gågata med en rekke ulike forretninger og hyggelige kafeer. Langs elva kan du følge byens flotte elvepromenade med alle restaurantene på brygga og over gangbrua til Kråkerøysiden med Slippen restaurant, båthusteateret og Værsteområdet med Høgskolen i Østfold, Fredrikstad stadion og det nye helsehuset. Byferga anløper også sentrum, mellom Gressvik, Kråkerøy og Gamlebyen. Rusler du videre langs elva opp til Tollboden kan du ta Gamlebyferga over til attraktive Gamlebyen som ligger på østsiden av Glomma.

Bebyggelse

Omkringliggende bebyggelse består av boligblokker, rekkehus og næringsvirksomhet.

Adkomst

Fra Fredrikstad sentrum:
Følg Glemmengata mot Trara og ta avkjøring til venstre når du er på høyde med Glemmen Kirke. Følg veien opp bakken. Borettslaget ligger på høyre hånd. Ta til høyre før blokkene og boligen ligger som første rekkehus på høyre hånd etter ca 100 meter. Boligen er merket med Til-salgs skilt fra OBOS eiendomsmeglere.

Byggemåte

Rekkehus over to plan (1.etg og U.etg). Betong grunnmur/murverk antatt fundamentert på betongsåle og faste masser. Yttervegger oppført i bindingsverk med utvendig panel. Takkonstruksjon i saltak utførelse med sutakplater og betongstein. Trevinduer med isolerglass. Nyere vinduer/dører. Etasjeskille med tre-bjelkelag og støpt dekke i underetasjen. Innvendige vegger er oppført i bindingsverk. Pockettrapp til loft. Elementpipe.
Opplysninger er hentet fra Verdi- og lånetakst utført av Frank Feldt. For ytterligere informasjon henvises til denne.
Se forøvrig opplysninger under punkt Borettslaget når det gjelder utvendig vedlikehold og fremtidig planer

Innhold

Boligen inneholder entré, kjøkken, stue, spisestue og bad i 1. etasje. I underetasjen er det trappegang, 2 soverom, disponibelt rom, bod, bad og vaskerom. I tillegg medfølger frittstående utebod samt garasjeplass i lagets garasjekjeller som ligger under blokkbebyggelsen.

Areal

Primærrom: 119 kvm, Bruksareal: 123 kvm, Bruttoareal: 137 kvm
Opplyste arealer er hentet fra takstrapport og er ikke kontrollmålt av megler.

Standard

Generelt inntrykk:
Boligen holder normal og forventet standard i forhold til byggeår. Borettslaget har gjort store arbeider utvendig, med bl.a. bytte av kledning, vinduer og dører de senere årene. I tillegg er det drenert på nytt rundt rekkehusene.

Himling: Malte takplater, panel
Vegg: Malt strie, malt tapet
Gulv: Laminat, vinyl

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning med hvite profilerte fronter samt vitrineskap. Laminat benkeplate og fliser mellom over- og underskap. Integrert platetopp, stekeovn. Oppvaskmaskin og kjøleskap medfølger.

Bad 1. etasje:
Våtromstapet på vegg og vinyl på gulv. Dusjkabinett. Baderomsinnredning med hvite profilerte fronter, veggskap, speil og lysbaldakin. Gulvmontert wc.

Bad underetasje:
Våtromstapet på vegg og vinyl på gulv. Varmekabler i gulvet. Dusjkabinett. Baderomsinnredning med hvite profilerte fronter, innfelt servant, veggskap og lysbaldakin. Gulvmontert wc.

Vaskerom:
Vinyl på gulv. Opplegg til vaskemaskin/tørketrommel.

Utstyr

Automatsikringer.
Radonvifte er montert utvendig
Leverandør av kabel-tv og internett er Telenor.( Det er installert fiberkabel og borettslaget har en avtale om grunnpakke, inkludert bredbånd (med hastighet 75 mbps). For å kunne utnytte alle tilleggstjenestene i Telenors tv-tilbud bør internetthastigheten oppgraderes. Dette bestilles direkte hos Telenor og må bekostes selv. Det samme gjelder hvis man ønsker utvidet programpakke for digital-tv.)
Garasjeplass i garasjekjeller medfølger

Oppvarming

Elektrisk med panelovner. Peisovn i stue. Varmekabler på bad i underetasjen.
Vi gjør oppmerksom på at dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Tomten

Andel i eiet fellestomt. Tomten rundt boligen er skrånende og består i hovedsak av plenarealer.

Parkering

Det medfølger en biloppstillingsplass i garasjekjeller. Gjesteparkering på anvist plass. Lagets utendørsparkering forvaltes av Europark og andelseiere får parkeringskort som kan benyttes av gjester.

Vei/vann/avløp

Tilknyttet offentlig vei-, vann- og kloakkforhold.

Forretningsfører

OBOS Østfold

Borettslaget

Hørra borettslag har avtale med renholdsfirma som utfører trappevask i blokkene. Snømåking og stell av felles grøntanlegg blir utført av eksternt firma. Når det gjelder stell av utearealene i rekkehusene er eierne selv ansvarlig for dette. Den enkelte må selv sørge for at balkongen ryddes for snø ved stort snøfall. I blokkene er varmt vann og varmegjenvinningsanlegg inkludert i felleskostnadene. Det medfølger garasjeplass i parkeringsanlegget til alle boligene. Laget har også vaktmester i deltidsstilling.

I 2013 har borettslaget utført både inn- og utvendig malingsarbeider. Alle låskasser på inngangsdører til trappehusene er byttet. I tillegg til ordinært vedlikeholdsarbeider er også fiberkabel fra Telenor (tidl Canal Digital) installert det året.

I 2015/2016 har laget gjennomført et omfattende rehabiliteringsprosjekt med en kostnadsramme på totalt 54.000.000,- et beløp som også inkluderer refinansiering av eksisterende lån. I korte trekk har prosjektet omfattet følgende:
Bytte alle vinduer og verandadører i blokker og rekkehus
Bytte inngangsdører i rekkehusene.
Etter isolere og ny kledning på alle rekkehus.
Nytt ventilasjonsanlegg i blokkene.
Montere lufteventiler på alle soverom i rekkehus og blokker (1. og 2. etasje) for å redusere radongass-nivået.

Energiverket har i løpet av 2017 gjennomført kontroll av det elektriske anlegget i alle boligene i laget.

I 2018 har styret administrert arbeider slik som utskifting av løs forblendingssten på gavelvegger og impregnering av gavelgvegger i blokkbebyggelsen. Dreneringsarbeider rundt alle rekkehusene er ferdigstilt. Det er etablert 4 korttidsparkeringsplasser rundt i hesteskoen ved rekkehusene. Nytt postkassestativ med postkasser for en del av rekkehusene. Borettslaget har også over flere år gjennomført målinger av radon i boligene og har gjennomført tiltak for å senke forekomst av radongass i boligene. Det skal gjennomføres nye målinger i de boligene det er nødvendig i til høsten 2019.

Borettslaget har en vedlikeholdsnøkkel som strekker seg over 7 år som er styringsverktøyet til borettslaget i forhold til rehabilitering og vedlikehold.
Laget har 3 ladestasjoner for el-bil i garasjeanlegget.

Borettslagets planer:
Dreneringsarbeider på tunet.

Borettslagets regnskap og budsjett:
Ved utgangen av 2018 viser regnskapet at laget har kr 11 217 088,- som disponible midler. Budsjettet for 2019 viser at de vil ha ca 6 788 000,- som disponible midler ved utgangen av året.

Styregodkjennelse

Ny andelseier(e) skal godkjennes av borettslagets styre før innflytting.

Dyrehold

Styret kan innvilge tillatelse til hund- og kattehold etter søknad. Vilkår i husordensreglene må da oppfylles, og søknaden må fremmes før innflytting og anskaffelse.

Felleskostnader

5 897,-
Renter og avdrag på borettslagets felleslån, kommunale avgifter, utvendig forsikring og vedlikehold, garasjeplass, kabel-tv, bredbånd, vaktmester og øvrige driftskostnader.
Felleskostnadene er oppgitt av forretningsfører og avhenger av de avtaler sameiet til enhver tid har inngått.

Andel fellesgjeld/fellesformue

Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.
Borettslaget har ikke IN-ordning med mulighet for individuell nedbetaling av fellesgjelden.

Lånevilkår

Borettslaget har to lån i Handelsbanken. Betingelser er oppgitt pr 11.06.19

Ett annuitetslån med flytende renteavtale på 2,50%
Rest saldo/løpetid : Kr 53.120.000,- / 25 år 10 mnd.
Avdragsfritt frem til 1.1.20

I følge utregning gjort av forretningsfører er felleskostnadene beregnet å øke med ca kr 1.450,- når laget starter å betale avdrag i 2020. Det understrekes at felleskostnadene i et borettslag ikke nødvendigvis vil øke fra det tidspunktet avdragene begynner å løpe. Det er borettslagets styre som vurderer og tar avgjørelsen om og når felleskostnadene skal økes. I følge beboerinformasjon gitt 12.6 i år har styret gitt følgende informasjon vedr økning av felleskostnadene i 2020: "Styret har tidligere vedtatt å øke husleien med 3-4% ut over KPI, for å ha en buffer mot kommende nedbetaling. Styret anser at økningen neste år må bli større enn dette for å betjene lånet når nedbetalingen starter, men vil under budsjettarbeidet i høst vurdere å forhandle frem noen års utsettelse på avdragene"

Ett annuitetslån med flytende rente 2,50%.
Rest saldo/løpetid : Kr 645.530,- / 15 år 4 mnd.

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Kjøpers ansvar for øvrige andelseieres mislighold

Borettslaget har avtale med OBOS om garanti for betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtalen om sikring av felleskostnader gjelder til den blir sagt opp av en av partene.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Midlertidig brukstillatelse datert _______ er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Diverse

Borettslaget har egen hjemmeside horra.no. Det anbefales interessenter å besøke siden for mer informasjon.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksdok.nr 9600 og 940, 30.08.1988, Bruksrett Fredrikstad El-verk, trafostasjon/kiosk.
Grunnboksdok.nr 601, 27.01.1993, Erklæring/avtale, bestemmelser om anlegg og vedlikehold av ledninger mv. Bestemmelse om gjerde.
Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Boligen er omfattet av kommuneplanen for Fredrikstad byområde 2011-2023, med reguleringsplan 0106148 - St.Hansfjellet 2. reprise og reguleringsbestemmelser plan 148 reguleringsbestemmelser til detaljregulering for omreguleringa av Hancobygget godkjent 05.12.2013.
Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Eiendommen/området er regulert til Blokkbebyggelse og annet fellesareal
Varslet planforslag: InterCity Fredrikstad Sarpsborg.
Det er godkjent ombygging av nabo-eiendommen Hanco-bygget med tilbygg og omgjøring til leiligheter.

Totale kostnader

2 590 000,- (Prisantydning)
577 490,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
3 167 490,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 147,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 182 637,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking. Dette innebærer at oppdragsansvarlig har plikt til å melde fra til Økokrim om eventuelle mistenkelige transaksjoner.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF Mette Ledang

Ref.: 710190098

Last ned dokumenter

Her kan du laste ned relevante dokumenter til boligen.