Hopp til innholdet
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow

Ingeniørveien, 0195 Oslo

Kværnertoppen: Unik hjørneleilighet med utsikt over Oslo. Vestvendt balkong på ca 20 kvm. Ekstra WC. Garasjeplass.

Prisantydning

4 300 000,-

BRA/P-rom

82 kvm / 77 kvm

Boligtype

Andelsleilighet

Det er ingen planlagte visninger på denne boligen. Vennligst kontakt megler.

Totalpris inkludert omkostninger
8 495 960 kr
Prisantydning
4 300 000 kr
+ Andel fellesgjeld
4 188 000 kr
+ Omkostninger
7 960 kr
= Totalpris
8 495 960 kr
Felleskostnader
10 099 kr/mnd
Antall rom
4
Antall soverom
3
Primærrom
77 kvm
Bruksareal
82 kvm
Etasje
6
Eierform
Borettslag
Boligtype
Andelsleilighet
Adresse
Ingeniørveien
Kommune
Oslo
Byggeår
2019
Energimerking
Grønn C
Erik

Erik Tharaldsen

Eiendomsmegler / Salgsleder

Mer om boligen

Salg av kontraktposisjon!

Leiligheten ligger sentralt til i et fint og populært boligområde i Kværnerbyen.

Kværnertoppen har en flott beliggenhet med fine turområder i nærmiljøet. Det pulserende bylivet i Bjørvika og Oslo Sentrum ligger i umiddelbar nærhet. Friarealene i Kværnerbyen er pent opparbeidet med parkmessig preg.

Kværnerbyen er et av OBOS sine mest spennende boligprosjekter. Her en helt ny bydel under utvikling sentralt beliggende på Kværner Brugs gamle tomt i Lodalen hvor det skal være godt å leve og lettvint å bo. I dag er området forvandlet til et attraktivt boligområde med høy kvalitet. Området ligger rolig tilbaketrukket mellom Ekeberg og Vålerenga og vil bli flott opparbeidet med parkmessig preg, og hvor Alna i dag er gjenskapt som et vannspeil i et parkdrag sentralt gjennom området. Om vinteren blir vannspeilet omgjort til skøytebane, til stor glede for voksne og barn.

I nærområdet mot nord ligger Vålerenga med sin karakteristiske trehusbebyggelse. Her finner du små kafeer, spisesteder og butikker. Mot øst ligger Svartdalsparken og Svartdalen med sin særpregede vegetasjon og turstier langs Alna, over til Østensjøvannet og videre til Østmarka.

I Kværnerbyen bor man med gangavstand til sentrum. På veien passerer du Gamlebyen med Middelalderparken og vannspeilet. Her finner du Oslos historiske røtter i form av gamle ruiner og gateløp, som sammen med Ladegården er populære mål for byvandringer. Det er ingen steder i byen det rører seg så mye som på denne kant av byen. Det mest spennende nærområdet er kanskje Bjørvika hvor det vil etableres mange tusen nye arbeidsplasser, og byens nye finansielle tyngdepunkt vil befinne seg her. I tillegg til den nye Operaen som står ferdig, er det planlagt nytt Deichmanske Bibliotek, gondolbane til Ekeberg, parker med sports- og lekemuligheter, ny havnepromenade samt en rekke nye servicefasiliteter. Nært Middelalderparken og Sørenga hvor det er etablert populært badeanlegg og badestrand. Kværnerbyen er kort sagt nær det aller meste, til kulturtilbud, utesteder, forretninger, konserter og festivaler

Bebyggelse

Tilsammen er det planlagt ca. 1.800 boliger i Kværnerbyen. I dag er ca 1200 ferdigstilt og innflyttet. Det er åpnet to barnehager, den ene med fortrinnsrett for våre beboere. I tillegg er Kværnerhallen nå fylt opp med kontorplasser. I treningssenteret er det full fart fra tidlig morgen. I Kværnerbyen finner du en stor dagligvarebutikk, blomsterbutikk, renseri, skomaker, frisør, negl- og fotpleie i tillegg til apotek mm. Se www.kvaernerbyen.no for mer informasjon om området.

Adkomst

Buss 32 går fra Voksen Skog via Røa, Lysaker og Aker Brygge før den har endeholdeplass i Kværnerbyen. Reisetid fra Oslo S er ca. 5 minutter (Nationaltheateret 8-10 minutter). Andre bussruter er tilgjengelig fra Galgeberg (rute 20, og 37, 100 og 110) og Konowsgate (rute 34, 70 og 74). Trikk 18 og 19 i Schweigaardsgate. Nærmeste T-bane er Ensjø som ligger nord-vest for Kværnerbyen. Det går bussrute døgnet rundt til Galgeberg.

Det finnes to ulike typer bysykkelstativ i Kværnerbyen; vanlige bysykler og elektriske bysykler.

Det vil bli skiltet med OBOS Eiendomsmeglere skilter ved fellesvisninger

Byggemåte

Arkitektur og uterom; Fasadene vil få en kombinasjon av lys puss og fargede plater som skal gi omgivelsene et lyst preg og samtidig gi en dynamisk og variert uttrykk. Høyden på husene varierer fra 4 til 8 etasjer for å slippe inn lys og gi utsikt fra leilighetene.

Gårdsrommet blir bilfritt og godt tilrettelagt for lek og opphold med variert beplantning, lekeapparater, sittegrupper, sykkelparkering og belysning. I kjelleren blir det et felles garasjeanlegg med sykkelparkering og heis opp til leilighetene. I tillegg vil det være felles takterrasse med heisadkomst. Her kan man nyte lange sommerdager med svært gode solforhold.

Innhold

4-roms leilighet i 6. etg ut mot gårsrom med Vestvendt balkong på ca 20kvm

Leiligheten inneholder; Entré med plass til sko, yttertøy og med bod, flislagt baderom, og 3 soverom med garderobeskap. Kjøkken og stue i åpen løsning med utgang vestvendt balkong. Garasjeplass i kjeller

Areal

Primærrom: 77 kvm, Bruksareal: 82 kvm

Standard

Boligen tilfredstiller kravene til tilgjengelighet og har en gjennomgående god standard. Store vindusflater. Innvendige overflater utføres i lyse farger og gulvene får hvit mattlakkert eikeparkett med unntak av bad, der gulv og vegger blir flislagt.

Kjøkken: Kjøkkeninnredning med glatte skapfronter og stålhåndtak. Høye overskap med foring til tak. Ventilator i overskap over komfyr. LED-lys over benkeplate.

Bad: Flislagt bad med varmekabler. Fliser i lyse farger og downlights i tak. Plass til vaskemaskin og tørketrommel.

Utstyr

Leiligheten får porttelefon samt TV- og bredbåndstilknytning

Oppvarming

Tilknyttet fjernvarmeanlegg og varmes opp med vannbåren varme i radiatorer. Det monteres forbruksmåler for hver leilighet som er forberedt for fjernavlesning. Det er elektrisk gulvvarme i baderomsgulv.

Tomten

Gnr. 236, bnr. 40. Tomtearealet for Kværnertoppen brl. vil bli på ca. 10.280 kvm. Tomten er ikke fradelt enda, det tas derfor forbehold om eventuelle justeringer/endringer. Etter fradeling vil borettslaget få nytt/nye bruksnummer(e).

Parkering

I kjelleren medfølger en parkeringsplass for bil, samt sykkelrom og sportsbod ca 5 kvm. Herifra kan du ta heisen rett opp til din etasje.

Forretningsfører

OBOS

Borettslaget

Kværnertoppen Borettslag

Styregodkjennelse

Styregodkjennelse er påkrevet av ny eier.

Felleskostnader

10 099,- pr Mnd

Andel fellesgjeld/fellesformue

Fellesgjeld kr.4 188 000,-

Fellesgjelden utgjør et annuitetslån over 40 år med 5 års avdragsfrihet. Lånet løper med flytende rente. Rentesatsen er pr. i dag på 1,95% og dette er hensyntatt i prislisten.

Renteutgiftene på andel fellesgjeld er fradragsberettiget med 24% etter gjeldene regler. Retten til fradrag betinger at andelseier har skattbar inntekt. Det tas forbehold om endringer i fradragsreglene.

(individuell nedbetaling av andel fellesgjeld). Kjøper kan allerede ved sluttoppgjøret før overtagelse, selv bestemme størrelsen på hvor stor andel fellesgjeld man ønsker å ha ved å foreta en ekstra innbetaling i tillegg til innskuddet.

Dette får umiddelbar virkning på de månedelige felleskostnadene som blir redusert ved at lavere andel fellesgjeld gir lavere kapitalkostnader. Eksempelvis vil månedlige felleskostnader kun bestå av driftskostnader dersom man velger å betale hele totalprisen og dermed ikke ha andel fellesgjeld.

Etter overtagelse kan nedbetaling av andel fellesgjeld gjøres 2 ganger i året med minimum kr. 60.000,- pr. innbetaling. Ordningen er betinget av at fellesgjelden løper med flytende rente.

Lånevilkår

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Kjøpers ansvar for øvrige andelseieres mislighold

Borettslaget inngår i et OBOS-tilknyttet borettslag. Dersom borettslaget påføres økonomisk tap som følge av manglende innbetalte felleskostnader, garanterer OBOS overfor borettslag full inndekning av disse manglende innbetalte felleskostnader.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Diverse

llustrasjonsbildene viser hvordan det kan se ut i leiligheten og området. Gjør oppmerksom på at bilder og kart kan avvike fra virkeligheten.

Modell av boligblokken og Kværnerbyen er utstilt i vårt visningssenter i Kværnerbyen. For åpningstider se www.kværnerbyen.no

Kontraktsposisjon selges ihht bustadoppføringsloven.

Ihht. Bustadoppføringslova plikter utbygger å stille garanti fom sikkerhet for oppfyllelse av sine forpliktelser etter orginal kjøpekontrakt. Garantien utgjør 3 % av orginal kjøpesum frem til overtagelse. Beløpet økes til 5% og står 5 år etter overtagelsen

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Eiendommen/området er regulert til bolig

Totale kostnader

4 100 000,- (Prisantydning)
4 188 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
8 288 000,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
430,- (Gebyr for registrering av avtale om borett, brl. §2-13 (2))
430,- (Gebyr for overføring av andel)
630,- (Gebyr for notering av pant/heftelse, pr. notering)
10 650,- (Dokumentavgift av andel tomt)
30 000,- (Administrasjonsgebyr)
5 000,- (Andel oppstartskapital til borettslaget)
-------------------------------------------------------------------
47 140,- (Omkostninger totalt)
-------------------------------------------------------------------
8 335 140,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking. Dette innebærer at oppdragsansvarlig har plikt til å melde fra til Økokrim om eventuelle mistenkelige transaksjoner.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Salgsleder Erik Tharaldsen

Ref.: 701190006

Last ned dokumenter

Her kan du laste ned relevante dokumenter til boligen.