Hopp til innholdet
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow

Ravnkollbakken 45, 0971 Oslo

Lekker 4-roms med moderne kjøkken/bad - God planløsning - Heis - Garasje - Bo godt med marka som nærmeste nabo!

Prisantydning

2 490 000,-

BRA/P-rom

95 kvm / 82 kvm

Boligtype

Andelsleilighet

Det er ingen planlagte visninger på denne boligen. Vennligst kontakt megler.

Totalpris inkludert omkostninger
2 963 147 kr
Prisantydning
2 490 000 kr
+ Andel fellesgjeld
458 000 kr
+ Omkostninger
15 147 kr
= Totalpris
2 963 147 kr
Felleskostnader
5 991 kr/mnd
Antall rom
4
Antall soverom
3
Primærrom
82 kvm
Bruksareal
95 kvm
Etasje
2
Eierform
Borettslag
Boligtype
Andelsleilighet
Kommune
Oslo
Byggeår
1970
Energimerking
Oransje E

Mer om boligen

OBOS Eiendomsmeglere ved Houssam Zrelli har gleden av å presentere en lekker 4-roms sentralt på Romsås. Boligen har i senere blitt oppgradert med et moderne kjøkken og et delikat bad. Leiligheten har en meget god intern beliggenhet i 2. etasje og en luftig planløsning. Her får du en romslig balkong på hele 11m² med god plass til utemøblement. Den innglasserte balkongen er vestvendt, utstyrt med motorisert markise og fungerer som en forlengelse av stuen. Boligen er ellers godt vedlikeholdt de siste årene med bl.a. nytt gulv i 2019, kjøkken fra 2018 og bad fra 2015.

Dette er en leilighet for deg som ønsker å bo i fredelige og hyggelige omgivelser, og med det gode kollektivtilbudet er du i Oslo sentrum på kort tid.

Stue med utgang til balkong:
Romslig stue med god plass til sittegruppe og spiseplass. Videre er det utgang til en deilig vestvendt balkong med gode solforhold og god plass til utemøblement.

Romslig kjøkken:
Meget flott kjøkkeninnredningen fra Epoq med gode arbeidsflater og godt med skapplass. Innredning og hvitevarer er fra 2018 og holder meget god standard. Videre er det god plass til spisebord som passer perfekt til deilig frokos med morgenlys.

Bad og vaskerom:
Romslig og flislagt baderom med praktisk dusjhjørne og termostyrt blandebatteri. Meget praktisk vaskerom med opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Varmtvannsbereder og utgang til balkong.

Entré:
Hyggelig entré med god plass til å henge fra seg yttertøy og sette fra seg sko. Callinganlegg montert.

3 soverom:
Alle soverom er av god størrelse med store vindusflater som slipper rikelig med dagslys. Her er det god plass til seng og garderobeløsning.

Leiligheten disponerer 1 bod i 1.etasje og i eksisterende bodbebyggelse, samt en oppstillingsplass for bil i garasjeanlegg.

Kort om Ravnkollbakken 45:
- Totalrehabilitert og flott fasade.
- 2 x 40 Amp hovedsikringer og 11 fordelingskurser.
- Alle hvitevarer er intgrert.
- Heis i bygget.
- 2 balkonger, hvorav en er solrik/vestvendt og innglasset.
- God planløsning med luftig atmosfære.
- Beliggende stille og rolig i grønne omgivelser.
- Meget populær beliggenhet med kort vei til flere forretninger.
- God offentlig kommunikasjon.
- Garantiordning.
- www.ravnkollen.no

Beliggenhet

Ravnkollen er et populært borettslag omringet av flotte, opparbeidede grøntarealer. Det er meget fredelig rundt borettslaget med hyggelige lekeapparater og sittegrupper.

Nærområdet markerer seg godt med store og flotte grøntområder. Marka ligger i umiddelbar nærhet med et stort utvalg av turløyper og bademuligheter. Her har du rikelig med uteaktiviteter sommer som vinter.

Videre finner du flere forretninger på Romsås senter. Her har du matbutikk, kiosk, cafèer, helsestudio, nyrenovert svømmehall, bibliotek, og kort vei til T-bane. For de minste er det et godt utvalg av barnehager og barneskole med en trygg skolevei.

Innhold

2. etasje: Entré, stue med utgang til balkong, kjøkken med spiseplass, bad, vaskerom med utgang luftebalkong og 3 soverom.
Leiligheten disponerer bod i 1. etasje og bod i eksisterende bodbebyggelse.
Biloppstillingsplass i felles garasje følger også boligen ved salg.

Areal

Primærrom: 82 kvm, Bruksareal: 95 kvm, Bruttoareal: 103 kvm

Utstyr

- Automatsikringer.
- 2X40amp hovedsikring og hele 11 fordelingskurser.
- Varmtvann fra bereder plassert på vaskerom; 200 L
- Downlights.
- Mekasnisk markise.
- Tv og bredbåndstilkobling.
- Callinganlegg.
- Felles mekanisk ventilasjon.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Varmekabler på bad.

Tomten

Fellesarealene er pent opparbeidet med plen, beplantning, lekeplasser, sittegrupper og asfalterte gangveier.
Eiendommen er konsesjonsfri og har ingen odelsplikt.

Parkering

Parkering i felles, lukket garasjeanlegg som følger boligen ved salg.
Rikelig med gjesteparkeringsplasser på borettslagets eiendom.
Ellers vanlig gateparkering etter gjeldende regler.

Vei/vann/avløp

Offentlig.

Borettslaget

Borettslaget består av 661 andelsleiligheter fordelt på flere bygninger og et garasjeanlegg. Blokkene ble totalrehabilitert utvendig i år 2000.
Borettslaget har et utleielokale som kan leies av andelseierne til ulike arrangement. Her er det også bilvask/verksted til bruk av beboerne.

Forkjøpsrett

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

16.06.2019

Styregodkjennelse

Styregodkjenning av ny eier kreves.

Dyrehold

Dyrehold må godkjennes av styret før anskaffelsen. Se husordensregler vedlagt denne annonsen og fremlagt på visning

Felleskostnader

5 991,- pr Mnd
Drift og vedlikehold, garasjeplass, trappevask, vaktmestertjenester, kommunale avgifter, felles eiendomsforsikring, vedlikehold av fellesarealer, mm.

Lånevilkår

Borettslaget har 3 lån:

Lån 1: HANBAN-93727003086 annuitetslån med restsaldo kr. 7.993.054,- (kr. 12.398,- på leil. nivå) Restløpetid 25 år og 4 mnd. Rente 2,6% flytende.

Lån 2: HUS601-11428456 5 annuitetslån med restsaldo kr. 4.575.277,- (kr. 7.119,- på leil. nivå) Restløpetid 4 år og 9 mnd. Rente 3,80% fast.

Lån 3: NORDEA-907508 annuitetslån med restsaldo kr. 282.434.541,- (kr. 438.111,- på leil. nivå) Restløpetid 30 år og 11 mnd. Rente 5,72% fast.

Lån hos Nordea, opprinnelig kr 306 000 000,- med 40 års annuitet og kvartalsvise terminer. Lånet er administrert gjennom tilleggsavtale om renteswap, jf avtale nr 907508/1125705, med løpetid fra 26.07.2013 til 26.07.2033 og fast rente 4,57%. Bankens variable margin kommer i tillegg, pt fastsatt til 1,15%. Swap betyr at man gjennom tilleggsavtalen har byttet fremtidig flytende rentebetalinger til faste rentebetalinger. Renten oppgis normalt som en fastrente knyttet til rentebytteavtalen pluss en variabel margin til banken. Dersom boligselskapet ønsker å innfri rentebytteavtalen før den utløper må de betale over- eller underkurs.

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode, samt som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Det er planlagt en økning i felleskostnadene på 3%. Nye satser fra 01.07.2019 kr. 6.171,-.

Garantiordning

Borettslaget er tilknyttet garantiordning: Borettslaget har avtale med OBOS om garanti for betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

- Nye boder - Ferdigattest - 1998
- Boligblokk - Ferdigattest - 1974
- Fasaderehabilitering - Ferdigattest - 2010

Diverse

Vaktmestertjeneste: Borettslagets vaktmestertjenester utføres av Romsas vaktmestersentral (RVS). RVS har kontoradresse i Romsås senter 6, og kan kontaktes pa telefon 22 21 30 00, eller e-post: rvs@sentralen.net Åpningstid mandag til torsdag er kl. 07.00-15.30, fredag til 13.00.

Trappevask: Trappevask utføres av renholdere fra Romsås Vaktmestersentral. Trappevasken dekkes av felleskostnadene.

Nøkler/tags/garasjeportåpnere/postkasseskilt:Det er montert elektroniske låser i alle oppgangsdorer. Tags til oppgangsdører og nøkler til kjellerdører og bodhus må kjøpes på borettslagets kontor. Inn- og utkjøring fra p-hus skjer kun med garasjeportåpner. Denne kjøpes på borettslagets kontor. Postkasseskilt og endring av navn på ringetablå bestilles på borettslagets kontor eller ved å sende e-post til styret. Postkasseskilt er gratis.

Reparasjonsgarasje og vaskeplass for biler: Reparasjonsgarasjen ved P23 kan leies ved henvendelse til borettslagets kontor. Bil-vaskeplassen ved P21 er til fri benyttelse for alle beboere i borettslaget.

Grendehuset RKB 36: Beboere kan leie borettslagets grendehus i Ravnkollbakken 36 til festligheter og andre arrangementer. Lokalet har serveringsutstyr til om lag 35 personer og opplegg for avspilling av musikk fra medbragt telefon og lignende. Bestilling av lokalet skjer kun ved personlig henvendelse til borettslagets kontor og leien ma betales ved bestilling. Utlevering av nøkkel skjer i styrets treffetid.

TV- og bredband (internett): Borettslaget har gjennom Romsås Vaktmestersentral avtale med Get om levering av TV-signaler og bredbånd (internett). En enkel TV- og bredbåndspakke inngår i felleskostnadene, med den enkelte beboer kan tegne eget abonnement for utvidelse av tjenestepakken. Digitalboks (Get-boks) må den enkelte bestille selv hos Get.

Merknad om sikringsskap og hovedfordelere for strøm: Borettslaget har skiftet ut alle sikringsskap og hovedfordelere i 2017. Standard skap til leilighetene er utstyrt med klargjort plass til montering av ekstra strømkurs dersom en ny andelseier ønsker dette (installasjonen bekostes av andelseier).

Merknad om vann/avløp: Bygningene er nærmere 50 år gamle (byggear 1970/71) med innstøpte avløpsrør i plast. Disse ble antatt å ha en levetid pa ca 60 år ved nyoppføringen, men andre borettslag på Romsas har imidlertid erfart at slike avløpsrør har en levetid på ca 30-40 år. Selv om dette så langt ikke har vært noe stort problem i Ravnkollen, bør en være oppmerksom på at avløpsrørene vil skiftes ut en gang i framtiden. En utskifting av avløpsrør innebærer at gulv i vaskerom og bad delvis må hogges opp. Generalforsamlingen 07.05.2015 nedstemte med overveldende flertall et forslag om å iverksette felles rehabilitering av våtrommenes overflater, innredning og vannrør/avløp. Det foreligger derfor ingen planer om felles rehabilitering av vvs og våtrom. Dersom beboere likevel ønsker å foreta slike investeringer nå, skjer dette på "egen risiko og ansvar".

Generalforsamlingen 2016 i borettslaget avviste forslag om rehabilitering av våtrom og rør. Styret foreslår at årets generalforsamling gjør det samme og avviser dette forslaget.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.
Eiendommen/området er regulert til boligformål.

Totale kostnader

2 490 000,- (Prisantydning)
458 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
2 948 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 147,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
2 963 147,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking. Dette innebærer at oppdragsansvarlig har plikt til å melde fra til Økokrim om eventuelle mistenkelige transaksjoner.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet 07.06.2019 og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: Årsoppgaven/generalforsamling, protokoller, vedtekter, husordensregler og reguleringsplaner/kart.
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Houssam B. C. Zrelli

Ref.: 703190116