Hopp til innholdet
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow

Kalbakkslyngen 30, 0951 Oslo

Lys og pen 2-roms! - Bad rehabilitert i regi av brl - Sydvestvendt balkong med gode solforhold - Fyring inkl. - 2 boder

Prisantydning

2 750 000,-

BRA/P-rom

56 kvm / 54 kvm

Boligtype

Andelsleilighet

Velkommen på visning

Klikk på dato for å legge til i din kalender

18.aug   kl 13.00 - 14.00 20.aug   kl 17.00 - 18.00
Totalpris inkludert omkostninger
2 906 147 kr
Prisantydning
2 750 000 kr
+ Andel fellesgjeld
141 000 kr
+ Omkostninger
15 147 kr
= Totalpris
2 906 147 kr
Felleskostnader
3 498 kr/mnd
Antall rom
2
Antall soverom
1
Primærrom
54 kvm
Bruksareal
56 kvm
Etasje
2
Eierform
Borettslag
Boligtype
Andelsleilighet
Kommune
Oslo
Byggeår
1956
Energimerking
Lys grønn E
anette_alnes

Anette Alnes

Eiendomsmeglerfullmektig

Tone Thalberg Andersen

Tone Thalberg Andersen

Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF

Mer om boligen

OBOS Eiendomsmeglere ved Anette Alnes har gleden av å presentere Kalbakkslyngen 30, en lys og pen 2-roms leilighet med flott beliggenhet sentralt på Kalbakken i populære og veldrevne Akerli borettslag.
Badet ble pusset opp i regi av borettslaget i 2005-07, og fremstår pent og moderne med heldekkende lyse fliser og hvit baderomsinnredning. Kjøkkenet er fra 2011, og er moderne med hvite skapfronter og integrerte hvitevarer som koketopp, stekeovn, mikrobølgeovn, oppvaskmaskin og kjøl- og fryseskap.
Kalbakkslyngen 30 byr på en lys og åpen planløsning, med store vindusflater som gir godt med lysinnslipp og en fin romfølelse.

Bo godt på Kalbakken med gangavstand til nærbutikk og nærsenter, gode kollektivløsninger med både buss og t-bane og herlige Lillomarka med en rekke tur- og rekreasjonsmuligheter sommer som vinter!

Entre:
Leiligheten har en lys og innbydende entré, med god plass til å henge fra seg sko og yttertøy.

Bad:
Badet ble pusset opp i regi av borettslaget i løpet av perioden 2005-07, og gir et lyst og tiltalende uttrykk med lyse fliser på vegg og gulv, med varmekabler i gulv og downlights i tak. Baderomsinnredningen er hvit og bestående av servant med skuffeseksjon, speilskap, veggskap, frittstående klosett og dusjhjørne med skyvedører. Badet har også opplegg for vaskemaskin.

Kjøkken:
Kjøkkenet ble pusset opp i 2011 og fremstår lyst og moderne med godt med både benkeplass- og lagringsplass i lange overskap. Her kan man også lage til en koselig spisekrok med hyggelig utsyn over borettslagets fellesarealer.
Kjøkkeninnredningen har hvite, slette lakkerte skapfronter med sort benkeplate i laminat og sprutplate i glass på bakvegg. Kjøkkenet har integrerte hvitevarer som koketoppp, stekeovn, mikrobølgeovn, oppvaskmaskin og kjøl/-fryseskap.

Stue:
Leilighetens stue er åpen og romslig, med god plass til både en stor sittegruppe og spisestuebord - et perfekt sted å samle venner og familie for hyggelige kvelder. Stuen har store vindusflater som gir godt med lysinnslipp, og skaper en fin atmosfære i rommet.

Balkong:
Fra stuen er det utgang til leilighetens store sydvestvendte balkong på 7m2 med god plass til utemøbler. Balkongen ligger fint og skjermet til uten innsyn, med hyggelig utsikt over grøntarealer og gode solforhold. Balkongen har pvc-fliser på gulv, og er utstyrt med utelys og strømuttak.

Soverom:
Boligens soverom er lyst og romslig, med god plass til dobbeltseng med nattbord på hver side og lagringsløsninger med en praktisk skyvedørsgarderobe.
Leiligheten har en praktisk innvendig bod på 2 m2 i tilknytning til soverommet, som passer ypperlig som walk-in closet såvel som oppbevaringsplass.

Beliggenhet

Kalbakkslyngen 30 har en flott beliggenhet sentralt på Kalbakken med gangavstand til fine fellesområder, nærbutikk og gode kollektivløsninger med både buss, t-bane og tog. Leiligheten ligger sentralt til på Kalbakken, med lokalsenteret Kalbakken shopping like utenfor døren. Her finner man apotek, legesenter, treningssentre, dagligvareforretninger, restauranter og flere andre servicetilbud.

Veien er heller ikke lang til større sentre som Linderud senter eller Stovner senter, som begge har et rikt utvalg av både butikker og servicetilbud!
For den treningsglade er det mange muligheter på Kalbakken!

Det er kort vei til herlige Lillomarka som byr på en rekke rekreasjonsmuligheter sommer som vinter med sine populære ski- og lysløyper. Ellers har man nylig opparbeidede Grorudparken, som starter ved Groruddammen og går nedover lang Alnaelva. Grorudparken er like stor som Frognerparken, og her finner man sildrende vann med lys, nye broer og bålplasser med benker. Prestegårdshagen og hageanlegget som tidligere var gjengrodd og utilgjengelig er også nå innlemmet i parken.

Bebyggelse

Borettslaget består av 14 lavblokker i mur med 42 oppganger og 406 andelsleiligheter.

Adkomst

Lett adkomst til bydel Grorud, på Kalbakken ca 10 km nordøst for Oslo sentrum med avkjøring fra Trondheimsveien. Offentlig kommunikasjon: Buss og t-bane. T-bane linje 4 og 5 mot Vestli. Buss nr. 22, 25, 31, 68, 301, 321 og 33 med flere. Gangavstand til Kalbakken t-banestasjon, alternativt Rødtvet stasjon. Det vil bli skiltet fra OBOS Eiendomsmeglere ved fellesvisninger.

Byggemåte

Lavblokk på 5 etasjer, kjeller og loft, oppført med bærende konstruksjon i mur og betong. Leilighetens skillende vegger i 1-steins tegl og etasjeskillere i betong. Fasader med teglsteinsforblending og utfyllende bindingsverk med beiset panel på balkonger. Yttertak i klassisk saltakkonstruksjon tekket med teglstein.

Innhold

Leiligheten er bestående av entré, ett soverom, kjøkken, bad og stue med utgang til balkong. Boligen har også en innvendig bod i tilknytning til soverommet.

Videre disponerer leiligheten to boder hvorav en i kjeller og en på loft, på henholdsvis 2,2m2 og 9 m2 (med skråtak).

Areal

Primærrom: 54 kvm, Bruksareal: 56 kvm, Bruttoareal: 62 kvm

Oppvarming

Sentralfyring med radiatoreovner er inkludert i felleskostnadene. Varmekabler på bad.
Forøvrig elektrisk oppvarming.

Tomten

Andel i eiet tomt på 47 378 m2.

Parkering

Borettslaget har 132 parkeringsplasser og 35 garasjer som leies ut etter ventelister. For plass må man ta kontakt med styrekontoret.
Parkeringsleien er 600,- for p-plasser og 900,- for garasjer.

For øvrig gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Vei/vann/avløp

Offentlig.

Forretningsfører

OBOS, tlf 22 86 55 00.

Borettslaget

Akerli borettslag.

Borettslaget er veldrevet med ryddig økonomi, og har en god egenkapital som de delvis har benyttet på nytt avfallssystem, opprettelse av nye parkeringsplasser og endring av lekeplasser.

Rehabilitering og vedlikehold:
2018: Nytt låssystem, samt utbedring av balkongtak. På planen ligger også drenering og fuktsikring av alle blokker og nye kjeller- og loftsdører i 2020, samt rørfornying av bunnledninger i 2021.
2013: Nye vinduer i hele borettslaget.
2009 Ny driftsgarasje
2005 - 2007 Våtromsrehabilitering. Avsluttet april 2007.
2002 Ferdigstillelse rehabiliteringsprosjekt fasade.
1999 Vedtak om rehabilitering av langfasader og inngangsparti.
1997 Rehabilitering av det elektriske anlegget.
1996 Paneling av balkongene.
1995 Nye balkonger. Isolering/forblending av gavlene.

Forkjøpsrett

Meldefristen er satt til 20.08.2019 kl 24:00. NB! Samme dag som siste visning.
Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

20.08.2019

Styregodkjennelse

Ja.

Dyrehold

Ikke tillatt.

Forsikring

Borettslaget er forsikret i Tryg Forsikring, med polisenummer 6653131

Ligningsverdi

Primærbolig: kr. 792 788.
Sekundærbolig: kr. 2 854 037

Tallene er hentet fra Skatteetaten og er for ligningsåret 2017.

Eiendomsskatt

Det ble 16.12.2015 vedtatt eiendomsskatt for Oslo kommune. Andeler i borettslag og boligaksjeselskaper er formelt eid av borettslaget. Eventuell eiendomsskatt skrives derfor ut til borettslag og boligaksjeselskap som så fordeler dette blant sine andelshavere etter den fordelingsnøkkelen borettslaget velger. Megler har ikke mottatt info om hva dette vil utgjøre for borettslaget, og om dette vil medføre eventuell økning i borettslagets felleskostnader. I 2018 beregnes det tre promille i eiendomsskatt. Det gjøres oppmerksom på at det ved et senere tidspunkt vil kunne påløpe eiendomsskatt på eiendommen ved eventuell endring av beregningsgrunnlag og/eller endring i dagens skattesats.

Felleskostnader

3 498,- pr Mnd Sentralfyring, kabel-tv med internett fra Canal Digital, kommunale avgifter, drift og forsikring av borettslaget, betjening av fellesgjeld) og trappevask er inkl. i felleskostnadene.

Andel fellesgjeld/fellesformue

Andel fellesgjeld pr. 01.07.19: 141.000

Borettslaget har ett lån:
EIKA2-152068205
Annuitetslån med 12 terminer pr. år.
Flytende rente på 2,25%.
Restsaldo: 59.242.426
Restløpetid: 14 år, 2 mnd.

Det er ikke mulighet for individuell nedbetaling av hele eller deler av fellesgjelden.

Lånevilkår

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Garantiordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter all ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Ferdigattest foreligger:

Kalbakkslyngen 30-34 - Rehab vaatrom - Ferdigattest - 2007
Kalbakkslyngen 30-34 - Nye balkonger - Ferdigattest - 1996
Kalbakkslyngen 30-34 - Vaaningshus - Arkivkort (attestert) - 1959

Utleie

Boligen har begrenset adgang til utleie ihht borettslagets vedtekter.
Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker.
Med styrets godkjenning kan andelseierne leie ut hele boligen til andre i inntil tre år. Vilkåret er at andelseieren selv eller andelseierens ektefelle eller slektning i rett opp- eller nedstigende linje eller fosterbarn av andelseieren eller ektefellen først har bodd i boligen i minst ett av de siste to årene.
Samtykke kan bare nektes dersom leierens forhold gir saklig grunn til det.

Andelseier som bor i boligen selv, kan leie ut boligen til andre uten samtykke.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Diverse

- Dør inn mot baderom tar i terskel og bør justeres.
- Det registreres en sprukket flis på høyre side av dør på baderom.
- Boligen ble overflateoppusset i 2011, og det ble da lagt ny parkett, byttet ut garderobeskap, kjøkken, innerdører, sparklet og malt.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Innsigelser planarbeid på Kalbakkstubben 12B-14, Oslo Kommune, gnr 91, bnr 46 - Engsletta borettslag og Akerli borettslag har sammen sendt inn innsigelser på de foreliggende planene fra mottatte nabovarsel 05.11.2010. For nærmere informasjon kontaktes driftsleder i Akerli Borettslag. Det er gitt rammetillatelse til å bygge på 3 etasjer over butikken i Kalbakkstubben samt etablere et serveringssted. Kontakt megler for ytterligere informasjon.

Det foreligger planer om å utvikle senteret i Nedre Kalbakkvei 2-4. Referanse til sak hos Plan og bygg nr. 201609614.

Eiendommen/området er regulert til boligformål.

Totale kostnader

2 750 000,- (Prisantydning)
141 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
2 891 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
--------------------------------------------------------
15 147,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
2 906 147,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking. Dette innebærer at oppdragsansvarlig har plikt til å melde fra til Økokrim om eventuelle mistenkelige transaksjoner.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet 10.08.19 og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven:
- Boliginformasjon
- Tilstandsrapport
- Egenerklæringsskjema
- Nabolagsprofil
- Ferdigattester
- Reguleringskart

Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Fagansvarlig/Eiendomsmegler Tone Thalberg Andersen

Ref.: 703190119