Hopp til innholdet
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow

Rugveien 87, 0679 Oslo

Lys og pen 3(4)roms leilighet toppetasjen med sydvestvendt balkong. Peis. Pent baderom fra 2011. Kort vei til T-bane.

Prisantydning

3 400 000,-

BRA/P-rom

69 kvm / 69 kvm

Boligtype

Leilighet

Velkommen på visning

Klikk på dato for å legge til i din kalender

18.aug   kl 14.30 - 15.30
Totalpris inkludert omkostninger
3 621 147 kr
Prisantydning
3 400 000 kr
+ Andel fellesgjeld
206 000 kr
+ Omkostninger
15 147 kr
= Totalpris
3 621 147 kr
Felleskostnader
3 608 kr/mnd
Antall rom
3
Antall soverom
2
Primærrom
69 kvm
Bruksareal
69 kvm
Etasje
4
Eierform
Borettslag
Boligtype
Leilighet
Adresse
Rugveien 87
Kommune
Oslo
Byggeår
1961
Energimerking
Rød F

Mer om boligen

Leiligheten ligger meget sentralt til på Manglerud i bydel Østensjø, ca. 6 km sydøst for sentrum. Nærområdet byr på et rikt forretnings- og servicetilbud med blant annet Manglerud Senter med over 60 butikker, dagligvare- og servicetilbud, kafé, Burger King og vinmonopol i umiddelbar nærhet. I tillegg ligger større sentre som Bryn- og Lambertseter senter få kjøreminutter unna boligen. Alnabru shopping ligger ca. 10 minutters kjøretur unna.

Umiddelbar nærhet til offentlig kommunikasjon med T-bane linje 1 og 4, buss (buss 23 Simensbråten - Lysaker) og buss 78 A/B Østensjøringen, samt Bryn togstasjon. T-bane fra Manglerud til Jernbanetorget tar ca. 12 minutter. For ytterligere informasjon se www.ruter.no

Det er tilgang på treningsstudio i nærområdet med Gym Manglerud på Manglerud senter, samt Fresh Fitness og SATS på Ryen.

Bydelen har bevart åpne og stille områder mellom bebyggelsen med grønne lunger i store fellesarealer. Tur- og rekreasjonsmuligheter i nærheten med blant annet Østensjøvannets rike dyre- og fugleliv innen få minutters gange. Gang - og sykkelsti langs Østensjøvannet er også inngangsport til Østmarka med et stort utvalg av turløyper sommer som vinter, bade- og fiskevann, samt Østmarksetra som et naturlig samlingspunkt. Det er kort vei til Ekebergsletta med flotte turmuligheter, ridesenter, minigolf, dyrepark og idrettsanlegg.

Området er meget barnevennlig med kort vei til barnehager, skoler i alle trinn og til Manglerud idrettsanlegg med innendørs fotballbane, ishall og utvendig kunstgressbane, samt to golfsimulatorer som er åpne hele vintersesongen. Manglerud bad er under oppgradering.

Areal

Primærrom: 69 kvm, Bruksareal: 69 kvm, Bruttoareal: 75 kvm

Standard

Entré:
Leiligheten har en meget romslig og lys entré. Det er plassbygd garderobeskap i entré til oppbevaring av klær, sko m. m. God plass til ekstra kommode og skoskap i gang. Dør calling.

Kjøkken:
Kjøkken med god skap- og benkeplass. Kjøkkeninnredning med profilerte, sprøytelakkerte fronter i mdf og laminat benkeplate. Fliser på vegg over benk og montert ventilator i kobber med kullfilter over stekeovn. Opplegg til oppvaskmaskin. Det kan også nevnes at røropplegg på både kjøkken og bad ble oppgradert da baderom ble rehabilitert i regi av borettslaget. Det kan også nevnes at man har også mulighet til å stenge mot spisestuen og åpne tidligere inngang fra kjøkken i entré/ gang.

Stue og spisestuen:
Lys og luftig stue med store vindusflater som gir godt med lys inn. Det er god plass til både sofagruppe og spisestuebord. Flott peisovn i stuen som er god på vinterstid. Fra stuen har man utgang til sydvestvendt balkong på ca. 5 kvm. Plass til utemøbler og grill. Vinduer i stuen og forøvrig i boligen er fra 2016/ 2017. Hvis man ønsker ekstra soverom kan man ved enkle grep sette opp en vegg for å få et ekstra rom der man har spisestuen. Se alternativ plantegning.

Soverommene:
Hovedsoverom hvor man har god plass til dobbeltseng og nattbord. Muligheter til å lage en stor skyvedørsgarderobe. Det er idag montert garderobeskap med frostede og folierte fronter. God plass til kommode.
Soverom 2: Passer fint som barnerom, kontor eller gjesterom. Garderobeskap.

Baderom:
Baderom med fliser (varmekabler) i gulv. Badet inneholder vegghengt toalett, Servantskap med glatte, høyglans fronter og heldekkende servant. Speilskap på vegg over servant og dusjhjørne med svingdører for optimal plassutnyttelse. Opplegg ti vaskemaskin. (Smal type) Pent bad fra 2011 tatt i regi av borettslaget.

Standard på bolig:
Leiligheten holder en gjennomgående normalt god standard og fremstår som godt vedlikeholdt. Det kan være ønske om enkel overflate oppgradering

Overflater på innvendige gulv:
Hovedsakelig laminatgulv.
Heldekkende teppe på det ene soverommet.
Flislagt gulv på bad.
Gulvvarme (kabler) på bad.

Overflater på innvendige vegger:
Malte strie i entré/gang, stue og på kjøkken.
Hvitlakkert smartpanel på det ene soverommet.
Glatte, malte veggflater på det andre soverommet.
Flissatte vegger på bad.

Overflater på innvendig himling:
Glatte, malte himlingsflater (betonghimlinger og plater).
Downlights (halogen) på bad.

Annet:
- Tre boder medfølger på hhv ca. 2, 2 og 3,5 kvm.
- Felles sykkelbod og gratis fellesvaskeri i Rugveien 83.
- Automatsikringer plassert i felles oppgang

Utstyr

Kjøleskap, oppvaskmaskin og komfyr medfølger boligen ved salg av boligen.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming og varmekabler i badegulv. Panelovner (ulik standard på de enkelte) som er på visning følger boligen ved salg. Peisovn i stuen.

Tomten

Eiet tomt på 10 365 kvm. Tomten er opparbeidet med gressplener, variert vegetasjon, sittegrupper og lekeapparater samt asfalterte gang- og stikkveier.

Parkering

Muligheter for leie av biloppstillingsplass etter liste i borettslaget kr 200,- pr. mnd. Det er også muligheter for leie av garasjeplass gjennom OBOS etter liste. Garasjeplasser i parkeringshus: Oslo garasjene som ligger med kort avstand fra blokken. Leie per måned er kr 725,-. El-bil parkeringsplasser 14 stk - pris ca. 350 kr pr. mnd. Fordeles etter venteliste. Forøvrig gateparkering.

Forretningsfører

OBOS Tlf. 22 86 55 00

Borettslaget

Borettslaget består av 502 andelsleiligheter fordelt utover 18 bygninger, hvorav 4 er høyblokker og 14 lavblokker. I tillegg kommer 2 tjenesteleiligheter. Første innflytting skjedde i 1961. Manglerudvangen Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 850385432, og ligger i bydel 13 Østensjø i Oslo kommune med følgende adresse:
Beiteveien 2-10 Plogveien 8-20
Rugveien 38-44 53-87 Gårds- og bruksnummer : 148, 275, 278, 280
Det er gode forhold for alle beboere i borettslaget for å kunne trives, store grøntarealer, lekeplasser og mange benker hvor man kan ta en prat med en god nabo.
Se borettslagets hjemmeside: http://manglerudvangen.herborvi.no/

Forkjøpsrett

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

12.08.2019

Dyrehold

Etter søknad. Det er tillatt å holde dyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse for de øvrige beboerne. Dyrehold tillates etter søknad til styret, underskrift fra nærliggende leiligheter/oppgang og undertegning av borettslagets dyreholds erklæring. Se for øvrig husordensreglene §12.
Link til husordensreglene: http://manglerudvangen.herborvi.no/0095/praktisk-informasjon/kjaledyr-i- borettslaget-vart

Forsikring

Selskap: IF Skadeforsikring. Avtalenr: 838707.
Type: Fullverdi. Fellespolise for bygningsmassen.
Eier må selv tegne innboforsikring

Ligningsverdi

Likningsverdi for inntektsåret 2017:
Som primærbolig: kr 961 918,-
Som sekundærbolig: kr 3 462 905,-

Felleskostnader

3 608,- pr Mnd
Varmtvann, kapitalkostnader lån nr. 2. (Kr. 691,-)kabel-tv fra Get og internett, vaktmestertjenester, trappevask, gårdsforsikring, kommunale avgifter og nedbetaling av andel fellesgjeld

Totale felleskostnader pr. d.d. kr. 3.608,- pr. mnd.
Herav:
Felleskostnader kr. 2.917,-
Kapital kostnad kr. 691,- (*Ved innfrielse av IN-lån lån hos OBOS)

Det er fellesavtalen mellom borettslaget og Get gir hver husstand følgende tjenester:
Digital TV med programpakken Start med følgende hoved dekoder: Get box Mikro og bredbånd 5 Mbps. Programpakken Start inkluderer ca. 40 digitale kanaler hvor 25 av kanalene er valgfri. Se link for mer informasjon: http://manglerudvangen.herborvi.no/0095/praktisk-informasjon/kabelnett
Gjør oppmerksom på avtale kan endres underveis av brl

Andel fellesgjeld/fellesformue

Borettslaget har to lån på denne andelen på ca. kr. 206.000,-
Lån 1: OBOS. Annuitetslån, restsaldo ca. kr. 57.432,-, restløpetid 27 år og 10 mnd. 12 terminer pr. år. Flytende rente på 2,25 %.
Lån 2: OBOS. Annuitetslån, restsaldo ca. kr. 147.857,-, restløpetid 22 år og 10 mnd. 12 terminer pr. år. Flytende rente på 2,25 %. . IN-LÅN * Dvs. ved innfrielse av dette beløpet så vil felleskostnaden reduseres med kr. 691,- .

Mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld (IN-lån): Ja
Dersom kjøper ønsker å nedbetale sin andel fellesgjeld (eventuelt deler av gjelden), bes selskapets forvaltningskonsulent kontaktes for nærmere opplysninger.

Individuell nedbetaling av fellesgjeld:
Borettslaget har lagt til rette for individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning). Dette gir andelseier adgang til å innbetale sin del av fellesgjelden. Innbetaling forutsetter at andelseier har inngått en egen avtale med borettslaget.
Ved henvendelse til OBOS Avdeling medlemslag vil andelseier få informasjon om avtalens betingelser og priser. Innbetaling kan foretas to ganger pr. år ved terminforfall 30.05 og 30.11 på borettslagets felleslån. Andelseier må ta kontakt med OBOS minimum en måned før terminforfall for opprettelse av avtale. Innbetalingen må være kreditert OBOS' klientkonto senest 10 dager før terminforfall. Dersom fristen ikke overholdes vil nedbetaling ikke kunne foretas, og beløpet blir returnert andelseier.
Minimumsbeløpet for innbetaling er kr 60 000 pr. gang. Andelseieren vil da få redusert sine kapitalutgifter (andel renter og avdrag) som kreves inn sammen med felleskostnadene.

Lånevilkår

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Garantiordning

Boligen inngår i et OBOS-tilknyttet borettslag. Dersom borettslaget påføres økonomisk tap som følge av manglende innbetalte felleskostnader, garanterer OBOS overfor borettslaget full inndekning av disse manglende innbetalte felleskostnader.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Ferdigattest på blokk foreligger.

Diverse

Større vedlikehold og rehabilitering i borettslaget:
- 2016-2017: Vinduer og fasader (Utskifting av samtlige vinduer, samt oppussing av alle fasader)
- 2015-2016: Utskifting av kjellerdører.
- 2015-2016: Utskifting av røykvarslere og pulverapparater.
- 2013-2014: Skiftet ødelagt oljetank og gått over til biobrensel.
- 2012-2013: Rehabilitering av heiser.
- 2011-2012: Oppføring av 44 nye biloppstillingsplasser.
- 2009-2011: Våtromsrehabilitering.

Info om tidligere oppgradering i borettslaget:
Kostnaden i forbindelse med vindusutskifting og fasaderehabilitering var estimert til ca. 55 millioner kroner for begge prosjekter (vinduer, balkongdører + fasade). Det er søkt om lån på 40 millioner, det vil derfor kunne komme en økning av felleskostnadene i løpet av 2018. Dette er ikke fastsatt. Lånet vil bli fordelt etter eierbrøk når det skal fordeles. Det er til nå utbetalt 27 millioner av 40 millioner. Det vil si det at det gjenstår utbetaling /fordeling av ytterligere lån/fellesgjeld på kr. 13 millioner. Restbeløp på kr 13 millioner er ikke benyttet og derfor nedskrevet. For ytterligere informasjon om lån i borettslaget vises det til innkallingen til årets generalforsamling.

Pågående og framtidig vedlikehold i borettslaget som styret må arbeide med (ref innkalling 2019 s. 27):
Fortløpende vedlikehold/utskifting av tak
Fortløpende vedlikehold/utskifting av maskinpark i fellesvaskeriene
På sikt erstatte søppelsjaktene med nedgravde, miljøvennlige avfallsstasjoner.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel. Eiendommen/området er regulert til boligformål. Ved krysset inn mot Våronnveien er det regulert til bygging av blokk.
Våronnveien 17 er regulert til boligformål og det er blitt søkt om å tillatelse til å bygging av boliger på opptil 8- 9 etasjer. Future-build bygning. Se link: https://www.obos.no/privat/ny- bolig/boligprosjekter/oslo/varonnveien-17[project Konferer megler for mer informasjon.

Totale kostnader

3 400 000,- (Prisantydning)
206 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
3 606 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett/ Gebyr for bruk av fokjøpsretten)
--------------------------------------------------------
15 147,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 621 147,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking. Dette innebærer at oppdragsansvarlig har plikt til å melde fra til Økokrim om eventuelle mistenkelige transaksjoner.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007. Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: Tilstandsrapport, egenerklæringsskjema, energiattest forside og nabolagsprofil. Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler André Johannessen

Ref.: 702190057

Last ned dokumenter

Her kan du laste ned relevante dokumenter til boligen.