Hopp til innholdet
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow

Mineberget 2 B, 1633 Gamle Fredrikstad

Lekker 4-roms terrasseleilighet med høy standard. Beliggende i 2. etasje med solrik terrasse på 18 kvm. 2 bad. BØR SEES!

Prisantydning

3 500 000,-

BRA/P-rom

106 kvm / 103 kvm

Boligtype

Andelsleilighet

Det er ingen planlagte visninger på denne boligen. Vennligst kontakt megler.

Totalpris inkludert omkostninger
4 021 147 kr
Prisantydning
3 500 000 kr
+ Andel fellesgjeld
506 000 kr
+ Omkostninger
15 147 kr
= Totalpris
4 021 147 kr
Felleskostnader
5 170 kr/mnd
Antall rom
4
Antall soverom
3
Primærrom
103 kvm
Bruksareal
106 kvm
Etasje
2
Eierform
Borettslag
Boligtype
Andelsleilighet
Adresse
Mineberget 2 B
Kommune
Fredrikstad
Byggeår
1979
Energimerking
Rød F
therese

Therese Eng

Salgsleder / Eiendomsmegler MNEF

Mer om boligen

Her er leiligheten for deg som ønsker deg god plass men allikevel bo enkelt uten ansvar for snømåking og plenklipping. Sentralt i forhold til Gamlebyen og med kort vei til butikksenter finner du denne romslige 4-roms leilighet. Boligen ligger med enkel adkomst, kun en trapp opp fra bakkeplan. Alle overflater er pusset opp i 2015/16, badet er utvidet og delt av slik at det er 2 bad i leiligheten. Foruten badene så er det en-stavs eikeparkett på alle gulv. Ny moderne kjøkkeninnredning med integrerte hvitevarer. Alle innerdører er byttet til kompaktdører, som gir bedre lydisolasjon mellom rommene. Eier har delt av slik at du har egen "masterbedroom"-avdeling med tilhørende bad og garderoberom. En leilighet det ikke finnes maken til.
Inngangsparti og entré:
Borettslaget har for et par år tilbake pusset opp inngangspartiene med fliser/belegg og veggflater er malt. Laget har porttelefon med videofunksjon slik at du kan se hvem som ringer på. Postkasser og informasjonstavle med informasjon fra borettslaget finner du i 1. etasje. Kun en etasje opp finner du leiligheten. Entreen er lys og har egen romslig garderobeløsning med god plass til sko og yttertøy. Parkett på gulvet og tapet på veggflater.
Soverom:
Boligen har hele 3 soverom. På 2 av rommene får du plass til dobbeltseng. Hovedsoverommet ligger i "masterbedroom"-avdelingen. Her har du soverom med eget garderoberom i tillegg til garderobeskap på selve soverommet. Fra dette soverommet har du direkte adkomst inn til eget bad. Alle soverommene har parkett på gulvet og tapet på vegg.
Stue:
Stor stue med god plass til både sofagruppe og spisestue. Rommet har store vindusflater ut mot terrassen som vender mot vest og har delvis åpen løsning mot kjøkkenet. Parkett på gulvet, malte og tapetserte veggflater.
Kjøkken:
Moderne og praktisk innredning fra Strai med innebygde hvitevarer. Innredningen har glatte malte fronter og benkeplater av kompaktlaminat. Bred AEG induksjonstopp (71 cm) og stekeovn med dampfunksjon. ASKO XXL oppvaskmaskin og Norcool kjøleskuffer. Masse god arbeidsflater med god belysning. Ventilator med kullfilter og hvit glassfront. Hvite fliser på vegg og over benkeskap. Eget framskap i samme utførelse som kjøkkeninnredningen medfølger også. Parkett på gulv og malte veggflater/fliser.
Bad:
Boligen har to bad. Det ene badet ligger innenfor hovedsoverommet. Det andre badet har opplegg til vaskemaskin/tørketrommel. Begge badene har 60 X 60 fliser med mosaikkfliser i dusjsonen. Dansai baderomsinnredning med integrert belysning og strømuttak. Duravit rimfritt, vegghengt toalett. Begge bad har også innbyggingsarmatur fra Tapwell med takdusj i dusjsonen. Varmekabler i gulvet på begge bad.

Veranda:
Utenfor stuen, vendt mot vest, ligger stor veranda. Det er lagt Møre Royal terrassedekke. Solrikt med sol fra ca. kl. 12 på sommeren.

Boder:
Det ligger en bod på leilighetsplan med adkomst fra verandaen. Her er det strømuttak slik at en kan ha ekstra kjøle-/fryseskap her. I tillegg medfølger det en stor nettingbod samt et mindre nettingskap i kjelleretasjen.

Beliggenhet

Eiendommen:
Boligen er oppført i 1979 og er tilknyttet Mineberget borettslag bestående av totalt 62 leiligheter fordelt på 3 terrasseblokker. Den omkringliggende bebyggelse består forøvrig av rekkehus. Borettslagets fellesområde har flatt og noe skrånende terreng opparbeidet med gressarealer og asfaltert gårdsplass. Utenfor Mineberget 1, på fellesarealet mot øst er det pent beplantet og veldig velholdt område som kan benyttes av beboerne. I underetasjen i Mineberget 4 er det innredet et felles lokale som kan benyttes/leies. Borettslaget disponerer 34 garasjeplasser i underetasjen i Mineberget 2 og 4 carportplasser for utleie etter intern venteliste. Forøvrig er det godt med utendørs parkeringsplasser til disposisjon for beboere og til deres besøkende.

Nærområdet:
På Mineberget har man alt like rundt hjørnet og med kort vei ned til fergestedet bor du også med nærhet til Fredrikstad sentrum. Fergene er gratis og det tar under et minutt å krysse elven over til Cicignon med Gamlebyferga. Byfergen med anløp i Gamlebyen, Isegran, Smertu, Sentrum, Værste og Gressvik kan du også ta herfra. Området er derfor å anbefale for togpendlere da jernbanestasjonen ligger kun få minutters gange fra fergestedet på vestsiden. Fra Cicignon kan du også følge elvepromenaden til "brygga" hvor uterestaurantene ligger på rekke og rad. Det er forøvrig lett å komme seg til og fra byen med buss da området har blant distriktets beste busstilbud både til Fredrikstad sentrum og Sarpsborg fra bussholdeplassen ved brohodet.
Brohodet handlesenter inneholder Rema1000, baker, blomsterforretning, Vinmonopolet, Biltema og apotek. Bare 100 meter unna ligger også Kiwi og både denne og Rema har langåpent til klø 23. Handlesenteret har også andre servicefunksjoner slik som frisør og hudpleie.
For den aktive byr nærområdet på gode muligheter for tur- og fritidsaktiviteter med blant annet Kongstenanlegget med innendørs og utendørs svømmebasseng og treningssenter, Kongsten fort og Kong Fredrik II golfbane. På østsiden er det også en 6,5 km lang lysløype, og langs elva kan man følge den langstrakte Glommastien, gjerne på sykkel. For kortere spaserturer er vollene rundt Gamlebyen og over til Vaterland å anbefale. For den sosiale og kunstinteresserte så byr Gamlebyen på et uttal av muligheter med stor variasjon. Østre Fredrikstad kirke er et yndet sted for konserter og selve Gamlebyen har flere festivaler og ulike arrangementer gjennom hele året. Det er alltid hyggelig å ta seg en tur på frimarkedet om ikke annet for å se på folkemylderet en lørdag formiddag.

Bebyggelse

Den omkringliggende bebyggelsen består av rekkehus, terrasseblokker og næringseiendommer.

Adkomst

Fra Fredrikstad sentrum:
Kjør over Fredrikstad broa og ta første avkjøring til høyre i rundkjøringen mot Gamlebyen. Etter ca. 200 meter tar du til venstre og så tredje vei til venstre igjen rett inn fra Borgarveien like etter Østsiden eldresenter på høyre hånd og rekkehusbebyggelsen til venstre. Mineberget 2 er den første blokka du får på venstre hånd, og oppgang b er midtoppgangen.

Byggemåte

Betong grunnmur antatt fundamentert på betong såle i faste masser. Elementbygg forblendet med plater og teglstein. Innvendige vegger er oppført med bindingsverk. Vinduer med isolerglass. Saltak, bordtak tekket med betongstein.
Opplysninger er hentet fra takst utført av Frank Feldt, datert 15.01.2019. For ytterligere opplysninger vedrørende byggemåte, se denne.

Innhold

Boligen inneholder entré, enkeltsoverom, dobbeltsoverom og hovedsoverom med eget bad og garderoberom (3 soverom totalt), stue/spisestue med delvis åpen kjøkkenløsning og bad/vaskerom. Fra stuen er det utgang til vestvendt terrasse. Det medfølger bod på leilighetsplan (adkomst via terrassen) og 2 boder i kjeller

Areal

Primærrom: 103 kvm, Bruksareal: 106 kvm, Bruttoareal: 114 kvm
Opplyste arealer er hentet fra takstrapport og er ikke kontrollmålt av megler.

Standard

Boligen er pusset opp av eier i 2015/16 og holder god standard med gjennomtenkte materialvalg av høy kvalitet. Arbeider med bad og kjøkken er utført av firma.
Boligen har ekstra godt med garderobeløsninger.
Innebygde hvitevarer på kjøkken medfølger.
Overflater:
Himling: Glatte malte flater. Alle malt i perioden 2015/2018
Vegger: Malt og tapetsert. Alle i perioden 2015/2018
Gulv: En-stavs eikeparkett.

Begge bad har fliser med varmekabler på gulvet og fliser på veggflater. Innholdsrik moderne innredning med heldekkende servant og skuffeløsning. Overskap med speildører og integrert belysning. Høyskap med speildør. Lik innredning på begge bad.
Kjøkkeninnredning fra Strai kjøkken. Kompaktlaminat benkeplate. Integrerte hvitevarer.

Utstyr

Strøm i bod på terrassen
Automatisk brannvarslingsystem
Porttelefon med videofunksjon.
Kabel-tv og bredbåndsleverandør er Get
Varmt vann er inkludert i felleskostnadene
Ventilasjon med varmegjenvinning
Automatsikringer

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner og varmekabler på begge badene.
Varmegjenvinning.
Vi gjør oppmerksom på at dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Tomten

Eiet fellestomt med pent opparbeidet fellesareal med gressplen og beplantning. Lagets internveier er asfalterte

Parkering

Borettslaget leier ut garasjer/carport etter venteliste, øvrig parkering etter gjeldende parkeringsbestemmelser som er en del av borettslagets ordensbestemmelser vedtatt 07.04.14. Lagets garasjekjeller ligger i underetasjen på Mineberget 2. Det betyr at den som har garasjeplass kan gå tørrskodd fra leiligheten ned til garasjekjelleren.
Leie av parkeringsplass i garasjekjeller koster kr 300,- pr mnd.

Forretningsfører

OBOS Østfold

Borettslaget

I Mineberget borettslag blir trappevask utført av rengjøringsbyrå. Borettslaget har også avtale med firma som utfører plenklipping, snørydding og strøing, men beboere har selv ansvar for at snø på terrassene måkes bort fra veggene inn til leilighetene og til levegg, og snømåking ved innganger. I 2010 utførte borettslaget omfattende renoveringsarbeider med etterisolering av fasader på gavlvegger og inngangssidene. De skiftet også vinduer på inngangssiden, oppgraderte sikringsskap og hovedtavler til automatsikringer, samt skiftet ut varmtvannsberedere. Videre ble brannskillevegger på loft oppgradert, og takrenner og nedløp på østsiden av bygningene ble skiftet ut. I 2015 ble det utført nødvendig vedlikehold i forbindelse med vanninntrenging i Mineberget 2. Det ble utført gravearbeider langs front og gavlvegg av denne blokken og ble lagt drensledning, duk og fyllmasser i grøft, plast på kjellervegg.
I løpet av 2016/17 gjennomførte borettslaget en større rehabilitering der følgende arbeider ble utført.
På ekstraordinær generalforsamling i 2016 vedtok laget gjennomføring av rehabilitering. følgende arbeider er i hovedsak utført:
Omlegging av tak, nytt ventilasjonsanlegg, vask og justering av anlegget.
Ny ledbelysning i trappeganger og kjeller.
Nye inngangsdører i hver oppgang.
Nye inngangsdører til hver leilighet.
Oppussing av oppganger med maling, nytt belegg/fliser.
Nytt callinganlegg med videofunksjon.
Nytt felles brannvarslingsanlegg.
Ladestasjoner for el-bil.
4 nye carportplasser.
Nytt avfallssystem.
Ny drenering samt utbedring av vanninntrenging fra terrasser ned i garasjeanlegg i Mineberget 2.
Borettslaget har lokaler for utleie til beboerne i underetasjen på Mineberget 4.

Forkjøpsrett

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

14.03.2019

Styregodkjennelse

Ja

Dyrehold

Hunder, katter eller andre husdyr tillates ikke holdt i borettslaget i flg. husordensreglene.

Forsikring

Gjensidige Forsikring.

Felleskostnader

5 170,- pr Mnd
Varmt vann, felles forsikring, ytre vedlikehold, kommunale avgifter, drift av borettslaget m.m.

Andel fellesgjeld/fellesformue

Andel fellees gjeld kr. 506.000,- (avrundet opp til nærmeste hele tusen) pr. 01.03.2019

Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Lånevilkår

Borettslaget har et felles lån med følgende vilkår pr. 05.03.19.

Annuitetslån i OBOSbanken restgjeld kr. 26.811.190,-, ( denne andelen kr. 505.330,- , kapitalkostnader kr. 2.107,-) rest løpetid 27 år 4 mnd, flytende rente på 2,4%

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt. avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Det finnes ikke ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver. Det skal ikke være nødvendig med ferdigattest for bygg eldre enn 1998. (Da nye regler om ansvar ble innført)

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Leieavtaler:
05.01.1982. Rettighetshaver: Mineberget aktivitetshus, overført fra: 0106 / 303 / 1428
Leieavtale (Sameiet Mineberget aktivitetshus, gjelder lokaler i kjeller).

Erklæring/avtale:
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger mv.
Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Fredrikstad kommunes arealplan 2011-2023 er gjeldende. Eiendommen er uregulert, og ikke omfattet av noen reguleringsplan og dens bestemmelser. I flg. kommunens kartdata foreligger det er reguleringsplan under behandling på naboeiendom.
Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Totale kostnader

3 500 000,- (Prisantydning)
506 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
4 006 000,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 147,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
4 021 147,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Eierskifteforsikring

Ja

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking. Dette innebærer at oppdragsansvarlig har plikt til å melde fra til Økokrim om eventuelle mistenkelige transaksjoner.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet 08.03.19 og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: egenerklæring, takst, energiattest.
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Salgsleder/Eiendomsmegler MNEF Therese Eng

Ref.: 718190037