Hopp til innholdet
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow

Lerdalsgrenda 9, 1262 Oslo

Lys og gjennomgående 3-roms endeleilighet for deg over 55 år. Vestvendt balkong. Pipeløp. Oppussing.

Prisantydning

2 000 000,-

BRA/P-rom

65 kvm / 65 kvm

Boligtype

Andelsleilighet

Det er ingen planlagte visninger på denne boligen. Vennligst kontakt megler.

Totalpris inkludert omkostninger
2 159 960 kr
Prisantydning
2 000 000 kr
+ Andel fellesgjeld
152 000 kr
+ Omkostninger
7 960 kr
= Totalpris
2 159 960 kr
Felleskostnader
3 665 kr/mnd
Antall rom
3
Antall soverom
2
Primærrom
65 kvm
Bruksareal
65 kvm
Etasje
2
Eierform
Borettslag
Boligtype
Andelsleilighet
Adresse
Lerdalsgrenda 9
Kommune
Oslo
Byggeår
1988
Energimerking
Rød E
therese

Therese Eng

Salgsleder / Eiendomsmegler MNEF

Mer om boligen

Lys og gjennomgående 3-roms endeleilighet for deg over 55 år. Dette er en seniorbolig i et veldrevet borettslag med fin beliggenhet og nærhet til servicetilbud og off. transport. Boligen holder en grei standard men trenger oppgradering av bad og noe overflater. Romslig stue med ekstra vindu og utgang til vestvendt balkong, separat kjøkken med plass til spisebord og 2 gode soverom. Bod i tilknytning til balkongen.

Kort fortalt:
# Klausulert som seniorbolig hvor beboer må være 55 år eller eldre.
# Gjennomgående endeleilighet.
# Vestvendt balkong med elektrisk markise.
# Pipeløp med mulighet for ildsted.
# Separat kjøkken med plass til spisebord.
# Fasader malt i 2017.
# Tilknyttet Prinsdal seniorsenter.
# Vaktmestertjenester.
# Skjermet og fin beliggnhet.
# Ingen dokumentavgift/lave omkostninger

Beliggenhet

Lerdalsgrenda borettslag ligger tilbaketrukket til i et populært og veletablert boområde på Prinsdal. Nærområdet tilbyr gode rekreasjonsmuligheter sommer som vinter. Herfra er det optimale turmuligheter i frodige omgivelser rett utenfor døren. Bussholdeplass med jevnlige avganger ligger rett ved, og togstasjon på Hauketo tar deg til Oslo Sentrum på ca. 10 minutter. Trenger dagligvarer har du COOP og Kiwi en kort spasertur unna. Man har med andre ord kort avstand til det meste man trenger.

Butikker og servicetilbud: Det finnes flere senter i nærområdet. Det nærmeste er Prinsdal Torg som er et lite lokalsenter med Prinsdal Sushi, Marbella Pizza og Akilles frisørsalong. Dagligvarehandelen kan gjøres hos Coop Extra Prinsdal (har også apotek) og Kiwi Prinsdal, som ligger like i nærheten. Rema 1000 finner man på Hauketo. Holmlia senter kan by på et godt utvalg av butikker og servicefunksjoner. Her finnes matbutikk, jernvarehandel, vinmonopol, bokhandel, minibank, apotek, legesenter, tannlege, helsestasjon og bibliotek, mm. Noen minutters kjøring med bil tar deg til Kolbotn Torg eller Senter Syd/Mortensrud Torg som også kan by på butikker og ulike servicetilbud.

Offentlig kommunikasjon: Området har videre gode forbindelser når det gjelder offentlig kommunikasjon Det går buss fra holdeplassen som ligger kun et steinkast unna boligen. Buss 81 B bruker kun 10 min til Kolbotn Sentrum. I motsatt retning, bruker bussen i underkant av 5 minutter til Hauketo Stasjon. Herfra kan en velge mellom både buss og tog, som tar deg i alle retninger. Rutetoget (L2) tar deg til byen på kun 10 minutter. I motsatt retning tar det litt i overkant av 20 minutter til Ski. Se forøvrig www.ruter.no for reiseruter.

Fritidsaktiviteter: Østmarka, som i kort avstand til leiligheten, byr på milevis med lysløyper og turstier. Grønliåsen har også meget gode turmuligheter, med flotte turstier og langrennsløyper på vinterstid. Videre er det er også kort vei til idylliske Hvervenbukta og Ingierstrand - to av Oslos mest populære badestrender. I Hvervenbukta er det café, samt kunst og håndverkssenter med keramiker og billedkunstnere som har åpne verksteder for publikum året rundt. Man kan også legge turen innom Prinsdal gård og idylliske Søndre Aas Gård med hesteridning, cafe, aktiviteter for barn og flotte turområder ligger også i nærheten. For golfinteresserte ligger Grønmo golfbane 10-15 minutters kjøretur unna.

Prinsdal Seniorsenter ligger i Lerdalsjordet borettslag, og er et service- og aktivitetssenter for alle over 62 år i Søndre Nordstrand. Senteret arrangerer hyggelige og sosiale aktiviteter som blant annet handleturer til Sverige, middager, foredrag og stavgangsturer. Her finnes kafeteria med servering, hårpleie for dame og herre, fotpleie, healer/hypnoterapeut og bibliotek. Senteret har åpent mandag - fredag fra kl. 08:00 til 15:30.

Hvis du vil lese mer om senteret og deres program kan du gå på nettsiden deres: http://www.prinsdalseniorsenter.no/program/

Bebyggelse

Veletablert boligområde bestående av eneboliger, tomannsboliger og småhus.

Adkomst

Det vil bli skiltet med visningsskilt fra OBOS Eiendomsmeglere ved annonserte fellesvisninger.

Byggemåte

Lavblokk/rekkehusbebyggelse over 2 etasjer, kaldloft og underetasje som er oppført med bærende konstruksjoner i betong, ellers bindingsverk med utvendig liggende panel og yttertak i saltakkonstruksjon med kaldloft.. Grunnmur i betongkonstruksjon med støpt såle på grunn, antatt fundamentert på faste komprimerte masser. Vinduer og verandadør med malte trerammer og 3-lags isolerglass fra 1988. Det er uført større rehabilitering av borettslagets bygningsmasse i 2017 med bl.a. nye tak, nye pipe- og ventilasjonshetter, taknedløp og renner m.m.

Innhold

Entré, bad, kjøkken, stue og 2 soverom. 1 utvendige bod i tilknytning til balkongen.

Areal

Primærrom: 65 kvm, Bruksareal: 65 kvm, Bruttoareal: 72 kvm

Standard

b>Entre: Romslig entré med adkomst til stue, kjøkken og soverom. Her har man gode oppbevaringsmuligheter til yttertøy og sko. Eikeparkett på gulv, malte veggflater og malt himling.

Bad/wc: Stort bad som består av servant med underskap, speilhylle, veggskap, tørkeskap, frittstående klosett, dusjhjørne og opplegg for vaskemaskin. Badet fremstår med behov for oppgradering. Varmekabler. Varmtvannsbereder på 115 liter.

Kjøkken: Kjøkkeninnredning med slette folierte fronter, laminat benkeplate med en fastlimt steinplate, dobbel oppvaskkum, ventilator og integrert koketopp, stekeovn og oppvaskmaskin. Belegg på gulv, malte veggflater og malt himling.

Soverom 1: Hovedsoverom er av god størrelse og har god plass til stor dobbelseng med tilhørende nattbord. Soverommet har tilknytning til stue og bad. Eikeparkett på gulv, malte veggflater og malt himling.

Soverom 2: Dette soverommet er noe mindre i størrelse og fungerer ypperlig som barnerom, gjesterom eller kontor. Eikeparkett på gulv, malte veggflater og malt himling.

Stue: Romslig stue med plass til flere sittegrupper. Stuen har store vindusflater mot vestvendt terrasse som slipper inn rikelig med lys. Eikeparkett på gulv, malte veggflater og malt himling.

Balkong: Fra stuen er det utgang til vestvendt balkong 8 kvm. Det er montert elektrisk markise fra 2017, utelys og strømuttak. Praktisk bod på 2 kvm på balkongen.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med varmekabler på baderom og panelovner.

Tomten

Tomten på 14 000 kvm er bortfestet av Oslo Kommune. Festetiden er 80 år og regnes fra 08.01.1986, men etter tomtefestelovens § 33 har fester rett til forlengelse på ubestemt tid. Neste reguleringstidspunkt for festeavtalen er 1. januar 2026. Festeavgiften kan ikke reguleres oftere enn med 10 års mellomrom og da på grunnlag av endringen i pengeverdien ( i praksis endringen i konsumprisindeksen KPI.) JF tomtefestelovens § 15. Festeavgiften per dags dato er på kr 131 154 per år. Eiendommen er konsesjonsfri. Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Parkering

Mulighet for leie av garasjeplass. Venteliste hos styret. Leietaker må betale depositum på kr. 5.000,-til borettslaget. Det påløper administrasjonsgebyr kr. 697,- til forretningsfører ved tildeling av plass. Garasjen følger ikke boligen ved salg.

Vei/vann/avløp

Offentlig

Forretningsfører

OBOS, tlf 02333.

Borettslaget

Borettslaget består 12 bygninger med til sammen 73 andelsleiligheter samt et legekontor. Borettslaget er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 947162381 med adresse: Sveavegen 15-125 og Lerdalsgrenda 1-35.

Større vedlikehold og rehabilitering de siste 10 år:
2017: Vedlikehold/maling av borettslagets bygninger. Nye yttertak. Nye markiser.
2016: Radonundersøkelser. Ny hovedtavle for strøm. Ny hekk.
2014: Platting Lerdalsgrenda. Utbedring av heismaskineriet.
2012: Varme kabler, belysning garasje. Utarbeidet en vedlikeholdsnøkkel.
2011: Omfattende utskiftning av røykvarslere.
2009: Bredbånd, gangbroer, boder m. m.
2008: Asfaltering.
2007: Ytre vedlikehold.

Resterende vedlikehold finnes i årsberetning.

Forkjøpsrett

Det er forkjøpsrett for andelseiere i borettslaget. Forkjøpsretten avklares i etterkant av salget
Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Styregodkjennelse

Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Dyrehold

Det er ikke tillatt å holde dyr uten skriftlig tillatelse fra styret. Tillatelse vil kun bli gitt dersom gode grunner taler for dyreholdet og det ikke er til ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen.

Forsikring

Tryg forsikring, polisenr. 6607433

Felleskostnader

Totale felleskostnader pr. d.d. kr 3.665,- pr. md.inkluderer: kabel-tv fra Canal Digital, festeavgift, vaktmestertjenester, snømåking, kommunale avgifter, bygningsforsikring, betjening av andel fellesgjeld og forretningsførsel.

Når avdragsfriheten på lån utgår den 01.07.2019 er felleskostnadene estimert til å stige med kr. 326,-. til kr. 3.991,-.

Lånevilkår

Spesifikasjon om selskapets lån og vilkår ihht. forretningsfører i brev datert 14.01.19.

Borettslaget har 1 lån.
Restsaldo: 11.000.000,-
Restsaldo andel: 152.000,-
Rest løpetid: 28 år 5 md.
Terminer pr. år: 12
Type rente: Flyt
Rentesats: 2,30%
Det er avdragsfrihet på lånet frem til 01.07.2019.

Mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld (IN-lån): Nei

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest fra 18.07.1990

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Diverse

- Borettslaget har avtale med Sikkerhetsgruppen Nordstrand om vakthold.
- Lerdalsgrenda B/L har avtale om vaktmestertjeneste med Alt-mann AS.
- Canal Digital er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester.
- Alle andelseiere er kollektive medlemmer av Hauketo og Prinsdal Vel. Kontingenten betales av borettslaget.
- For å bli andelseier i borettslaget må man være 55 år eller eldre.
- Det er forkjøpsrett for andelseiere i borettslaget. Forkjøpsrett avklares når boligen er solgt.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Eiendommen er regulert til bolig- og næringsformål.

Totale kostnader

2 000 000,- (Prisantydning)
152 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
2 152 000,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
--------------------------------------------------------
7 960,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
2 159 960,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Eierskifteforsikring

Ja

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking. Dette innebærer at oppdragsansvarlig har plikt til å melde fra til Økokrim om eventuelle mistenkelige transaksjoner.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet 08.02.2019 og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: tilstandsrapport, egenerklæring, energiattest og reguleringsplan.
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Salgsleder/Eiendomsmegler MNEF Therese Eng

Ref.: 718190005