Hopp til innholdet
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow

Ingeniørveien, 0195 Oslo

Kværnertoppen 4-roms - Helt ny og fin leilighet med 18 kvm balkong og garasjeplass. Innflytning 28. juni

Prisantydning

2 300 000,-

BRA/P-rom

78 kvm / 73 kvm

Boligtype

Andelsleilighet

Det er ingen planlagte visninger på denne boligen. Vennligst kontakt megler.

Totalpris inkludert omkostninger
5 138 434 kr
Prisantydning
2 300 000 kr
+ Andel fellesgjeld
2 778 000 kr
+ Omkostninger
60 434 kr
= Totalpris
5 138 434 kr
Felleskostnader
7 740 kr/mnd
Antall rom
4
Antall soverom
3
Primærrom
73 kvm
Bruksareal
78 kvm
Etasje
2
Eierform
Borettslag
Boligtype
Andelsleilighet
Adresse
Ingeniørveien
Kommune
Oslo
Byggeår
2019
Energimerking
Grønn C
Nils_tore_gjone

Nils Tore Gjone

Fagansvarlig / Eiendomsmegler

Mer om boligen

Leiligheten ligger sentralt til i et fint og populært boligområde i Kværnerbyen. Leiligheten ligger fint til i 2. etasje.

Kværnertoppen har en flott beliggenhet med fine turområder i nærmiljøet. Det pulserende bylivet i Bjørvika og Oslo Sentrum ligger i umiddelbar nærhet. Friarealene i Kværnerbyen er pent opparbeidet med parkmessig preg.

Kværnerbyen er et av OBOS sine mest spennende boligprosjekter. Her en helt ny bydel under utvikling sentralt beliggende på Kværner Brugs gamle tomt i Lodalen hvor det skal være godt å leve og lettvint å bo. I dag er området forvandlet til et attraktivt boligområde med høy kvalitet. Området ligger rolig tilbaketrukket mellom Ekeberg og Vålerenga og vil bli flott opparbeidet med parkmessig preg, og hvor Alna i dag er gjenskapt som et vannspeil i et parkdrag sentralt gjennom området. Om vinteren blir vannspeilet omgjort til skøytebane, til stor glede for voksne og barn.

I nærområdet mot nord ligger Vålerenga med sin karakteristiske trehusbebyggelse. Her finner du små kafeer, spisesteder og butikker. Mot øst ligger Svartdalsparken og Svartdalen med sin særpregede vegetasjon og turstier langs Alna, over til Østensjøvannet og videre til Østmarka.

I Kværnerbyen bor man med gangavstand til sentrum. På veien passerer du Gamlebyen med Middelalderparken og vannspeilet. Her finner du Oslos historiske røtter i form av gamle ruiner og gateløp, som sammen med Ladegården er populære mål for byvandringer. Det er ingen steder i byen det rører seg så mye som på denne kant av byen. Det mest spennende nærområdet er kanskje Bjørvika hvor det vil etableres mange tusen nye arbeidsplasser, og byens nye finansielle tyngdepunkt vil befinne seg her. I tillegg til den nye Operaen som står ferdig, er det planlagt nytt Deichmanske Bibliotek, gondolbane til Ekeberg, parker med sports- og lekemuligheter, ny havnepromenade samt en rekke nye servicefasiliteter. Nært Middelalderparken og Sørenga hvor det er etablert populært badeanlegg og badestrand. Kværnerbyen er kort sagt nær det aller meste, til kulturtilbud, utesteder, forretninger, konserter og festivaler.

Bebyggelse

Tilsammen er det planlagt ca. 1.600 boliger i Kværnerbyen. I dag er ca 1200 ferdigstilt og innflyttet. Det er åpnet to barnehager, den ene med fortrinnsrett for våre beboere. I tillegg er Kværnerhallen nå fylt opp med kontorplasser. I treningssenteret er det full fart fra tidlig morgen. I Kværnerbyen finner du en stor dagligvarebutikk, blomsterbutikk, renseri, skomaker, frisør, negl- og fotpleie i tillegg til apotek mm. Se www.kvaernerbyen.no for mer informasjon om området.

Adkomst

Buss fra Konowsgate (ruter 34, 70 og 74). Buss 32 går fra Voksen Skog via Røa, Lysaker og Aker Brygge før den har endeholdeplass i Kværnerbyen. Reisetid fra Oslo S er ca. 5 minutter (Nationaltheateret 8-10 minutter). Andre bussruter er tilgjengelig fra Galgeberg (rute 20 og 37). Trikk 18 og 19 i Schweigaardsgate. Nærmeste T-bane er Ensjø som ligger nord-vest for Kværnerbyen. Det går bussrute døgnet rundt til Galgeberg.

Byggemåte

Arkitektur og uterom; Fasadene vil få en kombinasjon av lys puss og fargede plater som skal gi omgivelsene et lyst preg og samtidig gi en dynamisk og variert uttrykk. Høyden på husene varierer fra 4 til 8 etasjer for å slippe inn lys og gi utsikt fra leilighetene.

Gårdsrommet blir bilfritt og godt tilrettelagt for lek og opphold med variert beplantning, lekeapparater, sittegrupper, sykkelparkering og belysning. I kjelleren blir det et felles garasjeanlegg med sykkelparkering og heis opp til leilighetene. I tillegg vil det være felles takterrasse med heisadkomst. Her kan man nyte lange sommerdager med svært gode solforhold.

Innhold

4-roms endeleilighet i 2. etg med vestvendt balkong på 18,2 kvm.
Leiligheten inneholder; Entré med plass til sko og yttertøy, innvendig bod, flislagt baderom og 3 gode soverom. Kjøkken og stue i åpen løsning med utgang vestvendt balkong. Garasjeplass i kjeller.

Areal

Primærrom: 73 kvm, Bruksareal: 78,50 kvm

Standard

Boligen tilfredstiller kravene til tilgjengelighet og har en gjennomgående god standard. Store vindusflater. Innvendige overflater utføres i lyse farger og gulvene får hvit mattlakkert eikeparkett med unntak av bad, der gulv og vegger blir flislagt.

Kjøkken: Kjøkkeninnredning med glatte skapfronter og stålhåndtak. Høye overskap med foring til tak. Ventilator i overskap over komfyr. Lys over benkeplate.

Bad: Flislagt bad med varmekabler. Fliser i lyse farger, på gulv 10 x 10 cm, veggfliser 20 x 40 cm. Baderomsinnredning med skuffer, type hvit glatt med fasede kanter. Speil over servant og downlights i tak. Plass til vaskemaskin og tørketrommel.

Utstyr

Leiligheten får porttelefon, samt TV- og bredbåndstilknytning.

Oppvarming

Tilknyttet fjernvarmeanlegg og varmes opp med vannbåren varme i radiatorer. Det monteres forbruksmåler for hver leilighet som er forberedt for fjernavlesning. Det er elektrisk gulvvarme i baderomsgulv.

Tomten

Gnr. 236, bnr. 40. Tomtearealet for Kværnertoppen brl. vil bli på ca. 10.280 kvm. Tomten er ikke fradelt enda, det tas derfor forbehold om eventuelle justeringer/endringer. Etter fradeling vil borettslaget få nytt/nye bruksnummer(e).

Parkering

I kjelleren medfølger en parkeringsplass for bil, samt sykkelrom og sportsbod ca 5 kvm.

Forretningsfører

OBOS

Borettslaget

Kværnertoppen Borettslag

Felleskostnader

Totale stipulerte felleskostnader år 1-5 kr. 7.740,- pr. mnd. Stipulerte felleskostnader med skattefradrag år 1-5 er ca kr. 6.750,- pr. mnd.
Stipulerte felleskostnader pr. mnd. fra år 6 er kr 12.358,-

Felleskostnadene skal dekke blant annet offentlige avgifter, felles byggforsikring, kabel-tv, renhold av fellesarealer, snømåking, forretningsførsel og generell drift av borettslaget. Kostnader til strøm, varmt vann og oppvarming faktureres etter forbruk.

Andel fellesgjeld/fellesformue

Fellesgjeld kr. 2 778 000,-
Fellesgjelden utgjør et annuitetslån over 40 år med 5 års avdragsfrihet. Lånet løper med flytende rente. Rentesatsen er pr. i dag på 1,95% og dette er hensyntatt i prislisten.
Renteutgiftene på andel fellesgjeld er fradragsberettiget med 22% etter gjeldene regler. Retten til fradrag betinger at andelseier har skattbar inntekt. Det tas forbehold om endringer i fradragsreglene.

IN-ORDNING: (individuell nedbetaling av andel fellesgjeld). Kjøper kan allerede ved sluttoppgjøret før overtagelse, selv bestemme størrelsen på hvor stor andel fellesgjeld man ønsker å ha ved å foreta en ekstra innbetaling i tillegg til innskuddet.

Dette får umiddelbar virkning på de månedelige felleskostnadene som blir redusert ved at lavere andel fellesgjeld gir lavere kapitalkostnader. Eksempelvis vil månedlige felleskostnader kun bestå av driftskostnader dersom man velger å betale hele totalprisen og dermed ikke ha andel fellesgjeld.
(Ved full innfrielse vil totale månedlige felleskostnader være på stipulerte kr. 3.226,-)

Etter overtagelse kan nedbetaling av andel fellesgjeld gjøres 2 ganger i året med minimum kr. 60.000,- pr. innbetaling. Ordningen er betinget av at fellesgjelden løper med flytende rente.

Lånevilkår

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Totale kostnader

2 300 000,- (Prisantydning)
2 778 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
5 078 000,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
430,- (Gebyr for registrering av avtale om borett, brl. §2-13 (2))
430,- (Gebyr for overføring av andel)
630,- (Gebyr for notering av pant/heftelse, pr. notering)
10 650,- (Dokumentavgift av andel tomt)
30 000,- (Administrasjonsgebyr)
5 000,- (Andel oppstartskapital til borettslaget)
-------------------------------------------------------------------
47 140,- (Omkostninger totalt)
-------------------------------------------------------------------
5 125 140 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Oppgjør

Kjøper innbetaler i hht til denne planen:

Ved kontraktsignering innbetales 10 % av opprinnelig kjøpesum (kr 463.000,-.) i tillegg innbetales kjøpesum overskytende hovedkontraktens pålydende (kr 448.000,-). Administrasjonsgebyr kr 30.000,- skal også innbetales ved kontraktsignering. Ved salg til prisantydning vil totalt som skal innbetales ved kontraktsignering være kr. 941.000,-

Ved overtagelse av boligen faktureres opprinnelig kjøpesum fratrukket innbetalt 10 % og fellesgjeld:
4 630 000,-
- 463 000,-
- 2 778 000,-
=1.389.000,- samt øvrige omkostninger som skal innbetales (kr. 17.140,-).

Salg av kontraktsposisjon

Dette prospektet beskriver en konkret bolig under oppføring. Boligen er solgt, men den opprinnelige kjøper ønsker å selge sin kontraktsposisjon med utbygger (hovedkontrakt) som gir rett og plikt til å overta boligen når den er ferdigstilt.
Hovedkontrakten som er inngått mellom utbygger/opprinnelig selger av prosjektet og opprinnelig kjøper (selger av kontraktsposisjonen) påvirkes ikke av denne handelen.

Hovedkontrakten må overtas uendret og den regulerer alle forutsetninger for leveransen av boligen, med alle rettigheter og plikter, herunder betalingsvilkår og de lovpålagte garantier. Hovedkontrakten vil ligge som et vedlegg i salgsoppgaven.

Avtalevilkår
Handelen reguleres av kjøpekontrakt som inngås etter at kjøpetilbud på kontraktsposisjon er akseptert, eventuelle forbehold som kjøper har tatt er avklart, utbygger har akseptert transport av hovedkontrakten og lovpålagte garantier overtatt.
Inneholder hovedkontrakten forbehold som ikke er opphevet på tidspunkt for inngåelse av denne avtalen og utbygger gjør et av disse gjeldende med den følge at hovedkontrakten bortfaller, bortfaller også denne kontrakten uten at partene har noe økonomisk eller annet mellomværende. Eventuelle innbetalte midler tilbakebetales tillagt den til enhver tid gjeldende rente på klientkonto.

Dersom utbygger misligholder slik at levering ikke finner sted bortfaller plikten til å betale en eventuell kjøpesum for kontraktsposisjonen. Kjøper blir ellers ansvarlig for å oppfylle forpliktelsene iht. hovedkontrakten som er overtatt.

Betalingsvilkår
Kjøper har satt seg inn i og overtar betalingsvilkårene som fremgår av hovedkontrakten. Første innbetaling som skal gjøres ved signering av kontrakt skal være frie midler uten krav til pant i den kjøpte bolig. Samme betalingsvilkår gjelder for innbetaling for å overta kontraktsposisjonen.

Avbestilling av leveranse
Dersom kjøper benytter sin rett etter buofl. kap. VI, til å avbestille leveransen, gjennomføres dekningssalg og kjøper må dekke utbyggers eventuelle tap som følge av avbestillingen. Dette vil også omfatte eventuelle tilvalg og endringer som er bestilt og/eller utført. Et dekningssalg vil videre medføre at eventuell kjøpesum for kontraktsposisjonen går tapt. Dersom dekningssalg medfører gevinst etter at alle kostnader er fratrukket, tilfaller gevinsten utbygger.

Generelt
Det gjøres oppmerksom på at transport av kjøpekontrakt og lovpålagte garantier kan være betinget av samtykke fra utbygger og garantist, jfr. hovedkontrakten. Det gjøres særskilt oppmerksom på at garantier etter bustadoppføringslova § 12 og § 47 er begrenset til opprinnelig kjøpesum iht. hovedkontrakt og omfatter følgelig ikke evt. kjøpesum for kontraktsposisjonen.

Salg av kontraktsposisjon er underlagt Avhendingslova § 1-1, pkt. 4 samt kjøpsloven.

Overtagelse

Overtakelse 28.06.2019

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking. Dette innebærer at oppdragsansvarlig har plikt til å melde fra til Økokrim om eventuelle mistenkelige transaksjoner.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet 22.11.2017 og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.

Ansvarlig megler

Fagansvarlig Nils Tore Gjone

Ref.: 713190005