Hopp til innholdet
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow

Ravnkroken 60 F, 1254 Oslo

RAVNKROKEN: Attraktivt rekkehus over to plan, med to solrike uteplasser - Nyere kjøkken og bad - Garasjeplass!

Prisantydning

4 000 000,-

BRA/P-rom

105 kvm / 105 kvm

Boligtype

Rekkehus

Det er ingen planlagte visninger på denne boligen. Vennligst kontakt megler.

Totalpris inkludert omkostninger
4 056 136 kr
Prisantydning
4 000 000 kr
+ Andel fellesgjeld
41 620 kr
+ Omkostninger
14 516 kr
= Totalpris
4 056 136 kr
Felleskostnader
4 881 kr/mnd
Antall rom
5
Antall soverom
0
Primærrom
105 kvm
Bruksareal
105 kvm
Etasje
0
Eierform
Borettslag
Boligtype
Rekkehus
Adresse
Ravnkroken 60 F
Kommune
Oslo
Byggeår
1982
Energimerking
Lys grønn D
heidi_sommer

Heidi Furset

Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF

Mer om boligen

Attraktivt rekkehus beliggende i rolig og barnevennlig boligområde. Boligen går over to hovedplan og har en god planløsning. Rekkehuset har opprinnelig tre soverom, men i dag er også et fjerde rom innredet som soverom. Alle er beliggende i samme etasje og det er toalett både oppe og nede. Stort og moderne kjøkken med integrerte hvitevarer og fin plass til spisebord der familien kan samles. Flislagt bad/wc med varme i gulv. To solrike uteplasser gjør at sommerdagene kan nytes til det fulle: vest-sydvestvendt terrasse på ca 27 kvm med utgang fra stuen, samt et koselig inngangsparti med tilhørende uteplass på ca 13 kvm med morgensol. Videre følger det parkeringsplass i felles garasjeanlegg. Garasjen er plassert under rekkehuset, noe som gjør at det er kort avstand å gå med handleposer etc. Boligen er jevnlig vedlikeholdt de senere år med blant annet nyere elektrisk anlegg. Noe modernisering må allikevel alltid påregnes. Velkommen til visning!

- Attraktivt rekkehus over to plan
- To solrike uteplasser i grønne omgivelser
- Moderne kjøkken med integrerte hvitevarer
- Flislagt bad/wc med varme i gulv
- God planløsning med alle soverom i samme etasje
- Radiatorer tilkoblet fjernvarme
- Sikringsskap med automatsikringer: 32 amp hovedsikring med seks spredekurser
- Parkeringsplass i felles garasjeanlegg
- Nærhet til barnehage, skole og lekeplasser
- Lave kjøpsomkostninger (ingen dok.avgift)!
- Mulighet for rask overtakelse!

Beliggenhet

Leiligheten er beliggende i et attraktivt og veletablert boligområde på Holmlia. Borettslaget ligger godt plassert i rolige og vakre omgivelser, med nærhet til fine tur- og grøntområder. Samtidig har Holmlia gode aktivitetstilbud sommer som vinter. Dette er et barnevennlig område med flere barnehager, skoler og lekeplasser innenfor gangavstand i et bilfritt miljø. Flere butikker og servicetilbud på Holmlia senter. Videre har man nærhet til offentlig kommunikasjon, der tog eller buss enkelt tar deg til sentrum på få minutter. Man har med andre ord kort avstand til det meste man trenger. Det er kanskje derfor så mange trives på Holmlia, samtidig som flere får øynene opp for dette hyggelige området!

Holmlia og omegn har veldrevne idrettsmiljøer og stort aktivitetstilbud både sommer som vinter. Her finnes svømmehall, idrettshall, flere fotballbaner og kunstgressbane, treningsstudio, slalåmbakke, mm. Videre er det flotte tur- og grøntområder, samt lysløyper som kan benyttes året rundt. Gangsti til badestrand på eksempelvis Fiskevollen og Hvervenbukta. For de yngre kan Søndre Ås Gård være et hyggelig turmål der man kan hilse på mange dyr.

Holmlia senter kan by på et godt utvalg av butikker og servicefunksjoner. Her finnes matbutikk, jernvarehandel, vinmonopol, bokhandel, minibank, apotek, legesenter, tannlege, helsestasjon og bibliotek, mm. Noen minutters kjøring med bil tar deg til Kolbotn Torg eller Senter Syd/Mortensrud Torg som også kan by på butikker og ulike servicetilbud.

Området har videre gode forbindelser når det gjelder offentlig kommunikasjon. Ved Holmlia senter er det både buss- og togforbindelser; bussens linje nummer 77 (Holmlia-Bjørndal) og 79 (Åsbråten-Grorud) stopper her, i tillegg til ekspressbuss 80E (Åsbråten-Rådhuset). Både sistnevnte og toget tar deg enkelt til Oslo sentrum på under et kvarter. Ekspressbussen stopper også på Sloreåsen stasjon. Begge stasjoner ligger i få minutters gange fra leiligheten.

Byggemåte

Følgende er hentet fra takstrapport datert 11.05.2018: "Rekkehus oppført i 1982. Støpt såle/grunnmur. Leilighetens skillevegger og etasjeskiller i trebjelkelag. Yttervegger med panelkledning. Saltak tekket med plater. Tilgang til kryploft med lagringsplass via nedfellbar stige i gang."

Innhold

Rekkehus over to plan, som inneholder:
1.etasje: Entré, vindfang, stue, kjøkken og toalettrom.
2.etasje: Bad/wc, tre soverom, rom innredet som soverom og gang med tilgang til kryploft.

Utebod ved inngangsparti som er målt opp til 4,5 kvm, i tillegg til bod på terrassen. Det følger videre en parkeringsplass i felles garasjeanlegg.

Areal

Primærrom: 105 kvm, Bruksareal: 105 kvm, Bruttoareal: 116 kvm

Standard

Et velholdt rekkehus over to plan, som i hovedsak har gjennomgått jevnlige oppgraderinger ila selgers eiertid. Flislagt bad/wc (2008) med varme i gulv og stor dusjnisje. Pent og godt utnyttet kjøkken (2009) med integrerte hvitevarer, samt gode arbeidsflater. Det elektriske anlegget er blitt gradvis oppgradert i perioden 2006-2011. Det har videre blitt foretatt el-sjekk av boligen og samsvarserklæring foreligger. Ny og pen trapp fra trappeverksted (2009). Boligen holder dermed en normal god standard, men enkelte moderniseringsarbeider må alltid påregnes på en slik type bolig. Utvendig har borettslaget ansvaret for fasaden. Boligen har to gode uteplasser, en på hver side. Terrassen på stuesiden er vendt mot vest-sydvest og er belagt med kermaiske fliser (2011). På motsatt side av rekkehuset er det et hyggelig inngangsparti med fin uteplass, og samme keramiske fliser. Her kan morgensolen nytes! Praktisk med utebod der sykler etc kan lagres. Det er installert utekran på begge sider av rekkehuset.

- 1. etasje:
Vindfang/entré: Vindfang og entré med fin plass til å henge fra seg yttertøy. Vindfanget er bygd på fra opprinnelig plantegning og gir bedre plass til ytterklær og sko. Det ble satt inn ny entrédør i 2017.

Toalettrom: Lyst toalettrom med wc og håndvask.

Kjøkken: Nyere IKEA-kjøkken (2009) med hvite profildører og fliser over heltre benkeplate. Integrert oppvaskmaskin, microovn, kjøl/frys og komfyr med induksjon koketopp (ny i 2018) gir et moderne og helhetlig inntrykk. Kjøkkenet er romslig; det er rikelig med skap- og benkeplass, og man har god plass til spisebord. Hyggelig utsyn til uteplassen ved inngangspartiet! Enkelte overskap med vitrinefronter gir et mykere inntrykk. Videre er kjøkkenet utstyrt med 1,5 oppvaskkum med ettgrepskran og ventilator. Det ble lagt ny parkett på kjøkkenet i forbindelse med oppussingen av rommet.

Stue: Lys og trivelig stue med god plass til sofagruppe med tilhørende TV-møbler og spiseseksjon. Pene, plassbygde hyller/skap kan etter avtale overdras av kjøper. Her ble det lagt nytt parkettgulv i 2010. Fra stuen er det utgang til stor og skjermet terrasse på 27 kvm. Terrassen er vendt mot vest-sydvest og har dermed meget gode solforhold. Her kan sommerdagene nytes til det fulle! Store bed der de med grønne fingre kan utfolde seg. Fra terrassen har man luftig utsyn mot skole og leke-/fotballplass, samt mot grøntområde. Bladtrær på borettslagets tomt gir skjerming og grønne omgivelser. Terrassen er utstyrt med markise med elektrisk motor, stikk og utekran. Videre er det praktisk utebod der puter og møbler etc kan lagres. Terrassedøren er ny fra 2008.

- 2.etasje:
Bad/wc: Flislagt bad/wc (2008) med varme i gulv. Heldekkende servant i skapinnredning og speilskap gir gode oppbevaringsmuligheter for toalettartikler, mm. Badet har en stor dusjnisje med slagdør og er videre utstyrt med vegghengt bidét og toalett. Opplegg til vaskemaskin med praktisk benk over.

Soverom: Boligen har i dag fire rom som er innredet og benyttes som soverom. De to største soverommene har vinduer vendt mot vest. De er meget gode på størrelse; har fin plass til dobbeltseng, nattbord og andre soveromsmøbler, samt har garderobeskap med skyvedører som følger boligen. Boligens tredje soverom passer perfekt som eksempelvis barnerom eller kontor. Gode oppbevaringsmuligheter i innebygd kott som er beliggende over trappen. Dette rommet vender mot øst. Boligens fjerde rom som i dag er innredet som soverom er i følge den opprinnelige plantegningen et kott med tilhørende matbod. Siden opprinnelsen har det blitt gjort om til ett stort rom, samt at man har satt inn vindu. Dette er gjort i tidligere eiers regi, og det synes ikke å ha blitt søkt om hos Plan- og Bygningsetaten.

Oppvarming

Boligen varmes opp med radiatorer tilkoblet fjernvarme. Storfjellet borettslag får levert fjernvarme fra Hafslund Fjernvarme AS. Dette er inkludert i felleskostnadene gjennom en akontoløsning.

Tomten

Andel i eiet tomt på 55 000 kvm.
Pent opparbeidet med busker, trær, lekeplasser og asfalterte gangareal mm. Barnevennlig innenfor borettslagets område.

Parkering

Det følger en garasjeplass med boligen, som er beliggende i kort gangavstand. I tillegg leier borettslaget ut noen parkeringsplasser utendørs. Det er egen gjesteparkeringsplass.

Vei/vann/avløp

Offentlig.

Forretningsfører

Forretningsførselen er utført av OBOS i henhold til kontrakt.

Borettslaget

Storfjellet borettslag, organisasjonsnummer 948771586.

Borettslaget består av 194 andelsleiligheter med adresse:
- Ravnkroken 2-76

Storfjellet har avtale med HVS AS om vaktmestertjenestene i borettslaget. Det er inngått avtale med Sikkerhetsgruppen Nordstrand om vakthold. Videre er det Østlandske Renholdsservice som har ansvaret for renhold av fellesarealene. Borettslaget vil fra sommeren 2018 ha kameraovervåkning på parkeringsplasser og i garasjeanlegg. Dette er en tjeneste levert av Multinett. I følge styret kan beboere på egen kostnad opparbeide seg ladeplass for elbil/ladbar hybridbil, og styret er behjelpelig med innhenting av tilbud og finansiering. Borettslaget har en utlånsordning hvor beboere kan låne utstyr som f.eks høytrykkspyler, hekksakser, hageredskaper, og henger med tillatt last på 750 kg.

Dette er et velholdt borettslag. Følgende større vedlikehold- og rehabiliteringsarbeider er utført de senere år. For fullstendig oversikt se Årsberetningen side 38-39:
2017: Alle interne stikkveier er asfaltert og nye todelte fartsdumper er opparbeidet. Fiber er lagt inn til gavlvegger rekkehus og kjeller i blokkene. Utbedring og bytte av flere radiatorer (konvektorer) som har hatt lekkasje. Flere vinduer i rekkehus som har 1.etg og u.etg i skrent er byttet grunnet behov for ekstra rømningsvei. Opparbeidelse av ny drenering av RK 58 a-c. Bytte av enkelte vinduer og verandadører i blokkene. Bytte av flere stoppekraner og reparasjon av felles utevann i rekkehus. Bytte av to garasjeporter.
2016: Hafslund har byttet sekundærnettet til alle rekkehusene. Utbedring av følgeskader grunnet lekkasjer i to rekkehus. Reparert og byttet enkelte radiatorer. Lagt ned trekkerør til fremtidig fiber. Malt postkassestativene.
2015: Bytte av flere dører og vinduer. Utbedret nedløp på utsatte rekkehus for å forhindre regnvann i å trenge inn. Nye benker. Trefelling. Diverse vedlikehold av lekke radiatorer. Ferdigstille bytte av lysarmatur på gangvei. Bytte postkasser rekkehus
2014: Bytte av lysarmatur på gangveier. Bytte av slokkeapparater og brannvarslere. Bytte av dører i rekkehus. Bytte av enkelte dører i garasje. Etablere strømskap ved gamle barneparken. Etablere fartsdumper.
2013: Malt all bygningsmasse. Sluttført rehabilitering av lekeplassene. Byttet noen ytterdører i rekkehusene.
2012: Bytte av postkassestativ i 8-18 og 70-72. Vedlikehold av grøntanlegg. Reasfaltering rundt søyler i garasje 60 (Reklamasjon). Vedlikehold av lekeplasser/lekeområder. Drenert en gavlvegg i rekkehusene. Bytte og etterisolering av to gavlvegger i rekkehusene. Utbedring av dører i garasjeanlegg
2011: Påbegynt oppgradering av uteområdet med trefelling. Sand byttet i noen av sandkassene, og lekeplass utenfor blokkene satt i stand med nytt fallunderlag under kinahuska og liten sandkasse utenfor nr 4. Lekeplass mellom 8-10 og 18 utbedret med bytte av sandkasse og supplert med lekehus.
Betongrehabilitering av kjøkkensiden av blokkene og garasjene ferdigstilt. Utbedret kadodisk beskyttelsesanlegg og montert nytt anlegg i taket i garasjen i Ravnkroken 4, nedre plan. Utbedret sikringsgjerde rundt ballplassen. Forlenget gjerdet mellom Ravnkroken 56 og 60. Drenert en gavlvegg i rekkehusene.
2010: En del rekkehus fikk ny kledning på gavlvegger. Håndløper i bakke mellom Ravnkroken 34 og 58. Gjerde mellom Ravnkroken 56 og 60
2008-2009: Skiftet dårlige balkongdører og vinduer.
2007: Gangstien til lekeplassen ble løftet og asfaltert. 4 gavlvegger fikk ny kledning og 4 gavlvegger ble malt på rekkehusene. Flere av rekkehusene ble malt av beboerne. Det er satt opp nye postkasser for rekkehusene. Takene på blokkene ble tekket om og det ble montert nye overlyskasser på taket.
2006: Betongkulvert mellom Ravnkroken 4 og 6 ble avdekket og tettet. 7 gavlvegger fikk ny kledning. 14 gavlvegger på rekkehusene ble malt. En stor andel av rekkehusene ble malt av beboerne. Inngangsparti i oppgangene ble malt i blokkene. Det ble foretatt en større utskiftning og supplering av
lekeapparater.
2005: Rehabilitert fasaden på stuesiden av blokkene, samt betongdekker i Ravnkroken 60 og 64. Ny trapp fra enden av Ravnkroken 6 B til gangvei. Satt opp søppelskap for resten av rekkehusene.
2004: Satt opp søppelskap for blokkene og rekkehusene i Ravnkroken 50-56
2003: Utbedring av det katodiske beskyttelsesanlegget i garasjedekket iRavnkroken 4, øvre plan. Det ble montert individuelle målere for varme og varmtvann.
2001: Nye tak på resten av rekkehusene. Gjennomført våtromskontroll i rekkehusene

Borettslaget har egen hjemmeside: www.storfjellet.no

Forkjøpsrett

Det er forkjøpsrett for de internt i borettslaget, og deretter for OBOS sine medlemmer. Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

10.09.2018

Styregodkjennelse

Det praktiseres vanlig styregodkjenning i borettslaget. Det understrekes at styregodkjennelse ikke kan nektes uten saklig grunn. Dersom kjøper ikke blir godkjent som ny andelseier blir andelen solgt videre for kjøpers regning og risiko.

Dyrehold

I henhold til husordensreglene er det tillatt å holde hund, katt og/eller andre mindre kjæledyr. Ved anskaffelse av dyr skal eier undertegne en erklæring. For mer informasjon, se husordensreglene punkt 12.

Forsikring

Borettslagets eiendommer er forsikret i OBOS Skadeforsikring AS med polisenummer 10309. Den enkelte andelseier må selv sørge for å ha hjemforsikring som dekker innbo og løsøre.

Ligningsverdi

Ligningsverdi for inntektsåret 2016:
Som primærbolig: kr 991 295
Som sekundærbolig: kr 3 172 143

Felleskostnader

Totale felleskostnader utgjør kr 4 881,- per måned.
Herav:
Felleskostnader: kr 3 647,-
Brensel: kr 864,-
Kabel-TV: kr 370,-

Totale felleskostnader inkluderer varmtvann, brensel, kabel-tv, kommunale avgifter, vaktmestertjeneste, nedbetaling av andel fellesgjeld, felles bygningsforsikring, forretningsførsel, mm.

Andelseierne betaler a-konto for fjernvarmen (brensel), og det foretas oppgjør en gang per år etter avlesning. Avregning skjer 01.07 og oppgjør foretas et halvt år senere sammen med husleiekrav i januar.

Lånevilkår

Borettslaget har i dag 2 annuitetslån med følgende betingelser og restsaldo per 01.05.2018:

Annuitetslån 1:
Restgjeld: kr 4 848 626,- hvorav denne andel utgjør kr 26 878,-
Restløpetid: 2 år 3 mnd
Terminer per år: 12
Flytende rente: 2,25 %

Annuitetslån 2:
Restgjeld: kr 2 660 039,- hvorav denne andel utgjør kr 14 742,-
Restløpetid: 5 år 4 mnd
Terminer per år: 12
Flytende rente: 2,25 %

Mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld (IN-lån): Nei.

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Garantiordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader.

Utleie

Boligen består av en boenhet og ingen utleiedel. Utleie reguleres av borettslagsloven. Det må søkes styret.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Diverse

Alle endringer av bygningsmassen (innsetting av vinduer, flytting av vegger og lignende) utvendig og innvendig skal søkes styret for arbeidene igangsettes. Andelseiere som har bygget ut har selv ansvaret for bygningsmessige feil/mangler i tilknytning til tilbygget.

Multinett eies av borettslagene på Holmlia og forestår normalt borettslagenes leveranse av kabel-TV tjenester. Januar 2014 inngikk borettslaget en trepartsavtale med Get og Multinett. Nye beboere skal derfor kontakte Get for utlevering av ny dekoder.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Eiendommen/området er regulert til byggeområde for boliger, friområde, tomt for offentlige bygninger (barnehage og barnepark), mm.

Storfjellet BRL ønsker å utvide boligene slik at disse blir bedre tilrettelagt dagens krav. Området består i dag av rekkehus og terrasseblokker. Rekkehusene har et begrenset areal noe som fører til at mange flytter i takt med at familiene vokser. Dette har en negativ effekt på bomiljøet og stabiliteten av området. Utvidelser av rekkehusbebyggelsen vil primært skje ved at boligene får en ekstra etasje. Hensikten med utvidelsen er å utvide boarealet, ikke å etablere nye boenheter. Per i dag er ingenting vedtatt, men mer informasjon kan fås hos Plan- og Bygningsetaten ved saksnummer 201718554.

Totale kostnader

4 000 000,- (Prisantydning)
41 620,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
4 041 620,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
6 556,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
--------------------------------------------------------
14 516,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
4 056 136,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking. Dette innebærer at oppdragsansvarlig har plikt til å melde fra til Økokrim om eventuelle mistenkelige transaksjoner.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet 01.09.18 og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: Tilstandsrapport, egenerklæringsskjema, energiattest forside, nabolagsprofil og reguleringskart.
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Fagansvarlig Eiendomsmegler MNEF Heidi Furset

Ref.: 704180042

Last ned dokumenter

Her kan du laste ned relevante dokumenter til boligen.