Hopp til innholdet
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow

Rugveien 40, 0679 Oslo

Lys og attraktiv 1-roms med god planløsning | Pent kjøkken og bad fra 2010 | vv+ fyr inkl. | Fint førstegangskjøp!

Prisantydning

2 500 000,-

BRA/P-rom

34 kvm / 34 kvm

Boligtype

Andelsleilighet

Det er ingen planlagte visninger på denne boligen. Vennligst kontakt megler.

Totalpris inkludert omkostninger
2 636 347 kr
Prisantydning
2 500 000 kr
+ Andel fellesgjeld
124 000 kr
+ Omkostninger
12 347 kr
= Totalpris
2 636 347 kr
Felleskostnader
2 426 kr/mnd
Antall rom
1
Antall soverom
0
Primærrom
34 kvm
Bruksareal
34 kvm
Etasje
3
Eierform
Borettslag
Boligtype
Andelsleilighet
Adresse
Rugveien 40
Kommune
Oslo
Byggeår
1960
Energimerking
Gul D
Anette_aas

Anette Berge Aas

Eiendomsmegler (permisjon)

Mer om boligen

Velkommen til Rugveien 40 på Manglerud!

Er du på utkikk etter et supert førstegangskjøp eller pendlerleilighet med sentral beliggenhet og kort vei til offentlig kommunikasjon, så er dette leiligheten for deg.
Attraktiv og lys leilighet med god planløsning og kort gangavstand til bl.a. kjøpesenter, treningssentre og offentlig kommunikasjon.
Leiligheten ligger i et attraktivt boligområde på Manglerud i et veldrevet og populært borettslag. Borettslaget har foretatt fasaderehabilitering i 2016/2017 og skiftet ut alle vinduer i 2017. Tomten til borettslaget er pent opparbeidet med store grøntarealer, lekeapparater og sittegrupper. Leiligheten har en god og arealeffektiv planløsning med lys stue, praktisk sovealkove, delikat flislagt bad fra 2010 og pent kjøkken.

Kort oppsummert:
- Nye vinduer i 2017
- Fasaderehabilitering av blokk i 2016/2017
- Delikat flislagt bad fra 2010 med opplegg for vaskemaskin
- Pent kjøkken fra 2013
- To boder medfølger
- Fellesvaskeri i underetasjen (inkludert i felleskostnadene)
- Felles sykkelbod
- Varmtvann og fyring inkl. i felleskostnadene
- Digital dekoder fra GET Box mikro og bredbånd for alle beboere i borettslaget
- Rask avklaring av forkjøpsretten (Parallellavklaring)
- Lave kjøpsomkostninger - ingen dokumentavgift

Velkommen til hyggelig visning i Manglerudvangen borettslag!

Beliggenhet

Leiligheten ligger meget sentralt til på Manglerud i bydel Østensjø, ca. 6 km sydøst for sentrum og innenfor bomringen. Nærområdet byr på et rikt forretnings- og servicetilbud med blant annet Manglerud Senter med over 60 butikker, dagligvare- og servicetilbud, kafé, bank i post, post i butikk, Burger King og vinmonopol i umiddelbar nærhet. I tillegg ligger større sentre som Bryn- og Lambertseter senter få kjøreminutter unna boligen. Alnabru senter ligger ca. 10 minutters kjøretur unna.

Det er tilgang på treningsstudio i nærområdet med Gym Manglerud på Manglerud senter, samt Fresh Fitness og Elixia på Ryen.

Området er meget barnevennlig med kort vei til barnehager, skoler i alle trinn og til Manglerud idrettsanlegg med innendørs fotballbane, ishall og utvendig kunstgressbane, samt to golfsimulatorer som er åpne hele vintersesongen. Manglerud bad er under oppgradering.

Bydelen har bevart åpne og stille områder mellom bebyggelsen med grønne lunger i store fellesarealer. Tur- og rekreasjonsmuligheter i nærheten med blant annet Østensjøvannets rike dyre- og fugleliv innen få minutters gange. Gang - og sykkelsti langs Østensjøvannet er også inngangsport til Østmarka med et stort utvalg av turløyper sommer som vinter, bade- og fiskevann, samt Østmarksetra som et naturlig samlingspunkt. Det er kort vei til Ekebergsletta med flotte turmuligheter, ridesenter, minigolf, dyrepark og idrettsanlegg.
Umiddelbar nærhet til offentlig kommunikasjon med T-bane linje 1 og 4, buss (buss 23 Simensbråten - Lysaker) og buss 78 A/B Østensjøringen, samt Bryn togstasjon. T-bane fra Manglerud til Jernbanetorget tar ca. 12 minutter. For ytterligere informasjon se www.ruter.no

Byggemåte

Utdrag fra tilstandsrapport: Bærende konstruksjoner i betong, utvendige fasader belagt med nytt fasadesystem/malt murpuss og teglstein. Grunnmur i betong. Flatt oppforet tak antatt tekket med papp/folie.

Areal

Primærrom: 34 kvm, Bruksareal: 34 kvm, Bruttoareal: 39 kvm

Standard

Entré:
Praktisk og lys entré med romslig skyvedørsgarderobe for oppbevaring og dørcalling med åpner. Fra entreen er det adkomst til stuen og baderommet.

Kjøkken:
Pent kjøkken fra IKEA som ble pusset opp i 2013 med hvite profilerte fronter og heltre benkeplate. Integrert koketopp, komfyr og oppvaskmaskin. Fliser mellom benkeplate og overskap, lys under overskap og ventilator med kullfilter over koketopp. Kjøkkenet har en delvis åpen løsning mot stuen som gir godt med lys inn og skaper større romfølelse. Alle hvitevarer på kjøkkenet følger boligen ved salg.

Stue og alkove:
Lys og luftig stue med store vindusflater som slipper inn godt med lys. God plass til sofa og spisegruppe. Fra stuen har man adkomst via skyvedør til en praktisk og romslig sovealkove med god plass til dobbeltseng.

Bad:
Delikat flislagt baderom med varmekabler i gulvet. Baderommet ble rehabilitert i regi av borettslaget i 2010 og fremstår som tidløst. Badet er utstyrt med hvit servantinnredning med skuffeseksjon, overskap med speilfronter og speillys. Dusjhjørne med glassdører, vegghengt toalett og opplegg for vaskemaskin.

Overflater:
Gulv: Fliser på baderommet og laminat i øvrige rom.
Vegger: Fliser på baderommet. Malt strie i øvrige rom.
Himling: Malte flater med 4 stk. downlights på baderommet.

Annet:
- To boder medfølger leiligheten. En bod i første etasje og en kjellerbod.
- Sikringsskap med automatsikringer er plassert i felles oppgang.
- Felles sykkelbod og gratis fellesvaskeri i underetasjen.

Utstyr

Alle hvitevarer som er tilstede på visning følger leiligheten ved salg.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med sentralvarmeanlegg med radiatorer og elektriske varmekabler på badet.

Tomten

Eiet tomt på 43 236 kvm. Tomten er pent opparbeidet med gressplener, variert vegetasjon, sittegrupper og lekeapparater samt asfalterte gang- og stikkveier.

Parkering

Muligheter for leie av biloppstillingsplass etter liste i borettslaget. Det er også muligheter for leie av garasjeplass gjennom Oslo garasjene etter liste. Forøvrig gateparkering.

Forretningsfører

OBOS Tlf. 22 86 55 00

Borettslaget

Borettslaget består av 502 andelsleiligheter fordelt utover 18 bygninger, hvorav 4 er høyblokker og 14 lavblokker. I tillegg kommer 2 tjenesteleiligheter. Første innflytting skjedde i 1961. Manglerudvangen Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 850385432, og ligger i bydel 13 Østensjø i Oslo kommune med følgende adresse:

Beiteveien 2-10
Plogveien 8-20
Rugveien 38-44 53-87
Gårds- og bruksnummer :
148 275 278 280

Det er gode forhold for alle beboere i borettslaget for å kunne trives, store grøntarealer, lekeplasser og mange benker hvor man kan ta en prat med en god nabo.

Se borettslagets hjemmeside: http://manglerudvangen.herborvi.no/

Forkjøpsrett

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

11.02.2019

Styregodkjennelse

Ja

Dyrehold

Det er tillatt å holde dyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse for de øvrige beboerne. Dyrehold tillates etter søknad til styret, underskrift fra nærliggende leiligheter/oppgang og undertegning av borettslagets dyreholds erklæring. Se for øvrig husordensreglene §12.

Link til husordensreglene: http://manglerudvangen.herborvi.no/?aid=9110141

Forsikring

Forsikret hos brl.: If Skadeforsikring AS med polisenummer: 838707.
Innboforsikring står man for selv og anbefales.

Ligningsverdi

For inntektsåret 2017:
Som primærbolig: 566.604,-
Som sekundærbolig: 2.039.773,-

Felleskostnader

Totale felleskostnader pr. d.d. kr. 2.426,- pr. mnd.
Herav:
Felleskostnader kr. 1.730,-
Brensel kr. 294,-
Kapital kostnad kr. 402,- (*Ved innfrielse av IN-lån lån hos OBOS)

Lånevilkår

Borettslaget har to lån på denne andelen på ca. Kr. 124.000,-

Lån 1: OBOS. Annuitetslån, restsaldo ca. kr. 88.949,-, restløpetid 23 år og 3 mnd. 12 terminer pr. år. Flytende rente på 2,05 %. IN-LÅN * Dvs. ved innfrielse av dette beløpet så vil felleskostnaden reduseres med kr. 402,- .

Lån 2: OBOS. Annuitetslån, restsaldo ca. kr. 34.439,-, restløpetid 28 år og 3 mnd. 12 terminer pr. år. Flytende rente på 2,05 %.

Kostnaden i forbindelse med vindusutskifting og fasaderehabilitering var estimert til ca. 55 millioner kroner for begge prosjekter (vinduer, balkongdører + fasade). Det er søkt om lån på 40 millioner, det vil derfor kunne komme en økning av felleskostnadene i løpet av 2018. Dette er ikke fastsatt. Lånet vil bli fordelt etter eierbrøk når det skal fordeles. Det er til nå utbetalt 27 millioner av 40 millioner. Det vil si det at det gjenstår utbetaling /fordeling av ytterligere lån/fellesgjeld på kr. 13 millioner. Restbeløp på kr 13 millioner er ikke benyttet og derfor nedskrevet. For ytterligere informasjon om lån i borettslaget vises det til innkallingen til årets generalforsamling.

Mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld (IN-lån): Ja
Dersom kjøper ønsker å nedbetale sin andel fellesgjeld (eventuelt deler av gjelden), bes selskapets forvaltningskonsulent kontaktes for nærmere opplysninger.

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt. avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Garantiordning

Boligen inngår i et OBOS-tilknyttet borettslag. Dersom borettslaget påføres økonomisk tap som følge av manglende innbetalte felleskostnader, garanterer OBOS overfor borettslaget full inndekning av disse manglende innbetalte felleskostnader

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Ferdigattest på blokk foreligger.

Diverse

Større vedlikehold og rehabilitering i borettslaget:
- 2016-2017: Vinduer og fasader (Utskifting av samtlige vinduer, samt oppussing av alle fasader)
- 2015-2016: Utskifting av kjellerdører.
- 2015-2016: Utskifting av røykvarslere og pulverapparater.
- 2013-2014: Skiftet ødelagt oljetank og gått over til biobrensel.
- 2012-2013: Rehabilitering av heiser.
- 2011-2012: Oppføring av 44 nye biloppstillingsplasser.
- 2010-2011: Våtromsrehabilitering.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboks utskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Eiendommen/området er regulert til boligformål. Ved krysset inn mot Våronnveien er det regulert til bygging av blokk.

Våronnveien 17 er regulert til boligformål og det er blitt søkt om å tillatelse til å bygging av boliger på opptil 8-9 etasjer. Future-build bygning. Konferer megler for mer informasjon.

Totale kostnader

2 500 000,- (Prisantydning)
124 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
2 624 000,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
--------------------------------------------------------
12 347,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
2 636 347,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking. Dette innebærer at oppdragsansvarlig har plikt til å melde fra til Økokrim om eventuelle mistenkelige transaksjoner.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007. Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: Tilstandsrapport, egenerklæringsskjema, energiattest forside og nabolagsprofil. Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Anette Berge Aas

Ref.: 702180106