Hopp til innholdet
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow

Bergkrystallen 11, 1155 Oslo

Moderne 3-roms leilighet med stor vestvendt balkong og terrasseplatting! Peis. Lekkert kjøkken og baderom. Bør sees.

Prisantydning

3 700 000,-

BRA/P-rom

67 kvm / 66 kvm

Boligtype

Leilighet

Det er ingen planlagte visninger på denne boligen. Vennligst kontakt megler.

Totalpris inkludert omkostninger
3 994 147 kr
Prisantydning
3 700 000 kr
+ Andel fellesgjeld
279 000 kr
+ Omkostninger
15 147 kr
= Totalpris
3 994 147 kr
Felleskostnader
2 982 kr/mnd
Antall rom
3
Antall soverom
2
Primærrom
66 kvm
Bruksareal
67 kvm
Etasje
1
Eierform
Borettslag
Boligtype
Leilighet
Kommune
Oslo
Byggeår
1957
Energimerking
Rød F

Mer om boligen

Leiligheten har en attraktiv, sentral og rolig beliggenhet med kort vei til både dagligvarebutikk, handlesenter og offentlig kommunikasjon - her bor du både naturnært og sentralt! Lambertseter senter kan by på ulike interiør- og klesbutikker, vinmonopol, Meny, apotek, jernvarehandel, bibliotek og flere spisesteder - bla. Jordbærpikene, Kaffebrenneriet, Bakerens kone og Samson. Symra Kino med sine to kinosaler ligger i tilknytning til senteret. Her ligger også buss- og drosjeholdeplass, i tillegg til Bergkrystallen T-banestasjon, hvor linje nummer 1 og 4 enkelt tar deg ned til Oslo sentrum på ca. 18 minutter. Det er bare en kort kjøretur til mathuset Jacobs på Holtet eller til nye Sæter Torg, hvor det blant annet finnes interiørbutikker, flere kaffesteder, samt spisestedene Egon og Burger King.

Selv om man har nærhet til diverse butikker og senter, kan nærområdet også by på ulike trenings- og turmuligheter. Lambertseter bad og Lambertseter idrettsanlegg ligger få minutters gange fra leiligheten. Videre ligger nærmeste treningssenter, SATS, i umiddelbar nærhet på den gamle delen av Lambertseter senter. Dersom løpetur eller spasertur ute i naturen frister er Lambertseter sin egen lysløype perfekt i så måte. Denne starter ved "Grisern", rett nedenfor idrettsanlegget, og er en populær turrunde for beboerne i området. Dersom man ønsker større turområder er det heller ikke lang vei til hyggelige Ekeberg, Østensjøvannet eller Østmarka. I Østmarka kan naturen nytes både sommer som vinter, da man kan bade i eksempelvis Nøklevann, gå eller sykle til Rustadsaga eller ta seg en skitur til Skullerudstua eller Mariholtet. Det er altså svært gode tur- og rekreasjonsmuligheter i området, samtidig som det er sentralt ift å komme seg til Oslo sentrum. Lambertseter er et område som passer alle!

Areal

Primærrom: 66 kvm, Bruksareal: 67 kvm, Bruttoareal: 74 kvm

Standard

Lys og innbydende entré med downlights i himling. Godt med oppbevaringsplass i gangen. Tilgang til meget praktisk, innvendig kott/ bod med ytterligere lagringsmuligheter for klær og sko, mm. Her er det muligheter for å sette inn ekstra garderobeskap, kommode eller skoskap. Entréen er videre utstyrt med dørcalling med kamera.

Romslig og pent baderom som er utstyrt med varmekabler i gulv. Et godt sted å starte dagen! Badet ble pusset opp i regi av borettslaget i 2014 og har senket himling med downlights, i tillegg til vindu gir rikelig med lys på badet. Baderommet inneholder: dusjhjørne med skyvedører, vegghengt toalett, servantskap med glatte, høyglans fronter og heldekkende servant. Speilskap som gir gode lagringsmuligheter for toalettartikler. Videre er badet utstyrt med opplegg til vaskemaskin. Badet er pusset opp i regi av borettslaget, og holder dermed god standard.

Lyst og lekkert kjøkken med takhøy Epoq kjøkkeninnredning fra 2016. Godt med skap- og benkeplass. Laminat benkeplate med nedfelt kum i rustfritt stål. Trivelig kjøkken med god skap- og benkeplass. Hyggelig med arbeidsbenk/ spiseplass foran vindu! Kjøkken er utstyrt med integrert induksjonsplatetopp, stekeovn, mikrobølgeovn, oppvaskmaskin og kjøle-/fryseskap. Ventilator med kullfilter over stekesone. Meget lyst og innbydende kjøkken på grunn av downlights (led) i himling.

Tiltalende, lys og trivelig stue med god plass til sofagruppe, sofabord og spiseseksjon. I stuen har man store vindusflater som gir godt med lys inn. I tillegg har man peisovn som gir varme og hygge på kalde høst- og vinterkvelder. Stuen ligger skjermet til uten noe direkte innsyn. Fra stuen har man utgang til en fantastisk balkong med tregulv i impregnert trevirke på betongdekke. Trapp ned fra balkong ned til terrasseplatting i impregnert trevirke (terrassen ble oppført i 2018). Terrassen har direkte utgang til gressplen/fellesarealer. Det påpekes at terrassen ligger på borettslagets fellesarealer (arealet eies ikke av andelen). Balkongen vender mot vest og her har man flotte solforhold sommerstid! Balkong er på ca. 8 kvm og videre har man trapp ned til stor terasseplatting på ca. 9 kvm. Så her har man god plass til utemøbler, bord, stoler, solseng og grill!
Her kan sommerdagene nytes til det fulle! Det er grønt og hyggelig utsyn sommerstid.

Hovedsoverom, hvor man har god plass til dobbeltseng, kommode og nattbord. Stor skyvedørsgarderobe til oppbevaring av klær. Begge soverom er av god størrelse
Leilighetens andre soverom ligger i tilknytning til entréen. Rommet benyttes i dag som barnerom, men passer også godt som kontor/ gjesterom. Garderobeskap finnes også på dette soverommet. Begge soverom ligger skjermet og rolig til.

Annet:
- To kjellerboder på hhv. 4 og 3 kvm. Samt loftsbod på 4 kvm med skråtak. Dersom andelseier ønsker strøm i boden sin til fryser, må det søkes styret om dette. Strømtillegg vil bli ilagt felleskostnadene.
- Felles sykkelbod. Sykler og barnevogner skal plasseres i sykkelboden.
- Sikringsskap med automatsikringer i felles oppgang.

Overflater på innvendige gulv:
Laminat i alle rom. Flislagt gulv på bad.
Gulvvarme (kabler) på bad.
Gulvvarme (folie) i stue samt på hovedsoverom.
Ny laminat er opplyst å være lagt i 2016.

Overflater på innvendige vegger:
Glatte, malte veggflater og malt strie. Flissatte vegger på bad.

Overflater på innvendig himling:
Hovedsakelig malt panel i noe senkede himlinger. Glatte, malte flater på bad samt i stue.
Downlights (halogen) entré/gang, kott, på bad og det ene soverommet. Downlights (led) på kjøkken. (Høyttaler i himling ikke tilkoblet)

Utstyr

Vaskemaskin medfølger ikke bolig ved salg
Medfølger boligen ved salg:
- Integrerte hvitevarer på kjøkken.
- Garderobeskap på barnerom/ gjesterom.
- Innmat til skyvdørsgarderobe
- Blomsterkasser på terrassen og benker på balkong.

Oppvarming

Murt elementpeis med innsats for vedfyring i stue. Peisovn ikke benyttet siden kjøp av bolig av nåværende eier. Marmorplate på gulv foran ildsted (gnistfanger).
Gulvvarme (kabler) på bad.
Gulvvarme (folie) i stue og på hovedsoverom. Ellers elektrisk oppvarming med panelovner.
Varmtvann via sentralanlegg. ( Akonto varmtvann kr. 186,- )

Individuell avregning av varmtvann er vedtatt innført av generalforsamlingen, men ordningen har ikke trådt i kraft. Fra 01.07.2016 er akontobeløp for varmtvann ilagt med kr 3,- pr m2. Ista avregner forbruk av varmtvann (felles beredere i kjeller) en gang i året, normalt per 30.05. Tilgodebeløp refunderes andelseiere konto, eventuell merforbruk innkreves via husleien. Strømavlesningsskjema kan lastes opp fra leverandørens hjemmeside www.ista.no Det er ikke bestemt når første avregning vil finne sted. Mer informasjon vil bli gitt i ordinær generalforsamling våren 2018.
Ref. brl hjemmeside: http://bergkrystallenborettslag.no/0079/beboerinformasjon/vannmalere1

Tomten

Felles eiet tomt på 62 448 kvm. Tomten er pent opparbeidet med asfalterte internveier, grøntområder, beplantning, lekeapparater og sittegrupper.

Parkering

Borettslaget har ca. 100 parkeringsplasser som leies ut til beboerne. Ønsker du å leie parkeringsplass kontakter du Obos Lambertseter for å sette deg på venteliste.
Mulighet for leie av biloppstillingsplass eller garasje via styret.
Borettslaget har parkeringsplasser til utleie. Utleie administreres av forretningsfører. Det er venteliste
Borettslaget har 6 garasjer til utleie. Utleie administreres av styret.
Ellers gateparkering etter gjeldende regler.
Ref. http://bergkrystallenborettslag.no/0079/beboerinformasjon/parkering/parkering
http://bergkrystallenborettslag.no/0079/praktisk-informasjon/parkering

Det ble på ordinær generalforsamling 2019 vedtatt å etablere noen ladeplasser for EL-bil.
Styret har i generalforsamling i april 2019 fått fullmakt til å etablere ladestasjoner for ladbare kjøretøy på eksisterende biloppstillingsplasser, samt foreta nødvendige omrokkering på eksisterende p-plasser.

Forretningsfører

OBOS Tlf: 22 86 55 00

Borettslaget

Borettslaget består av 481 andelsleiligheter. I tillegg kommer 1 tjenesteleilighet. Bergkrystallen Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 950201746, og ligger i bydel Nordstrand i Oslo kommune med følgende adresse:
Bergkrystallen 1-37
Bergkrystallen 2-20
Feltspatvn 30-64 31-45
Gårds- og bruksnummer: 159 / 115
Første innflytting skjedde i 1953. Tomten, kjøpt i 1986 er på 71 819 m2.
Se mer info om på borettslagets hjemmeside: http://bergkrystallenborettslag.no

Forkjøpsrett

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

08.07.2019

Dyrehold

Hold av husdyr. Side. 4 Husordensregler for Bergkrystallen Brl:
Det er tillatt å holde hund.
For hundeholdet gjelder følgende bestemmelser:
1. Det forutsettes at eier av hunden er kjent med politivedtektene angående dyrehold og straffebestemmelsene som gjelder for å holde hund. Hunden skal føres i bånd innenfor borettslagets område.
2. Eier av hunden må straks fjerne ekskrementer som hunden måtte etterlate på eiendommen.
3. Eier av hunden er ansvarlig og erstatningspliktig for enhver skade som hunden måtte påføre person eller eiendom.
4. Kommer det inn skriftlige berettigede klager over at et hundeholdet sjenerer naboer med lukt, bråk, etc. eller på annen måte er til ulempe, for eksempel gir allergiske reaksjoner eller skaper redsel eller angst, kan styret kreve hunden fjernet hvis ikke en minnelig ordning med klageren kan oppnås. I tvilstilfeller avgjør styret etter forhandling med partene hvorvidt en klage er berettiget.
Se også link brl. hjemmside: http://bergkrystallenborettslag.no/0079/praktisk-informasjon/dyrehold/husdyr

Forsikring

Borettslaget har felles byggforsikring.
Forsikret hos brl.: Tryg Forsikring.
Polisenummer: 6599371
Innboforsikring står man for selv.

Ligningsverdi

Likningsverdi for inntektsåret 2017:
Som primærbolig: kr 1 012 005,-
Som sekundærbolig: kr 3 643 219,-

Felleskostnader

2 982,- pr Mnd
Akonto varmtvann, trappevask, kabel-TV/Bredbånd (ATM Com og Telenor), vaktmestertjenester, kommunale avgifter, felles bygningsforsikring, forretningsførsel, kapitalkostnader, drift og vedlikehold.

Det ble i styremøte 18. februar 2019 besluttet å øke felleskostnadene med 5 % fra 1. juli 2019. Se også Innkalling til genralforsamling s. 7. for mer informasjon.
Totale felleskostnader etter kjente fremtidige endringer, kr. 3.119,- f.o.m 1.juli 2019

Info Kabel-tv:
http://bergkrystallenborettslag.no/0079/praktisk-informasjon/tv-og-internett
http://bergkrystallenborettslag.no/0079/husk-a-installere-rikstv-i-dag
http://bergkrystallenborettslag.no/0079/beboerinformasjon/tv-og-internett/canal-digital-kabel-blir-telenor

Andel fellesgjeld/fellesformue

Borettslaget har tre lån på denne andelen som utgjør ca. kr. 279.000,- pr. 01.06.2019
Lån nr. 1 hos Husbanken: Restsaldo kr. 23 298,-, annuitetslån, 2 terminer pr. år, restløpetid: 11 år og 10 mnd., flytende rente: 1,58%
Lån nr. 2 hos OBOS: Restsaldo kr. 172 104,-, annuitetslån, 12 terminer pr. år, restløpetid: 27 år og 3 mnd., flytende rente: 2,15%
Lån nr. 2 hos OBOS: Restsaldo kr. 82 922,-, annuitetslån, 12 terminer pr. år, restløpetid: 38 år og 6 mnd., flytende rente: 2,15% Avdragsfrihet til og med 01.12.2022. Estimert økning kr. 135,- Ref boligopplysninger mottatt den 17.06.19

Lånevilkår

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Garantiordning

Boligen inngår i et borettslag tilknyttet OBOS. Dersom borettslaget påføres økonomisk tap som følge av manglende innbetalte felleskostnader, garanterer OBOS overfor borettslaget full inndekning av disse manglende innbetalte felleskostnader.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Kun arkivkort på ferdigattest på boligblokken foreligger. Noe utydelig utskrift.

Diverse

Større vedlikehold og rehabilitering:
2017-2018 Omtekking av tak med stålplater og vask av tak med betongtakstein.
2017-2018 Rehabilitering av piper. Piper over tak mures om, ikke alle, men etter tilstand. Innvendig piperehabilitering.
2017-2018 Vask og utbedring av fasader. Vask av balkongplater og fasade, lokale utbedringer.
2017-2018 Overflatebehandling av balkonger.
2017-2019 Utomhus/grøntplan. Generalforsamlingen vedtok i 2014/2015 en grøntplan/utomhusplan, som medfører at uteområdes settes i stand med en totalkostnad på ca. 8-12 millioner kroner. Styrets plan er at arbeidene skal finansieres over løpende drift og ikke medføre ingen økning av felleskostnadene. Arbeidene er påbegynt.
2017-2018 Vask av tak med betongtakstein. Omtekking av tak med stålplater og vask av tak med betongtakstein.
2017 Oppstart av arbeid med rehabilitering av piper, tak, balkonger og fasade
2015 Oppstart av utemiljøprosjekt
2013-2016 Våtromsrehabilitering.

Pågående arbeid:
Rehabilitering av piper, tak, balkonger og fasade ble vedtatt av generalforsamlingen i april 2017. Arbeidene er påbegynt. Kostnaden er estimert til ca. kr 45.000.000, og finansieres ved låneopptak i OBOS-banken. Lån er bevilget med kr 45.000.000, etter siste delutbetaling med 6 millioner 08.01.2019 gjenstår ca. kr 7 millioner av lånerammen. (Vil medføre økning på f. gjeld på sikt ved utbetaling fordelt på 481 andelseiere i Bergkrystallen Borettslag)

Generalforsamlingen vedtok i 2014/2015 en grøntplan/utomhusplan, som medfører at uteområder settes i stand med en totalkostnad på ca. 8-12 millioner kroner. Styrets plan er at arbeidene med grøntplanen skal finansieres over løpende drift og ikke medføre økning av felleskostnadene. Arbeidene er påbegynt.

I ordinær generalforsamling 3. april 2019 fremmer styret forslag om utskifting av vinduer og dører, med økonomiske konsekvenser som er tatt inn bak i innkallingen, i samme innkalling ligger også økonomisk analyse basert på løpende drift. Generalforsamlingen besluttet at utskifting av dører og vinduer skal foretas samlet. Se fra side 44 i Innkalling til generalforsamlingen 2019 for mer informasjon med hensyn til endring f. kostand/ f. gjeld og informasjon pågående arbeid. Ligger også som link på finn annonsen.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Eiendommen/området er regulert til boligformål og friområde.

Totale kostnader

3 700 000,- (Prisantydning)
279 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
3 979 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
--------------------------------------------------------
15 147,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 994 147,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking. Dette innebærer at oppdragsansvarlig har plikt til å melde fra til Økokrim om eventuelle mistenkelige transaksjoner.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: Tilstandsrapport, egenerklæringsskjema og energiattest. Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler André Johannessen

Ref.: 702190070