Hopp til innholdet
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow

Filerveien 16, 0684 Oslo

Pen 3-roms med stor balkong. Bad/wc fra 2016, kjøkken fra 2012. Stue pusset opp i 2019. Rett v/ p-hus, nærbutikk & marka

Prisantydning

3 400 000,-

BRA/P-rom

70 kvm / 70 kvm

Boligtype

Andelsleilighet

Velkommen på visning

Klikk på dato for å legge til i din kalender

18.aug   kl 13.30 - 14.30 19.aug   kl 17.30 - 18.30
Totalpris inkludert omkostninger
3 632 147 kr
Prisantydning
3 400 000 kr
+ Andel fellesgjeld
217 000 kr
+ Omkostninger
15 147 kr
= Totalpris
3 632 147 kr
Felleskostnader
3 523 kr/mnd
Antall rom
3
Antall soverom
2
Primærrom
70 kvm
Bruksareal
70 kvm
Etasje
4
Eierform
Borettslag
Boligtype
Andelsleilighet
Adresse
Filerveien 16
Kommune
Oslo
Byggeår
1963
Energimerking
Rød F

Mer om boligen

Velkommen til en flott og innflytningsklar toppleilighet med bad/wc fra 2016 og HTH-kjøkkeninnredning fra 2012! Dette er en leilighet med god gjennomgående planløsning. Leiligheten består av en romslig entré, to gode soverom, en stor stue med plass til både spisebord og sofagruppe, separat kjøkken med tidløs innredning, samt et pent flislagt bad/wc rehabilitert i regi av borettslaget. Fra stuen er det utgang til en solrik sydvendt balkong på 11 kvm.

Denne leiligheten er ypperlig for de som ønsker å bo sentralt med umiddelbar nærhet til kollektivtrafikk, nærbutikker, skoler og barnehager, samtidig rolig og med enkel tilgang til grønne parker og turområder.


Verdt å merke seg:
- Vegger er malt i 2019. Nytt gulv i stue og et soverom.
- Vinduer og balkongdør fra 2017.
- Hvitevarer medfølger.
- To kjellerboder på hhv. 4,4 kvm og 2 kvm.
- IN-ordning.
- Ingen dokumentavgift.
- Rask avklaring av forkjøpsrett.

Beliggenhet

Leiligheten ligger fint til i et hyggelig og attraktivt boområde på Oppsal. Et barnevennlig område med nærhet til skoler, barnehager, kollektivtransport, Østmarka og diverse servicetilbud.

Fritidsmuligheter:
Oppsal arena ligger i nærheten av boligen med innendørs idrettshall, kunstgressbane og friidrettsbane. Østmarka og Godliaskogen byr på flotte turmuligheter sommer som vinter med lys- og skiløyper. Om sommeren er det naturskjønne omgivelser med fine turstier, sykkelveier, fiskevann, badeplass og kajakkmuligheter ved Nøklevann. Vinterstid kan du benytte deg av fine skiløyper i Østmarka. Kort vei også til idylliske Østensjøvannet som er kjent for sitt yrende dyre- og fugleliv.

Shopping:
Nærhet til et godt utvalg av daglige servicetilbud. Fra boligen er det kun få minutters gange til nærbutikken Rema 1000 i Vetlandsveien eller KIWI i Mekanikerveien. Nye Oppsal senter ligger i nærområdet. Det nye senteret rommer blant annet Piece of cake med uteservering, sushi restaurant, MENY, frisør, apotek, bakeri, blomsterbutikk, bokhandel og helsetjenester. Ellers er det kort vei til Tveita senter. Her finner man et godt utvalg av dagligvare- og klesforretninger, samt serveringssteder, post, bank, lege, tannlege, apotek, vinmonopol med mer. Ønsker du ytterligere servicetilbud kan man dra til bl.a. Coop Obs, IKEA Furuset, Alna Senter, Bryn Senter og Bøler Senter.

Kollektivtilbud:
Området gir gode mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og T-bane. Nærmeste T-banestasjon er Godlia og med linje 3 er du i sentrum på ca. 15 min. Rett i nærheten finner du bussforbindelsene 76, 78A og B, 79 og 61B. I tillegg går flybussen til Oslo Lufthavn (FB10) fra Solbergliveien.

Skoler og barnehager:
Boligen sokner og har gangavstand til Godlia skole (1-7kl.). Skøyenåsen skole (8-10kl.) tar imot elever fra Godlia skole. Rundt boligen er det et godt utvalg av barnehager, de nærmeste barnehagene er Soltoppen barnehage (3-6 år), Fuglemyra barnehage (0-6 år) og Østmarka Idrettsbarnehage (1-6 år).

Byggemåte

Boligblokk på 4 etasjer og kjeller oppført i mur og betongkonstruksjoner med leilighetskillende vegger i 1½ steins tegl og dekker i armert betong. Fasader forblendet med fasadestein i betong, samt flatt yttertak antatt tekket med papp/Sarnafil. Bygningen er antatt fundamentert på faste eller komprimerte masser.

Vinduer med malte trerammer, utvendig aluminiumsbeslag og 2-lags energiglass fra 2017. Vindu på soverom tar i karm. Dette er en reklamasjonssak og eier har purret på styret.
Balkongdør med malte trerammer, utvendige aluminiumsbeslag og 3-lags energiglass fra 2017, samt entrédør B-30/40db som er brann- og lydklassifisert.

Innhold

3-roms andelsleilighet beliggende i boligblokkens 4. etasje av 4 etasjer og kjeller. Leiligheten består av entré, bad/wc, 2.stk. soverom, kjøkken og stue med adkomst til sydvendt balkong på ca. 11 kvm.

Leiligheten disponerer 2 stk. kjellerboder på 4,4 kvm og 2 kvm, felles sykkelbod, samt bruk av fellesvaskeriet som benyttes etter gjeldende regler.

Areal

Primærrom: 70 kvm, Bruksareal: 70 kvm, Bruttoareal: 77 kvm

Standard

Leiligheten fremstår med normal bruksslitasje på innvendig bygningsmasse. Det opplyses av eier at kjøkken er fra 2012, fliser i entré og kjøkken er fra 2012, malte takflater er fra 2013, garderobe i entré er fra 2013, bad/wc er fra 2016, samt laminatgulv i stue og soverom, malte veggoverflater i hele leiligheten og skyvedørsgarderobe på et soverom er fra 2019. Bad/wc er pusset opp i regi av borettslaget i 2016 med nye sluk, vannsystem, tettesjikt, fliser og innredning.

Entré: Velkommen inn i en romslig og praktisk entré med god plass til oppbevaring. Entreen gir et godt førsteinntrykk med pene fliser på gulv og nymalte vegger. Her er det et stort garderobeskap med speilfronter og dørcalling med åpner.

Bad/wc: Lekkert bad/wc som er rehabilitert i regi av borettslaget i 2016. Badet har varmekabler i gulvet og opplegg til vaskemaskin, samt plass til tørketrommel. Vaskemaskinen medfølger. Bad/wc består av vegghengt wc, servant med underskap, speil med sidelys og inn-/utadslående dusjdører.

Kjøkken: Pent separat kjøkken med skyvedør ut til hyggelig spiseplass ved vindu. Kjøkkenet er fra 2012 med lys og fin innredning fra HTH. Her er det god skap- og benkeplass. Kjøkkeninnredningen består av lakkerte 1-speils profilerte formpressede fronter, 2 stk. glassfronter i overskap, laminat benkeplate med fliser over, 1 ½ oppvaskkum m/benkebeslag, kjøkkenventilator antatt med kullfilter, samt plass til frittstående komfyr, oppvaskmaskin, kjøl-/fryseskap og fryseskap. Hvitevarer medfølger.

To soverom: Leiligheten har to soverom av god størrelse. Hovedsoverommet ble pusset opp i 2019 med malte vegger og nytt gulv. Rommet har en stor og ny skyvedørsgarderobe med speilfronter og har god plass til dobbeltseng, nattbord og kommode. Meget gode oppbevaringsmuligheter.

Det andre soverommet passer fint som et barnerom eller gjesterom. Rommet har nymalte vegger, plassbygget skap. Det er plass til seng, skrivepult og lekeplass på gulvet.

Stue og balkong: Stuen er leilighetens samlingspunkt med god plass til både spisebord og sofagruppe. Stuen har store vindusflater på begge sider som slipper inn rikelig med sollys. Stuen er også pusset opp i 2019 med nymalte vegger og nytt pent gulv.

Fra stuen er det utgang til en romslig sydvendt balkong på ca. 11 kvm. Balkongen har gode solforhold og plass til utemøblement. Det er tillatt med elektrisk/gass grill. Fra balkongen kan man se nærbutikken Rema 1000 og nærmeste busstopp med buss til blant annet Oppsal senter.

Overflater:
Gulv: Fliser i entré, kjøkken og Bad/wc, ellers laminat i stue og begge soverom.
Vegger: Fliser på bad/wc ellers malt tapet, malt strie, malt tynnpanel og malte flater.
Himling: Malt flate på bad/wc med downlights, ellers malte flater i øvrige rom.

Utstyr

Dørcalling med åpner, kabel-TV tjenester og røykvarsler. Get er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester.
Plassbygget skap på et soverom, garderobeskap i entré og skyvedørsgarderobe med speilfronter på et soverom.
Hvitevarer på kjøkken og vaskemaskin medfølger.
Automatsikringer i sikringsskap.

Oppvarming

Leiligheten er elektrisk oppvarmet med panelovner og varmekabler på bad/wc. Pipeløp i stue.

Tomten

50 971 kvm. Fellesarealene er pent opparbeidet med gressplener, beplantning, naturtomt, asfalterte gangarealer, lekearealer, sittebenker m.m.

Parkering

Borettslaget har 165 p-plasser som leies ut etter ventelister. Leie per år er kr 1 200,- inkl. strømuttak til motorvarmer. Det er i tillegg mulighet for leie av p-plass i parkeringshus i Vetlandsveien. Man kan leie plass her ved å gå inn på www.leieparkering.no. For øvrig vanlig gateparkering. Det er 4 offentlige ladeplasser for el-bil i Kranveien.

Forretningsfører

OBOS tlf: 22 86 55 00

Borettslaget

Solrabben Borettslag - www.solrabben.no
Borettslaget består av 397 andelsleiligheter. I tillegg kommer 1 leilighet eid av borettslaget. Borettslaget ligger i bydel 13, Østensjø i Oslo kommune og har adresse Filerveien 6-18 og Kranveien 1-41 og 2-24. Første innflytting skjedde i 1963.
Borettslaget har et velferdsrom som andelseiere kan leie til selskaper. Mer informasjon om dette på hjemmesiden under "Velferden".

Større vedlikehold og rehabilitering:
2019: Konvertering av tank og brenner til biofyringsolje, Kranveien 17

2018: Maling av inngangspartier

2017: Avtaleforhandlinger om utbygging og tjenesteleveranse til det nye fibernettet.
Våtromsprosjektet er avsluttet.
Totalrehabilitering av vinduer og balkongdører.
Kartlegging av brannsikkerhet.

2016: Våtromsrehabilitering, oppgradering av bunn- og uttrekksledningen.
Etterisolering av grunnmur.
Oppgradering av uteområdene.
Forprosjekt vindusutskiftningen.

2015: Oppstart våtromsrehabilitering lavblokkene.
Rehabilitering av bunn- og uttrekksledninger.

2014: Rehabilitert tak på inngangspartier.
Rehabilitering av gangveier Ny drenering med kantstein og kummer samt utbedring av oppkjørsel til parkeringsområde.
Nye motorvarmere installert.

2013: Utbedring av gangvei ved lekeplassen.
Maling av kjellerdører og dører til avfallsrom.
Beplanting av utearealet med bl.a. dvergbuskfuruer, hekk og juletrær.

2012: Ferdigstillelse av parkeringsplass.

2011: Rehabilitering av lekeplassen.
Vedlikeholdsnøkkel.
ENØK-analyse.

Forkjøpsrett

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

20.08.2019

Styregodkjennelse

20 dagers styregodkjennelse

Dyrehold

Det er tillatt å holde hund i borettslaget, hundeeier må varsle om hundeholdet og skrive under på avtale/registrering. Det er tillatt med "innekatt", ikke utegående katt. Men de som har hatt katt i minst ett år før innflytting kan beholde denne.

Forsikring

Borettslaget er forsikret hos Tryg Forsikring - polisenummer 6599359

Ligningsverdi

Likningsverdi for inntektsåret 2017:
Som primærbolig: kr 972 324
Som sekundærbolig: kr 3 500 367

Felleskostnader

Kr. 3.523,- pr. mnd. inkl. Kapitalkostnader, kabel-tv tjenester og bredbånd, vaktmestertjenester, fellesvaskeri, felles forsikring og trappevask.

Spesifisert:
Felleskostnader 2.797,-
Trappevask 80,-
Bredbånd 119,-
Kapitalkostnader lån OBBK01 . 527,-

Andel fellesgjeld/fellesformue

Sum andel fellesgjeld kr 217.000, (avrundet opp til nærmeste hele tusen) pr. 01.07.2019

Lånevilkår

Borettslaget har 3 lån:

1) Annuitetslån i OBOS Banken (OBBK01) med total restgjeld på kr 45.184.445,-, hvorav denne boligens andel utgjør kr 122.658. Restløpetid 25 år og 11 mnd. 12 terminer pr år. Flytende rente 2,35%. Kapitalkostnader kr. 527,- som er inkl. i felleskostnadene. IN-ordning.

2) Annuitetslån i OBOS Banken (OBBK02) med total restgjeld på kr 23.575.992,- hvorav denne boligens andel utgjør kr 63.987,-.Restløpetid 27 år og 6 mnd. 12 terminer. Flytende rente 2,35%. Kapitalkostnader kr. 264,- som er inkl. i felleskostnadene.

3) Serielån i Eika (EIKA1) med total restgjeld på kr 10.850.001,-, hvorav denne boligens andel utgjør kr 29.434. Restløpetid 27 år 6 mnd. 12 terminer pr år. Flytende rente 2,35%. Kapitalkostnader kr. 371,- som er inkl. i felleskostnadene.

IN-ordning: Borettslaget har tilrettelagt for individuell nedbetaling (IN-ordning) på deler av fellesgjeld (OBBK01). Dersom kjøper ønsker å nedbetale sin andel fellesgjeld (eventuelt deler av gjelden), bes selskapets forvaltningskonsulent kontaktes for nærmere opplysninger. Ved nedbetaling av fellesgjelden vil månedlige utgifter reduseres tilsvarende kapitalkostnadene (kr. 527,- pr. 01.07.19).

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Garantiordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Eiendommen/området er regulert til bolig.

Totale kostnader

3 400 000,- (Prisantydning)
217 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
3 617 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 147,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 632 147,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking. Dette innebærer at oppdragsansvarlig har plikt til å melde fra til Økokrim om eventuelle mistenkelige transaksjoner.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler June Berg Peersen

Ref.: 705190108