Hopp til innholdet
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow

Erlends vei 17, 0669 Oslo

Nyoppusset, delikat 3-roms - nytt bad/wc fra juni 2019 - nytt kjøkken - 8 kvm innglasset balkong - stille - sentralt!

Prisantydning

3 350 000,-

BRA/P-rom

63 kvm / 59 kvm

Boligtype

Andelsleilighet

Velkommen på visning

Klikk på dato for å legge til i din kalender

18.aug   kl 15.30 - 16.30 19.aug   kl 17.00 - 18.00
Totalpris inkludert omkostninger
3 500 147 kr
Prisantydning
3 350 000 kr
+ Andel fellesgjeld
135 000 kr
+ Omkostninger
15 147 kr
= Totalpris
3 500 147 kr
Felleskostnader
3 798 kr/mnd
Antall rom
3
Antall soverom
2
Primærrom
59 kvm
Bruksareal
63 kvm
Etasje
0
Eierform
Borettslag
Boligtype
Andelsleilighet
Adresse
Erlends vei 17
Kommune
Oslo
Byggeår
1965
Energimerking
Rød G

Mer om boligen

Velkommen på visning av en totaloppusset 3-roms leilighet med 8 kvm balkong mot hyggelig fellesarealareal.

Dette er en leilighet med flott beliggenhet i grønne omgivelser på Tveita med et par minutters gange til Tveita senter, T-bane, buss og et godt utvalg av diverse forretninger og servicetilbud.

Leiligheten er delikat oppusset i 2018/19 med nyoppussede overflater og nytt gulv, oppgredering el-og røropplegg, nytt kjøkken og nytt, romslig bad/wc rehab. i regi av borettslaget i 2019.

Leiligheten ligger i en høy 1. etasje som tilsvarer 2.etg. på balkongsiden og består av entre, bad/wc, 2 soverom hvorav ett med walk-in garerobe, kjøkken og stue med utgang til nordvestvendt innglasset balkong på ca. 8 m². Boligen er ominnredet fra opprinnelig planløsning til fordel for et ekstra soverom.


Verdt å merke seg:

- Nytt, deliakt bad/.wc i juni 2019 rehabilitert i regi av borettslaget. I følge styret er det foreløpig ikke ventet ytterligere økninger i felleskostnadene i forbindelse med våtromsrehabiliteringen som pågår,.

- Nordvestvendt, innglasset balkong på ca. 8 kvm.

- Nytt elektrisk anlegg med Smarthus-løsning (kan bl.a. styre lys og varme)

- Nye, integrerte hvitevarer på kjøkken.

- Opplegg til vaskemaskin på bad.

- Ingen dokumentavgift.

- Rask avklaring av forkjøpsrett

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et veletablert borettslag sentralt på Tveita og innenfor bomringen. Her er det flotte grøntområder, kort vei til diverse servicetilbud, Østmarka og offentlig kommunikasjon.

Shopping:
Det er få minutters gange til Tveita senter med et godt utvalg av dagligvare- og klesforretninger, samt serveringssteder, post, bank, lege, tannlege, apotek, vinmonopol med mer (omkring 70 forretninger på senteret). I tillegg gangavstand til Alnabru senter med diverse spesialforretninger. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det kort vei til bl.a. Coop Obs, IKEA Furuset, Alna Senter og Bryn Senter.

Kollektivtilbud:
Området gir gode muligheter for offentlig kommunikasjon via buss og T-bane. T-banens linje 2 til Oslo sentrum fra Tveita senter. Det er også kort vei til Hellerud T-bane med linje 2 og 3. Med buss har man valget mellom buss nr. 79, nr. 76 og nr. 58. Fra Tvetenveien går også buss nr. FB6 og UE1 til Oslo lufthavn, samt natt- og morgen buss nr. 2N mellom Østerås T og Lørenskog sentrum.

Fritidsmuligheter:
Østmarka byr på flotte tur- og rekreasjonsmuligheter sommer som vinter. Om sommeren er det naturskjønne omgivelser med fine turstier, sykkelveier, fiskevann og kajakkmuligheter. Vinterstid kan du benytte deg av fine skiløyper i Østmarka og skianlegget i Jerikobakken. Kort vei også til idylliske Østensjøvannet med sitt yrende fugleliv. Området kan tilby et mangfold av fritidsmuligheter som blant annet SATS treningssenter, Bare Trening på Haugerud, kunstgressbane, parsellhage, Alnaparken ridesenter og Furuset Forum med is- og håndballhall samt Furuset svømmehall. Rett ved Tveten gård som har søndagscafé, eldre café og et variert tilbud av arrangementer

Byggemåte

Lavblokk på 3 etasjer og underetasje oppført i mur og betongkonstruksjoner med leilighetskillende vegger og dekker i armert betong. Fasader forblendet med fasadeplater, teglstein, samt pusset og malt mur, samt flatt yttertak antatt tekket med papp/membran. Tidligere bod i boligen er innlemmet og tatt i bruk som en del av stue og avviker dermed med opprinnelig planløsning. Bygningen er antatt fundamentert på faste eller komprimerte masser.

Vinduer i trekarm med 2-lags isolerglass fra hhv. 1982, 1988 og 2017. Soveromsvinduer fra 1982 og 1988. Stuevindu fra 1988. Isolerglass i ett stuevindu fra 2017. Brann- og lydklassifisert entredør (B30/db40) med sikkerhetslås og kikkehull, ukjent årstall.
Balkongdør med 3-lags isolerglass fra 1982.

Innhold

Leiligheten består av entre med skyvedørsgarderobe, bad/wc, 2 soverom hvorav ett med walk-in garderobe, kjøkken og stue med utgang til nordvestvendt innglasset
balkong på ca. 8 m².

+ Kjellerbod.Tilgang til felles sykkelrom og fellesvaskeri

Areal

Primærrom: 59 kvm, Bruksareal: 63 kvm, Bruttoareal: 69 kvm

Standard

Kjøkken: Ny Innredning 2018/19 med hvite høyglans laminerte fronter, laminerte benkeplater, nedfelt oppvask-/skyllekum i rustfritt stål, ettgreps kjøkkenarmatur, keramiske fliser og benkebelysning over kjøkkenbenk, samt integrert oppvaskmaskin, mikrobølgeovn, bred induksjon platetopp (Samsung) og stekeovn. Avsatt plass til frittstående side-by-side kjøle-/fryseskap. Avtrekksventilator m/kullfilter over kokesone.

Bad/wc: Rahabilitert i 2019. Vgghengt toalett m/innebygget sisterne, servantinnredning med hvite profilerte fronter, servantskap m/skuffer, heldekkende porselenservant, ettgreps servantarmatur og speilskap m/belysning, samt separat dusjhjørne rett på gulv med innfellbare buede glassdører, termostatstyrt dusjbatteri og dusjgarnityr. Opplegg og plass for vaskemaskin og tørketrommel. Vannrør i plast type rør-i-rør system tilkoblet fordelerskap. Sluk og avløpsrør i plast. Flislagt med gulvvarme.

Øvrig standard med nye 1-stavs laminatgulv i 2 soverom, garderobe, kjøkken og stue. flislagte entre. Veggflater består hovedsakelig av nylig sparklede og malte slette overflater. Hvitmalte gipshimlinger m/downlightsbelysning i alle rom.

Utgang fra stue til nordvestvendt innglasset balkong på ca. 8 m². Balkongdekke belagt med grønt kunstgress. Panelte vegger mot stue. Gelender/rekkverk i stål med plater og innglassing. Innglassing med skyvbare glassfelter. Utebelysning, stikk-/strømuttak og elektrisk solmarkise.
Hyggelig utsikt utover nærområdet.

Oppvarming

Elektrisk.

Tomten

Borettslaget eier tomten. Fellesarealene er skrående mot nordvest og er dels naturtomt, dels pent opparbeidet med gressplener, trær, beplantning, lekeområder, sittegrupper, asfalterte internveier, parkering, tørkemuligheter, m.m. Borettslaget har gjort store opprustninger når det gjelder fellesarealene.

Parkering

Borettslaget har 120 garasjer og 324 parkeringsplasser. Styret tildeler parkeringsplasser etter ventelister.

Det er parkeringsmuligheter i gata eller omkringliggende gater etter gjeldende gateparkeringsregler. Det er 10 ladestasjoner i Sigrid Undsets vei - nedenfor Kristins vei 21 og Erlends vei 28, ved trafostasjonen.

Vei/vann/avløp

Offentlig.

Forretningsfører

Obos, tlf. 22 86 55 00

Borettslaget

Lohøgda Borettslag består av 777 andelsleiligheter, fordelt på 15 blokker og 94 oppganger. Byggearbeidet ble påbegynt april 1964 og første innflytting i borettslaget fant sted mars 1965. Tomten ble kjøpt i 1986, har gårdsnr. 140 / bruksnr. 37 og er på 100 020 m2. Borettslaget er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnr. 850429162, ligger i Oslo kommune bydel Alna og har adresse: Erlends vei 1 - 29 og 2 - 72 og - Kristins vei 1 - 43 og 2 - 42.

Lohøgda borettslag - www.lohogda.no

- Kabel-TV er oppgradert med tanke på bredbånd (Canal Digital). Modem og dekoder følger boligen ved salg og skal stå igjen i boligen.

- Det er 27 fellesvaskerier i Kristins vei og i Erlends vei.

- Trappevask utføres av Øko-Rent A/S.

- Felles sykkelbod.

- Felles låsbar sportsbod ute.


Lohøgda borettslag har en god rehabiliteringshistorikk og ordnet økonomi:

1987-88: Utskifting vinduer

1995: Nye inngangspartier med porttelefon

1997-98: Balkongrehabilitering, brannsikring tak

2006-2008: Vedlikehold av inngangsdører og oppgradering av grøntområder

2006-2009: Fasaderehabiliteringer

2009: Nytt takbelegg

2013: Ny innmat i sikringsskap

2014: Nye brann- og lydklassifiserte entredører der det var behov i 2014. Nytt avfallssystem og varmekabler på stikkveier.

2015: Borettslagets 50-års jubileum. 4 nye lekeplasser, utskifting av samtlige oppgangslamper (reklamasjon), oppgraderte hovedtavler (hovedfordelinger for strøm), hovedvask av alle oppganger, nye vaskeritavler og styringsur, forlengelse av varmekabler og ny traktor.

2016: Etablering av 26 uteplasser og 2 nye lekeplasser. Legging av kantstein ved 4 blokker i Kristins vei. Utskifting av oppgangsvinduer i Kristins vei. Bygging av 17 sykkelboder. Legging av varmekabler og 4 nye utelamper.

2017: Etablering av 4 uteplasser. Legging av kantstein i resten av Kristins vei og i hele Erlends vei. Legging av varmekabler 4 steder. Oljet alle utgangsdører

Rapport fra OBOS Prosjekt fra april 2016 viste at det er behov for å skifte vann- og avløpsrør innen 5 år. På den ekstraordinære generalforsamlingen den 3.4.2017 ble det vedtatt å gjennomføre prosjektet med å skifte ut alle originale vann- og avløpsrør, samt modernisere bad og wc-rom. OBOS Prosjekt AS avd. Oslo har gjennomført forprosjektet og bistått med informasjonsmøter og selve gjennomføringen av den ekstraordinære generalforsamlingen. I tillegg til våtromsprosjektet ble det også vedtatt omlegging til felles varmt tappevann med energibrønner og varmepumper, som anslås å gi en besparelse på ca. kr. 600 000,- i året. Bergvarmeløsningen med tilhørende varmepumper vil trolig dekke ca. 40-60 % av energibehovet til oppvarmingen av felles varmt tappevann. Estimert låneopptak på ca. kr 170 millioner + uttak av resterende låneramme fra lån i Eika Boligkreditt hvor det gjenstår 20 millioner. Oppstart høsten 2018. Estimert ferdigstillelse våren 2021. Det er foreløpig ikke varslet ytterligere økninger av felleskostnadene, men man må påregne en økning av fellesgjelden som følge av låneopptaket. A-konto forbruk varmtvann kr 250/mnd legges til fortløpende, når badene i den enkelt blokk er ferdig.

Forkjøpsrett

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

19.08.2019

Dyrehold

Dyrehold er tillatt mot søknad til styret og utfylling av dyreerklæring. Se husordensreglene

Felleskostnader

3.798,- inkl. GET kabel-tv, felles bygningsforsikring, kommunale avgifter, forretningsfører, vaktmestertjenester, trappevask, utvendig vedlikehold, betjening av andel fellesgjeld.

Andel fellesgjeld/fellesformue

135.000 (01.08.19)

Lånevilkår

Borettslaget har 2 lån:
*EIKA -lånenr. 152054025 - Annuitet - Restsoldo 88.479.935,- leil. andel 110.776,- Restløpetid 23 år 4 md. - Flytende rente 2,20%
* OBOS -lånenr. 98207695955 - Serialån - Restsoldo 19.898.832, - leil.andel kr 24.906 - Restløpetid 29 år 10 md. - Flytende rente 2,20%

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Eiendommen/området er regulert til boligformål.

Totale kostnader

3 350 000,- (Prisantydning)
135 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
3 485 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 147,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 500 147,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking. Dette innebærer at oppdragsansvarlig har plikt til å melde fra til Økokrim om eventuelle mistenkelige transaksjoner.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Erik Dahlin

Ref.: 705190106