Hopp til innholdet
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow

Tærudgata 12, 2004 Lillestrøm

LILLESTRØM SYD/PORTALEN - 3-ROMS LEILIGHET - BALKONG - SENTRAL BELIGGENHET - FORKJØP AVKLART - LAVE OMKOSTNINGER.

Prisantydning

2 340 000,-

BRA/P-rom

58 kvm / 55 kvm

Boligtype

Andelsleilighet

Det er ingen planlagte visninger på denne boligen. Vennligst kontakt megler.

Totalpris inkludert omkostninger
4 005 147 kr
Prisantydning
2 340 000 kr
+ Andel fellesgjeld
1 650 000 kr
+ Omkostninger
15 147 kr
= Totalpris
4 005 147 kr
Felleskostnader
5 713 kr/mnd
Antall rom
3
Antall soverom
2
Primærrom
55 kvm
Bruksareal
58 kvm
Etasje
3
Eierform
Borettslag
Boligtype
Andelsleilighet
Adresse
Tærudgata 12
Kommune
Skedsmo
Byggeår
2017
Energimerking
Grønn B

Mer om boligen

Velkommen til Tærudgata 12, som har en meget sentral beliggenhet i Lillestrøm. Her har du både jernbanestasjon og sentrum i umiddelbar nærhet. Dette er en lys og pen 3-roms leilighet med god planløsning. Leiligheten ligger fint til i byggets 3. etasje, med direkte heisadkomst til leilighetsplan. Leiligheten inneholder romslig entré med god plass til yttertøy og sko, med direkte adkomst til bod for oppbevaring eller f.eks. ekstra kjøle- eller fryseskap, flislagt bad med gulvvarme og opplegg for vaskemaskin, kjøkken og stue i åpen løsning med utgang til balkong på ca. 10,5 kvm, to soverom med god plass til seng og garderobeløsninger.

Leiligheten disponerer en bod i mesanin-etasje på ca. 5 kvm. for ytterligere oppbevaring.

Beliggenhet

Sentralt beliggende på Lillestrøm Syd i område med forretning- og blokkbebyggelse. Adkomst til boligen via felles oppgang med heis. Det er barnehage og skoler i alle trinn i nærområdet. Lillestrøm sentrum med bredt tilbud av nasjonale og internasjonale kafeer, resturanter, butikker m.m. Her er det gode handlemuligheter på kjøpesenteret Lillestrøm Torv samt bilfri handlegate og øvrige gater. Sentrum byr på flere gode restauranter, hyggelige kaféer og populære utesteder, som Chi, Raus, Garcon, Martin ´s, Klimt og Lillestrøm bar.

Det er turstier og friarealer langs Nitelva og ved Lillestrøm stadion, park med vernede bygninger ved rådhuset, friluftsbad på Nebbursvollen. Ca. 3-4 km til Østmarka med fine turmuligheter sommer som vinter. Fra leiligheten tar det deg kun noen få minutter å gå bort til Evo Fitness i Solheimsgata, eller til Sats ved Lillestrøm stasjon.

En mer sentral beliggenhet skal du lete lenge etter! Lillestrøm har et godt nettverk av kollektiv trafikk med både flytog, NSBs togtilbud og Lillestrøm bussterminal. Fra Lillestrøm stasjon tar det kun ca. 11 minutter å komme seg til Oslo sentrum med tog, og til Gardermoen tar det ca. 12 min. Med bil tar det ca. 16 min. til sentrum. Lillestrøm har en svært sentral beliggenhet med kort vei til E6-aksen for rask transport på strekningen Oslo/Gardermoen og videre veiforbindelser til hele det sentrale østlandsområdet.

Adkomst

Det vil bli skiltet med OBOS visningsskilt under annonserte fellesvisninger. Se kartskisse for detaljert veibeskrivelse til eiendommen eller gå inn på www.ruter.no for informasjon om offentlig kommunikasjon.

Byggemåte

Grunnmur i betong. Armerte betongdekker i elementer. Bærende konstruksjon i betong/stål innfelt med bindingsverk, antatt isolert med mineralull, i henhold til forskrifter som var gjeldende da bygningen ble oppført, innvendig kledd med plater, og utvendig med fasadeplater, trepanel, pusset og malt fasade. Yttertak i betongkonstruksjon antatt tekket med folie. Vinduer med isolerglass, karm og ramme i tre.

Se tilstandsrapport fra takstmann vedlagt salgsoppgaven.

Innhold

Bod følger leiligheten: Ja - for oversikt over fordeling av boder se borettslagets vedtekter.

Areal

Primærrom: 55 kvm, Bruksareal: 58 kvm, Bruttoareal: 64 kvm

Standard

Baderom: Stort bad med veggmonterte dusjvegger, veggmontert klosett, servant med skuffer, speilskap og opplegg for vaskemaskin. Flislagte gulv- og veggflater. Takflatene består av stålplater. Prefabrikkert baderomsmodul fra byggeperioden.

Kjøkken: Tidsmessig kjøkkeninnredning type Sigdal med hvite glatte fronter, benkeplater i laminat, rustfri oppvaskkum, ventilator, opplegg for oppvaskmaskin og integrerte hvitevarer. Kjøkkenet har mye skap- og benkeplass.

Overflater: Gulvflatene består av parkettgulv m.m. Vegg- og takflatene består av malte overflater m.m. T-profilhimling i bod.

Vinduer: Vinduer med isolerglass fra 2016, karm og ramme i tre.

Ytterdør: Brann (EI 30) og Lydklassifisert (35 db) entredør fra byggeperioden. Balkongdør med isolerglass fra 2016, karm og ramme i tre.

Innvendige dører: Hvite glatte innvendige dører og karmer.

Ventilasjon: Balansert ventilasjonanlegg. Innblåsing til alle oppholdsrom via ventiler, samt avtrekk fra bad og kjøkkenhette.

Utstyr

Det er montert forskriftsmessig og lovpålagt røykvarsler og brannslukningsutstyr.
Dørcalling med monitor.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med radiatorer samt gulvvarme på baderomsgulv.

Boligselskapet har avtale med Techem om leveranse av energiservicetjenester. OBOS fakturerer den enkelte beboer a konto på vegne av Techem sammen med ordinær innkreving av felleskostnader. Techem avregner faktisk energiforbruk pr år/ pr kvartal mot innkrevd a kontobeløp. Avregning og evt. justering av a kontobeløp skjer årlig / kvartalsvis.

Tomten

8911,3 m² eiet tomt.

Parkering

Det er parkering på gateplan etter områdets gjeldende bestemmelser.

Vei/vann/avløp

Offentlig.

Forretningsfører

OBOS

Borettslaget

Portalen Lillestrøm Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 915 565 158, og ligger i Skedsmo kommune.
Borettslaget består av 144 andelsleiligheter. Eiendommen har gårdsnummer 81, bruksnummer 2477. Borettslaget utgjør seksjonsnummer 2 i Jernbanegata Lillestrøm eierseksjonssameie. Jernbanegata Lillestrøm eierseksjonssameie består i tillegg av to næringsseksjoner (kontor og forretning).
Borettslagets addresse er:
Tærudgata 12
Kanalveien 4
Kanalveien 6

Portalen Lillestrøm borettslag bestar av 144 leiligheter
-10 stk. 1-roms leiligheter fra ca. 30 kvm til ca. 34 kvm
- 21 stk. 2-roms leiligheter fra ca. 42 kvm til ca. 49 kvm
- 96 stk. 3-roms leiligheter fra ca. 52 kvm til ca. 112 kvm
- 17 stk. 4-roms leiligheter fra ca. 78 kvm til ca. 141 kvm

Boligselskapets hjemmeside: http://portalenbrl.no/0697 eller Hjemmeside: http://web5.herborvi.no/0697

Henvendelse til styret på portalen@styrerommet.net

Forkjøpsrett

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

07.02.2019

Styregodkjennelse

Ja.

Dyrehold

Se Husordensreglene: § 6 Dyrehold
Det er tillatt å holde dyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse for de øvrige beboerne. Dyrehold tillates kun etter søknad til styret og undertegning av borettslagets dyreholdserklæring.

Forsikring

Tryg Forsikring - polisenummer 6616319. Felles polise i borettslaget. Det betyr at den enkelte andelseier må ha hjemforsikring som dekker innbo og løsøre.

Ligningsverdi

Likningsverdi for inntektsåret 2017:
Som primærbolig:
kr 934 779
Som sekundærbolig:
kr 3 365 204

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt i Skedsmo kommune. Nye boliger skal ikke betale eiendomsskatt de tre første årene. Fikk boligen ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eksempel den 15.6.2012, får du fritak i 2013, 2014 og 2015. Du vil i denne perioden likevel motta eiendomsskatteseddel, som vi ifølge eiendomsskatteloven er pålagt å sende ut. Skatteseddelen er ikke faktura for eiendomsskatten.

https://www.skedsmo.kommune.no/Teknisk-sektor/Min-eiendom/Eiendomsskatt/

Felleskostnader

Totale felleskostnader pr. d.d. kr 5.713,- pr. mnd.
Herav:
Felleskostnader 2.410,-
A konto oppvarming 622,-
Kapitalkostnader OBBK01 2.681,-

Kjente fremtidige endringer:
kr. 5.851.

Avdragsfrihet t.o.m. 01.03.2023, estimert økning etter avdragsfrihet kr. 2.750.

Andel fellesgjeld/fellesformue

Sum andel fellesgjeld (kun lån) kr 1.650.000, (avrundet opp til nærmeste hele tusen) pr. 01.12.2018

Det er mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld (IN-lån). Dersom kjøper ønsker å nedbetale sin andel fellesgjeld (eventuelt deler av gjelden), bes selskapets forvaltningskonsulent kontaktes for nærmere opplysninger.

Lånevilkår

Spesifikasjon av selskapets lån og vilkår:

Lånenummer: OBBK01-98207521175, annuitet
Saldo: 230.408.920,-
Løpetid: 39 år 3 md.
Avdragsfrihet t.o.m.: 01.03.2023
Rente: 2,05% flytende
Andel av saldo: 1.650.000,-

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.
Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Garantiordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Midlertidig brukstillatelse 7 - Boligblokk B (Tillegg) - gnr 81 bnr 2477 - Tærudgata 10 og 12.

Midlertidig brukstillatelse - deler av bygg - kjeller, parkering og ramper, uteområder plan 1, deler av kontorbygg m/heis - Nybygg bolig/næring - gnr 81 bnr 2477 - Kanalveien / Tærudgata.

Ferdigattest - Portalen - Nybygg bolig/næring/hotell og torg - gnr 81 bnr 2477 og gnr 81 bnr 2586 - Kanalveien 4, 6, 8, 14, og 18, Tærudgata 10, 12 og 16 samt Stillverksveien 28 (hotell).

Dokumentene kan fås ved nedlasting av salgsoppgave, eller ved henvendelse til megler.

Det at det foreligger ferdigattest og/eller brukstillatelse er ingen garanti for at det ikke er utført arbeider som ikke er godkjent og/eller byggemeldt.

Utleie

Boligen har bare én boenhet. Følger borettslagslovens §§ 5-5 og 5-6. Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseieren selv eller person nevnt i borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bodd i boligen i minst ett av de siste to årene. Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Adgangen til bruksoverlating (utleie) er begrenset.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Diverse

Borettslaget har 6 elsykler plassert i garasjekjelleren. Syklene har fri bruk i inntil 3 timer, etter det påløper det en kostnad på kr 10,- pr time.

Borettslaget har avtale om vaktmestertjeneste med OBOS Eiendomsdrift AS.

Get er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Eiendommen/området er regulert til forretning/kontor/bolig.

Totale kostnader

2 340 000,- (Prisantydning)
1 650 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
3 990 000,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
--------------------------------------------------------
15 147,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
4 005 147,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet eierforsikring.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking. Dette innebærer at oppdragsansvarlig har plikt til å melde fra til Økokrim om eventuelle mistenkelige transaksjoner.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet (31.01.19) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Ansvarlig Megler Anita Theresia S.P. Skogsrud

Ref.: 701180201