Hopp til innholdet
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow

Rugveien 42, 0679 Oslo

Romslig 2-roms utsiktsleilighet. God planløsning. Bad fra 2010. Fyring og varmtvann inkl. Kort vei til Manglerud senter.

Prisantydning

2 950 000,-

BRA/P-rom

57 kvm / 54 kvm

Boligtype

Leilighet

Det er ingen planlagte visninger på denne boligen. Vennligst kontakt megler.

Totalpris inkludert omkostninger
3 147 147 kr
Prisantydning
2 950 000 kr
+ Andel fellesgjeld
182 000 kr
+ Omkostninger
15 147 kr
= Totalpris
3 147 147 kr
Felleskostnader
3 655 kr/mnd
Antall rom
2
Antall soverom
1
Primærrom
54 kvm
Bruksareal
57 kvm
Etasje
9
Eierform
Borettslag
Boligtype
Leilighet
Adresse
Rugveien 42
Kommune
Oslo
Byggeår
1961
Energimerking
Gul E

Mer om boligen

Er du på utkikk etter en romslig 2-roms leilighet med flott utsikt og solrik balkong? Dette er en leilighet med flott beliggenhet på Manglerud med kort vei til populære Østensjøvannet, Manglerud senter med et godt utvalg av forretninger og servicetilbud, samt gode T-bane- og bussforbindelser. En lys hjørneleilighet i 9. etasje med god planløsning. Leiligheten inneholder entré, en praktisk bod, stort soverom, bad/wc fra 2010, separat kjøkken og stue med utgang til balkong. Verdt å merke seg: - Fyring og varmtvann inkl. i felleskostnader. - Bad/wc med varmekabler i gulv og vaskemaskin som følger med. Badet er rehabilitert i regi av borettslaget. - Hvitevarer på kjøkken medfølger. - Kjellerbod og loftsbod. - Vinduer og balkongdør fra 2017. - IN-ordning. - Heis. - Rask avklaring av forkjøpsrett. - Ingen dokumentavgift.

Beliggenhet

Leiligheten ligger fint til i et hyggelig og attraktivt boområde på Manglerud innenfor bomringen. Et barnevennlig område med nærhet til skoler, barnehager, kollektivtransport, Østensjøvannet og diverse servicetilbud. Servicetilbud: Manglerud Senter ligger rett ved leiligheten. Det er et trivelig nærsenter med 60 butikker og flere hyggelige spisesteder. Her finner man også vinmonopol, treningssenter, helsetjenester og bensinstasjon. I området er det flere nærbutikker med søndagsåpent som bl.a. Bunnpris Ryen, Kiwi Ryen og Joker Abildsø. I tillegg er det også en kort kjøretur til Bryn og Lambertseter Senter. Kollektivtilbud: Området gir gode muligheter for offentlig kommunikasjon via tog, buss og T-bane. Nærmeste T-banestasjon er Manglerud med linje 1 og 4. T-bane fra Manglerud til Jernbanetorget tar ca. 12 minutter. Fra Manglerud senter går buss nr. 78 A og B. Denne bussen kan man ta for å komme til Østmarka ved Oppsal/Ulsrud. I nærheten finner du også bussforbindelsene 23, 515 og natt- og morgenbuss nr. 4N. Fritidsmuligheter: Manglerud idrettsanlegg med innendørs fotballbane, ishall og utvendig kunstgressbane, samt to golfsimulatorer som er åpne hele vintersesongen. Nye Manglerud bad og aktivitetshus skal bygges rett ved Manglerud skole. Kort vei også til idylliske Østensjøvannet som er kjent for sitt yrende dyre- og fugleliv. Gang- og sykkelsti langs Østensjøvannet er også inngangsport til Østmarka med et stort utvalg av turløyper sommer som vinter. Om sommeren er det naturskjønne omgivelser med fine turstier, sykkelveier, fiskevann, badeplass og kajakkmuligheter ved Nøklevann. Vinterstid kan du benytte deg av fine skiløyper i Østmarka. Det er god tilgang på treningsstudio i nærområdet med Gym Manglerud, samt Fresh Fitness og Sats/Elixia på Ryen.

Byggemåte

Høyblokk på 12 etasjer, loft, U-etasje og kjeller oppført med bærende konstruksjon i mur- og betongkonstruksjoner. Leilighetsskillende vegger og dekker i armert betong, fasader i pusset og malt mur, samt flatt yttertak antatt tekket med papp/membran. Grunnmur i betongkonstruksjon og bygningen er antatt fundamentert på faste eller komprimerte masser. Vinduer med malte trerammer og 2-lags energiglass fra 2017. Balkongdør med malte trerammer og 2-lags energiglass fra 2017, samt entrédør B-30/35db som er brann- og lydklassifisert.

Innhold

2-roms andelsleilighet beliggende i høyblokkens 9. etasje av 12 etasjer, loft, U-etasje og kjeller. Leiligheten består av entré, bod, bad/wc, soverom, kjøkken og stue med adkomst til syd-sydvestvendt balkong på ca. 5 kvm.

Areal

Primærrom: 54 kvm, Bruksareal: 57 kvm, Bruttoareal: 62 kvm

Standard

Leiligheten fremstår med normal bruksslitasje på innvendig bygningsmasse. Bad/wc er pusset opp i regi av borettslaget i 2010 med nye sluk, vann-/avløpsstammer, varmekabel, membranløsninger og fliser. Entré: Velkommen inn i en lys entré med god plass til oppheng av klær og skostativ. Nyere entrédør som er brann- og lydklassifisert, samt dørcalling med åpner. Innvendig bod: Fra entréen er det inngang til en praktisk bod med hyller og god plass til oppbevaring. Leiligheten disponerer i tillegg en kjellerbod og en loftsbod. Bad/wc: Leiligheten har et pent flislagt bad/wc som er pusset opp i regi av borettslaget i 2010. Badet har varmekabler i gulv og opplegg til vaskemaskin. Vaskemaskin medfølger. Ellers består badet av vegghengt wc, servant med underskap, speil med sidelys og inn-/utadslående dusjdører. Soverom: Romslig, usjenert og lyst soverom med god plass til dobbelt seng. Soverommet har en stor skyvedørsgarderobe med speilfronter. Det er også plass til kommode dersom man ønsker det. Kjøkken: Hyggelig kjøkken med plass til et lite frokostbord under vindu. Kjøkkeninnredningen er lys og har godt med både skap- og benkeplass. Innredningen består av lakkerte profilerte formpressede fronter, laminat benkeplate med fliser over, dobbel oppvaskkum med benkebeslag, integrert koketopp og stekeovn, samt frittstående oppvaskmaskin og kjøl-/fryseskap. Eldre skapstammer over oppvaskkum. Alle hvitevarer på kjøkkenet følger boligen ved salg. Stue: Leiligheten ligger på hjørnet av blokken og har vindu på to sider av stuen. Her får man mye naturlig lys inn i stuen. Man har både plass til sofa- og spisegruppe og har flott utsikt fra begge sider av stuen. Utgang til en solrik syd-sydvestvendt balkong på ca. 5 kvm med flott utsikt over Manglerud og borettslagets grønne fellesområde. Overflater: Gulv: Fliser på bad/wc og belegg i bod, ellers laminat i entré, stue, kjøkken og soverom. Vegger: Fliser på bad/wc og tapet og malt tapet i øvrige rom. Himlinger: Malte flater.

Utstyr

Leiligheten disponerer 1 kjellerbod på ca. 2,5 kvm og 1 loftsbod på ca. 3,5 kvm, felles sykkelbod, samt bruk av fellesvaskeri som benyttes etter gjeldende regler. Fellesvaskeriene ligger i Rugveien 38, 40, 42 og 44, Beiteveien 6, Plogveien 18, samt Rugveien 65 og 81. Hyller i bod og skyvedørsgarderobe med speilfronter på soverom. Automatsikringer i sikringsskap fra 2009. Dørcalling med åpner, kabel-TV tjenester m/internett og røykvarsler. Personheis i felles oppgang. Markise på balkong. Markisen er ikke funksjonstestet.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med sentralvarmeanlegg med radiatorer og elektriske varmekabler på bad/wc.

Tomten

Eiet tomt på 11 464 kvm. Tomten er pent opparbeidet med gressplener, variert vegetasjon, sittegrupper og lekeapparater samt asfalterte gang- og stikkveier.

Parkering

Muligheter for leie av biloppstillingsplass etter liste i borettslaget. Det er også muligheter for leie av garasjeplass gjennom Oslo garasjene etter liste. Forøvrig gateparkering etter gjeldende regler.

Forretningsfører

OBOS, tlf: 22 86 55 00

Borettslaget

Manglerudvangen Borettslag - http://manglerudvangen.herborvi.no/ Borettslaget består av 502 andelsleiligheter fordelt utover 18 bygninger, hvorav 4 er høyblokker og 14 lavblokker. I tillegg kommer 2 tjenesteleiligheter. Første innflytting skjedde i 1961. Borettslaget har følgene adresse: Beiteveien 2-10 Plogveien 8-20 Rugveien 38-44 53-87 Det er gode forhold for alle beboere i borettslaget for å kunne trives, store grøntarealer, lekeplasser og mange benker hvor man kan ta en prat med en god nabo. Større vedlikehold og rehabilitering: 2016 - 2017: Utskiftning av samtlige vinduer og oppussing av alle fasader. 2015 - 2016: Utskiftning av kjellerdører. Utskiftning av røykvarslere og pulverapparater. 2014 - 2015: Utskifting av gulvbelegg i noen etasjer i høyblokkene. Gjerdene til parkeringsplassene er skiftet ut. Innkjøp av benker, bord og bordtennisbord til utearealene. Innkjøp av ny traktor. Strømpet uttrekksledninger. 2013 - 2014: Skifte av ødelagt oljetank og gått over til biobrensel. Bytte av samtlige postkasser. Skifte av inngangsparti i høyblokkene. Skifte av sylinderlås for fellesvaskeri. 2012 - 2013: Rehabilitering av heiser. Utskiftning av takbelegg. 2011 - 2012: Oppføring av 44 nye biloppstillingsplasser. 2009 - 2011: Våtromsrehabilitering. Utskiftning av samtlige hovedtavler og oppgradering av sikringsskap. Oppussing av samtlige vaskerier. Oppgradering av avtale med Get. Utskiftning til strømbesparende belysning i trappeoppganger. Pågående og framtidig vedlikehold i borettslaget som styret arbeider med: - Fortløpende vedlikehold/utskifting av tak. - Fortløpende vedlikehold/utskifting av maskinpark i fellesvaskeriene. - Utskifting av det store lekeapparatet og ballveggen. - På sikt erstatte søppelsjaktene med nedgravde, miljøvennlige avfallsstasjoner.

Forkjøpsrett

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

12.03.2019

Styregodkjennelse

20 dagers styregodkjenning.

Dyrehold

Det er tillatt å holde dyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse for de øvrige beboerne. Dyrehold tillates kun etter søknad til styret, underskrift fra nærliggende leiligheter/oppgang og undertegning av borettslagets dyreholdserklæring.

Forsikring

Borettslaget er forsikret hos If skadeforsikring med polisenummer 838707.

Ligningsverdi

Likningsverdi for inntektsåret 2017: Som primærbolig: kr 833 850 Som sekundærbolig: kr 3 001 860

Felleskostnader

Totale felleskostnader pr. d.d. kr 3.655,- pr. md. Herav: Felleskostnader 2.558,- Brensel 504,- Kapitalkost. lån 1 OBOS01 593,- Felleskostnadene inkluderer fyring/varmtvann (504,-), kapitalkostnader, kabel-TV tjenester, vaktmestertjenester, felles forsikring og trappevask.

Andel fellesgjeld/fellesformue

Sum andel fellesgjeld kr 182.000, (avrundet opp til nærmeste hele tusen) pr. 06.02.2019

Lånevilkår

Borettslaget har to lån: 1) Annuitetslån i OBOS Banken. Restsaldo ca. kr. 26.420.738,- hvorav denne boligens andel utgjør kr. 50.806,- Restnedbetalingstid ca. 28 år og 2 mnd. 12 terminer pr. år. Flytende rente på 2,05%. Kapitalkostnad pr. mnd. kr. 198,- inkl. i felleskostnadene. 2) Annuitetslån i OBOS Banken. Restsaldo ca. kr. 67.119.207,- hvorav denne boligens andel utgjør kr. 131.081,- Restnedbetalingstid ca. 23 år og 2 mnd. 12 terminer pr. år. Flytende rente på 2,05%. Kapitalkostnad pr. mnd. kr. 593,- inkl. i felleskostnadene. IN-ordning. Lån nr. 2 i OBOS banken har individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning). Det gir andelseier adgang til å innbetale sin andel av fellesgjelden. Innbetaling kan foretas to ganger pr. år ved terminforfall mai og november på borettslagets felleslån. Minimumsbeløpet for innbetaling er kr 60 000 pr. gang. Andelseieren vil da få redusert sine kapitalutgifter (andel renter og avdrag) som kreves inn sammen med felleskostnadene. Se årsberetning for mer informasjon. Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene. Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Kjøpers ansvar for øvrige andelseieres mislighold

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel. Eiendommen/området er regulert til boligformål. Ved krysset inn mot Våronnveien er det regulert til bygging av blokk. Våronnveien 17 er regulert til boligformål og det er blitt søkt om å tillatelse til å bygging av boliger på opptil 8-9 etasjer. Future-build bygning. Konferer megler for mer informasjon.

Totale kostnader

2 950 000,- (Prisantydning)
182 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
3 132 000,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
--------------------------------------------------------
15 147,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 147 147,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning. Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted. Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking. Dette innebærer at oppdragsansvarlig har plikt til å melde fra til Økokrim om eventuelle mistenkelige transaksjoner.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007. Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: Nabolagsprofil, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema og forside energiattest. Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler June Berg Peersen

Ref.: 705190033