Hopp til innholdet
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow

Kalbakkveien 13 A, 0953 Oslo

Visning avlyst - boligen er solgt!

Prisantydning

2 850 000,-

BRA/P-rom

70 kvm / 70 kvm

Boligtype

Andelsleilighet

Det er ingen planlagte visninger på denne boligen. Vennligst kontakt megler.

Totalpris inkludert omkostninger
2 926 960 kr
Prisantydning
2 850 000 kr
+ Andel fellesgjeld
69 000 kr
+ Omkostninger
7 960 kr
= Totalpris
2 926 960 kr
Felleskostnader
4 540 kr/mnd
Antall rom
3
Antall soverom
2
Primærrom
70 kvm
Bruksareal
70 kvm
Etasje
2
Eierform
Borettslag
Boligtype
Andelsleilighet
Kommune
Oslo
Byggeår
1961
Energimerking
Lys grønn E

Mer om boligen

En stor og romslig 3-roms endeleilighet med moderniseringsbehov beliggende i lavblokkens 2. etasje i et populært og veldrevet borettslag sentralt på Kalbakken. På grunn av stuens planløsning og at dette er en endeleilighet med vindu i endeveggen, kan spiseplassen med enkle grep omgjøres til et ekstra soverom. Pent bad/wc som ble rehabilitert i regi borettslaget i 2005 med ny innredning, overflater, røropplegg, sluk, tettesjikt, varmekabler i gulv og opplegg for vaskemaskin. Det er i tillegg fellesvaskeri i borettslaget. Kjøkken med god skapplass og med muligheter for en hyggelig spiseplass ved kjøkkenvinduet. Fra stuen er det utgang til en hyggelig balkong på 7 kvm. Felleskostnadene inkluderer bl.a varmtvann, sentralfyring og kabel-tv. Kalbakkveien 13 A ligger meget sentralt til på Kalbakken med kort vei til offentlig kommunikasjon som t-bane og buss. I umiddelbar nærhet finnes bl.a. lekeplass, butikker, skole og barnehage, treningssentre, svømmehall, bibliotek, flere matbutikker, apotek og det er kort vei til turstier som tar deg videre opp i idylliske Lillomarka med badevann og naturstier. Det er ingen forkjøpsrett i borettslaget.

Beliggenhet

Veldrevet borettslag beliggende sentralt på Kalbakken. Kort vei til skole og barnehage. Kjøpesenter på Kalbakken med godt utvalg av daglivareforretninger, apotek, Bare Trening og Elixia treningssentre med mer. Forøvrig ligger bibliotek, Nordtvet gård, gartneri og Nordtvet bad med svømmehall og Actic treningssenter i umiddelbar nærhet.

Med bare få minutters gange er det et rikt utvalg av kollektivtransport. Kalbakken T-banestopp med bane nr. 5 mot Vestli med avgang hvert 7. minutt på dagtid. I Kalbakkveien går nr. 22, 25, 31 og 33 og fra Sagstuveien går nr. 33, 66 og 79. Rett ved t-banen går også buss til Nittedal, Lillestrøm og flere steder nordover (301, 309, 321, og 363). Det er fine turmuligheter i umiddelbar nærhet med turveier langs Alnaelva som går opp i naturskjønne områder i Lillomarka, hvor det er skiløyper og lysløyper med flotte turområder sommer som vinter.

Med bare 10 minutters gange finner man Grorudparken som starter ved Groruddammen og fortsetter nedover langs Alnaelva. Grorudparken er like stor som Frognerparken og har sildrende vann med lys, nye broer og bålplasser med benker. Prestegårdshagen og hageanlegget som tidligere var gjengrodd og utilgjengelig er innlemmet i parken.

Bebyggelse

Borettslaget består av 546 andelsleiligheter, fordelt på 20 bygninger.

Adkomst

Kalbakken ca 10 km nordøst for Oslo sentrum med avkjøring fra Trondheimsveien. Offentlig kommunikasjon: Buss og t-bane. Ca 5 min gangavstand til Kalbakken t-banestasjon og diverse bussalternativ på Kalbakken. (Se nærmere detaljer under punkt beliggenhet) For øvrig adkomst direkte med bil via kun offentlig asfaltert vei. Det vil bli skiltet fra OBOS Eiendomsmeglere ved fellesvisninger.

Byggemåte

Bygningen er oppført i henhold til normal byggeskikk på oppføringstidspunktet. Støpt betong såle- betong grunnmur. Bærende konstruksjoner i betong- fasader kledd med panel/plater. Betong etasjeskiller. 3 lags isolerglass i vinduer fra 1986. Brann og lydklassifisert entredør: Flat takkonstruksjon, trolig papp tekket, ikke besiktiget av takstmann. Balkong ut fra stue- ca 7 kvm.

Innhold

Entrè, bad/wc, kjøkken, stue og 2 soverom.

Areal

Primærrom: 70 kvm, Bruksareal: 70 kvm, Bruttoareal: 76 kvm

Standard

Entré: Parkett på gulv, malte strier på vegger og takessplater i tak. Dørcalling med døråpner.
Bad/wc: Fliser på gulv og vegger, takessplater i tak med downlights. Innredningen består av dusjhjørne, servant med underskap, sideskap, speil med overlys, vegghengt wc, varmekabler i gulv og opplegg for vaskemaskin. Badet ble oppusset i regi borettslaget i ca. 2005 med nye fliser, membranløsninger, sluk, røropplegg og innredning.
Kjøkken: Belegg på gulv, malte strier på vegger og takessplater i tak. Eik kjøkkeninnredning med god skapplass, laminat benkeplate med fliser over, dobbel oppvaskkum med helt benkebeslag og ventilator. Muligheter for en hyggelig spieplass ved kjøkkenvinduet.
Stue: Parkett på gulv, malt tynnpanel på vegger og takessplater i tak. På grunn av stuens utforming og at dette er en endeleilighet med vindu i endeveggen kan spiseplassen med enkle grep omgjøres til et ekstra soverom. Fra stuen er det videre utgang til en hyggelig balkong på ca. 7 kvm.
Soverom 1: Parkett på gulv, malte strier på vegger og takessplater i tak. Originalt plassbygd garderobeskap.
Soverom 2: Laminat på gulv, malte strier på vegger og takessplater i tak. Originalt plassbygd garderobeskap.

Utstyr

Leiligheten disponerer 2 kjellerboder, fellesrom, fellesvaskeri, kabel-tv, og dørtelefon med døråpner.

Oppvarming

Sentralfyring som er inkludert i felleskostandene. Elektriske varmekabler i badegulv. Det er også sentralt varmtvann inkludert.

Tomten

Andel i 94.562 kvm. festet tomt. Borettslagstomten er meget pent opparbeidet med store grøntområder pent beplantet med trær og prydbusker. Delvis gangveier mellom og til blokkene. Borettslaget består av både høy og lavblokker. Barnevennlig med lekeplasser og sittegrupper. Vi gjør oppmerksom på ny tomtefestelov, og en økning i festeavgiften ved neste regulering må påregnes. Bortfester er Norges Statsbaner. Festekontrakt fra 1961 og utløper i 2035. Festeavgiften for hele brl utgjør for tiden kr 150.000,-. Festekontrakt er fremlagt på visning og link er vedlagt i denne annonsen. Eiendommen er konsesjonsfri. Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Parkering

Vanlig gateparkering. Mulighet for leie av biloppstillingsplass/garasjeplass etter søknad til borettslaget.

Vei/vann/avløp

Offentlig.

Forretningsfører

OBOS Eiendomsforvaltning, tlf: 22 86 55 00.

Borettslaget

Grorud Borettslag. Borettslaget har egen hjemmeside: www.ovregrorud.no
Styrets e-post adresse er: ovregrorud@styrerommet.net

Styregodkjennelse

Ved eierskifte må erververen godkjennes av styret.

Dyrehold

Dyrehold er tillatt når dette er i henhold til gjeldende lover, forskrifter, vedtekter og andre relevante bestemmelser som gjelder for dyreholdet og så lenge dette ikke er til sjenanse eller ulempe for borettslaget eller beboere. Finner styret at dyreholdet er til sjenanse eller ulempe, kan styret kreve at dyreholdet avvikles. Slikt vedtak skal gis skriftlig.

Forsikring

Borettslaget er forsikret hos Tryg Forsikring.

Ligningsverdi

Kr. 851 268,- for inntektsåret 2018 som primærbolig.
Kr. 3 064 566,- for inntektsåret 2018 som sekundærbolig.
Tallene er beregnet utifra skatteetatens boligkalkulator 14.06.2019.
Ligningsverdien skal utgjøre ca. 30 % av markedsverdi for primærbolig (der eier er folkeregistrert pr. 1. januar), og 100 % for sekundærbolig.

Eiendomsskatt

I 2016 ble det innført eiendomsskatt på boliger og annen fast eiendom i Oslo, slik som ubebygde tomter, fritidsboliger mv. Det gis et bunnfradrag på 4 millioner kroner for boliger og fritidsboliger. Skattesatsen i 2017 er på 3 promille, se www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

Felleskostnader

Kr. 4 540,- som inkluderer varmtvann, fyring, kommunale avgifter, drift og forsikring av borettslaget, nedbetaling av fellesgjeld og kabel-tv.

Andel fellesgjeld/fellesformue

Andel fellesgjeld kr. 69 000,- pr. 01.07.2019.
Andel fellesformue kr. 20 877,- pr. 31.12.2018.

Lånevilkår

Borettslaget har 2 lån:
Lån 1: Eika annuitetslån med restsaldo kr. 32.472.884,- (på leil. nivå kr. 59.074,-) med restløpetid 8 år 4 mnd. Rente: 2,65% flytende rente. Kapitalkostnader kr. 660,-
Lån 2: Husbanken serielån med restsaldo kr. 4.953.258,- (på leil. nivå kr. 9.010,-) med restløpetid 4 år 6 mnd. Rente: 1,61% flytende rente. Kaptialkostnader kr. 183,-

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Garantiordning

Borettslaget er ikke tilknyttet garantiordning.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Følgende ferdigattester foreligger:
- Kalbakkveien 13 - Takoverbygg balkonger - Ferdigattest - 1997
- Kalbakkveien 13A-D - Boligblokk - Ferdigattest - 1964

Diverse

- Borettslaget har egen hjemmeside: www.ovregrorud.no
- Rehabilitert bad i regi borettslaget i 2005 med opplegg for vaskemaskin og varmekabler i gulv
- 2 kjellerboder
- Hyggelig balkong på 7 kvm
- Varmtvann og fyring inkludert i felleskostnader
- Kabel-tv levert av canal digital inkludert i felleskostnader
- Ingen forkjøpsrett i borettslaget
- Det er opplegg for vaskemaskin på badet men borettslaget har også fellesvaskeri.
- Brl har egen vaktmester.
- Firma Økonomiske Løsninger vasker trapper, ganger og kjellere.
- Øvre Grorud brl er et sosialt brl som arrangererer sommerfest, juleverksted, busstur til Strømstad og vinterfestival. Nye forslag kan komme opp :-)

- Boligen overtas som fremvist på visning. Eventuelt manglende rydding/rengjøring, nøkler og brannvernutstyr må kjøper selv bekoste.Boligen vil bli tømt for løsøre.
- Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt.
- Salg etter fullmakt (dødsbo m.m.): Det gjøres særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd boligen. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om boligen, og har i begrenset grad kunne supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne annonsen og salgsoppgaven. Kjøper oppfordres til å foreta grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

- Bygningsmessige endringer i leilighetene kan foretas etter forutgående skriftlig godkjenning av styret. Søknad om bygningsmessige endringer må fremsettes skriftlig, og styret kan kreve nødvendige dokumentasjon for behandling av søknaden.
Med bygningsmessige endringer forstås her enhver bygningsmessig endring i forhold til leilighetens opprinnelige planløsning, herunder antall rom, rommets størrelse og forutsatte bruk. Dette gjelder også endringer i forhold til vann, avløp og ventilasjon. Endring av bærende konstruksjoner vil normalt ikke tillates. Alle arbeider som krever autorisasjon, sertifisering eller godkjenning må utføres av firmaer som oppfyller disse kravene. Styret kan kreve at andelseier dokumenterer at slike krav er oppfylt.Styret vil prioritere følgende områder for neste styreperiode:
- Prioritere og planlegge vedlikeholdstiltak i forhold til kartleggingen som blir foretatt.
- Starte arbeidet med å utrede og planlegge tak- og fasaderehabilitering i borettslaget.
Se årsberetningen for ytterligere informasjon.

- Borettslaget har god vedlikeholdshistorikk:
2000 - 2009
-Rehabiliteringen av utomhusanlegget avsluttet.
- Supplement av søppelskap.
- Anlegget rundt traktorgarasjen ble satt i stand.
- Innglassing av ænskede balkonger i høyblokkene.
- Nye lysbrytere montert i noen av blokkene.
- Rehabilitering av våtrommene.
- Utskifting av hovedtavlene.
- Kabel-TV anlegget ble oppgradert
- Nye fjernvarmerør.
- Nye vaskemaskiner.
- Brannslukkingsapparater ble byttet i alle leiligheter.
- Nye sentrifuger.
- Taket på Nordlisletta 13 ble lagt om pa grunn av lekkasje og råteskader.
- Det har vart skiftet 2 hovedventiler i fyrhuset.
- Platene pa undersiden av alle tak i overste etasje på høyblokker og på lavblokker er byttet med sementbaserte og vedlikeholdsfrie plater.
- Alle vinduer er kontrollert og nødvendige utbyttinger er utført.
- Alle branndører er skiftet ut, trapper til inngangspartier er ettersett og reparert og inngangsdørene er lakkert utvendig.
- Det er skiftet postkasser i Kalbakkveien 11 og Nordtvetveien 5, 7 og 9.
- Vaktmesterkontoret er pusset opp.
- Det er byttet takkledning på alle garasjer og utskifting av gamle motorvarmerposter er påbegynt.

2010 Alle vinduer i leilighetene kontrollert og vedlikeholdt, enkelte vinduer skiftet ut. Skiferheller på trapper reparert eller skiftet ut.
2011 Det ble etablert forsyning av fjernvarme fra Hafslund. Det ble etablert nye lekeplasser ved Nordlisletta11 og Gangstuveien 12.
2012 Iverksatt energiøkonomiserende tiltak for fjernvarmeanlegget i samarbeid med Hafslund.
2013 Utskiftingen av samtlige postkasser.
2014 Brannmeldere og brannslukningsapparat er skiftet ut i samtlige leiligheter. Alle bunnledninger er inspisert, spylt og renset. Anskaffet ny traktor; Wille 365.

2015
- Alle gamle søppelskap er fjernet og byttet ut med søppelbrønner. I sammenheng med dette arbeidet ble gjerder byttet ut og nye lamper montert enkelte steder. Skraningen bak fyrhus er planert og jevnet med 300 m3 masse og tilsadd. Busker i skraningen ved parkeringsplassene ved Nordlisletta 9 og 11 ble erstattet med krypfuru.
- Grøntanlegget er vedlikeholdt; busker og trær er beskaret, hekker er satt opp og skiftet ut enkelte steder, gangveier er anlagt og plener er vedlikeholdt.
- Gjerder er byttet ut i tilknytninger til etablering av søppelbrønner.
- Veiene foran garasjeanleggene rett over Nordtvetveien 9 er drenert og asfaltert.
- Det er foretatt overflatebehandling av tak, vegger og gulv på verandaene i punktblokkene (paddeblokkene). I forbindelse med arbeidene ble 4 markterrasser oppgradert med heller, nytt gjerde og hekk på utsiden.
- Ved fornyelse av avtale med Canal Digital er alle dekodere skiftet ut med ny type med opptaksmuligheter.

2016
- Det gamle jordvarmeanlegget er avviklet, og det er montert varmevekslere som benytter fjernvarme til oppvarming av tappevann.
- I lavblokkene er vegger, tak og gulv i kjellertrapp i oppgangene og kjellergulvene overflatebehandlet (malt). Lysarmaturer i oppgangene og ved inngangsdører til oppganger og kjeller er skiftet ut til LED-armaturer.
- Fyrhuset er overflatebehandlet utvendig.
- I inngangspartiene i høyblokkene er tak og vegger overflatebehandlet og lysarmaturer er skiftet til LED-armaturer.

2017
- Installert system for automatisk vannpåfylling og rensing av varmtvannsystemet.
- Vinduer og balkongdører malt utvendig.
- Utbedring og forankring av teglsteinsvegger på høyblokkene.
- Påbegynt rens av ventilasjonskanaler til leiligheter og vaskerier i alle blokkene.

2018
- Installert 1 søppelbrønn og 1 papirbrønn ved Nordlisletta.
- Ferdigstilt rens av ventilasjonskanaler til leiligheter og vaskerier i alle blokkene.

2019 (til og med mars 2019)
- Gjennomført vedlikeholdsspyling av avløpsrør fra samtlige leiligheter og vaskerier ut i det offentlige avlopsnettet.
- Gjennomført en enkel kontroll i samtlige leilighetene i forhold til vann, avløp, ventilasjon, røykvarslere, brannslukningsutstyr og romningsveier.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Eiendommen/området er regulert til byggeområde for boliger, tomt for barnehage, garasje, telefonsentral og skole.

Totale kostnader

2 850 000,- (Prisantydning)
69 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
2 919 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
--------------------------------------------------------
7 960,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
2 926 960,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet boligselgerforskring.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking. Dette innebærer at oppdragsansvarlig har plikt til å melde fra til Økokrim om eventuelle mistenkelige transaksjoner.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Kim Thu

Ref.: 703190148