Hopp til innholdet
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow

Rugdeveien 4, 1679 Kråkerøy

Kråkerøy- 4-roms toppleilighet med kort vei til senturm og Værsteområdet.Stue m/vedovn, innglasset veranda og 3 soverom

Prisantydning

2 175 000,-

BRA/P-rom

88 kvm / 88 kvm

Boligtype

Andelsleilighet

Det er ingen planlagte visninger på denne boligen. Vennligst kontakt megler.

Totalpris inkludert omkostninger
2 323 147 kr
Prisantydning
2 175 000 kr
+ Andel fellesgjeld
133 000 kr
+ Omkostninger
15 147 kr
= Totalpris
2 323 147 kr
Felleskostnader
4 290 kr/mnd
Antall rom
0
Antall soverom
3
Primærrom
88 kvm
Bruksareal
88 kvm
Etasje
4
Eierform
Borettslag
Boligtype
Andelsleilighet
Adresse
Rugdeveien 4
Kommune
Fredrikstad
Byggeår
1968
Energimerking
Rød G

Mer om boligen

Boligen ligger i toppetasjen i Rugdeveien 4, på hjørnet av blokka med stor innglasset veranda. Den innglassede verandaen kan åpnes helt eller delvis slik at man får et uterom som kan brukes hele året. God planløsning og mange vinduer gjør leiligheten lys og pen, og utsikten gjør leiligheten svært attraktiv. Her bor man i et stille og rolig område omgitt av mye natur, skjermet for gjennomgangstrafikk. Det er deilig å bo i høyden uten noen over seg!

Beliggenhet

Meget barnevennlig beliggenhet med egen lekeplass på borettslagets eiendom. Det er også gode barnehage- og skoletilbud og mange muligheter for en aktiv fritid i nærområdet. Nærmeste barnehage ligger i nabolaget og det er kort vei til barneskole og Kråkerøy ungdomsskole med Blomsterøyhallen. Omkringliggende bebyggelse består for det meste av blokker og eneboligbebyggelse.

Nærområdet byr på mange fine turmuligheter i Kråkerøys vakre natur og har kort vei til badestranda på Enhuskilen og populære Glufsa, et vakkert svabergsområde på sørvestenden av Kråkerøy. Det er gangavstand til nærbutikk, Kiwi Kråkerøyhallen, og kort vei til nærmeste busstopp med forbindelse til Fredrikstad sentrum. Den 3,5 km lange bilturen inn til sentrum går raskt unna og området er forøvrig godt tilrettelagt med sykkelveier. Det er også på Kråkerøy Høgskolen i Østfold og Fredrikstad stadion ligger, like ved gangbrua over til sentrum og Værstebroa over til Mosseveien. I dette nye området ligger også Rema og Europris, samt Helsehuset med legesenter, tannlege, apotek, kafé og frisør.

Adkomst

Benytt Værstebrua fra Mosseveien til Kråkerøy/Hvaler forbi Fredrikstad stadion, og kjør rett over i rundkjøringen etter broa. Følg denne veien og ta til venstre i første kryss og så til høyre mot Langøya og Jøtul. Etter ca. 300 meter tar du av til venstre mot Tørkopp, og Rugdeveien har avkjøring første vei til venstre. Følg veien og fortsett opp bakken. Rugdeveien 4 er den siste blokka på høyre side.

Byggemåte

Blokka er fundamentert på fjellgrunn og fylte masser. Grunnmur av plasstøpt betong. Maling flasser på flere områder på grunnmur utvendig. Synlig saltutslag på grunnmur innvendig i kjeller. Bærende konstruksjon av betong/lettklinkerblokker utvendig kledd med fasadestein. Bindingsverk utvendig kledd med trekledning. Aliminium og glass fasader på balkong. Utvendige fasader er rehabilitert i 1998/1999. Opplysninger vedrørende byggemåte er hentet fra takst utført av Frank Feldt.

Innhold

Boligen inneholder kjøkken, stor stue, bad, gang og 3 soverom. Leiligheten disponerer 2 boder i kjelleren

Areal

Primærrom: 88 kvm, Bruksareal: 88 kvm, Bruttoareal: 92 kvm

Standard

Leiligheten har en gjennomgående normal standard. Boligen har god planløsning, funksjonelle flater, og er holdt i lyse farger. Stuen er romslig, og har gode møbleringsmuligheter. Den har plass til både en god sofa og spisestuebord med stoler. Det er store vinduer i stuen, som slipper inn mye naturlig lys. Dette skaper en fin atmosfære. Fra stuen er det også utsikt over næromårdet, og siden denne leiligheten ligger i toppetasjen, har man helt fritt utsyn! I stuen er det også etablert en vedovn, som varmer godt og skaper en fin hygge på kjølige høstkvelder. Fra stuen er det også direkte adkomst til en innglasset veranda. Denne er meget romslig, og kan benyttes som et ekstra rom. Fra verandaen er det kjempe fin utsikt over innseilingen, mot Gressvik og sentrum, samt nærområdet. Kjøkkenet er noe nyere, og her er det godt med skap -og benkplass. Det er mange overskap, samt skuffer for oppbevaring. Varmtvannberederen på ca 120 liter er i kjøkkenbenken. Selger har også montet noen ekstra hyller, og her kan man ka de koseligste koppene og tekrukker. På kjøkkenet er det frittstående hvitevarer, disse medfølger ikke. Det er opplegg for oppvaskmaskin, samt plass til kjøleskap og komfyr. Kullfilter i ventilator. Badet er pent flislagt, og det er varmekabler i gulvet. Servantinnredning under servant, samt speilskap. Skap også over vaskemaskin. Frittstående wc. Leiligheten har hele 3 soverom, alle har god størrelse og med fin utsikt over nærområdet og skogen. Lampe i taket på soverom som ligger ved stue, medfølger ikke. Balkongdør og alle vinduer er byttet i 2012.

Utstyr

Tv-signaler og bredbånd via fellesavtale med Canal Digital.

Porttelefon med kamera

Skyvedørsgarderober

Vedovn

Oppvarming

Oppvarming er elektrisk via panelovner. Varmekabler på bad. Vedovn i stue.

Vi gjør oppmerksom på at dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Tomten

48 948 kvm festet tomt. Festeavgiften som borettslaget betaler til grunneier inngår i de månedlige felleskostnadene. Borettslaget fremfester av Fredrikstad kommune av 07.01.67 og er stedvarig. Grunneier er Rolf Henrik Carlsen med flere. Grunneier har pant for forfalt festeavgift, og leien reguleres etter konsumprisindeksen hvert 10. år, med siste regulering 01.07.2014. Opplysninger om festeforholdet er oppgitt av forretningsfører.

Parkering

Borettslaget disponerer 64 garasjer for utleie, og det betales garasjeleie. Borettslaget leier ut garasjer etter venteliste og øvrig parkering skal skje etter gjeldende parkeringsregler i borettslagets husordensregler. Ved innflytting ta kontakt med styret for å sette deg på venteliste for garasje/fast parkeringsplass

Vei/vann/avløp

Tilknyttet offentlig vei-, vann- og kloakkforhold.

Forretningsfører

OBOS

Borettslaget

Boligen er tilknyttet Rød borettslag som består av til sammen 140 leiligheter. I Rød borettslag er det deltidsansatt vaktmester som ivaretar noe av det løpende vedlikeholdet, og gressklipping, snømåking og strøing blir utført av firma. Renhold av ganger og trapper blir utført av rengjøringsbyrå én gang pr. uke. Hver 16. uke har den enkelte andelseier ansvar for feiing og tilsyn med kjeller, samt strøing/rydding ved inngangspartiet etc., ihht. instruks i husordensreglene. Andelseier har selv ansvar for å male balkongvegg, men maling blir utlevert av leder eller vaktmester. Borettslaget har 63 garasjer som leies ut etter intern venteliste. iflg. vedtektene kan andel nr. 133, 135, 139 og 140 bare erverves av trygdede og pensjonister, og Fredrikstad kommune skal utpeke disse andelseierne. Det har blitt foretatt oppgradering av lekepark, taktekking av Rugdeveien 4, oppgradert porttelefoner og ringeklokker. Det er utvidet gangstier ved de interne asfalterteveiene. Planene for 2016 var bla. rørfornying i alle blokker. Det er inngått en avtale med ØPAS som vil stå for oppfølging og gjennomføring av prosjektet. Kontroll og videoanalyse er foretatt og ØPAS er i ferd med å innhente anbud. Arbeidene vil antatt opbegynnes i februar 2019. Garasjeanlegg er malt og det er foretatt nødvendige utbedringer. Videre vil det bli utført utvendige utbedringer av Rugdeveien 1. Det vil bli utført kontroll av taket i Rugdeveien 1 før taktekking foretas. Alle blokker har fått nye kjellerdører.

Økonomi: Driftsinntekter i 2017 var til sammen 5.816.641,- Driftskostnadene i 2017 var til sammen kr 4.495.432,-. Dette er kr 823.182,- høyere enn budsjettert og skyldes bl.a. uforutsatte kostnader i forbindelse med maling og utbedring av garasjeanlegget, samt forprosjektering fra ØPAS vedrørende den planlagte rehabiliteringen av vann og avløp. Årets resultat på kr 949.837,- fremkommer i resultatregnskapet og foreslåe overført til egenkapital. Borettslagets disponible midler var pr. 31.12.2017 kr 396.733,- og viser borettslagets likviditet.

Forkjøpsrett

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett annonseres på Obos.no

Forkjøpsrett

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

20.11.2018

Styregodkjennelse

Kjøper(e) skal godkjennes av borettslagets styre.

Dyrehold

Det er i utgangspunktet ikke tillatt med hundehold, men dersom gode grunner taler for det og hundeholdet ikke er til ulempe for øvrige brukere av eiendommen, kan hold av hund tillates etter søknad til styret. Innekatter tillates. Med innekatt menes katt som kun oppholder seg inne i leiligheten.

Forsikring

Utvendig forsikret gjennom Gjensidige

Felleskostnader

4 290,- pr Mnd
Kommunale avgifter med festeavgift, eiendomsskatt, drift av borettslaget, renter og avdrag på felleslån, utvendig forsikring og vedlikehold, kabel- tv, bredbånd og trappevask.

Andel fellesgjeld/fellesformue

133.000,- Det vil bli en økning på ca 354.000,- i fellesgjeld etter rehabilitering av bad og rør.

Lånevilkår

Borettslagets lån og vilkår pr 12.09.2018:

Husbanken, annuitetslån, kr 8.020.092,- flytende rente 1,45 % i 3 år fra 01.09.14, restløpetid 13 år og 10 mnd.

EIKA, annuitetslån, kr 9.406.989,-, flytende rente 2,25%, restløpetid 26 år og 10 mnd.


Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Kjøpers ansvar for øvrige andelseieres mislighold

Borettslaget har avtale med OBOS om garanti for betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtalen om sikring av felleskostnader gjelder til den blir sagt opp av en av partene

Garantiordning

Ja

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 24.09.1968. Oppbevares på meglers kontor og kan utleveres ved forespørsel

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Diverse

Det ble vedtatt den 22.08.1018 på en ekstra ordinær generalforsamling å rehabilitere våtrom og refinansiere lån. Det blir en økning av felleskostnadene vedrørende dette, med 10% økning fra 01.01.2019, 7% fra 01.07.1019 og 10% fra 01.01.2020. Planlagt oppstart er februar 2019.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Følgende er tinglyst på borettslagets eiendom:

25.05.1971 990011 elektriske kraftlinjer, rettighetshaver: Rettighetshaver: Fredrikstad kommune.
10.01.1989 303 Bestemmelse om bebyggelsen
Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Eiendommen er regulert til bebyggelse og anleggsformål i kommunedelplan for Fredrikstad 2011-2023 og til blokkbebyggelse, jord- og skogbruk, kjørevei, forretning og boliger i reguleringsplan 010628 mellom Rød skole - Kråkerøy Verk. (Delvis opph. K27 og K51) og 0106136 Nordre del av Rødområdet med reguleringsbestemmelser. Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Totale kostnader

2 175 000,- (Prisantydning)
133 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
2 308 000,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 147,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
2 323 147,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking. Dette innebærer at oppdragsansvarlig har plikt til å melde fra til Økokrim om eventuelle mistenkelige transaksjoner.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Heidi Y. Gangfløt

Ref.: 710180145