Hopp til innholdet
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow

Lerdalstoppen 42, 1258 Oslo

LERDALSTOPPEN - Tiltalende rekkehus over 2 plan. Stor solrik terrasse på ca. 26 kvm! Garasjeplass!

Prisantydning

3 700 000,-

BRA/P-rom

108 kvm / 106 kvm

Boligtype

Rekkehus

Det er ingen planlagte visninger på denne boligen. Vennligst kontakt megler.

Totalpris inkludert omkostninger
3 777 516 kr
Prisantydning
3 700 000 kr
+ Andel fellesgjeld
63 000 kr
+ Omkostninger
14 516 kr
= Totalpris
3 777 516 kr
Felleskostnader
3 855 kr/mnd
Antall rom
0
Antall soverom
3
Primærrom
106 kvm
Bruksareal
108 kvm
Etasje
0
Eierform
Borettslag
Boligtype
Rekkehus
Kommune
Oslo
Byggeår
1982
Energimerking
Lys grønn D
camilla_sommer

Camilla Skui

Eiendomsmeglerfullmektig

heidi_sommer

Heidi Furset

Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF

Mer om boligen

Flott beliggende i et godt etablert boområde i bydel Søndre Nordstrand. Boligen ligger i skjønne omgivelser med grøntområder. Beliggenheten er familievennlig med en rekke barnehager og skoler i nærheten. Nærområdet byr blant annet på gode aktivitetstilbud sommer som vinter med treningsstudio, svømmehall, fotballbaner, slalåmbakke og lysløyper som kan benyttes året rundt. I tillegg til dette så kan man ta en sykkeltur ned til Hvervenbukta eller Fiskevollbukta. BUSH-barne og ungdomssenteret samt Rush trampolinepark ligger også i umiddelbar nærhet med gode fritidstilbud, samt Søndre Ås Gård som er en besøksgård hvor man kan treffe mange dyr. I nærheten finner man også Ingierstrand som ligger idyllisk til på østsiden av Oslo. Her er det strand med stupetårn som kan by på mange gode minner med familie og venner, samt en restaurant som er åpen på sommerhalvåret.

Servicetilbud
Holmlia senter tilbyr et bredt utvalg av tjenester og servicetilbud. Her kan man finne matbutikk, jernvarehandel, vinmonopol, bokhandel, minibank, apotek, legesenter, tannlege, helsestasjon og bibliotek, mm.

Kolbotn torg befinner seg kun noen minutters kjøring unna. Her har de 53 butikker, så her kan du finne alt du trenger. Området har en rekke tilbud som gågate med butikker, restauranter, kaféer og selvfølgelig kolben kulturhus som tilbyr en rekke innslag av musikaler, foredrag og andre oppsetninger.

Kollektivtrafikk
Det er gode muligheter for bruk av offentlig kommunikasjon i nærhet med togstasjon og busstopp en kort gange fra boligen. Toget frakter deg enkelt inn til Oslo sentrum på 10-12 minutter og kan også ta deg ti blant annet til Ski, Kolbotn, Ås, etc. Holmlia ligger sentralt til med kort vei til både E6 og E18. Man kommer seg til Oslo sentrum med bil på ca. 15 minutter.

Bebyggelse

Området består i hovedsak av rekkehusbebyggelse.

Adkomst

Adkomst til området skjer via Asperudveien, forbi Holmlia senter. Enkel adkomst via Lerdalstoppen. Det vil bli skiltet med Obos Eiendomsmeglere visningsskilt ved fellesvisninger. Se forøvrig kartskisse.

Byggemåte

Rekkehus oppført i 1982. Støpt såle/grunnmur. Leilighetens skillevegger og etasjeskiller i trebjelkelag. Fasader med panelkledning. Saltak tekket med takstein.

Areal

Primærrom: 106 kvm, Bruksareal: 108 kvm, Bruttoareal: 118 kvm

Standard

Velkommen til Lerdalstoppen 42

Innholdsrik rekkehus over 2 plan med en stor, usjenert og solrik terrasse. Flott beliggenhet med meget kort vei til offentlig transport, barnehager, skole, idrettsbaner, servicetilbud, m.m. Boligen består av entré, wc/bad, 2 boder, vaskerom, 3 soverom, kjøkken og stue. Fra stuen er det utgang til en stor solrik markterrasse på hele 26 kvm, nylig bygget i 2018. Både ved inngangspartiet og terrassen fremstår innbydende og hyggelig med diverse beplantning. Kjøkken ble oppgradert med nytt kjøkken fra IKEA i 2012. Parkeringsplass i garasjeanlegg.

Boligen består av:
1. etasje: Stue, kjøkken, soverom
Underetasje: Entré, wc/bad, vaskerom, hall m/trapp, 2 soverom, bod 1, bod 2/omkledningsrom.

Entre:
Hyggelig og innbydende entre med god plass til å henge fra seg. Nyere entrédør med glassfelt fra 2007. Fliser på gulv.

Bad/wc:
Opprinnelig separat toalett og bad slått sammen til et stort flott bad. Stort bad med innfliset hjørnebadekar, servant i egenprodusert skapinnredning, innfliset speil, dusjhjørne og toalett. Varmekabler på gulv. Boligen innehar et eget vaskerom i rommet ved siden av badet. Rommet er av god størrelse med rikelig plass til både oppbevaring og henging av klær.

Kjøkken:
Romslig kjøkken med plass til hyggelig spiseplass under vindu. Kjøkkeninnredning fra IKEA med hvite fronter, vitrinedører, fliser mellom overskap og laminert benkeplate, 2 runde oppvaskkummer og ettgrepskran med uttrekkbar tut. Avtrekksventilator. Integrert oppvaskmaskin, kjøl/frys, microovn og komfyr med induksjon koketopp. Rikelig med skap og benkeplass.

Stue:
Lys og åpen stue med store vindusflater, som er med på å skape en luftig atmosfære i rommet. God plass til både sofa og annet stuemøblement, samt spisestue. Rommet har en naturlig romdeling som gjør stuen enkelt å møblere. Utgang til stor solrik terrasse, nybygd i 2018. Her kan sommerdagene nytes til det fulle.

Soverom:
Boligen innehar totalt 3 soverom, hvorav to i underetasjen og ett i første etasje. Alle rom av god størrelse med plass til enkelt/dobbelseng, nattbord og garderobeløsninger. Soverommene nede innehar nyere laminat på gulvene.

Annet:
Boligen er enkelt vedlikeholdt og fremstår med normal bruksslitasje.

Loftet virket tørt på befaringen men det ble observert fuktmerker på undertaket ved kanalgjennomføring. Det anbefales ytterligere undersøkelser og tiltak. Derav tilstandsgrad 3.

Oppvarming

Oppvarming med radiatorer fra byggeår tilkoblet fjernvarme.

Tomten

Pent opparbeidet uteareal med busker, trær og diverse beplanting.

Parkering

Det medfølger parkeringsplass i felles garasjeanlegg. Utover det har borettslaget parkeringsplasser på garasjetaket som leies ut etter ventelister.

Vei/vann/avløp

Offentlig

Forretningsfører

OBOS tlf. 02300

Borettslaget

Borettslaget består av 99 andelsleiligheter. Lerdalstoppen Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 948777339, og ligger i bydel 15 Søndre Nordstrand i Oslo kommune med følgende adresse:

Lerdalstoppen 1-75B

Borettslaget har avtale med Stiftelsen Holmlia Nærmiljø som har fullmakt til å inngå avtale på vegne av borettslaget om vakthold. Lerdalstoppen Borettslag har avtale om vaktmestertjeneste med HVS AS. Lerdalstoppen Borettslag får levert fjernvarme fra Fortum Oslo Varme AS. OBOS har fremforhandlet en kraftavtale med LOS på vegne av selskapene forvaltet av OBOS. Lerdalstoppen Borettslag er tilsluttet avtalen med kraftleveranse til våre fellesanlegg.

Boligselskapets hjemmeside: http://lerdalstoppen.no.

Større vedlikehold og rehabilitering:
2017 Oppgradering av lekeplass
2017 Skiftet til LED-armatur på lyktestolpene
2016 Inspeksjon av kaldloft - Kjøkkenhetter/Ventilasjonsanlegg. Armatur i garasjeanlegget plan 2
2015 Installasjon nye avfallsbrønner. Inspeksjon av det elektriske i garasjeanlegget. Tilrettelegge for midlertidig lading av el-biler OBOS prosjekt utarbeidet rapport vedlikeholdsnøkkel.
2014 Alle boliger og Grendehuset ble beiset på dugnad. Diverse panel skiftet og alle verandaene i LT 46B-53B
2013 Montert akustikkplater i begge etasjer i grendehuset. Skiftet panel på bodvegg LT 27. Skiftet panel på bodvegg og gavlvegg LT 53. Skiftet panel nedre halvdel gavlvegg LT 72
2012 Utskiftning av gavlvegg LT 53 A og B. Utbedring av gulv i LT 65B og 71 B. Oppgradering av utebelysning ved grendehus og parkeringsområde. Overgang til GET. Utskiftning av 3 bommer med selvlukkende løsning. Reklamasjonsarbeider i garasjeanlegg med utbedringer. Søylemarkeringer i plan I og II i garasjen. Sykkelstativ utenfor rekken LT 60 - 75. Utbedring av støttemur ved kum mellom LT 71A og 72A. Utskiftning av membran LT 62B, 63B, 70 og 71B ved inngangspartiet.
2011 Oppussing av grendehus. En ny bom og nye låser i bommene. Utskifting av resterende takrenner. Overgang til Homebase som ny TV-leverandør fra 22.02.2011.
2010 Full rehabilitering av garasjehus. Takrenner LT 1-20. Gavlvegger LT 2-4-12-20 + grendehus. Maling og ferdigstillelse av trapp. Alle brannslukkingsapparater er skiftet.
2009 Alle boliger er beiset på dugnad. En del vinduer, takrenner og bodvegger er skiftet. Det er gitt tilbud til andelseieren om å skifte balkongdører og entredører for egen kostnad. Kledning skiftet på 4 gavlvegger, nr. 8, 16, 59 og 33.
2008 Ny lekeplass, nye garasjeporter, kantstein, nye takrenner, to gavlvegger LT 39 og 45, flere vinduer, innmat i 33 sikringsskap og ny trapp. Opparbeidet plass for container.
2007 Ny lysmast ved innkjøring til borettslaget. Kantstein er lagt ved garasjeanlegg med mer. Det er felt en del trær. Mange vinduer er skiftet. En del takrenner er skiftet.
2006 Alle gangveier og parkeringsplasser er asfaltert. Det er lagt en del kantstein. Det er satt opp nytt uthus/bod. Grendehuset har fått nytt kjøkken. Det er skiftet ca. 30 vinduer.

Forkjøpsrett

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

23.10.2018

Styregodkjennelse

Det praktiseres vanlig styregodkjenning i borettslaget. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Dersom kjøper ikke blir godkjent som ny andelseier blir andelen solgt videre for kjøpers regning og risiko.

Dyrehold

Det er tillatt å anskaffe hund og katt i Lerdalstoppen borettslag. Beboere som ønsker å holde hund eller katt forplikter seg til å følge borettslagets bestemmelser,

Spesifikke regler for hund:
1. Hunder skal alltid holdes i bånd på borettslagets område.
2. Barn skal ikke lufte hunder hvis ikke eieren med sikkerhet vet at barnet kan beherske enhver situasjon som kan oppstå. All lufting skal foregå utenfor borettslaget.
3. Ekskrementer skal alltid fjernes. Andelseieren er ansvarlig for at dette skjer omgående.
4. Hundeeiere bør være kjent med politivedtektene for Oslo angående dyrehold og straffebestemmelser som gjelder for dyreeiere som lar dyret gå løs i den tiden det er båndtvang.
5. Unntak fra disse reglene gjelder for førerhund og politihund.

Spesifikke regler for katt:
1. Alle borettslagets hannkatter skal kastreres, og hunnkatter steriliseres.
2. Det er katteeiers ansvar å sørge for at katten er til minst mulig sjenanse for naboer.
3. Katteeiere har ansvar for å fjerne ekskrementer i sandkassene etter tur. Egen liste for dette er utarbeidet.
4. Katter skal øremerkes eller bære halsbånd med eiers navn, husnummer eller telefonnummer.

Forsikring

Borettslagets eiendommer er forsikret i Tryg Forsikring med polisenummer 6658528. Forsikringen dekker bygningene og fellesareal. Forsikringen dekker også veggfast utstyr, bygningsmessige tilleggsinnretninger og forbedringer i den enkelte bolig. Den enkelte andelseier må selv sørge for å ha hjemforsikring som dekker innbo og løsøre.

Ligningsverdi

Likningsverdi for inntektsåret 2016:
Som primærbolig: kr 761 353
Som sekundærbolig: kr 2 436 329

Felleskostnader

Totale felleskostnader pr. d.d. kr 3.855,- pr. mnd.

Lånevilkår

Spesifikasjon om selskapets lån og vilkår ihht. forretningsfører i brev datert 25.09.18.

Borettslaget har 2 lån i Eika og Husbanken.

Lån 1)
Restsaldo: 5 1469 366,-
Restsaldo andel: 58 240,-
Rest løpetid: 17 år
Terminer pr. år: 12
Type rente: Flytende
Rentesats: 2,60%

Lån 2)
Restsaldo: 364 959,-
Restsaldo andel: 4 114,-
Rest løpetid: 1 år 3 mnd
Terminer pr. år: 2
Type rente: Flytende
Rentesats: 1,45%

Mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld (IN-lån): Nei

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Garantiordning

Borettslaget har avtale med OBOS Factoring AS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Ferdigattester foreligger

Utleie

Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Diverse

Andelseierne er ansvarlige for vedlikehold av egen leilighet ihht. vedtektene.

Andelseiere som har bygget ut har selv ansvar for bygningsmessige feil/mangler i tilknytning til tilbygget. Alle leiligheter som er bygget ut eller endret har avtale med borettslaget vedrørende ansvarsforhold. Forpliktelser/rettigheter overtas av kjøper. Opplysninger om avtaler vedrørende leiligheten fas ved henvendelse til styret. Styret har også oversikt over vinduer/dører som er skiftet, og svarer på henvendelser om dette.

Utvidelse av verandaer
Det er utarbeidet en samlet plan for utvidelse av verandaer i borettslaget. Maks utvidelse er 635 x 200 cm. (635 cm tilsvarer husbredden). Det legges vekt på ensartet utforming. Planen fås ved henvendelse til styret, som også skal ha søknad om godkjenning av utvidelse. Ikke alle leiligheter har mulighet for utvidelse av veranda.

Endring av felleskostnader: Borettslaget kan endre felleskostnadene med en måneds skriftlig varsel.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Eiendommen/området er regulert til byggeområde for boliger.

Totale kostnader

3 700 000,- (Prisantydning)
63 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
3 763 000,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
6 556,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
14 516,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 777 516,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking. Dette innebærer at oppdragsansvarlig har plikt til å melde fra til Økokrim om eventuelle mistenkelige transaksjoner.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet 07.10.2018 og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Fagansvarlig Eiendomsmegler MNEF Heidi Furset

Ref.: 704180121

Last ned dokumenter

Her kan du laste ned relevante dokumenter til boligen.