Hopp til innholdet
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow

Frøyas gate 43, 1608 Fredrikstad

Sentrum - Delvis oppusset 3-roms leilighet i 2. etasje. Nyere kjøkken. Garasjeplass i kjeller.

Prisantydning

2 050 000,-

BRA/P-rom

72 kvm / 69 kvm

Boligtype

Leilighet

Det er ingen planlagte visninger på denne boligen. Vennligst kontakt megler.

Totalpris inkludert omkostninger
2 599 147 kr
Prisantydning
2 050 000 kr
+ Andel fellesgjeld
534 000 kr
+ Omkostninger
15 147 kr
= Totalpris
2 599 147 kr
Felleskostnader
5 566 kr/mnd
Antall rom
3
Antall soverom
2
Primærrom
69 kvm
Bruksareal
72 kvm
Etasje
2
Eierform
Borettslag
Boligtype
Leilighet
Adresse
Frøyas gate 43
Kommune
Fredrikstad
Byggeår
1989
Energimerking
Rød E

Mer om boligen

Sentrumsnær leilighet i blokkas 2. etasje med nyere kjøkken, flislagt bad og panoramautsikt fra balkongen finner du på St.Hansfjellet, kun 5 minutter i gangavstand fra sentrum. Boligen har pene overflater, med flere nyoppussede rom i 2019 så her kan du flytte rett inn. Leiligheten har godt med bodplass med en bod/garderobe på leilighetsplan og 2 boder i kjeller. I tillegg følger det garasjeplass i kjelleretasjen med. Borettslaget har de siste årene gjennomført store vedlikeholdsarbeider og bygningsmassen er godt vedlikeholdt.
Felleskostnadene dekker de løpende kostnadene som slik som f.eks. kabel-tv og bredbånd, i tillegg så er også varmt vann og ventilasjon med varmegjenvinning inkludert.

Inngangsparti og entré
Fra borettslaget felles tun og uteplass, som ligger godt skjermet av de 3 bygningskroppene som huser borettslagets blokkleiligheter, er det kun en trapp opp til leiligheten som ligger i 2. etasje. Ved inngangspartiet er det callinganlegg og her finner du også postkassene. Trappeløpet og inngangspartiet er lyst og åpent, og i akkurat denne oppgangen er det kun 4 leiligheter. Inne i leiligheten kommer du inn i en lys og nyoppusset entré med laminat på gulvet og malte veggflater. Oppussing av tak, vegger og legging av ny laminat er gjort nå i 2019.

Soverom:
Boligen har 2 soverom. Begge to ligger mot øst. Det minste rommet, et enkeltrom, har skyvedørsgarderobe. Det er malte panelplater på vegg og laminat på gulvet. Rommet har fin plass til en enkeltseng og f.eks. et lite skrivebord. Boligens andre soverom er et romslig dobbeltrom. Rommet har også gjennomgått oppussing med maling av himling og vegg samt at det er lagt ny laminat. Ut til balkongen er det heve/skyvedør og dette gir masse fint lys inn gjennom de store glassfeltene.

Balkong:
Balkongen har adkomst via soverommet. Her kan du nyte formiddagssolen og panoramautsikt over byens østre del. Det er montert terrassemarkise.

Bad/vaskerom:
Romslig bad som er flislagt med varmekabler i gulvet. Baderomsinnredning med heldekkende servant og både skuffe og skapseksjoner. Speil med overskap på tosider og lysbaldakin. Vegghengt toalett og dusjkabinett. Det er opplegg og god plass til vaskemaskin.

Stue/spisestue:
Også stuen har fått et nytt malingsstrøk i taket og på veggene og er lyst og tiltalende. De 4 vindusflatene i rommet vender mot vest og gir mye lys på ettermiddag og kveld. På gulvet er det parkett. God plass til både sofagruppe og spisestue.

Kjøkken:
Kjøkkenet ligger innenfor stuen. Nyere og innholdsrik kjøkkeninnredning i U-form som gir deg godt med arbeidsflater. Hvite fronter med klassisk profil, benkeplater i laminat. Innebygget stekeovn og platetopp samt oppvaskmaskin og kjøleskap medfølger. Overskapene er takhøye og to av skapene har doble vitrinedører. Ved vinduet er det plass til kjøkkenbord. Malte panelplater på vegg og belegg på gulvet.

Boder:
På leilighetsplan, vegg i vegg med entreen er det praktisk bod. Mange benytter denne som garderobe. I tillegg finnes det en stor og en liten bod i kjeller som medfølger boligen.

Garasjeplass:
En stk garasjeplass i felles garasjeanlegg medfølger.

Beliggenhet

Eiendommen:
Leiligheten er tilknyttet Hørra borettslag, som sammen med St.Hansfjellet borettslag utgjør dette flotte og sentrale boligområdet på toppen av St.Hansfjellet. Hørra borettslag består av totalt 105 andeler fordelt på 78 blokkleiligheter og 27 boliger i rekke. De to borettslagene ligger på hver sin side av Frøyas gate som slynger seg opp fra Glemmen kirke, over fjellet og ned på motsatt side. Blokkene ligger rundt hvert sitt tun pent opparbeidet med lysthus, busker og blomster. Blokkene varierer i høyde mellom tre og fire etasjer og bygningskroppene er oppdelt og forskjøvet i forhold til hverandre for å gi best mulig skjerming på verandaene. Rekkehusene ligger som en halvsirkel i skråningen rundt blokkene. Omkringliggende bebyggelse består av boligblokker, rekkehus og næringsbygg.

Nærområdet:
Velkommen til St.Hansfjellet - her får du det beste av to verdener, et stille og rolig tunmiljø og samtidig er det kun få minutters gange ned til Fredrikstad sentrum. I tillegg er det kort vei til Bjørndalsdammene med sine fine turstier som fører deg rundt i Fredrikstad marka.
Rett ned bakken fra St.Hansfjellet, forbi Glemmen kirke og rundt hjørnet så står du i Området rundt Torvbyen som er et kollektivknutepunkt for lokalbussruter og forbindelse til Oslo og Gardermoen. For øvrig kjører minibussen helt opp på St.Hansfjellet. Sentrum byr på noe for enhver smak. Gågata med en rekke ulike forretninger og hyggelige kafeer. Langs elva kan du følge byens flotte elvepromenade med alle restaurantene på brygga og over gangbrua til Kråkerøysiden med Slippen restaurant, båthusteateret og Værsteområdet med Høgskolen i Østfold, Fredrikstad stadion og det nye helsehuset. Byferga anløper også sentrum, mellom Gressvik, Kråkerøy og Gamlebyen. Rusler du videre langs elva opp til Tollboden kan du ta Gamlebyferga over til attraktive Gamlebyen som ligger på østsiden av Glomma.

Bebyggelse

Omkringliggende bebyggelse består av boligblokker, rekkehus og næringsvirksomhet.

Adkomst

Fra Fredrikstad sentrum:
Følg Glemmengata mot Trara og ta avkjøring til venstre når du er på høyde med Glemmen Kirke. Følg veien opp bakken. Borettslaget ligger på høyre hånd. Parker bilen og gå kjørerampen opp på borettslagets tun. Boligen ligger lengst mot nord i den rekken som ligger bak fellesarealene til laget. Boligen er merket med Til-salgs skilt fra OBOS eiendomsmeglere.

Byggemåte

Boligblokk over 2 etasjer med 2 kjellerplan. Inneholdende leiligheter, boder og garasjeanlegg. Antatt fundamentert på fjell. Yttervegger i betong og noe i blokker samt bindingsverk med trepanel. Trevinduer med isolerglass nye i 2017. Støpt gulv på kult i kjeller. Taktekking av betongstein. Støpt dekke i etasjeskille og betongtrapp i trappeløp.
Opplysninger er hentet fra Verdi- og lånetakst utført av Jonny Eliassen. For ytterligere informasjon henvises til denne.
Se forøvrig opplysninger under punkt Borettslaget når det gjelder utvendig vedlikehold og fremtidig planer

Innhold

Boligen inneholder entré, kjøkken, stue/spisestue, bad, 2 soverom og innvendig bod/garderobe. Fra det største soverommet er det utgang til østvendt balkong med panoramautsikt. Det medfølger to boder som ligger i kjelleretasje. Borettslaget har også parkeringsanlegg over 2 plan der det medfølger en garasjeplass.

Areal

Primærrom: 69 kvm, Bruksareal: 72 kvm, Bruttoareal: 80 kvm
Opplyste arealer er hentet fra takstrapport og er ikke kontrollmålt av megler.

Standard

Generelt inntrykk:
Boligen holder god standard der det i 2019 er gjort følgende arbeider: Himling og veggflater i entré, hovedsoverom og stue er malt. Det er lagt nye gulv i hovedsoverom og i entré.

Himling: Glatte malte flater. Panel på bad
Vegg: Malt tapet, palte panelplater. Fliser på bad
Gulv: Laminat, parkett, belegg. Fliser på bad.

Nyere vitrinedører til stue og kjøkken.

Kjøkken: Nyere kjøkkeninnredning med hvite profilerte fronter. Takhøye overskap med tette dører, åpne hyller og 2 doble vitrineskap. Høyskap med integrert Miele stekeovn. Laminat benkeplate med innfelt koketopp. Benkeplaten er løs og må festes på siden ved oppvaskkum. Oppvaskmaskin og kjøleskap medfølger.

Bad:
Flislagt bad med varmekabler på gulvet. Opplegg til vaskemaskin. Vegghengt toalett, dusjkabinett.

Utstyr

- Ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning
- Porttelefon
- Garasjeplass
- Integrerte hvitevarer/hvitevarer medfølger.
- Leverandør av kabel-tv og internett er Telenor.( Det er installert fiberkabel og borettslaget har en avtale om grunnpakke, inkludert bredbånd. For å kunne utnytte alle tilleggstjenestene i Telenors tv-tilbud bør internetthastigheten oppgraderes. Dette bestilles direkte hos Telenor og må bekostes selv. Det samme gjelder hvis man ønsker utvidet programpakke for digital-tv.)

Oppvarming

Elektrisk med panelovner. Varmegjenvinningsanlegg.
Vi gjør oppmerksom på at dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Tomten

Andel i eiet fellestomt.

Parkering

Det medfølger en biloppstillingsplass i garasjekjeller. Plass avklares med borettslagets styre etter innflytting. Gjesteparkering på anvist plass. Lagets utendørsparkering forvaltes av Europark og andelseiere får parkeringskort som kan benyttes av gjester.

Vei/vann/avløp

Tilknyttet offentlig vei-, vann- og kloakkforhold.

Forretningsfører

OBOS Østfold

Borettslaget

Hørra borettslag har avtale med renholdsfirma som utfører trappevask i blokkene. Snømåking og stell av felles grøntanlegg blir utført av eksternt firma. Når det gjelder stell av utearealene i rekkehusene er eierne selv ansvarlig for dette. Den enkelte må selv sørge for at balkongen ryddes for snø ved stort snøfall. I blokkene er varmt vann og varmegjenvinningsanlegg inkludert i felleskostnadene. Det medfølger garasjeplass i parkeringsanlegget til alle boligene.

I 2013 har borettslaget utført både inn- og utvendig malingsarbeider. Alle låskasser på inngangsdører til trappehusene er byttet. I tillegg til ordinært vedlikeholdsarbeider er også fiberkabel fra Telenor (tidl Canal Digital) installert det året.

I 2015/2016 har laget gjennomført et omfattende rehabiliteringsprosjekt med en kostnadsramme på totalt 54.000.000,- et beløp som også inkluderer refinansiering av eksisterende lån. I korte trekk har prosjektet omfattet følgende:
Bytte alle vinduer og verandadører i blokker og rekkehus
Bytte inngangsdører i rekkehusene.
Etter isolere og ny kledning på alle rekkehus.
Nytt ventilasjonsanlegg i blokkene.
Montere lufteventiler på alle soverom i rekkehus og blokker (1. og 2. etasje) for å redusere radongass-nivået.

Energiverket har i løpet av 2017 gjennomført kontroll av det elektriske anlegget i alle boligene i laget.

Borettslaget har en vedlikeholdsnøkkel som strekker seg over 7 år som er styringsverktøyet til borettslaget i forhold til rehabilitering og vedlikehold.
Laget har 3 ladestasjoner for el-bil i garasjeanlegget.

Borettslagets planer:
Dreneringsarbeider på tunet.

Borettslagets regnskap og budsjett:
Regnskapet for 2018 er ikke sluttført, det henvises derfor til siste godkjente regnskapsår som er 2017.
Borettslagets budsjett på drift og vedlikehold for 2017 inneholder en post på 8.500.000,- som omfatter større rehabiliteringsarbeider på tunet, reparasjon av drenering og opparbeidelse av korttids parkeringsplasser og annet løpende vedlikehold. Ved utgangen av 2017 viser regnskapet at laget har kr 11.747.851,- som disponible midler. Budsjettet for 2018 viser at de vil ha ca 5.500.000,- som disponible midler ved utgangen av året. Nedgangen skyldes i hovedsak rehabiliteringsarbeider som vil bli utført og betalt i løpet av 2018.

Forkjøpsrett

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

11.02.2019

Styregodkjennelse

Ny andelseier(e) skal godkjennes av borettslagets styre før innflytting.

Dyrehold

Styret kan innvilge tillatelse til hund- og kattehold etter søknad. Vilkår i husordensreglene må da oppfylles, og søknaden må fremmes før innflytting og anskaffelse.

Felleskostnader

5 566,-
Renter og avdrag på borettslagets felleslån, kommunale avgifter, varmegjenvinning og varmt vann, utvendig forsikring og vedlikehold, garasjeplass, kabel-tv, bredbånd, trappevask, vaktmester og øvrige driftskostnader.

Andel fellesgjeld/fellesformue

Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.
Borettslaget har ikke IN-ordning med mulighet for individuell nedbetaling av fellesgjelden.

Lånevilkår

Borettslaget har to lån i Handelsbanken. Betingelser er oppgitt pr 3.10.18

Ett annuitetslån med flytende renteavtale på 2,10%
Rest saldo/løpetid : Kr 53.120.000,- / 26 år 6 mnd.
Avdragsfritt frem til 1.1.20

I følge utregning gjort av forretningsfører er felleskostnadene beregnet å øke med ca kr 1.350,- når laget starter å betale avdrag i 2020. Det understrekes at felleskostnadene i et borettslag ikke nødvendigvis vil øke fra det tidspunktet avdragene begynner å løpe. Det er borettslagets styre som vurderer og tar avgjørelsen om og når felleskostnadene skal økes.

Ett annuitetslån med flytende rente 2,10%.
Rest saldo/løpetid : Kr 669.148,- / 15 år.

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Kjøpers ansvar for øvrige andelseieres mislighold

Borettslaget har avtale med OBOS om garanti for betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtalen om sikring av felleskostnader gjelder til den blir sagt opp av en av partene.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Midlertidig brukstillatelse datert 1.6.88 er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksdok.nr 9600 og 940, 30.08.1988, Bruksrett Fredrikstad El-verk, trafostasjon/kiosk.
Grunnboksdok.nr 601, 27.01.1993, Erklæring/avtale, bestemmelser om anlegg og vedlikehold av ledninger mv. Bestemmelse om gjerde.
Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Boligen er omfattet av kommuneplanen for Fredrikstad byområde 2011-2023, med reguleringsplan 0106148 - St.Hansfjellet 2. reprise og reguleringsbestemmelser plan 148 reguleringsbestemmelser til detaljregulering for omreguleringa av Hancobygget godkjent 05.12.2013.
Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Eiendommen/området er regulert til Blokkbebyggelse og annet fellesareal
Varslet planforslag: InterCity Fredrikstad Sarpsborg.
Det er godkjent ombygging av nabo-eiendommen Hanco-bygget med tilbygg og omgjøring til leiligheter.

Totale kostnader

2 050 000,- (Prisantydning)
534 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
2 584 000,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 147,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
2 599 147,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking. Dette innebærer at oppdragsansvarlig har plikt til å melde fra til Økokrim om eventuelle mistenkelige transaksjoner.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF Mette Ledang

Ref.: 710180159