Hopp til innholdet
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow

Høiendal 23, 1617 Fredrikstad

Nyoppusset 3-roms leilighet - Sentral beliggenhet - Umiddelbar nærhet til marka

Prisantydning

2 150 000,-

BRA/P-rom

70 kvm / 70 kvm

Boligtype

Andelsleilighet

Det er ingen planlagte visninger på denne boligen. Vennligst kontakt megler.

Totalpris inkludert omkostninger
2 387 147 kr
Prisantydning
2 150 000 kr
+ Andel fellesgjeld
222 000 kr
+ Omkostninger
15 147 kr
= Totalpris
2 387 147 kr
Felleskostnader
3 370 kr/mnd
Antall rom
3
Antall soverom
2
Primærrom
70 kvm
Bruksareal
70 kvm
Etasje
0
Eierform
Borettslag
Boligtype
Andelsleilighet
Adresse
Høiendal 23
Kommune
Fredrikstad
Byggeår
1968
Energimerking
Energimerking ikke levert
Andre søland

André Søland

Fagansvarlig / Eiendomsmegler

Mer om boligen

Boligen vi her presenterer er en meget stilfull og nyoppusset leilighet beliggende i 3. etg. Blokka ligger tilbaketrukket mot marka, og har en skjermet og rolig beliggenhet. Eiere har i 2018 gjort vesentlige oppgraderinger, og her kan man flytte rett inn!

- Nytt kjøkken fra Norema, 2018
- Nye gulv på kjøkken og i stue, 2018
- Pusset opp overflater, 2018
- Skiftet servant og innredning på baderommet i 2019
- Attraktivt og rolig område
- Sentral beliggenhet med gode kollektivmuligheter
- Kort vei til Østfoldhallene

Leiligheten inneholder: Entré, bad, 2 soverom, kjøkken og stue m/spisedel og utgang til balkong på ca. 14 m2.

Velkommen på visning!

Beliggenhet

Eiendommen:
Borettslaget ligger tett opp til marka på Høiendal, stille og rolig og uten gjennomgangstrafikk. Fredrikstadmarka med flotte rekreasjonsområder ligger rett utenfor døra, samtidig er det gode kollektivtilbud og et rikt utvalg at forretninger kun noen minutter unna. Ønsker du å ta sykkelen ned til sentrum så tar det ikke mange minutter på sykkelstien som ligger langs med Rolvsøyveien.

Fredrikstadmarka med vakre Bjørndalen er i 2013 kåret til landets beste uterom, og som med sine mange stier, vann og lysløype byr på flotte tur- og aktivitetsmuligheter hele året. Langs Bjørndalsdammene går det stier som er godt egnet for turer med barnevogn. Midt i byens turterreng ligger videre skihytta som er et populært utfartsmål, spesielt på vinteren.

Tomten til borettslaget er noe skrånende og består av plenarealer i tillegg til noe naturtomt.

Nærområdet:
Den omkringliggende bebyggelsen består av blokkbebyggelse tilhørende naboborettslaget og en blokk tilhørende samme borettslag samt rekkehusbebyggelse. Høiendal ligger sentralt kun få minutter med bil fra Fredrikstad sentrum, og det er gang- og sykkelsti ned til byen og nordover langs Rolvsøyveien til Dikeveien handelsområde med Østfoldhallene, treningssenter og et mangfold av forretninger og virksomheter. Her bor du også bare tre minutter unna distriktets beste busstilbud til Fredrikstad og Sarpsborg via Glommaringen, og har et perfekt utgangspunkt når du skal kjøre nordover mot Sarpsborg, E6 og det nye sykehuset på Kalnes.

Adkomst

Fra Fredrikstad sentrum:

Kjør Rolvsøyveien nordover. Ta til venstre i rundkjøring ved McDonald/Dahles Auto, ta så til venstre i første kryss i Stabburveien og følg veien forbi rekkehus på to sider. Avkjøring til borettslaget er til høyre på høyde med de grønne rekkehusene på venstre hånd oppe i bakken. Høiendal 23 er blokken til høyre når du kommer opp.

Det vil bli skiltet med OBOS Eiendomsmeglere ved fellesvisning

Byggemåte

Boligblokk bygget med 4 etasjer + kjeller i 1968. Bygningen antas fundamentert med betong til faste masser. Støpt plate på komprimerte masser. Grunnmur av betong. Etasjeskillere av betong. Yttervegger oppført med betong og utfyllende bindingsverk, utvendig forblendet med teglstein og trekledning. Flat takkonstruksjon, antatt tekket med papp/folie. For ytterligere info se vedlagt verdi- og lånetakst utført av Kenneth Nymo Pettersen datert 08.05.2019

Innhold

Boligen ligger i 3. etg og inneholder: Entré, bad, 2 soverom, kjøkken og stue m/spisedel og utgang til balkong på ca. 14 m2.

Det medfølger også to kjellerboder på henholdsvis ca. 2 m2 og ca. 1 m2 samt felles sykkel-/vognbod.

Areal

Primærrom: 70 kvm, Bruksareal: 70 kvm, Bruttoareal: 76 kvm

Opplyste arealer er hentet fra takstrapport og er ikke kontrollmålt av megler.

Standard

Entre:
Entréen er lys og luftig, og herfra har man adkomst til badet, det ene soverommet eller stuen rett frem. I entréen er det godt med lagringsplass for oppbevaring av yttertøy og sko.

Soverom:
Leiligheten har to soverom, begge av god størrelse. Det ene soverommet har adkomst fra entréen og har plassbygde skap. Hovedsoverommet har adkomst fra stuen og har blitt sparklet og malt. Her er det plass til en dobbeltseng.

Bad/wc:
Badet ble pusset opp i 2007, og i 2019 har nåværende eiere satt inn ny servant. Gulvet er flislagt med varmekabler, vegger er flislagt og tak har innfelte downlights. Innredning med vegghengt klosett, servant på innredning, speil og dusjkabinett. Det er plass og opplegg for vaskemaskin.

Kjøkken:
På kjøkkenet har eiere, i 2018, revet vegg mot stuen og installert nytt kjøkken fra Norema. Kjøkkenet fremstår idag åpent og svært moderne. Kjøkkeninnredningen har glatte fronter, laminat benkeplate med nedfelt vaskekum, fliser og belysning over benkeplate samt takhøye overskap. Det er integrert induksjonstopp og komfyr. Ventilator over kokeplass. Varmtvannsbereder montert i høyskap.

Stue:
Stuen er lys og luftig med flere vindusflater som slipper inn godt med naturlig lys. Tidligere vegg mot kjøkkenet har blitt åpnet opp, og det rommene fremstår nå mye luftigere og praktiske. Her er det flere møbleringsmuligheter med bl.a plass til en sittefruppe og et spisebord. Fra stuen er det videre utgang til østvendt balkong på ca 14 m2.

Utstyr

- Kabeltv og internett
- Ny kjøkkeninnredning fra Norema
- Porttelefon

Oppvarming

Elektrisk oppvarming og vedfyring. Gulvvarme på badet.

Tomten

Andel i festet fellestomt. Grunneier: Fredrikstad kommune. Festetiden er på 80 år og utløper 01.07.2064 med rett til å fornye med samme antall år. Festeavgiften inngår i fellesutgiftene og reguleres hvert 10.år med neste regulering i 2024. Grunneier har pant for forfalt festeavgift og leien reguleres etter konsumprisindeksen.

Parkering

Parkering på felles biloppstillingsplass utenfor blokken.
Borettslaget leier ut garasjeplasser etter venteliste. Øvrig parkering på felles parkeringsplass.
Garasjeanlegg ble oppført i 2011, og består av 15 garasjer.

Vei/vann/avløp

Offentlig tilknyttet

Forretningsfører

OBOS Østfold

Borettslaget

Boligen er tilknyttet Høiendal III Borettslag som består av 32 leiligheter fordelt på 2 blokker. Alle leilighetene har store utvidede balkonger. I 2007/2008 er det skiftet en del vinduer, og i 2011 er det revet ned 15 gamle, og bygget 15 nye garasjer i rekke. Garasjene leies ut etter venteliste som administreres av styret. I 2012 ble det utført en del vedlikehold som utbedring av det elektriske i kjeller nr 25, vask av begge blokkene, asfaltering og merking av parkeringsplasser. Det ble tatt opp lån 01.11.2015 på 1,5 millioner kroner grunnet reparasjon av fasade og bytting av vinduer. I 2016 ble resten av vinduene i borettslaget byttet. Samtidig ble fasadene på begge bygg spekket/ impregnert samt grunnmurer ble malt. Borettslaget har ikke egen vaktmestertjeneste, men leier tjenester etter behov. Trappevask blir utført.

Økonomi:
Driftsinntekter i 2018 var til sammen kr 1 394 838,-. Driftskostnadene i 2018 var til sammen kr 1 099 482,-. Borettslagets disponible midler var pr 31.12.2018 kr 124 893,- og viser borettslagets likviditet.

På generalforsamlingen 2019 ble det vedtatt at borettslaget utvider lånet med kr 700 000,- i forbindelse med diverse vedlikehold og styrking av likviditet. Det er også vedtatt en økning av felleskostnadene på 5% f.o.m 1.6.2019.

Forkjøpsrett

Borettslaget er tilknyttet OBOS og har vedtektsfestet forkjøpsrett. Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

12.06.2019

Styregodkjennelse

Ny andelseier(e) skal godkjennes av borettslagets styre før innflytting.

Dyrehold

Det er tillatt med dyr i borettslaget under forutsetning av at eier aksepterer borettslagets regler for dyrehold. Se ordensregler for nærmere info

Felleskostnader

3 370,- pr Mnd
Bl.a Drift og vedlikehold, renter og av drag på felleslån, forretningsførsel, tv og internettsignaler fra Get, forsikringer på bygningen, eiendomskatt m.m.

På generalforsamlingen 2019 ble det vedtatt at borettslaget utvider lånet med kr 700 000,- i forbindelse med diverse vedlikehold og styrking av likviditet. Det er også vedtatt en økning av felleskostnadene på 5% f.o.m 1.6.2019.

Lånevilkår

Borettslaget har følgende lån og vilkår pr. 03.05.2019:
- Husbanken, annuitetslån, kr. 1.423.711,-, fast rente 2,78%, restløpetid 8 år 8 md.
- OBOS Bank, annuitetslån, kr. 1.142.323,-, flytende rente 2,65%, restløpetid 22 år 11 md.
- OBOS Bank, annuitetslån, kr. 4.784.436,-, flytende rente 2,65%, restløpetid 27 år

Lånet i Husbanken har fastrenteavtale frem til 01.05.2023.

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Kjøpers ansvar for øvrige andelseieres mislighold

Borettslaget har avtale med OBOS om garanti for betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtalen om sikring av felleskostnader gjelder til den blir sagt opp av en av partene.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Det finnes ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver.

Utleie

Boligen er registret med én godkjent boenhet
Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Adgangen til bruksoverlating (utleie) er begrenset.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

- Dagboknr.: 1962/305818-26/86 - Festekontrakt - vilkår
- Dagboknr.: 1985/6381-3/86 - Festekontrakt - vilkår - Framfestekontrakt

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Eiendommen er uregulert, og ikke omfattet av noen reguleringsplan og dens bestemmelser. Fredrikstad kommunes arealplan 2011-2023 er derfor gjeldende.

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Totale kostnader

2 150 000,- (Prisantydning)
222 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
2 372 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 147,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
2 387 147,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring i Söderberg & Partners.
Selgers egenerklæring ligger vedlagt salgsoppgaven. Interessenter/kjøper oppfordres til å gjøre seg kjent med denne.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking. Dette innebærer at oppdragsansvarlig har plikt til å melde fra til Økokrim om eventuelle mistenkelige transaksjoner.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet 20.05.2019 og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: Nabolagsprofil, verdi- og lånetakst, egenerklæringsskjema, vedtekter og husordensregler
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

OBOS eiendomsmeglere har copyright til tekst og bilder i annonsen og det er ikke tillatt å benytte tekst eller bilder uten tillatelse fra rettighetshaver.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler / Fagansvarlig André Søland

Ref.: 714190041