Hopp til innholdet
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow

Turbinveien 5, 0195 Oslo

Romslig og attraktiv 2-roms med sydvendt balkong i populære Kværnerbyen - God standard - Velkommen!

Prisantydning

2 275 000,-

BRA/P-rom

55 kvm / 55 kvm

Boligtype

Andelsleilighet

Det er ingen planlagte visninger på denne boligen. Vennligst kontakt megler.

Totalpris inkludert omkostninger
3 608 365 kr
Prisantydning
2 275 000 kr
+ Andel fellesgjeld
1 325 118 kr
+ Omkostninger
8 247 kr
= Totalpris
3 608 365 kr
Felleskostnader
6 553 kr/mnd
Antall rom
2
Antall soverom
1
Primærrom
55 kvm
Bruksareal
55 kvm
Etasje
2
Eierform
Borettslag
Boligtype
Andelsleilighet
Adresse
Turbinveien 5
Kommune
Oslo
Byggeår
2009
Energimerking
Lys grønn B
Silje Muri

Silje Muri

Eiendomsmeglerfullmektig

Nils_tore_gjone

Nils Tore Gjone

Fagansvarlig / Eiendomsmegler

Mer om boligen

Leiligheten ligger sentralt til i et fint og populært boligområde i Kværnerbyen.

Kværnerbyen har en flott beliggenhet med fine turområder i nærmiljøet. Det pulserende bylivet i Bjørvika og Oslo Sentrum ligger i umiddelbar nærhet. Friarealene i Kværnerbyen er pent opparbeidet med parkmessig preg.

Kværnerbyen er et av OBOS sine mest spennende boligprosjekter. Her en helt ny bydel under utvikling sentralt beliggende på Kværner Brugs gamle tomt i Lodalen hvor det skal være godt å leve og lettvint å bo. I dag er området forvandlet til et attraktivt boligområde med høy kvalitet. Området ligger rolig tilbaketrukket mellom Ekeberg og Vålerenga, og hvor Alna i dag er gjenskapt som et vannspeil i et parkdrag sentralt gjennom området. Om vinteren blir vannspeilet omgjort til skøytebane, til stor glede for voksne og barn.

I nærområdet mot nord ligger Vålerenga med sin karakteristiske trehusbebyggelse. Her finner du små kafeer, spisesteder og butikker. Mot øst ligger Svartdalsparken og Svartdalen med sin særpregede vegetasjon og turstier langs Alna, over til Østensjøvannet og videre til Østmarka.

I Kværnerbyen bor man med gangavstand til sentrum. På veien passerer du Gamlebyen med Middelalderparken og vannspeilet. Her finner du Oslos historiske røtter i form av gamle ruiner og gateløp, som sammen med Ladegården er populære mål for byvandringer. Det er ingen steder i byen det rører seg så mye som på denne kant av byen. Det mest spennende nærområdet er kanskje Bjørvika hvor det vil etableres mange tusen nye arbeidsplasser, og byens nye finansielle tyngdepunkt vil befinne seg her. I tillegg til den nye Operaen som står ferdig, er det planlagt nytt Deichmanske Bibliotek, gondolbane til Ekeberg, parker med sports- og lekemuligheter, ny havnepromenade samt en rekke nye servicefasiliteter. Nært Middelalderparken og Sørenga hvor det er etablert populært badeanlegg og badestrand. Kværnerbyen er kort sagt nær det aller meste, til kulturtilbud, utesteder, forretninger, konserter og festivaler

Tilsammen er det planlagt ca. 1.600 boliger i Kværnerbyen. I dag er ca 1400 ferdigstilt og innflyttet. Det er åpnet to barnehager, den ene med fortrinnsrett for våre beboere. I tillegg er Kværnerhallen nå fylt opp med kontorplasser. I treningssenteret er det full fart fra tidlig morgen. I Kværnerbyen finner du en stor dagligvarebutikk, blomsterbutikk, renseri, skomaker, frisør, negl- og fotpleie i tillegg til apotek mm. Se www.kvaernerbyen.no for mer informasjon om området

Adkomst

Buss 32 går fra Voksen Skog via Røa, Lysaker og Aker Brygge før den har endeholdeplass i Kværnerbyen. Reisetid fra Oslo S er ca. 5 minutter (Nationaltheateret 8-10 minutter). Andre bussruter er tilgjengelig fra Galgeberg (rute 20, og 37, 100 og 110) og Konows Gate (rute 34, 70 og 74). Trikk 18 og 19 i Schweigaardsgate. Nærmeste T-bane er Ensjø som ligger nordvest for Kværnerbyen. Det går bussrute døgnet rundt til Galgeberg.

Det finnes to ulike typer bysykkelstativ i Kværnerbyen; vanlige bysykler og elektriske bysykler.

Det vil bli skiltet med OBOS Eiendomsmeglere skilter ved fellesvisninger.

Byggemåte

Blokk i mur/ betong med teglsteins fasade. Leilighetens skillende etasjeskiller i betong. Flat takkonstruksjon tekket med papp og beslag.

Innhold

Lekker og romslig 2-roms leilighet i annen etasje i Møllehjulet Borettslag. Leiligheten har en flott intern beliggenhet med bakong mot vannspeilet.

Leiligheten inneholder entrè, baderom, kontor, åpen stue- og kjøkkenløsning samt balkong. Det medfølger kjellerbod på ca. 5 kvm.

Det er også tilgang til borettslagets felles takterrasse.

Areal

Primærrom: 55 kvm, Bruksareal: 55 kvm

Standard

Boligen har en gjennomgående god standard med parkett på gulv. Innvendige overflater er malt i en lys og tidløs farge. Baderommet er flislagt.

Entré: Plass til å henge fra seg yttertøy og sko. Inngang til bad og kjøkken/stue fra entré.

Bad: Lekkert og romslig flislagt bad i lyse farger med downlights i tak og varmekabler i gulv. Servant med underskap og speilskap over vask. Det er opplegg for vaskemaskin og tørketrommel, samt vegghengt wc og dusjdører i glass.

Kjøkken og stue: Åpen løsning med inntrykk av å være adskilt med en forhøyet vegg over benkeplate mellom kjøkken og stue. Kjøkken har slette, hvite fronter med stålhåndtak og laminert benkeplate i moderne gråfarge. I stue er det god plass til sofagruppe og spiseseksjon. Utgang til sydvendt balkong fra stue. Hvitevarer medfølger.

Soverom: Soverom med dobbeltseng, nattbord og garderobeskap. Soverommet ligger ut mot rolig og flott vannspeil.

Kontor: Arbeidsværelse på ca. 3 kvm med plass til arbeidspult og bokhylle.

Balkong: Romslig sydvendt balkong på ca. 7,5 kvm med mange soltimer! God plass til sittegruppe og tillatt med elektrisk og gassgrill.

Det er foretatt en tilstandsrapport utført av takstmann Glenn-Erik Larsen som angir TG1 på alle punkter. Se vedlegg for mer informasjon.

Utstyr

Leiligheten har porttelefon samt TV- og bredbåndstilknytning.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med fjernvarmeanlegg. Anlegget betjenes via radiatoranlegg. OBOS har fremforhandlet en kraftavtale med LOS på vegne av selskapene forvaltet av OBOS. Møllehjulet Borettslag er tilsluttet avtalen med kraftleveranse til våre fellesanlegg. Det er elektrisk gulvvarme i baderomsgulv for komfort.

Tomten

Pent opparbeidet eiet tomt på 4 040 m2.

Parkering

Det er parkeringsanlegg i byggets underetasje. Internt kjøp og leie av garasjeplass er mulig om plassene blir annonsert på markedet.
Mulighet for leie av Avis plassert i Turbinveien eller bilkollektivet.
Forøvrig gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei/vann/avløp

Offentlig.

Forretningsfører

OBOS Eiendomsforvaltning v/ Helga Solheim tlf. 22 86 57 03

Borettslaget

Møllehjulet Borettslag.
Borettslaget består av 177 andelsleiligheter.
Møllehjulet Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjons-nummer 994483781, og ligger i bydel Gamle Oslo.
Hjemmesiden til borettslaget har adressen: www.mollehjulet.no.

Større vedlikehold og rehabilitering
2016: Videre arbeid med gårdsrom
Alt utvendig treverk er grunnet og malt og alle håndløpere på balkonger og fellesområder er skiftet ut.
2015: Oppgradering av gårdsrom
2014: 5-års befaring og vedlikehold av gårdsrom.
2009 - 2012: Diverse arbeid etter ettårsbefaringen

Forkjøpsrett

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

14.05.2019

Styregodkjennelse

Styregodkjennelse er påkrevet av ny eier.

Dyrehold

Det er tillatt å holde dyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse for de øvrige beboerne. Dyrehold tillates kun etter søknad til styret og undertegning av borettslagets dyreholdserklæring.

Forsikring

Borettslagets eiendommer er forsikret i IF Skadeforsikring (35704) med polisenummer 574984. Forsikringen dekker bygningene og fellesareal. Forsikringen dekker også veggfast utstyr, bygningsmessige tilleggsinnretninger og forbedringer i den enkelte bolig.

Ligningsverdi

Ligningsverdi er per inntektsåret 2017 kr. 1 069 195,- for primærbolig og kr. 3 849 103,- for sekundærbolig. Ligningsverdien fastsettes av Ligningskontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon om fastsettelse av ligningsverdi.

Eiendomsskatt

I 2016 ble det innført eiendomsskatt på boliger og annen fast eiendom i Oslo, slik som ubebygde tomter, fritidsboliger mv. Det gis et bunnfradrag på inntil 4,6 millioner kroner for boliger og fritidsboliger. Skattesatsen i 2019 er på 3 promille, se www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt.

Felleskostnader

6 553,- pr Mnd

Totale felleskostnader pr. d.d. kr 6.553,- pr. mnd.
Herav:
Strøm og varmtvann 564,-
Oppvarming 362,-
Felleskostnader 1.977,-
Kapitalkost. lån 1 HUS301 3.650,-

Totalte felleskostnader etter kjente fremtidige endringer, kr. 6.580,-.

Andel fellesgjeld/fellesformue

Andel fellesgjeld kr. 1.326.000,- (avrundet opp til nærmeste hele tusen) pr. 01.04.2019.
Andel formue kr. 12.350,-

Lånenummer: HUS301-1150889210
Annuitetslån: kr. 258.880.072,-
Restløpetid: 41 år
Terminer pr. år: 4
Type rente: Flytende
Rentesats: 1,55%

Renteutgiftene på andel fellesgjeld er fradragsberettiget med 22 % etter gjeldene regler. Retten til fradrag betinger at andelseier har skattbar inntekt. Det tas forbehold om endringer i fradragsreglene.

IN-ORDNING: (individuell nedbetaling av andel fellesgjeld). Kjøper kan selv bestemme størrelsen på hvor stor andel fellesgjeld man ønsker å ha ved å foreta en ekstra innbetaling i tillegg til innskuddet.
Dette får umiddelbar virkning på de månedelige felleskostnadene som blir redusert ved at lavere andel fellesgjeld gir lavere kapitalkostnader. Eksempelvis vil månedlige felleskostnader kun bestå av driftskostnader dersom man velger å betale hele totalprisen og dermed ikke ha andel fellesgjeld. (Ved full innfrielse vil totale månedlige felleskostnader være på stipulerte kr. 2.903,-). Nedbetaling av andel fellesgjeld kan gjøres 2 ganger i året med minimum kr. 60.000,- pr. innbetaling. Ordningen er betinget av at fellesgjelden løper med flytende rente.

Lånevilkår

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Garantiordning

Borettslaget har avtale med OBOS Factoring AS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Det er midlertidig brukstillatelse på bygget.

Utleie

Det krever styrets samtykke ved utleie av bolig i borettslag, jf. borettslagsloven § 5-3.

Diverse

Kabel-tv med muligheter for internett fra GET.

Felles optisk brannvarsling , samt sprinkler anlegg i leilighetene.

Det er balansert ventilasjon i leiligheten med tilluft kanaler i oppholdsrom samt avtrekkskanal fra kjøkkenvifte og bad.

Automatsikringer i sikringsskap plassert i bod

Sykkelbod ved hovedinngangen.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.
Eiendommen/området er regulert til bolig, forretning og bevertning, S-4198.

Totale kostnader

2 275 000,- (Prisantydning)
1 325 118,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
3 600 118,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
8 247,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 608 365,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking. Dette innebærer at oppdragsansvarlig har plikt til å melde fra til Økokrim om eventuelle mistenkelige transaksjoner.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet 27.03.19 og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: Egenerklæringsskjema, energiattest forside, nabolagsprofil og reguleringsplan.
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Fagansvarlig Nils Tore Gjone

Ref.: 713180056

Last ned dokumenter

Her kan du laste ned relevante dokumenter til boligen.