Hopp til innholdet
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow

Ingeniørveien 2, 0195 Oslo

Kværnertoppen - Meget fin 2-roms leilighet under oppføring. Vestvendt balkong mot beplantet gårdsrom.

Prisantydning

1 940 000,-

BRA/P-rom

52 kvm / 45 kvm

Boligtype

Andelsleilighet

Det er ingen planlagte visninger på denne boligen. Vennligst kontakt megler.

Totalpris inkludert omkostninger
3 847 140 kr
Prisantydning
1 940 000 kr
+ Andel fellesgjeld
1 860 000 kr
+ Omkostninger
47 140 kr
= Totalpris
3 847 140 kr
Felleskostnader
5 430 kr/mnd
Antall rom
2
Antall soverom
1
Primærrom
45 kvm
Bruksareal
52 kvm
Etasje
2
Eierform
Borettslag
Boligtype
Andelsleilighet
Kommune
Oslo
Byggeår
2019
Energimerking
Grønn C
Nils_tore_gjone

Nils Tore Gjone

Fagansvarlig / Eiendomsmegler

Mer om boligen

Velkommen til visning i Kværnerbyen - Smeltedigelen 2 hvor vi har modell utstilt.

Meget fin 2-roms leilighet i Kværnertoppen Borettslag under oppføring. Leiligheten ligger i blokkens 2. etasje og u 1 fra inngangspartiet. Inneholder; Entré, innvendig bod, baderom, soverom, kjøkken og stue med utgang nordvestvendt solrik balkong på 13,5 kvm. I tillegg følger kjellerbod og det vil være felles takterrasse med heisadkomst, samt fantastisk utsikt og solforhold.

Beliggenhet

Boligene i Kværnertoppen borettslag ligger rolig og tilbaketrukket til mellom Ekeberg og Vålerenga, i Ekebergskrenten. Friarealene i Kværnerbyen er flott opparbeidet med et parkmessig preg, og du finner bussholdeplasser, treningssenter, matbutikk, apotek og frisør i umiddelbar nærhet.

I nærområdet mot nord ligger Vålerenga med sin karakteristiske trehusbebyggelse. Her finner du små kafeer, spisesteder og butikker. Svartdalsparken og Svartdalen med sin særpregede vegetasjon og turstier langs Alna, over til Østensjøvannet og videre til Østmarka.

I Kværnerbyen bor man med gangavstand til sentrum. På veien passerer du Gamlebyen med Middelalderparken og vannspeilet. Her finner du Oslos historiske røtter i form av gamle ruiner og gateløp, som sammen med Ladegården er populære mål for byvandringer. Det er ingen steder i byen det rører seg så mye som på denne kant av byen. Det mest spennende nærområdet er kanskje Bjørvika hvor det vil etableres mange tusen nye arbeidsplasser, og byens nye finansielle tyngdepunkt vil befinne seg her. I tillegg til den nye Operaen som står ferdig, er det planlagt nytt Deichmanske Bibliotek og nytt Munchmuseum, parker med sports- og lekemuligheter, ny havnepromenade samt en rekke nye servicefasiliteter. Kværnerbyen er kort sagt nær det aller meste, til kulturtilbud, utesteder, forrretninger, konserter og festivaler.

Bebyggelse

Det skal bygges tre hus på Kværnertoppen og alle leilighetene planlegges organisert som ett borettslag.

Adkomst

Buss like ved fra Konows gate (ruter 34, 70 og 74). Reisetid fra Oslo S er ca. 5 minutter (Nationaltheatret 8-10 minutter). Andre bussruter er tilgjengelig fra Galgeberg (rute 20 og 37) ogTrikk 18 og 19 i Schweigaardsgate. Buss 32 går fra Voksen Skog via Røa, Lysaker og Aker Brygge før den har endeholdeplass i Kværnerbyen. Nærmeste T-bane er Ensjø som ligger nord-vest for Kværnerbyen.

Byggemåte

Fasadene vil få en kombinasjon av lys puss og fargede plater som skal gi lys til omgivelsene og samtidig gi en variert, dynamisk fasade. Fasade i stuer får store, høye vinduer som slipper inn mye lys. Undersiden av balkonger males hvite for å gi god lysrefleksjon og pen fasade.

Innhold

Salg av kontraktsposisjon: Kontraktens objekt er prosjektert 2-roms leilighet.

Areal

Primærrom: 45 kvm, Bruksareal: 52 kvm

Standard

Boligen har en gjennomgående god standard med generell takhøyde på ca. 2,5 meter som gir leilighetene en ekstra følelse av lys, luft og rom. Leiligheten får lysmalte vegger, parkettgulv, flislagt bad og hvitt kjøkken med glatte skapfronter med stålhåndtak. Det er heis opp til hver etasje og leilighetene leveres med porttelefon samt tv- og bredbåndstilknytning.

Oppvarming

Boligene i Kværnertoppen vil være tilknyttet fjernvarmeanlegg og varmes opp med vannbåren varme i radiatorer. På badet vil det være elektriske varmekabler, som gir komfortvarme hele året.

Tomten

Tomtearealet for Kværnertoppen brl. vil bli på ca. 10.280 kvm. Tomten er ikke fradelt enda, det tas derfor forbehold om eventuelle justeringer/endringer.
Gårdsrommet blir bilfritt og godt tilrettelagt for lek og opphold med variert beplantning, lekeapparater, sittegrupper, sykkelparkering og belysning.

Vei/vann/avløp

Offentlig.

Forretningsfører

Boligene vil blir organisert som et borettslag med OBOS som forretningsfører. OBOS har lang og solid erfaring med forretningsførsel og vil sikre at borettslaget får en trygg og sikker drift.

Forkjøpsrett

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Styregodkjennelse

Ny kjøper skal godkjennes. Forkjøpsrett avklares i etterkant av salget.

Felleskostnader

Fellesutgifter: kr. 5.430,- pr mnd.

Månedlige felleskostnader er stipulerte og består av driftskostnader og kapitalkostnader.

Totale stipulerte felleskostnader år 1-5 vil bli kr. 5.430,-

Fellesgjelden utgjør et annuitetslån over 40 år med 5 års avdragsfrihet. Lånet løper med flytende rente. Rentesatsen er pr idag 1,95% og dette er hensyntatt i prislisten. Renteutgiftene på andel fellesgjeld er er fradragsberettiget med 24% etter gjeldende regler. Retten til fradrag betinger skattbar inntekt. Det tas forbehold om endringer i fradragsreglene. Stipulerte felleskostnader pr mnd fra år 6 er kr. 8.520,-

Andel fellesgjeld/fellesformue

Fellesgjelden kr. 1.860.000,- løper i 40 år med 5 års avdragsfrihet. Lånet er et annuitetslån og løper med flytene rente.

IN-ORDNING: (individuell nedbetaling av andel fellesgjeld). Kjøper kan allerede ved sluttoppgjøret før overtagelse, selv bestemme størrelsen på hvor stor andel fellesgjeld man ønsker å ha ved å foreta en ekstra innbetaling i tillegg til innskuddet.

Dette får umiddelbar virkning på de månedelige felleskostnadene som blir redusert ved at lavere andel fellesgjeld gir lavere kapitalkostnader. Eksempelvis vil månedlige felleskostnader kun bestå av driftskostnader dersom man velger å betale hele totalprisen og dermed ikke ha andel fellesgjeld. (Ved full innfrielse vil totale månedlige felleskostnader være på stipulerte kr. 2.407,-)

Etter overtagelse kan nedbetaling av andel fellesgjeld gjøres 2 ganger i året med minimum kr. 60.000,- pr. innbetaling. Ordningen er betinget av at fellesgjelden løper med flytende rente.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse skal foreligge før overtakelse.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Eiendommen/området er regulert til boligformål.

Totale kostnader

1 940 000,- (Prisantydning)
1 860 000,- (Andel av fellesgjeld)

3 800 000,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostniger
30.000,- (Administrasjonsgebyr)
10.650,- ( Dokumentavgift 2,5% av tomteverdi)
5.000,- (For innbetalt andelskapital)
430,- (Gebyr for registrering av avtale om borett, brl § 2-13 (2))
430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - statens kartverk)
630,- (Tingl.gebyr obligasjon BRL - statens kartverk)

47 140,- (Totale omkostninger)

3 847 140,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Oppgjør

Kjøper innbetaler i hht til denne planen:

Ved kontraktsignering innbetales 10 % av opprinnelig kjøpesum (kr 310.000,-.) i tillegg innbetales kjøpesum overskytende hovedkontraktens pålydende (prisantydning/merverdi til selger, kr. 700.000,-). Administrasjonsgebyr kr 30.000,- skal også innbetales ved kontraktsignering. Ved salg til prisantydning vil totalt som skal innbetales ved kontraktsignering være kr. 1.040.000,-

Ved overtagelse av boligen faktureres opprinnelig kjøpesum fratrukket innbetalt 10 % og fellesgjeld, samt øvrige omkostninger som skal innbetales (kr. 17.140,-)

Salg av kontraktsposisjon
Dette prospektet beskriver en konkret bolig under oppføring. Boligen er solgt, men den opprinnelige kjøper ønsker å selge sin kontraktsposisjon med utbygger (hovedkontrakt) som gir rett og plikt til å overta boligen når den er ferdigstilt.
Hovedkontrakten som er inngått mellom utbygger/opprinnelig selger av prosjektet og opprinnelig kjøper (selger av kontraktsposisjonen) påvirkes ikke av denne handelen.

Hovedkontrakten må overtas uendret og den regulerer alle forutsetninger for leveransen av boligen, med alle rettigheter og plikter, herunder betalingsvilkår og de lovpålagte garantier. Hovedkontrakten vil ligge som et vedlegg i salgsoppgaven.

Avtalevilkår
Handelen reguleres av kjøpekontrakt som inngås etter at kjøpetilbud på kontraktsposisjon er akseptert, eventuelle forbehold som kjøper har tatt er avklart, utbygger har akseptert transport av hovedkontrakten og lovpålagte garantier overtatt.
Inneholder hovedkontrakten forbehold som ikke er opphevet på tidspunkt for inngåelse av denne avtalen og utbygger gjør et av disse gjeldende med den følge at hovedkontrakten bortfaller, bortfaller også denne kontrakten uten at partene har noe økonomisk eller annet mellomværende. Eventuelle innbetalte midler tilbakebetales tillagt den til enhver tid gjeldende rente på klientkonto.

Dersom utbygger misligholder slik at levering ikke finner sted bortfaller plikten til å betale en eventuell kjøpesum for kontraktsposisjonen. Kjøper blir ellers ansvarlig for å oppfylle forpliktelsene iht. hovedkontrakten som er overtatt.

Betalingsvilkår

Kjøper har satt seg inn i og overtar betalingsvilkårene som fremgår av hovedkontrakten. Første innbetaling som skal gjøres ved signering av kontrakt skal være frie midler uten krav til pant i den kjøpte bolig. Samme betalingsvilkår gjelder for innbetaling for å overta kontraktsposisjonen.

Avbestilling av leveranse

Dersom kjøper benytter sin rett etter buofl. kap. VI, til å avbestille leveransen, gjennomføres dekningssalg og kjøper må dekke utbyggers eventuelle tap som følge av avbestillingen. Dette vil også omfatte eventuelle tilvalg og endringer som er bestilt og/eller utført. Et dekningssalg vil videre medføre at eventuell kjøpesum for kontraktsposisjonen går tapt. Dersom dekningssalg medfører gevinst etter at alle kostnader er fratrukket, tilfaller gevinsten utbygger.

Generelt
Det gjøres oppmerksom på at transport av kjøpekontrakt og lovpålagte garantier kan være betinget av samtykke fra utbygger og garantist, jfr. hovedkontrakten. Det gjøres særskilt oppmerksom på at garantier etter bustadoppføringslova § 12 og § 47 er begrenset til opprinnelig kjøpesum iht. hovedkontrakt og omfatter følgelig ikke evt. kjøpesum for kontraktsposisjonen.

Salg av kontraktsposisjon er underlagt Avhendingslova § 1-1, pkt. 4 samt kjøpsloven.

Overtagelse

Det er planlagt overtakelse april - juni 2019.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking. Dette innebærer at oppdragsansvarlig har plikt til å melde fra til Økokrim om eventuelle mistenkelige transaksjoner.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Ansvarlig megler

Fagansvarlig Nils Tore Gjone

Ref.: 713160057

Last ned dokumenter

Her kan du laste ned relevante dokumenter til boligen.