Hopp til innholdet
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow

Alf Prøysens vei 6A, 1658 Torp

Nyoppusset og meget tiltalende 4-roms leilighet i 2. etasje. Endeleilighet med vestvendt veranda. Bør sees!

Prisantydning

2 290 000,-

BRA/P-rom

89 kvm / 86 kvm

Boligtype

Leilighet

Det er ingen planlagte visninger på denne boligen. Vennligst kontakt megler.

Totalpris inkludert omkostninger
2 698 147 kr
Prisantydning
2 290 000 kr
+ Andel fellesgjeld
393 000 kr
+ Omkostninger
15 147 kr
= Totalpris
2 698 147 kr
Felleskostnader
4 815 kr/mnd
Antall rom
4
Antall soverom
3
Primærrom
86 kvm
Bruksareal
89 kvm
Etasje
2
Eierform
Borettslag
Boligtype
Leilighet
Kommune
Fredrikstad
Byggeår
1975
Energimerking
Rød F

Mer om boligen

Gjennomgående endeleilighet med 3 soverom. Boligen er oppusset vinteren 2019 og har moderne og delikate overflater. Stort sett alle veggflater er revet og satt opp nye plater. Disse har fått et lag med tapet og så er de malt i matte tidsriktige farger. På gulvet er det lagt laminat som er behagelig å gå på. På kjøkkenet er det ny innredning med integrerte hvitevarer. Badet er flislagt og har varmekabler i gulvet. Separat wc. Boligen har praktisk planløsning der de 3 soverommene ligger vendt mot øst og stuen og kjøkkenet vender mot vest. Det er forøvrig også her du har boligens 2 balkonger, en med utgang fra stuen og en fra kjøkkenet. I tillegg til at det er egen bod på leilighetsplan medfølger det bod og fellesarealer til lagring i kjeller. Borettslaget har også eget garasjeanlegg der beboerne kan leie garasjeplass. Legg også merke til at varmt vann og trappevask er inkludert i felleskostnadene.


Gang:
Felles inngangsparti med oppslagstavle fra borettslaget og postkasser. Boligen ligger i 2. etasje og har stor fin entré med åpen garderobeløsning. Kjøkken, bad og wc ligger med direkte adkomst fra entreen og det gjør også 2 av soverommene.


Bad/vaskerom:
Badet er rehabilitert via borettslaget der arbeidene ble sluttført i 2010/11, og har fliser både på gulv og veggflater. Det er varmekabler i gulvet. Det er i år montert moderne baderomsinnredning med heldekkende servant og skuffeløsning. Høyskap montert på vegg. Dusjkabinett og opplegg til vaskemaskin. Lyse grå fliser både på vegg og gulv og hvit innredning gir deg et tidløst og lyst bad. Boligen har separat wc som ligger vegg i vegg med badet.


Stue/spisestue:
Stuen er særdeles romslig og du har god plass til stor sofagruppe og spisestue med tilhørende skap. Stuen har store vindusflater mot vest og ut mot balkongen i tillegg har du ekstra vindu i endeveggen som vender mot syd. Lyse, matte og moderne veggoverflater og laminat på gulvet.

Balkong:
Boligen har faktisk to balkonger. Hovedbalkongen som er på ca 10 kvm har du adkomst til via stuen og den vender mot vest slik at du har solen helt til den går ned. Det er montert terrassemarkise. Foran balkongen er det borettslagets grøntarealer og du har ingen gjenboere. Den andre balkongen har adkomst via kjøkkenet. Koselig frokostbalkong med plass for to. Legg også merke til at øverste del på balkongrekkverket er av glass. Det gir deg både flott utsikt samt ekstra gode lysforhold.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredningen er også ny nå i 2019 med dertil integrerte og nye hvitevarer slik som oppvaskmaskin, kjøl-/fryseskap, keramisk platetopp og stekeovn. Frontene på innredningen har enkel og tidløs profil og det er laminat benkeplater. Stor oppvaskkum. Fin spiseplass til 4 ved kjøkkenvinduet. Fra kjøkkenet er det også utgang til en koselig frokostbalkong og videre fra denne er det en bod.

Soverommet:
Boligen har hele 3 soverom. Et romslig dobbeltrom med adkomst fra stuen og to gode enkeltrom med adkomst fra entreen. Alle de 3 soverommene har som resten av leiligheten glatte malte veggflater og ny laminat på gulvet.

Boder:
Det medfølger en plankebod i kjeller. I kjeller er det også to store rom som beboerne disponerer til lagring. I tillegg medfølger det bod på leilighetsplan med adkomst via frokostbalkongen. Smart og ikke minst praktisk i hverdagen.

Beliggenhet

Eiendommen:
Leiligheten er tilknyttet Kjølstad Borettslag som sto klar for første innflytting i 1975. Borettslag består av totalt 67 boliger fordelt på 2 blokker og 4 rekkehus. Borettslaget eier også 32 garasjer som de administrerer utleie av til beboerne. I Alf Prøysens vei 8b er det felles vaskerom med 2 vaskemaskiner. Borettslaget er omgitt av store grøntareal med belyste internveier og det er kun bilkjøring til eiendommen. I tillegg til borettslagets egen bebyggelse består den nærmeste bebyggelsen av eneboliger og rekkehus.

Nærområdet:
Her bor du sentralt både i forhold til Sellebakk og Torp, med kort vei til Sellebakk handelsområde med de fleste servicefunksjoner som bank, apotek, treningssenter og flere dagligvareforretninger. Fra Sellebakk går det byferge over til Lisleby. Det er også kort vei til Coop Prix og Bunnpris med søndagsåpent på Torp. Området er forøvrig godt tilrettelagt med gang- og sykkelvei langs hele Sarpsborgveien ned til brohodet på Østsiden og videre til Gamlebyen med fergeforbindelse over til vestsiden. Forøvrig ligger Glommastien strategisk til for både tur, trening og adkomst sørover og nordover langs elva med sykkel. Med bare noen minutter ned til Sarpsborgveien kan du benytte deg av Glommaringens busstilbud. Det er også bussruter som går fra busstopp i Roald Amundsens vei (Borge sykehjem).

Adkomst

Fra Fredrikstad sentrum:
Kjør over Fredrikstadbroa mot østsiden og ta 2. avkjøring i rundkjøringen. I rundkjøringen ved Habornveien/Statoilstasjon tar du 3. avkjøring og følger Riksvei 111 mot Sellebakk. I krysset etter du har passert Borgehallen (på høyre hånd), svinger du av til høyre. Følg veien i ca 200 m og ta så til venstre. Følg Roald Amundsens vei og ta til venstre etter Kjølberg kapell. Følg veien og du får borettslaget rett frem til enden av veien. Alf Prøysens vei 6 ligger nedenfor parkeringsgarasjen med gjesteparkering på taket. Det blir skiltet med til salgsskilt ved visning.

Byggemåte

Blokk over 3 etasjer + kjeller oppført med grunnmur av betong og støpte betonggulv i kjeller og støpte etasjeskillere. Blokka har bærende konstruksjon av murverk utvendig forblendet med teglstein og plater. Utvendig kledd med trekledning på balkong. Rekkverk på balkong av aluminium, glass og fasadeplater. Flatt tak antatt tekket med papp eller lignende. Plastvinduer med isolerglass. Støpt dekke i etasjeskille. Opplysninger er hentet fra verdi- og lånetakst utført av Frank Feldt. For ytterligere opplysninger se takst.

Innhold

Boligen inneholder gang, stue/spisestue, kjøkken, 3 soverom og bad/wc. Det medfølger en plankebod på ca 4 kvm i kjeller. I tillegg er det to store felles kjellerrom som er disponible for alle beboerne.

Areal

Primærrom: 86 kvm, Bruksareal: 89 kvm, Bruttoareal: 96 kvm
Opplyste arealer er hentet fra takstrapport og er ikke kontrollmålt av megler.

Standard

Generelt:
Alle overflater samt kjøkken- og baderomsinnredning er byttet av nåværende eier. Innvendig er det meste av veggflater revet og det er satt opp nye plater. Disse er belagt med glattvegg (tapet) og malt. Gamle gulv er byttet og det er lagt ny moderne laminat. Nytt listverk. Ny Epoc kjøkkeninnredning. Ny baderomsinnredning. Badet har også fått ny belysning. Det er lagt opp en del nye punkter på kjøkkenet og montert belysning under kjøkkenskap. Alle lysbrytere er byttet. Dette arbeidet er utført av elektriker. Vask og oppvaskmaskin samt installasjon av WaterGuard på kjøkken er utført av rørlegger.

Himling: Glatte malte flater
Vegger: Plater tapetsert med glattvegg og malt.
Gulv: Ny laminat.

Bad: Fliser med varmekabler i gulvet og fliser på vegg.

Kjøkken: Epoc kjøkkeninnredning med integrerte hvitevarer.

Det må nevnes at endeveggen mot syd er rehabilitert og etterisolert i regi av borettslaget.

Utstyr

Porttelefon.
Gulvvarme på bad.
Varmt vann fra felles varmtvannsbereder er inkl. i felleskostnadene.
Kabel-tv og internettleverandør via fellesavtale med Telenor (tidligere Canal Digital) er også inkludert i felleskostnadene.

Oppvarming

Elektrisk. Varmekabler på bad.
Vi gjør oppmerksom på at dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Tomten

Eiet fellestomt opparbeidet med stort grøntareal, trær og busker, samt asfalterte internveier.
Arealet er oppgitt av Fredrikstad kommune og er hentet fra matrikkelen. Det varierer hvor gode disse dataene er med hensyn på fullstendighet og nøyaktighet. Avvik kan forekomme ved en senere oppmåling.

Parkering

Borettslaget leier ut garasjer etter venteliste som administreres av styret. Borettslaget har forøvrig bestemte områder for biloppstilling og gjesteparkering som skal benyttes. Se borettslagets husordensregler for nærmere opplysninger.

Vei/vann/avløp

Tilknyttet offentlig vei-, vann- og kloakkforhold.

Forretningsfører

OBOS Østfold

Borettslaget

I Kjølstad borettslag blir trappevask blir utført i felles trappeoppganger av innleid hjelp. Beboer står selv ansvarlig for fjerning av snø og is, samt rensing av sluk på balkong. I 1998 har borettslaget foretatt utvendig rehabilitering og blokkene har fått helt ny fasade med teglstein/plater. I 2010/11 ble det gjennomført rehabilitering av alle VVS-anlegg og bad. I 2012 ble det vedtatt å gå i gang med betongrehabilitering av garasjeanlegget til en kostnad av ca kr 2.400.000,-. Arbeidet ble finansiert ved bruk av resterende opptatt byggelån og oppsparte midler.
I 2016 ble endeveggen mot syd i blokk 6 (oppgang 6a), rehabilitert pga vanninntrenging.
Borettslaget planlegger å skifte ut utebelysningen

Borettslagets økonomi:
Regnskapet for 2018 er ikke mottatt fra forretningsfører det henvises derfor til siste godkjente regnskapsår som er 2017.
Regnskapet for 2017 viser at laget ved utgangen av året har disponible midler på kr 1 108 079,- dette var en nedgang fra året før med i overkant av 110 000,- Ut i fra regnskapet så stammer dette i hoved sak fra posten drift og vedlikehold. Budsjettet for 2018 viser at borettslaget regner med disponible midler på rett i overkant av 1 000 000,- ved utgangen av 2018 - altså i tråd med driften i 2017.

Styregodkjennelse

Ny andelseier(e) skal godkjennes av borettslagets styre før innflytting.

Dyrehold

Etter skriftlig søknad kan det innvilges tillatelse til hundehold mot at betingelser nevnt i husordensreglenes punkt 6 oppfylles. Søknad må fremmes før innflytting og anskaffelse. Når det gjelder kattehold er det kun tillatt med innekatter.

Felleskostnader

4 815,-
Renter og avdrag på borettslagets felleslån, varmt vann, kommunale avgifter, eiendomsskatt, forsikring av bygningene, ytre vedlikehold, kabel-tv inkl. internett, trappevask samt drift av borettslaget.

Andel fellesgjeld/fellesformue

Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.
Borettslaget har ikke IN-ordning med mulighet for individuell nedbetaling av fellesgjelden.

Lånevilkår

Borettslagets lån med restsaldo og vilkår pr 5.3.19:
Eika, annuitetslån kr 13 407 836,-, flytende rente 2,4% og restløpetid 26 år og 11 mnd.
Husbanken, annuitetslån kr 5 499 860,-, flytende rente 1,55% og restløpetid 9 år og 10 mnd.
OBOS-banken, annuitetslån kr 2 106 097,- flytende rente 2,4% og restløpetid 27 år 3 mnd.

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Kjøpers ansvar for øvrige andelseieres mislighold

Borettslaget har avtale med OBOS om garanti for betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtalen om sikring av felleskostnader gjelder til den blir sagt opp av en av partene.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Det finnes ikke ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver. Det skal ikke være nødvendig med ferdigattest for bygg eldre enn 1998. (Da nye regler om ansvar ble innført)
Det er mottatt ferdigattest på utskifting av VVs-anlegg og rehabilitering av våtrom datert 5.1.11.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Boligen er omfattet av kommuneplanens arealdel for 2011-2023, med reguleringsplan 0106134 Kjølstad og 0106369 G7S-vei Moum - Sellebak alt. vest Rv. 111. med følgende formål: Blokkbebyggelse, kjørevei, gang-/sykkelvei, felles gangareal, felles parkeringsplass, felles lekeareal, annet kombinert formål.

Totale kostnader

2 290 000,- (Prisantydning)
393 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
2 683 000,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 147,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
2 698 147,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking. Dette innebærer at oppdragsansvarlig har plikt til å melde fra til Økokrim om eventuelle mistenkelige transaksjoner.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF Mette Ledang

Ref.: 710190053