Hopp til innholdet
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow

Olasvingen 46, 1684 Vesterøy

Lys og hyggelig leilighet med to soverom i 2 etasje. Beliggende i et rolig boligområde på idylliske Hvaler

Prisantydning

1 750 000,-

BRA/P-rom

71 kvm / 67 kvm

Boligtype

Leilighet

Det er ingen planlagte visninger på denne boligen. Vennligst kontakt megler.

Totalpris inkludert omkostninger
1 880 347 kr
Prisantydning
1 750 000 kr
+ Andel fellesgjeld
118 000 kr
+ Omkostninger
12 347 kr
= Totalpris
1 880 347 kr
Felleskostnader
4 961 kr/mnd
Antall rom
3
Antall soverom
2
Primærrom
67 kvm
Bruksareal
71 kvm
Etasje
2
Eierform
Borettslag
Boligtype
Leilighet
Adresse
Olasvingen 46
Kommune
Hvaler
Byggeår
1991
Energimerking
Oransje E

Mer om boligen

Velkommen til Olasvingen 46. Dette er en ultimat leilighet for deg som vil bo i rolige omgivelser i et etablerte område på Hvaler. Leiligheten har lyse og fine farger og en praktisk planløsning med to soverom. Det er romslig stue med direkte utgang til veranda, bad, separat kjøkken, hovedsoverom og loftsstue/soverom.

Beliggenhet

Området:
Bebyggelsen i området består i hovedsak av frittliggende eneboliger og noe rekkehusleiligheter. Borettslaget er bygd rundt en internvei som buer seg som en hestesko med boliger på to sider. Laget har fordelt tomtearealer til hver enkelt bolig som dermed har fått sin egen del av fellesarealet. Området har ingen gjennomgangstrafikk. Trivelig og inkluderende bomiljø.

Nærområdet:
Både Listranda og Olastranda ligger i gangavstand fra boligen og tilbyr gode bademuligheter. I gangavstand, på Rød brygge, har man også nærbutikken der en kan treffe naboer og slå av en hyggelig prat uten byens tjas og mas. Det finnes mange turmuligheter og også muligheter for båtplass på Rød eller Listranda uten at megler har sjekket ut tilgjengeligheten på disse. I umiddelbar nærhet ligger også Hvalerhallen med fritidstilbud som håndball og fotball. Skolen som også ligger tvers over veien er i dag en ungdomsskole, men det er under vurdering å endre dette til 1-10 skole. I tillegg finnes det hele 4 barnehager på Asmaløy. På sommerhalvåret har Hvaler utallige kulturtilbud både for store og små. Fra boligen er det ca 7 minutter å gå ned til RV 108 der det er bussholdeplass med avganger til Fredrikstad sentrum og Oslo. Timekspressen har avganger til Oslo en gang i timen fra kl 05:20 og frem til kl 00:20.

Bebyggelse

Bebyggelse består hovedsakelig av leiligheter og eneboliger.

Adkomst

Se kartskisse. Det vil være merket med ¨til salgs¨plakat fra OBOS Eiendomsmeglere. Det vil være skiltet på visningsdagen.

Byggemåte

Eiendom oppført på plate på mark på antatt oppfylte masser. Det er bindingsverk med utvendig panel og saltak tekket med sutaksplater og betongstein. Trevinduer med isolerglass og innvendige vegger er oppført i bindingsverk. Det er trebjelkelag i etasjeskille, samt elementpipe. Opplysninger er hentet fra Verditakst utført av takstmann Frank feldt datert 15.02.19. For ytterligere opplysninger se denne.

Innhold

Leiligheten inneholder:
2 etg: Entré, gang, kjøkken, trapperom/innredet rom, stue med direkte utgang til veranda på 15 kvm og soverom
Loft: Soverom

Areal

Primærrom: 67 kvm, Bruksareal: 71 kvm, Bruttoareal: 77 kvm
Opplyste arealer er hentet fra takstrapport og er ikke kontrollmålt av megler.

Boligens primærrom består av:
2 etg: Entré, gang, kjøkken, trapperom/innredet rom, stue med direkte utgang til veranda på 15 kvm og soverom
Loft: Soverom

Standard

Gulv: Laminat, parkett og vinyl
Vegg: Malt strie/tapet
Himling: Malte takplater

Stue:
Dette er leilighetens kjernerom med fine lyse overflater og gode vindusflater. Stuen har direkte utgang til veranda på 15 kvm perfekt til gode og varme sommerdager. Det er plass til både sofagruppe og spiseplass. Rommet er innredet med en lun peisovn.

Kjøkken:
Det er sort malt kjøkkeninnredning med plass for frittstående hvitevarer med noe nyere benkeplate. Det er kjøkkenvifte med direkte utkast. Kjøkkenet har også plass til et lite og hyggelig frokostbord.

Bad:
Badet har en enkel og noe eldre standard med vinyl på gulv og malt tapet på vegg. Det er innredet med nyere dusjkabinett og servant, samt frittstående toalett. Det eropplegg for vaskemaskin.

Soverom:
Leiligheten har hovedsoverom i hovedetasjen. Det er romslig med plass til dobbetlseng og utstyrt med garderobeskap. Loftsetasjen har også ett soverom som også kan brukes som en koselig loftsstue. Det er bod/loft til lagring også.

Utstyr

Varmtvannsbereder plassert på bad

Oppvarming

Vedovn i stue.

Vi gjør oppmerksom på at dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med.

Tomten

Andel i fellestomt på 18 880 kvm. Arealet er hentet fra matrikkelen og det kan variere hvor gode disse dataene er med hensyn til fullstendighet og nøyaktighet. Avvik kan forekomme ved en senere oppmåling.

Parkering

Felles parkering

Vei/vann/avløp

Offentlig tilknyttet.

Forretningsfører

OBOS Østfold

Borettslaget

Boligen er tilknyttet Oladammen borettslag som består av totalt 45 boliger fordelt på eneboliger og rekkehus. Felles tomt er fordelt mellom andelseierne slik at hver bolig har sin naturlige del av fellesarealet. Landlig og rolig beliggenhet i stille gate som kun er til borettslagets boliger. I tillegg til parkeringsplass på egen tomt har borettslaget opparbeidet felles parkeringsplasser til gjester. Borettslaget har gjennomført radonmålinger og det er gjort utbedringer på boligene som følge av dette. Borettslaget har dugnad to ganger i året, vår og høst.

Andelseiers vedlikeholdsplikt: Utover de ordinære reglene for vedlikeholdsplikten under punkt 5 i laget vedtekter følger det at andelseier skal vedlikeholde utvendige flater på boligen. I tillegg har de fullt vedlikeholdsansvar for garasje, bod, balkong, terrassegulv eller andre påbygg/tilbygg. Eier plikter å utføre vedlikehold/reparasjon/utskiftning som ikke er fulgt opp av tidligere eier. Ytre vedlikeholdsarbeider på boligen som bestilles via styret har en egenandel på 25% for andelseier. Laget har komposteringsavtale og eier kan bli pålagt å gjennomgå komposteringskurs via Hvaler kommune. Borettslaget har egen facebookside med informasjon til andelseierne.

Det er blitt foretatt to viktige inspeksjoner i borettslaget 2017-2018:
- Lyn Elektro gikk gjennom samtlige utvendige radonavtrekksvifter i oktober. Den eneste feil som ble funnet var i Olasvingen 25. Viften for leilighetsbygget var skadet av fukt. Dette inkluderer også inspeksjonen av samtlige vifter.
- Firma Torbjørn Lemtun As fra Sarpsborg foretok en inspeksjon av innendørs avtrekksvifter i oktober. Det er uansett den enkelte andelseiers ansvar å vedlikeholde viftesystemet.

I 2015-2016 var det reparasjon av leiligheter, samt grunnarbeider/murarbeider pga utglidning av grunnmasse.

Det var driftsinntekter i 2017 på kr. 2.818.541,-. Det er høyere enn budsjettert og skyldes i hovedsak innbetalinger fra utført vedlikehold. Driftskostnader i 2017 på kr.1.332.421,-. Dette er lavere enn budsjettert og og skyldes i hovedsak mindre på drift og vedlikehold. Årets resultat på kr 1.372.264,-. Borettslagets disponible midler var pr.31.12.2017 på kr. 758.628,-.

Forkjøpsrett

Borettslaget er tilknyttet OBOS og har vedtektsfestet forkjøpsrett. Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

25.03.2019

Styregodkjennelse

En selger har rett til å overdra sin andel, men kjøperen må godkjennes av borettslaget for at overdragelsen skal bli gyldig ovenfor borettslaget.

Dyrehold

I følge borettslagets husordensregler er det ikke er lov til å holde dyr (hund, katt, kanin etc.) med mindre det undertegnes en spesiell erklæring til styret i borettslaget før anskaffelse. Megler har etterspurt erklæringen hos OBOS forvaltning

Forsikring

Bygningen er forsikret av borettslaget gjennom Tryg Forsikring med polisenr. 6592048.

Ligningsverdi

Kr. 400.875,- som primærbolig og kr. 1.443.150,- som sekundærbolig for inntektsåret 2017. Ligningsverdien skal utgjøre ca. 30 % av markedsverdi for primærbolig (der eier er folkeregistrert pr. 1. januar) , og ca. 84 % for sekundærbolig (alle ander boliger).

Felleskostnader

4 961,- pr Mnd
kommunale avgifter, renter, drift, tv signaler og avdrag på borettslaget felleslån, forsikring av bygningene, ytre vedlikehold og drift av borettslaget.

Andel fellesgjeld/fellesformue

Andel fellesgjeld pr.01.02.19 er kr. 118.000,- (avrundet til nærmeste hele tusen). Borettslaget har ikke IN-ordning med mulighet for individuell nedbetaling av fellesgjelden.

Lånevilkår

Borrettslaget har følgende lån:

Husbanken lånenr. 119597441, annuitetslån med restsaldo: 771.245,-. Restløpetid: 2 år og 11 mnd. Terminer: 2 pr år, flytende rente med 1,50 % pr. 01.02.2019.
Husbanken lånenr. 119597441, annuitetslån med restsaldo: 1.277.494,-. Restløpetid: 3 år og 11 mnd. Terminer: 2 pr år, flytende rente med 1,50 % pr. 01.02.2019.
Husbanken lånenr. 113510747, annuitetslån med restsaldo: 289.629,-. Restløpetid: 3 år og 11 mnd. Terminer: 2 pr år, flytende rente med 1,50 % pr. 01.02.2019.
Husbanken lånenr. 113510747, annuitetslån med restsaldo: 2.086.450,-. Restløpetid: 3 år og 11 mnd. Terminer: 2 pr år, flytende rente med 1,50 % pr. 01.02.2019.
OBOS banken lånenr. 98207540803, annuitetslån med restsaldo: 1.004.846,-. Restløpetid: 17 år og 5 mnd. Terminer: 12 pr år, flytende rente med 2,65 % pr. 01.02.2019.

Borettslaget planlegger et låneopptak på kr 850.000,- i 2016. Dette vil medføre en økning av andel fellesgjeld men de har ingen planer om økning i felleskostnadene.

Forretningsfører kan ha mottatt varsel om endringer eller nye lån som ikke iverksettes pr. dags dato.

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Garantiordning

Borettslaget har avtale med OBOS om garanti for betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtalen gjelder til den blir sagt opp av en av partene.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse fra 21.09.1992 på eiendommen. I følge opplysninger fra Fredrikstad Kommune skal det ikke være nødvendig med ferdigattest for bygg eldre enn fra 1998 (da nye regler om ansvar ble innført).

Utleie

Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten samtykke fra styret og godkjenning av leietaker, konferer megler.

Konsesjon

Hele Hvaler kommune er definert som et område med 0-konsesjon, det vil si at alle eiendommer, unntatt de som er definert som fritidshus har boplikt.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Eiendommen er regulert til boliger, kjørevei, annen veigrunn og offentlig friområde i reguleringsplan 011116, Rød med endringer som er godkjent 30.09.1987.

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Totale kostnader

1 750 000,- (Prisantydning)
118 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
1 868 000,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
12 347,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
1 880 347,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring i Protector Forsikring AS.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Energimerke E og oppvarmingskarakter oransje.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking. Dette innebærer at oppdragsansvarlig har plikt til å melde fra til Økokrim om eventuelle mistenkelige transaksjoner.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet 14.03.19 og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven:
Takst, egenerklæringsskjema, energiattest forside, ferdigattest og nabolagsprofil.
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Copyright
OBOS eiendomsmeglere har copyright til tekst og bilder i annonsen og det er ikke tillatt å benytte tekst eller bilder uten tillatelse fra rettighetshaver.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Marius Magnussen

Ref.: 710190019