Hopp til innholdet
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow

Haugerudveien 74, 0674 Oslo

Lys og romslig endeleilighet med solrik veranda | Oppussingsbehov | Skap ditt drømmehjem | Ledig omgående

Prisantydning

2 200 000,-

BRA/P-rom

59 kvm / 56 kvm

Boligtype

Andelsleilighet

Det er ingen planlagte visninger på denne boligen. Vennligst kontakt megler.

Totalpris inkludert omkostninger
2 470 247 kr
Prisantydning
2 200 000 kr
+ Andel fellesgjeld
262 000 kr
+ Omkostninger
8 247 kr
= Totalpris
2 470 247 kr
Felleskostnader
3 335 kr/mnd
Antall rom
2
Antall soverom
1
Primærrom
56 kvm
Bruksareal
59 kvm
Etasje
2
Eierform
Borettslag
Boligtype
Andelsleilighet
Kommune
Oslo
Byggeår
1970
Energimerking
Grønn E

Mer om boligen

Velkommen til Haugerudveien 74. Fin 2-roms endeleilighet i 2. etasje. Store vindusflater gjør at boligen slipper inn rikelig med dagslys og sørger for en god romfølelse. Alt i alt en svært god mulighet til å kunne skape seg en flott leilighet med ønskede farge og materialvalg. Boligen ligger i et veletablert og attraktivt område med nærhet til marka.

Kontakt megler for spørsmål om både boligen og Obos forkjøpsrett: 93 29 18 21 - robin.horgheim@obos.no

Verdt å merke seg:
•Badet ble modernisert i regi av borettslaget i 2014
•Romslig balkong med meget gode solforhold
•Oppussingsbehov
•Veldrevet og populært borettslag
•Fyring og varmtvann er inkludert i felleskostnadene
•Kort avstand til barnehager, skoler alle trinn og offentlig kommunikasjon
•Grenser mot marka med fine turer inn til Lutvannet

Beliggenhet

Attraktivt og rolig beliggenhet uten gjenboere. Veletablert boområde på Haugerud med store friarealer og avskjermet fra trafikk. Gangavstand til buss, T-bane, drosjeholdeplass, butikker, Tveita senter med alt av forretninger og servicetilbud, skoler med alle trinn, barnehager, S.A.T.S treningssenter, "Bare trening" på Haugerud senter, idrettsanlegg m.m. Østmarka med fine tur- og rekreasjonsmuligheter sommer og vinter i umiddelbar nærhet.

Adkomst

Fra Tvetenveien, ta inn Haugerudveien og borettslaget befinner seg så på venstre side helt på toppen. T-banens linje mot Ellingsrud stopper på Haugerud T-bane. Det vil bli skiltet fra OBOS Eiendomsmeglere ved oppsatt fellesvisning.

Byggemåte

Boligblokk i betong-, mur- og trekonstruksjoner. Betongsåle fundamentert til faste masser. Bærende konstruksjoner, etasjeskillere og leilighetsskillende vegger i betong/mur. Ytterveggenes fasader med elementplater. Flatt tak i betong/trekonstruksjon antatt tekket med papp. Betongtrapper/reposer med terrasso og malte vegger/himling i oppgang. Belegg i korridorer, heis i bygget. Vinduer med isolerglass. Luftbehandling generelt: Avtrekk på bad og wc. Naturlig tilluft via spalter i vinduer og veggventiler.

For nærmere teknisk beskrivelse av eiendommen tilstandsrapport i salgsoppgaven.

Innhold

Leiligheten består av entrè/gang, 1 soverom, bad, kjøkken, stue , iinvendig bod og separat wc. Stuen har utgang til ca 4,5 m² norvestvendt balkong. 1 bod merket "210" i kjeller.

Areal

Primærrom: 56 kvm, Bruksareal: 59 kvm, Bruttoareal: 65 kvm

Standard

Entré:
God plass til å henge fra seg yttertøy og sko. Ved inngangsparti er det inngang til separat toalett og innvendig bod.

Stue:
Lys og tiltalende stue med god plass til spisebord og sofagruppe. Vindusflater mot vest og nord gjør at stuen slipper inn rikelig med dagslys og sørger for en god romfølelse. Fra stuen er det utgang til en romslig balkong med gode solforhold.

Bad/wc:
Pent flislagt bad pusset opp i regi av borettslaget i 2014. Heldekkende servant, underskap med profilerte og folierte fronter. Speil med lysarmatur. Sluk i dusjsone. Badekar/dusjbatteri. Stang for forheng og opplegg for vaskemaskin.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning av eldre årgang med malte trefronter pg heldekkende kjøkkenbeslag. Laminat benkeplate og fliser over benk. Opplegg for oppvaskmaskin.

Soverom:
1 romslig soverom med god plass til dobbeltseng og garderobeskap. Hyggelig utsyn mot skogholt uten gjenboere.

Utstyr

* Sikringsskap i felles oppgang. Hovedbryter 25 amp 3 kurser.
* Garderobeskap i soverom.
* Kabel-TV og internett via Get.
* Dørtelefon.
* Lovpålagt røykvarsler og brannslukningsutstyr skal være installert.

Oppvarming

Felles varme og varmtvann fra sentralanlegg. Varmekabler i badegulv, radiatorer ellers.

Tomten

Pent opparbeidet felles tomt for borettslaget med asfalterte gang/stikkveier, sittegrupper, lekeplasser, grøntarealer, trær og beplantning.

Parkering

Borettslaget har 380 parkeringsplasser i parkeringshus og 155 parkeringsplasser ute som kan leies. Dette tildeles etter ansiennitet etter søknad til styret. Ellers vanlig gateparkering etter gjeldende regler og gjesteparkering med parkeringsautomat.

Vei/vann/avløp

Boligen er tilknyttet offentlig vann. Avløp via private stikkledninger til kommunal ledning. Offentlig vei, via privat stikkvei.

Forretningsfører

OBOS, Postboks 6666 St. Olavsplass, 0129 OSLO, tlf. 02333.

Borettslaget

Solfjellet borettslag er et svært veldrevet borettslag med hovedfokus på trivsel for sine beboere. Borettslaget har egen hjemmeside: www.solfjellet.no og består av 647 andelsleiligheter med følgende adresser: Haugerudveien 72-88. Første innflytting skjedde i 1970. Borettslaget har kollektivt bredbånd og er tilknyttet GET. Det er fellesvaskeri i kjelleren - Haugerudveien 74.

Større vedlikehold og rehabilitering

2017-2018: Utskiftning av 18 heiser, 18 inngangspartier, nytt nøkkelfri adkomst i inngangs-partiene og nye porttelefoner.
2015: Nye tak over heishus.
2011-2014: Det er utført rør- og våtromsrehabilitering i borettslaget hvor alle baderom fremstår med nye overflater, membranløsninger, nye sluk, røropplegg og varmekabler på bad.
2013/14: Kjøp og rehabilitering av Solfjellet Parkeringshus.
2011-2014: Det er utført rør- og våtromsrehabilitering i borettslaget hvor alle baderom fremstår med nye overflater, membranløsninger, nye sluk, røropplegg og varmekabler på bad.
2009: Tekket alle yttertak med ny papp, beslag og piper forutlufting av soilrør.
2005/06: Undersøkelse av fasadeelementer og sikring av disse.
1997-2001: Heismaskineri og styresystemer skiftet ut, Utbedring av betongskader (armeringskorrosjon) på bakkenivå i 03.
1990/91: Skiftet vinduer i samtlige leiligheter, 1997: Samtlige vaskerier er pusset opp.

Rehabilitering/større vedlikehold med tilrettelegging av infrastruktur el/hybridbiler i Solfjellet Parkeringshus, tot. 400 plasser, ble vedtatt på ekstraordinær generalforsamling 4.9.2018: Oppstart: Estimert ultimo 2018. Kostnad og finansiering: Estimert til kr 4 500 000, finansieres med opplåning og delvis tilskudd fra Oslo Kommune. Ved oppstart vil leietagere selv finansiere selve ladeboksen.

Forkjøpsrett

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag. Avklares raskt og parallelt. Se www.obos.no eller kontakt megler for ytterligere info.

Meldefrist forkjøpsrett

11.02.2019

Styregodkjennelse

Ved eierskifte må erververen godkjennes av styret.

Dyrehold

I Solfjellet borettslag er det tillatt med et dyr pr. leilighet og man er pliktet til å signere erklæring for dyrehold og registrere seg i dyreklubben Hund og katt. Solfjellet er et borettslag som er kjent for å være et dyrevennlig borettslag. På facebook-siden "Solfjellet borettslag hund og katt" blir det arrangert treff av beboere i nærmiljøet som alle med hund har mulighet til å være med på.

Forsikring

Borettslagets eiendom er forsikret i If skadeforsikring. Avtalenr: 838707. Innboforsikring må tegnes av den enkelte beboer.

Ligningsverdi

Ligningsverdi for inntektsåret 2017:
Som primærbolig: kr 716 229
Som sekundærbolig: kr 2 578 425

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/slik-beregnes-eiendomsskatten/regneeksempel-for-bolig-med-boligverdi-fra-skatteetaten-article78555.html.

Felleskostnader

3 335,-
fyring, varmt vann, kabel-tv, vaktmester, trappevask, andel felles forsikring og vanlige kommunale avgifter samt betjening fellesgjeld.

Andel fellesgjeld/fellesformue

Sum andel fellesgjeld (kun lån) kr 262.000, (avrundet opp til nærmeste hele tusen) pr. 01.01.2019.

Lånevilkår

Spesifikasjon av selskapets lån og vilkår:

Lånenummer: EIKA5-2000103702.
Saldo: kr 143.084.833,,-
Løpetid: 31 år og 9 md.
Rentesats: 2,05%, flytende rente
Andel av saldo: kr 208.388,-

Lånenummer: OBOS02-98207732001
Saldo: kr 36.527.614,-
Løpetid: 29 år og 10 md
Rentesats: 2,05%
Andel av saldo: 53.009,-

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Kjøpers ansvar for øvrige andelseieres mislighold

Boligen inngår i et OBOS -tilknyttet borettslag. Det er garantiordning, dvs. at man ikke blir ansvarlig for "naboen" sin evt. manglende betaling av felleskostnader. Dersom borettslaget påføres økonomiske tap som følge av manglende innbetalte felleskostnader, garanterer OBOS overfor borettslaget full inndekning av disse manglende innbetalte felleskostnader.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på bygg 1972, bad 2014, utv. brannalarmanlegg 2010 og vinduer 1991.

Utleie

Boligen har bare én boenhet. Følger borettslagslovens §§ 5-5 og 5-6. Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseieren selv eller person nevnt i borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bodd i boligen i minst ett av de siste to årene.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Diverse

Det presiseres at eiendommen selges for dødsbo. Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunne supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Leiligheten overtas som besiktiget på visningen uten ytterligere rengjøring. Ved overtagelsen skal kjøper motta de nøkler som er tilgjengelig for selger.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Eiendommen/området er regulert til boligformål.

Totale kostnader

2 200 000,- (Prisantydning)
262 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
2 462 000,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
8 247,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
2 470 247,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking. Dette innebærer at oppdragsansvarlig har plikt til å melde fra til Økokrim om eventuelle mistenkelige transaksjoner.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet 01.02.2019 og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Robin Horgheim

Ref.: 701190013