Hopp til innholdet
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow

Nikolaj Jonas Blegvad

left-arrow-01
right-arrow

Turbinveien 21, 0195 Oslo

Lekker 4-roms endeleilighet med 14 kvm balkong ut mot vannspeil - God planløsning, delikat bad og garasjeplass med heis!

Prisantydning

3 511 000,-

BRA/P-rom

83 kvm / 79 kvm

Boligtype

Andelsleilighet

Det er ingen planlagte visninger på denne boligen. Vennligst kontakt megler.

Totalpris inkludert omkostninger
6 215 147 kr
Prisantydning
3 511 000 kr
+ Andel fellesgjeld
2 689 000 kr
+ Omkostninger
15 147 kr
= Totalpris
6 215 147 kr
Felleskostnader
11 437 kr/mnd
Antall rom
4
Antall soverom
3
Primærrom
79 kvm
Bruksareal
83 kvm
Etasje
4
Eierform
Borettslag
Boligtype
Andelsleilighet
Adresse
Turbinveien 21
Kommune
Oslo
Byggeår
2015
Energimerking
Lys grønn C
Nils_tore_gjone

Nils Tore Gjone

Fagansvarlig / Eiendomsmegler

Silje Muri

Silje Muri

Eiendomsmeglerfullmektig

Mer om boligen

Lys og tiltalende 4-roms leilighet med nordvestvendt balkong på ca. 14 kvm beliggende i 4. etasje. Leiligheten har en god planløsning. Store vindusflater i stuen som gir et lyst og luftig inntrykk. Leiligheten fremstår med malte veggoverflater, parkett på gulv, kjøkkeninnredning med glatte fronter og flislagt bad/wc fra 2018 med varmekabler i gulv. Dette er en leilighet for deg som ønsker å bo sentralt, men allikevel i rolige og skjermede omgivelser med kort vei til offentlig kommunikasjon, forretninger, service- og treningstilbud. Kværnerbyen er familievennlig med nærhet til flere barnehager og skoler.

Velkommen til hyggelig visning i Turbinveien 21!

4. etg.
Bruksareal: 83 kvm
Primære rom: 79 kvm

Inneholder:
Leiligheten består av en entrè, tre soverom, bad med gulvvarme, gang, åpen løsning mellom stue og kjøkken med utgang til nordvestvendt balkong på ca. 14 kvm. Leiligheten har en gjennomgående god standard med tilstandsgrad 1 på alle punkt i tilstandsrapporten og fremstår med god takhøyde, parkett på gulv og lyse, malte overflater.

Entre: Entrè med plass for sko og klær ved inngang. Porttelefon. Lyd- og brannkvalifisert entrédør. Fra entrè er det inngang til bod som egner seg fint til walk-in gardegarderobe.

Bad: Flott og delikat bad fra 2018 med veggmontert wc, dusj med innad/utslående glassvegger, servant med underskap og stort speil, samt opplegg for vaskemaskin og tørketrommel under benkeplate. Downlights i tak og varmekabler i gulv.

Kjøkken: Kjøkken i lyse, slette fronter, laminert benkeplate og lekre fliser mellom benk og overskap. Lys under overskap. Vifte med mekanisk avtrekk over integrert platetopp/komfyr.

Stue: Åpen løsning mellom stue og kjøkken. God plass til salong og utgang til balkong fra stuen. Gode vindusflater slipper inn gode mengder naturlig lys.

Soverom: Soverom med plass til dobbeltseng og nattbord med utsyn utover flott vannspeil. Romslig skyvedørsgarderobe.

Soverom 2: Fint barnerom malt i en delikat farge med seng, lekehjørne og garderobeskap.

Soverom 3: Rommet benyttes i dag som gjesterom/kontor med arbeidshjørne og sovesofa.

Balkong: Flott nordvestvendt balkong på ca.14 kvm. Det er utelys og stikkontakter på balkongen og terrassebrikker i plast på gulv.

Gang: Romslig gang med inngang til tre soverom, bad, stue/kjøkken og entre.

Kjellerbod: Det følger med en kjellerbod på ca. 8,5 kvm. Bod er merket med nr. 5009.

Beliggenhet

Svært sentralt og fint beliggende leilighet hvor du kan flytte rett inn og nyte livet med balkong med ettermiddagssol, god standard og flotte friområder. Dreieskivakvartalet Borettslag ble nå premiert av Oslo Kommunes hagepremieringskomite for sitt vakre uteareal.

Kværnerbyen ligger sentralt, skjermet og rolig til mellom Vålerenga og Ekebergåsen, og er utviklet på Kværner Brugs gamle tomt hvor flere av de gamle lokalene og detaljene er ivaretatt. Området har blitt forvandlet fra et industriområde til en av Oslos mest spennende boligprosjekter. Kværnerbyen er i dag et livskraftig bomiljø med arbeidsplasser og rikt kulturliv. Alnaelva er gjenskapt som et vakkert vannspeil gjennom boligområdet og om vinteren blir vannspeilet omgjort til skøyteis. Det som kjennetegner Kværnerbyen er en sammensetning av trivelige og velfungerende borrettslag og sameier med pent opparbeidende fellesarealer. Her er det godt å bo!

Kværnerbyen byr på nyåpnet kafè, Piece Of Cake hvor de serverer pizza, øl og vin, samt gjennomfører quizkvelder. De selger også fantastiske bakvarer, ferske baguetter, kaffe, te og mineralvann. I tillegg finnes blomsterforretning, stor KIWI butikk, renseri, apotek, frisør, negl- og fotpleie. Treningen kan du gjøre på Fitnessroom i Kværnerbyen. Det er også månedlige kulturarrangement med konserter, oktoberfest m.v. Nærhet til Svartdalsparken og tursti langs Alnaelva helt til Bryn. Gangavstand til sentrum via Gamlebyen.

Turbinveien kretser til Vålerenga barneskole (1-7. trinn). De avgir sine elever til Jordal ungdomsskole (8-10.trinn). Kværnerbyen har to barnehager, Fus barnehage og Kværnerdalen barnehage. Skolene og barnehagene ligger innen gangavstand fra leiligheten. For mer informasjon: www.oslo.kommune.no

Nærområde
I nærområdet, nord for Kværnerbyen, ligger Vålerenga med sin karakteristiske trehusbebyggelse, kafeer, forretninger og restauranter. Ekeberg med sitt fantastiske parkanlegg byr på fine søndagsturer og opplevelser. Ekebergrestauranten ligger like ved og har blant annet adkomst fra Ekebergparken. Her kan man sette seg ned med familie og venner og nyte byens beste utsikt.

Den store utviklingen i Kværnerbyen, Bjørvika og Sørenga gjør at bydel gamle Oslo fremstår i helt ny drakt. Fra Kværnerbyen er det gangavstand til Sørenga som kan by på Oslos flotteste utendørs badeanlegg med strand, brygge og stupetårn. Her kan du bade, leie kajakk eller benytte deg av Sørengas mangfoldige servicetilbud. Bjørvika er under utvikling og vil ferdigstille mellom 4-5000. boliger og ca. 20.000 arbeidsplasser. Dette vil blåse nytt liv i bydelen og bli et attraktivt område når det nye Deichmanske hovedbibliotek og en rekke andre aktiviteter og servicetilbud åpner. Den norske operaen trekker til seg i dag et mangfold av turister og besøkende til bydelen.

Bebyggelse

Tilsammen er det planlagt ca. 1.600 boliger i Kværnerbyen. I dag er ca. 1.500 ferdigstilt og innflyttet. Du finner også en stor dagligvarebutikk, blomsterbutikk, renseri, skomaker, frisør, negl- og fotpleie i tillegg til apotek mm. Se www.kvaernerbyen.no for mer informasjon om området.

Adkomst

Det er god offentlig kommunikasjon til Kværnerbyen, buss 32 har hyppig avgang og bruker 6 minutter til Bjørvika. Andre bussruter er buss 34, 70, 74, samt 20 og 37 fra Galgeberg. Trikk 18 og 19 i Schweigaards gate. Se ruter.no
Fra sentrum er det kun omlag 10 min sykkeltur. I Kværnerbyen har du bysykler og elsykler for leie.
Det vil bli skiltet ved fellesvisning.

Byggemåte

Støpt armert betong, antas fundamentert til fast grunn. Bærende konstruksjoner i betong, utvendig dekket med teglstein og plater. Flatt støpt tak med membran/takpapp.

Areal

Primærrom: 79 kvm, Bruksareal: 83 kvm, Bruttoareal: 92 kvm

Standard

Leiligheten holder gjennomgående god standard. TG 1 på alle punkt i tilstandsrapporten.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med radiatorer med fjernvarme. Elektriske varmekabler på bad. Fellesmåling av strøm og varmt vann. Techem er engasjert til å foreta avregning og faktureringen av strøm og varmt vann. Dette faktureres direkte den enkelte andelseier. Fjernvarme til radiator/oppvarming av leilighetene betales over felleskostnadene.

Tomten

Andel i felles eiet tomt for borettslaget på 3 476 kvm. Fellesarealer er meget pent opparbeidet med sittegrupper, lekeplass, plen og prydbusker.

Parkering

Garasjeplass i borettslagets garasjeanlegg medfølger. Det er mulig å etablere ladestasjon.

Vei/vann/avløp

Offentlig.

Forretningsfører

OBOS.

Borettslaget

Francis Borettslag. Org.nr: 914147816.
Borettslaget består av 131 andelsleiligheter med følgende adresse Turbinveien 15, 17, 19 og 21.
Borettslagets hjemmeside; http://web3.herborvi.no/0684

Forkjøpsrett

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

24.06.2019

Styregodkjennelse

Vanlig styregodkjennelse. Styregodkjennelsen kan ikke nektes uten saklig grunn.

Dyrehold

Det er tillatt å holde dyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse for de øvrige beboerne i.h.t husordensreglene.

Forsikring

Tryg Forsikring, polise 6595997.

Ligningsverdi

Likningsverdi for inntektsåret 2017:
Som primærbolig: kr 1 474 565
Som sekundærbolig: kr 5 308 435

Eiendomsskatt

I 2016 ble det innført eiendomsskatt på boliger og annen fast eiendom i Oslo, slik som ubebygde tomter, fritidsboliger mv. Det gis et bunnfradrag på inntil 4,6 millioner kroner for boliger og fritidsboliger. Skattesatsen i 2019 er på 3 promille, se www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt.

Felleskostnader

Felleskostnader:
Totale felleskostnader kr. 11.437,-

Herav:
Garasje kr. 225,-
Eiendomsskatt kr. 88,-
Oppvarming (A konto) kr. 612,-
Felleskostnader kr. 2.723,-
Kapitalkostnader lån 2 OBBK01 kr. 3.382,-
Kapitalkostnader lån 1 OBOS01 kr. 4.407,-
Totale felleskostnader etter kjente fremtidige endringer kr. 11.607,-

Andel fellesgjeld/fellesformue

Borettslagets Lån 2:
Lånenr: OBBK01-98207458759
Restsaldo: kr. 13.795.605,- herav kr. 228.165,- for denne andelen
Restløpetid: 6 år
Type rente: Flytende rente
Rente: 2,15%

Borettslagets Lån 1:
Lånenr: OBOS01-98207458740
Restsaldo: 196.745.496,- herav kr. 2.460.000,- for denne andelen
Restløpetid: 36 år
Type rente: Flytende rente
Rente: 2,15%
Avdragsfrihet t.o.m: 01.06.2025.
Estimert endring etter avdragsfrihet kr. 4.872,- (da blir samtidig lån 2 innfridd)

Sum andel fellesgjeld kr 2.689.000,- pr 01.06.2019 (avrundet opp til nærmeste hele tusen)
Andel fellesformue: Kr. 5.360,- pr 31.12.2018

Lånevilkår

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Kjøpers ansvar for øvrige andelseieres mislighold

Borettslaget inngår i et OBOS-tilknyttet borettslag. Dersom borettslaget påføres økonomisk tap som følge av manglende innbetalte felleskostnader, garanterer OBOS overfor borettslag full inndekning av disse manglende innbetalte felleskostnader.

Utleie

Med styrets godkjennelse er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier eller person som nevnt i borettslagsloven § 5-6 første ledd har bodd i boligen i minst ett av de siste to årene.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Eiendommen/området er regulert til boligformål S-4198. Se reguleringskart som følger vedlagt i salgsoppgaven.

Området er under bygging og videre utvikling med nye boligprosjekter i Kværnerbyen.
Det arbeides med ekstra togspor i Brynsbakken, sak 201714401.
Søkt om omregulering av Turbinveien 2-4, sak 201715801.
Det planlegges boliger i Enebakkveien 69 (Jøtultomta), sak 200705311.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i områdets regulering.

Totale kostnader

3 511 000,- (Prisantydning)
2 689 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
6 200 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 147,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
6 215 147,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking. Dette innebærer at oppdragsansvarlig har plikt til å melde fra til Økokrim om eventuelle mistenkelige transaksjoner.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet 17.06.2019 og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.

Ansvarlig megler

Fagansvarlig Nils Tore Gjone

Ref.: 713190040