Hopp til innholdet
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow

Sverres gate 3B, 0652 Oslo

Nedre Kampen/Tøyen: Delikat 2-roms loftsleilighet med hele 3,57m takhøyde l Hems 11m2 l IN-ordning.

Prisantydning

2 275 000,-

BRA/P-rom

32 kvm / 32 kvm

Boligtype

Andelsleilighet

Det er ingen planlagte visninger på denne boligen. Vennligst kontakt megler.

Totalpris inkludert omkostninger
3 188 160 kr
Prisantydning
2 275 000 kr
+ Andel fellesgjeld
908 000 kr
+ Omkostninger
5 160 kr
= Totalpris
3 188 160 kr
Felleskostnader
7 950 kr/mnd
Antall rom
2
Antall soverom
1
Primærrom
32 kvm
Bruksareal
32 kvm
Etasje
3
Eierform
Borettslag
Boligtype
Andelsleilighet
Adresse
Sverres gate 3B
Kommune
Oslo
Byggeår
1890
Energimerking
Rød D

Mer om boligen

Moderne loftsleilighet i historisk fabrikkbygg fra 1890. Bygget ble omgjort til boliger i 2005. Detaljer som god takhøyde, synlige takbjelker, takvindu og hems byr på masse sjarm, og gjør boligen til et svært attraktivt kjøpsobjekt. Områdets kombinasjon av å ligge meget skjermet og rolig til, samtidig som man har alle byens fasiliteter i umiddelbar nærhet, er unik.

Dersom kjøper innfrir sin andel av fellesgjelden, vil de månedlige felleskostnadene reduseres til kr. 2.574,- per 01.03.2019

* Delikate farge- og materialvalg
* God standard (Tilstandsgrad 1) bad og kjøkken
* Koselig og praktisk hems med gulvflate på hele 11 m2
* Usjenert beliggenhet i byggets toppetasje
* Idyllisk bakgård
* Tilbaketrukket og rolig beliggenhet i enveiskjørt gate mellom Kampen og Tøyen
* Ingen dok. avgift og lave kjøpsomkostninger
* Ingen forkjøpsrett

Beliggenhet

Meget sentral og attraktiv beliggenhet i en rolig enveiskjørt gate med lite gjennomgangstrafikk og gangavstand til byen. Områdets kombinasjon av å ligge meget skjermet og rolig til, samtidig som man har alle byens fasiliteter i umiddelbar nærhet, er unik.

Offentlige kommunikasjoner i gangavstand med bussforbindelse, Oslo S, T-banestasjon på Tøyen, samt flytog og flybuss med avgang til Oslo Lufthavn Gardermoen fra Oslo Bussterminal. Nærområdet rommer alle butikker man behøver, Oslos beste utvalg av grønnsaker, et yrende uteliv, og restauranter i alle prisklasser. 2 minutters gange unna boligen ligger Tøyengata, døgnåpen matbutikk og bokhandel. Like i nærheten ligger det populære spise- og utestedet, Postkontoret samt den flotte Tøyenparken som blant annet huser Øyafestivalen. Innenfor en radius på cirka 500 meter finner du Coop Mega, Coop Prix og søndagsåpne Joker for dagligvarehandel.

Gangavstand til sentrum, Tøyen, Kampen, Oslo city, Grünerløkka, Middelalderparken og Sørenga med Operaen. Skoler i alle trinn samt barnehager i nærmiljøet. Tur - og rekreasjonsmuligheter i omkringliggende parker, Botanisk hage, Tøyenparken, Klosterenga Kulturpark, Kampen Park og Tøyenbadet

Adkomst

Enkel adkomst via Sverres gate og felles oppgang. God dekning av offentlig kommunikasjon med gangavstand til buss nr. 20 (2 minutters gange), 34, 37, 60 og 74, trikk nr. 18 og 19 og T-bane fra Tøyen (6 minutters gange). Det vil bli skiltet med OBOS-visningsskilt ved annonserte fellesvisninger.

Byggemåte

Gården ble ombygget dels fra industri til boliger i 2005.

Opprinnelig tilhørte dette bygget et verksted, nærmere bestemt H. P. Andersens Verksted, som senere ble slått sammen med Kampen Mekaniske Verksted. Denne bygården fra 1890 ble senere brukt til diverse næringsvirksomhet, frem til 2006 da det ble bygget om til fine leiligheter. Historikken i bygården preger boligen fremdeles den dag i dag med karakteristiske trekk, slik som den malte teglstensfasaden, den gode etasjehøyden og en høy skorsteinspipe i teglsten. Dens mest distinkte særpreg kommer fra alle de enorme industrivinduene som omringer bygningen med unikt særpreg.

Hentet fra tilstandsrapport datert 20.03.2019:
Bygård fundamentert med mur/naturstein- og betongkonstruksjoner til antatt komprimerte masser samt støpt kjellergulv. Etasjeskiller av trebjelkelag med stubbloftsleire. Yttervegger i murkonstruksjoner samt utvendig forblendet med malt teglstein og teglstein. Yttertak i trekonstruksjoner med saltak form. Antatt tekket med plater. Vinduer med 2- lags isolerglass. Velux takvindu. Omramming og karmer av trevirke. Takhøyden i stuen er på hele 3,57 m og på soverommet 3,20 m.

For nærmere teknisk beskrivelse av eiendommen se tilstandsrapport i salgsoppgaven.

Innhold

Boligen består av entré, stue/kjøkken, bad, soverom, hems og 2 boder i fellesarealer.

Areal

Primærrom: 32 kvm, Bruksareal: 32 kvm, Bruttoareal: 38 kvm

Standard

Stue:
God takhøyde opp mot nesten 3,6 meter gir stuen en herlig romfølelse. Den røde veggen og de synlige takbjelkene gir karakter til rommet og står i fin kontrast til det ellers lyse. Horisontale vinduer og et stort takvindu sørger for å åpne opp, og slipper inn mye lys i leiligheten. Svært innbydende. Stuen har god plass til møbler som sofa, stuebord, tv-benk, spisebord og ulike skap-/hylleløsninger.

Kjøkken:
Moderne kjøkkeninnredning med åpen løsning mot stuen. Godt med skap- og benkeplass. Kjøkkeninnredning inneholder slette hvite fronter. Heltre benkeplate. Naturfliser mellom overskap og benk. Integrert stekeovn, kjøleskap og oppvaskmaskin. Nedfelt keramisk platetopp. Ventilator over kokeplass. Nedfelt oppvaskkum. Vannrør av kobber og plast. Avløpsrør av plast. Skiftet filter i kjøkkenviften. Tilstandsgrad 1 i henhold til tilstandsrapport. Benkeplate, stekeovn, platetopp og kjøleskap er nylig skiftet ut. Ventilasjon rundt det integrerte kjøleskapet er også etablert.

Entre:
Åpen gang til stue/kjøkken med plass til oppheng av ytterjakker og sko. Calling system ved dør.

Hems:
Koselig og praktisk hems med gulvflate på hele 11 m2. Flere innredningsmuligheter. Montert trapp/stige i tre ned til stue. Hems har ikke målbart areal og er ikke medtatt i leilighetens areal.

Bad/wc:
Pent flislagt bad fra 2005 med varmekabler. Inneholder klosett, servant og dusj på gulv med innfellbare glassdører. Opplegg og plass til vaskemaskin. Mekanisk avtrekk med luftespalte under dør. Tilstandsgrad 1 i henhold til tilstandsrapport.

Soverom:
Lunt og hyggelig soverom med god plass til dobbeltseng. Soverommet vender mot rolig enveiskjørt gate med lite gjennomgangstrafikk. Gode oppbevaringsmuligheter med stort medfølgende skyvedørsskap. Også her i likhet med stue meget god takhøyde som skaper god romfølelse.

Utstyr

* Stort og pent skyvedørsskap på soverom.
* Vaskemaskin på bad.
* Alle integrerte hvitevarer.
* Lovpålagt røykvarsler/brannslukningsutstyr.
* Sikringsskap med automatsikringer.
* Calling system.
* 2 romslige boder i i fellesarealer.

Oppvarming

Leiligheten blir oppvarmet med elektrisk fyring. Varmekabler på bad.

Tomten

Ca. 794 kvm, Eiet tomt. Pent og attraktivt indre gårdsrom med beplantning, plass for sittegrupper og steinsatte gangarealer. Styret har også kjøpt inn en felles grill og flere utemøbler. Sykkelstall i bakgård.

Parkering

Sameiet i Sverres gate 5-7-9 har et stort garasjeanlegg med innkjørsel i nærheten av bakgården til Sverres gate 3. Mulighet for å leie garasjeplass. Gode parkeringsmuligheter i området med beboerparkering.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei. Offentlig vann og kloakk, via private stikkledninger.

Forretningsfører

Obos Eiendomsforvaltning AS P.b 6668 St. Olavs plass 0129, OSLO

Borettslaget

Veldrevet borettslag som består av 61 andelsleiligheter. Borettslaget H.P. Andersens Støperi og Maskinverksted er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 887859272, og ligger i bydel Gamle Oslo i Oslo kommune.

Navneendring vedtatt for borettslaget på generalforsamling 2016 fra "Sverres Gate 1-3 Borettslag" til "Borettslaget H.P. Andersens Støperi og Maskinverksted", som var navnet på firmaet som fikk oppført bygget i 1889.

Viken Fiber leverer borettslagets Tv og internettjenester. Dette er inkludert i felleskostnadene.

Borettslaget har avtale om vaktmestertjeneste med Frode Gran Service.

Hjemmeside: http://hpandersen.no/

Styregodkjennelse

Borettslaget praktiserer styregodkjennelse av nye eiere.

Dyrehold

Det er tillatt å holde dyr i borettslaget. Ved eventuelt dyrehold gjelder følgende bestemmelser:

6.1. Eier må være kjent med politivedtektene og straffebestemmelser.
6.2. Hunder skal føres i bånd innenfor borettslagets område hele året.
6.3. Eier av dyret må straks fjerne ekskrementer som dyret etterlater seg.
6.4. Eier av dyret er ansvarlig og erstatningspliktig for enhver skade som dyret måtte påføre person eller eiendom,
6.5. Kommer det inn skriftlige klager over at et husdyr sjenerer nabo med lukt, bråk etc. eller på annen måte er til ulempe, for eksempel gir allergiske reaksjoner eller skaper redsel eller angst, kan styret kreve dyret fjernet hvis ikke en minnelig ordning med klageren kan oppnås.

Forsikring

Borettslagets eiendom er forsikret i Gjensidige Forsikring - Avtalenr: 83721605. Innboforsikring må tegnes av den enkelte beboer.

Ligningsverdi

kr 643 886- som primærbolig for 2017.
kr 2 317 988 som sekundærbolig for 2017.

Eiendomsskatt

Oslo kommune er p.t. eiendomsskatten satt til 3 promille i året med bunnfradrag på 4,6 millioner. Det gjøres oppmerksom på at satsen blir fastsatt årlig av bystyret. Eiendomsskatten vil derfor kunne variere fra et år til et annet. Det gjøres oppmerksom på at eiendomsskatten vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.(Formuesverdi x 4) - 4,6 mill. bunnfradrag = skattbar boligformue x 0,003 = eiendomsskatt.

Felleskostnader

7 950,-
Tv/bredbånd, kommunale avgifter, felles bygningsforsikring, vaktmestertjenester, trappevask, renter og avdrag på fellesgjeld m.m.

Felleskostnader fordeles slik:
Felleskostnader 2.151,-
Kabel-tv 423,-
Kapitalkost. lån 2 OBOS02 29,- (IN-lån)
Kapitalkost. lån 1 OBOS01 5.347,- (IN-lån)

In-ordning:
Dersom kjøper ønsker å nedbetale sin andel fellesgjeld (eventuelt deler av gjelden) kapitalkost. lån 1 og 2, bes selskapets forvaltningskonsulent kontaktes for nærmere opplysninger.

Andel fellesgjeld/fellesformue

Sum andel fellesgjeld (kun lån) kr 916.000, (avrundet opp til nærmeste hele tusen) pr. 01.03.2019

Lånevilkår

Borettslaget H.P. Andersens Støperi og Maskinverksted har 2 lån i OBOS Banken.:
OBOS01-98207574058
Annuitetslån med 12 terminer pr. år.
Restsaldo: 32.568.554,-
Rest løpetid: 17 år
Rente: Flytende 2,15%

OBOS02-98207574015
Annuitetslån med 12 terminer pr. år.
Restsaldo: 3.029.499,-
Rest løpetid: 20 år 3 md.
Rente: Flytende 2,15%

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Garantiordning

Dekning av manglende innbetalinger av felleskostnader. Borettslaget bekreftes tilknyttet Skadeforsikringsselskapet: Borettslagenes Sikringsordning AS for garantert betaling av felleskostnader. Avtalen er løpende, såfremt premie med forfall 1. februar er betalt.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Det foreligger et ekspedisjonsdokument fra 1901 samt en brukstillatelse fra 2009.

Ferdigattest utstedes ikke i ettertid for tiltak det er søkt om før 1.januar 1998, jfr. Plan- og bygningslovens § 21-10, femte ledd. Kjøper overtar dermed eiendommen iht. vedlagt brukstillatelse.

Utleie

Boligen har bare én boenhet. Følger borettslagslovens §§ 5-5 og 5-6. Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseieren selv eller person nevnt i borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bodd i boligen i minst ett av de siste to årene.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Eiendommen/området er regulert til boligformål.

Totale kostnader

2 275 000,- (Prisantydning)
908 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
3 183 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
--------------------------------------------------------
5 160,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 188 160,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking. Dette innebærer at oppdragsansvarlig har plikt til å melde fra til Økokrim om eventuelle mistenkelige transaksjoner.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet 22.03.2019 og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Robin Horgheim

Ref.: 701190050