Hopp til innholdet
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow

Ludvig Karstens vei 8, 1064 Oslo

Romslig 4(5)-roms leilighet med heisadkomst, stor innglasset balkong og garasje. Oppussingsobjekt. Forkjøpsrett avklart.

Prisantydning

2 800 000,-

BRA/P-rom

93 kvm / 93 kvm

Boligtype

Leilighet

Det er ingen planlagte visninger på denne boligen. Vennligst kontakt megler.

Totalpris inkludert omkostninger
3 077 516 kr
Prisantydning
2 800 000 kr
+ Andel fellesgjeld
263 000 kr
+ Omkostninger
14 516 kr
= Totalpris
3 077 516 kr
Felleskostnader
4 211 kr/mnd
Antall rom
4
Antall soverom
3
Primærrom
93 kvm
Bruksareal
93 kvm
Etasje
2
Eierform
Borettslag
Boligtype
Leilighet
Kommune
Oslo
Byggeår
1973
Energimerking
Rød E

Mer om boligen

Velkommen til Ludvig Karstens vei 8! Dette er en lys og romslig 4(5)-roms leilighet beliggende i blokkens 2. etasje med heisadkomst. Det er kort avstand til blant annet nærbutikk, Ellingsrud senter, flotte turområder og offentlig kommunikasjon med T-bane og bussholdeplass.

Beliggenhet

Ludvig Karstens vei 8 ligger i etablert og populært område på Karihaugen med kort vei til off.komm., daglige handleturer, flere senter og servicetilbud samt nærliggende turområder og marka. Meget barnevennlig boligområde.

Til den daglige handel finner du Jokerbutikk med åpent 7 dager i uken. På Ellingsrud Senter finnes dagligvareforretning, Narvesenkiosk, bakeri og servicetilbud som frisør, solstudio mm.

Nærmeste senter på Furuset med apotek, bibliotek, dagligvare, post i bank, treningssenter, NAV kontor og et utvalg av kafeer og spisesteder. Som nabo til Lørenskog er det også kort vei til Metro, Triaden og Strømmen Storsenter hvor du finner det meste av både forretninger og servicetibud.

For den aktive finnes det flotte turområder rett utenfor døren i tillegg til kun få minutter til turveier, lysløyper og skispor mot Mariholtet. Ellingsrud ridesenter og 4 H gården på Lindeberg er et yndet sted for de små. I den nye flerbrukshallen på Ellingsrudåsen/Karihaugen er det mulighet for fotball, håndball, allidrett og annet. For de voksne er det treningssenter i området. Dette er et sted hvor både de yngre og eldre kan finne både innendørs og utendørs aktiviteter.

På Lørenskog kommer verdens største og mest avanserte skihall som åpner i 2020. Med en størrelse på ca. 36 000 kvadratmeter skal det skapes en arena med perfekte forhold for langrenn, alpint og freeski.

Kun 5 minutters gange fra leiligheten til t-banen som lett frakter deg ned til Oslo sentrum på ca. 20 min med linje 2 Østerås.

Bebyggelse

Området består vesentlig av blokkbebyggelse. Karihaugen borettslag består av 543 andelsleiligheter, fordelt på 18 bygninger med adresser Ludvig Karstens vei 1-17, 4-14 og Harald Sohlbergsvei 2-20.

Adkomst

Det er enkelt å komme seg til Ludvig Karstens vei med både bil, buss og t-bane.

Følg E-6 nord-øst mot Lørenskog og Rasta. Ta av ved Robsrudkrysset, og ta til høyre mot Ellingsrud og Karihaugen. Følg så Per Kroghs vei til venstre, og ta deretter til venstre mot Karihaugen Borettslag.

Med kollektivt, velg:
- T-bane linje 2 til Ellingsrud.
- Buss nr. 401, 411 til Karihaugen.
- Buss nr. 25, 33 og 22.

Det vil bli skiltet med OBOS eiendomsmeglere ved alle fellesvisninger. Se ellers kartskisse.

Byggemåte

Høyblokk på 8 etasjer, underetasje og kjeller oppført i mur og betongkonstruksjoner. Leilighetenes skillende vegger og skillende dekker i betong. Fasader er etterisolert og forblendet med 1/2 stein tegl. Innvendig lettvegger kledd med gipsplater. Flate yttertak som er tekket med papp/folie og med innvendige taknedløp. Det er i 2016-2018 utført rehabilitering/vedlikehold av utvendige fasader og yttertak i borettslaget. Grunnmur i betongkonstruksjon og bygningen er antatt fundamentert på faste eller komprimerte masser. Vinduer med malte trerammer og 2-lags energiglass fra 1995. Skyvebalkongdør med malte trerammer og 2-lags energiglass fra 1995 og entredør type B-30/db35 som er brann- og lydklassifisert. Originale finerte innerdører med malte karmer, glassfelt i dør mellom stue og entre og skyvedør til kjøkken.

Innhold

4-roms andelsleilighet beliggende i boligblokkens 2. etasje av 8 etasjer, underetasje og kjeller. Leiligheten består av entre, bad, wc, kjøkken, 3 soverom og stue med utgang til syd-/sydvestvendt innglasset balkong på ca. 9m². Innvendig holder boligen eldre standard og det må påregnes full oppussing av hele leiligheten. Her har man er godt utgangspunkt til å lage sin egen drømmeleilighet! Leiligheten disponerer garasjeplass i felles garasjeanlegg, 1 bod på etasjeplan og 1 kjellerbod, samt bruk av felles sykkelbod og fellesvaskeri som benyttes etter gjeldende regler. Det er også gjesteparkeringsplasser i borettslaget.

Verdt å merke seg:
Sentralt beliggende.
Kort gangavstand til nærbutikk og offentlig kommunikasjon.
Flotte utearealer og lekeplasser.
Nærhet til skoler og barnehager.
Kabel-TV, bredbånd, garasje og vaktmestertjenester inkl. i felleskostnadene
God planløsning.
Heis i blokken.
Innglasset balkong på ca. 9 kvm.
Automatsikringer i sikringsskap.
Leiligheten disponerer 2 boder, samt bruk av felles sykkelbod og fellesvaskeri.
Kort vei til turveier, lysløyper og skispor mot Mariholtet.
Lave kjøpsomkostninger. INGEN DOKUMENTAVGIFT.
Rask avklaring av forkjøpsretten.

Areal

Primærrom: 93 kvm, Bruksareal: 93 kvm, Bruttoareal: 103 kvm

Standard

Entre:
Velkommen inn! Romslig entre med garderobeskap.

Bad:
Eldre bad som består av badekar, servant med underskap og underskap med benkeplate. Eldre standard på innredning og badekar, ujevn silikonfuge mot servant og svelling/fuktskade på bunnplate i servantskap.
Misfarging/svertesopp i himling på badet og overflatebehandling må påregnes.

Wc:
Praktisk separat wc bestående av servant, wc og veggskap.
Lekkasje fra vannlås på servant på wc. Dette må utbedres før bruk av servant.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning med malte 1-speils fronter, 1 stk. overskap med bjørk- og glassfront, laminat benkeplate med fliser over på 1 vegg, dobbel oppvaskkum, ventilator og varmtvannsbereder i benkeskap. Varmtvannsbereder på 117 liter fra 2014 i benkeskap på kjøkken.

Stue og spisestuedel:
Leiligheten har en romslig og lys stue/spisestue med god plass til både sofagruppe, spisebord og TV-benk. Store vindusflater som gir godt med naturlig lysinnslipp. Skulle man ha ønske om et ekstra soverom, kan spisestuedelen gjøres om til et ekstra soverom. Fra stuen er det utgang til balkong.

Tre soverom:
Leiligheten har tre gode soverom med god plass til senger, skap og nattbord.

Balkong:
Stor innglasset balkong på ca. 9 kvm som er syd-/sydvestvendt. Her er det gode solforhold og fint utsyn. På balkonger er det balkongteppe på gulvet, belysning og strømuttak.

Overflater:
Gulv: Fliser på bad. Laminat på kjøkken og entre, belegg på 1 soverom og vinylfliser på wc. Laminat i stue og på 2 soverom. Knirk i gulv på kjøkken og i stue mot kjøkken, noe slitasje og gliper på laminatskjøter på kjøkken, svelling på noen laminatskjøter i entre og eldre belegg og vinylfliser.
Vegger: Fliser i dusjsone, ellers våtromstapet på bad. Brystningspanel i entre, ellers malt tapet og malt strie i øvrige rom. Misfarging på kjøkken, ujevn strie og tapet på 2 soverom og skjolder på innvendige overflater.
Himlinger: Malte overflater i alle rom.

Naturlig ventilasjon med spalteventiler i alle vinduer og mekanisk avtrekk til luftekanal/sjakt på kjøkken, bad og wc

Utstyr

Dør-calling med åpner fra 2018, røykvarsler og kabel-TV/fibernett tjenester i leiligheten.

Dersom man vil ha et større arrangement kan man leie et selskapslokale i Ludvig Karstens vei 4. Lokalet har eget lite kjøkken og har plass til ca. 30 personer. Vanlige ordensregler for Karihaugen borettslag gjelder for dette lokalet. Forespørsel om å leie lokalet gjøres gjennom borettslagets hjemmesider.

Oppvarming

Leiligheten er elektrisk oppvarmet med stråleovn på bad og panelovner i stue og på 2 soverom.

Skrusikringer i sikringsskap med hovedsikring på 35 Amp. som er plassert i felles yttergang.

Tomten

79 150 kvm felles eiet tomt.
Hyggelig felles tomt for borettslaget. Karihaugen borettslag ligger i et opprinnelig skog/- fjellterreng og godt tilpasset terrenget. Store felles grøntarealer som er opparbeidet med beplantning, sittegrupper og lekeplasser, bord og benker, asfalterte adkomstarealer. Turveier som fører direkte til Østmarka med store friarealer. Borettslaget må regnes som barnevennlig, skjermet og nesten bilfritt innenfor brl. området.

Parkering

Det følger en garasjeplass i felles garasjeanlegg med leiligheten. Forøvrig gjeste- og gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Forretningsfører

OBOS, tlf: 22 86 55 00.

Borettslaget

Karihaugen Borettslag - www.karihaugen.no/0397

Borettslaget består av 543 andelsleiligheter, fordelt på 18 bygninger, og har adresse Harald Sohlbergs vei 2-20, Karihaugen barnehage 10, Ludvig Karstens vei 1-17 og 2-14.
Første innflytting skjedde i 1971.

Større vedlikehold og rehabilitering:
- Vinduer, fasader og balkonger i 1996.
- Alle heisene i borettslaget ble byttet i 2000/01.
- Rehabilitering av alle innstøpte avløpsledninger 2002- 2005.
- Rehabilitering av garasjehus 2009-2010.
- Rehabilitering av balkongtak og tilknyttet fiberkabel til alle leilighetene i 2013.
- Utvidelse av garasje 2012-2013.
- Påbegynt rehabilitering av fasader i 2016.
- Nytt callinganlegg til leiligheten i 2018.

- Den 01.01.2018 ble det avsluttet innkreving av akonto strømkostnader. Samtidig ble det innført innkreving av internett kostnader for OpenNet (fibernett) kr 200,- pr. leilighet iht. vedtak på ordinær generalforsamling 2017.
Det ble i slutten av 2017 montert individuelle målere for å erstatte fellesmålingen. Hver leileighet har nå eget strømabbonement med den leverandøren de ønsker.

Rehabilitering:
Fasader: Ekstraordinær generalforsamling vedtok 14. mars 2016 rehabilitering med låneopptak opp til 100 mill. Pr 1. november 2018 var kr 67,5 mill av denne lånerammen tatt opp. Lånet tas ut og fordeles fortløpende på andelseierne i prosjektperioden. I forbindelse med behandling av sak på generalforsamling estimerte styret følgende økning av fellesgjeld og felleskostnader: 2 roms vil få øket fellesgjelden med kr144.000,-. 3 roms vil få øket fellesgjelden med kr183.000,-. 4 roms vil få øket fellesgjelden med kr205.000,-. 5 roms vil få øket fellesgjelden med kr232.000,-.
Endring av felleskostnader: Ingen vedtatte endringer, men det blir trolig økning på ca. 10-15% i løpet av i løpet av 2019-2020 fordelt over flere mindre økninger. Dette er både knyttet til rehabilitering og andre faste driftskostnader. Merk spesielt at endringer knyttet til avdrag ligger i utgangspunktet inne i den forventede totaløkningen på 10-15%.

Avfallssystem: Det er vedtatt og igangsatt nye nedgravde avfallsbrønner. Kostnadene knyttet til dette forutsettes håndtert innenfor lånerammen etablert i forbindelse med fasaderehabiliteringen.

Forkjøpsrett

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

12.12.2018

Styregodkjennelse

20 dagers styregodkjennelse.

Dyrehold

Det er tillatt å ha en hund eller en katt pr. leilighet. Kamphunder ikke tillatt. En dyreholdserklæring må underskrives og sendes til styret. Se husordensregler for mer informasjon.

Forsikring

W.R.BERKLEY INS.NORWAY NU - polisenummer 101027.16.

Ligningsverdi

Likningsverdi for inntektsåret 2017:
Som primærbolig: kr 1 000 533
Som sekundærbolig: kr 3 601 919

Felleskostnader

Totale felleskostnader pr. d.d. kr 4.211,- pr. md.
Herav:
Felleskostnader 3.761,-
Garasje rehab. 140,-
Trappevask 110,-
Internett 200,-

Felleskostnadene inkluderer garasjeplass, internett, trappevask, vaktmestertjenester, kapitalkostnader, felles forsikring og kommunale avgifter.

Andel fellesgjeld/fellesformue

Sum andel fellesgjeld (kun lån) kr 263.000, (avrundet opp til nærmeste hele tusen) pr. 01.11.2018
Andel fellesformue: kr. 7.169,- pr. 31.12.2017

Lånevilkår

Borettslaget har fire felles lån:

1) Annuitetslån i Handelsbanken. Restsaldo ca. kr. 25.000.000,- hvorav denne boligens andel utgjør kr 51.424,-. Restnedbetalingstid ca. 13 år og 4 mnd. 12 terminer pr. år. Flytende rente på 1,85%. Kapitalkostnad pr. mnd. kr. 79,- inkl. i felleskostnadene. Avdragsfrihet til og med 01.02.2023, og estimert endring etter avdragsfrihet er kr. 434,-.
2) Annuitetslån i Handelsbanken. Restsaldo ca. kr. 12.500.000,- hvorav denne boligens andel utgjør kr 25.712,-. Restnedbetalingstid ca. 24 år og 11 mnd. 12 terminer pr. år. Flytende rente på 1,85%. Kapitalkostnad pr. mnd. kr. 40,- inkl. i felleskostnadene. Avdragsfrihet til og med 01.10.2023, og estimert endring etter avdragsfrihet er kr. 88,-.
3) Annuitetslån i Handelsbanken. Restsaldo ca. kr. 65.154.719,- hvorav denne boligens andel utgjør kr 134.073,-. Restnedbetalingstid ca. 17 år og 6 mnd. 12 terminer pr. år. Flytende rente på 1,85%. Kapitalkostnad pr. mnd. kr. 748,- inkl. i felleskostnadene.
4) Annuitetslån i Handelsbanken. Restsaldo ca. kr. 25.000.000,- hvorav denne boligens andel utgjør kr 51.424,-. Restnedbetalingstid ca. 23 år og 4 mnd. 12 terminer pr. år. Flytende rente på 1,85%. Kapitalkostnad pr. mnd. kr. 79,- inkl. i felleskostnadene. Avdragsfrihet til og med 01.04.2022, og estimert endring etter avdragsfrihet er kr. 179,-.

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Kjøpers ansvar for øvrige andelseieres mislighold

Garantiordning: Borettslaget har avtale med OBOS om garanti for betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuelle manglende innbetalinger av felleskostnader.

Garantiordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Ferdigattest foreligger.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Eiendommen/området er regulert til bolig og næring.

Totale kostnader

2 800 000,- (Prisantydning)
263 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
3 063 000,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
6 556,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
14 516,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 077 516,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger. Mulighet for rask overtagelse dersom ønskelig.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking. Dette innebærer at oppdragsansvarlig har plikt til å melde fra til Økokrim om eventuelle mistenkelige transaksjoner.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Elisabeth Bjerke Lie

Ref.: 705180188