Hopp til innholdet
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow

Ingeniørveien, 0195 Oslo

Kværnerbyen: 3-roms innflyttingsklar til sommeren - Garasjeplass - Nordvestvendt forhage 17,6 kvm - Familievennlig!

Prisantydning

2 212 000,-

BRA/P-rom

63 kvm / 57 kvm

Boligtype

Andelsleilighet

Det er ingen planlagte visninger på denne boligen. Vennligst kontakt megler.

Totalpris inkludert omkostninger
4 497 140 kr
Prisantydning
2 212 000 kr
+ Andel fellesgjeld
2 238 000 kr
+ Omkostninger
47 140 kr
= Totalpris
4 497 140 kr
Felleskostnader
6 568 kr/mnd
Antall rom
3
Antall soverom
2
Primærrom
57 kvm
Bruksareal
63 kvm
Etasje
1
Eierform
Borettslag
Boligtype
Andelsleilighet
Adresse
Ingeniørveien
Kommune
Oslo
Byggeår
2019
Energimerking
Grønn D
Silje Muri

Silje Muri

Eiendomsmeglerfullmektig

Nils_tore_gjone

Nils Tore Gjone

Fagansvarlig / Eiendomsmegler

Mer om boligen

Ønsker du å flytte inn i en splitter ny 3-romsleilighet til sommeren? Da er denne leiligheten perfekt for deg med innflytting 28. juni.


Verdt å merke seg:

* Nordvestvendt forhage på hele 17,6 kvm

* Store vindusflater

* Felles takterrasse

* Garasjeplass med heisadkomst til leilighetsplan

* Felles sykkelversted og sykkelbod

* Innvendig bod og kjellerbod medfølger

* Perfekt for småbarnsfamilier

Kværnertoppen er det nyeste borettslaget som er under oppføring i Kværnerbyen. Prosjektet ligger høyt i terrenget, og du får utsikt over hele byen fra takterrassene. Ja, du kan faktisk velge mellom tre forskjellige!

I nærområdet finner du treningssenter, apotek, stor KIWI-butikk, koselig kafè og blomsterbutikk. Fra busstoppet Kværner finner du bussene 34, 70 og 74 og fra busstoppet Kværnerbyen finner du buss 32

Beliggenhet

Kværnertoppen er et av Kværnerbyens fineste prosjekter. Det er høytliggende i terrenget med turmuligheter i umiddelbar nærhet. Det blir opparbeidet flotte fellesarealer med variert beplantning, lekeapparater, sittegrupper og belysning. Hver leilighet har tilgang til felles takterrasse beliggende i hvert bygg av prosjektet. Det vil bli etablert innvendig og utvendig sykkelparkering. De siste leilighetene i borettslaget ferdigstilles i slutten av 2019/begynnelsen av 2020.

Nærområdet:
Kværnerbyen er beliggende mellom Vålerenga og Ekeberg, og er bygget på gamle Kværner Bruks tomt. Her finner man det meste man trenger i hverdagen nærme seg, deriblant matbutikk, treningssenter, apotek, blomsterbutikk, renseri, frisør, skomaker, negl- og fotpleie, apotek og café. Området ligger rolig og tilbaketrukket til, samtidig som man har kort avstand til sentrum.

I nærheten finner man blant annet Ekeberg med sin fantastiske restaurant med utsikt over hele byen, Ekebergparken med sine kreative skulpturer, minigolf på Søylehuset Cafe & Minigolf og Ekebergsletta, som blant annet er kjent for sine idrettsarrangement. På andre siden av dalen har man Vålerenga som byr på gamle, sjarmerende trehusbebyggelser, og Smia Galleri med servering både ute og inne. Ladegården Cafè beliggende ved Middelalderparken er åpent i sommerhalvåret hvor det serveres deilig steinovnsbakt pizza som kan nytes ute med en kald øl. I de senere år har Sørenga vokst frem til å bli en populær destinasjon om sommeren, både for å nyte et godt måltid, og ikke minst grunnet sole- og bademulighetene langs Sørengkaia. Rett i bakkant av Sørenga finner man den anerkjente Barcode beliggende i Bjørvika med sin karakteristiske arkitektur. Her kan det fristes med restauranter som Nodee Sky og Nodee Barcode, samt Vaaghals skapt av kjente kokker som Arne Brimi.

For den naturglade kan man gå turer langs Alnaelva opp til Østensjøvannet og videre til Østmarka. Nærme finner man også Svartdalsparken.

Barnehager og skoler:
Kværnerdalen barnehage ligger vis-a-vis Kværnertoppen, og er en kommunal barnehage med plass til ca. 500 barn. Kværnerdalen barnehage med plass til 68 barn er privat med fortrinnsrett for Kværnerbyens beboere.
Nærmeste skoler er Vålerenga barneskole og Jodal ungdomsskole.

Kulturelt:
I Kværnerbyen arrangeres det med jevne mellomrom kulturelle arrangmenter gjennom alle årets sesonger. Om sommeren har du arrangementer som St. Hansfeiring, sommerblues og utekino. Høsten byr på spøkelsesvandring gjennom Svartdalsparken, lysvandring langs elven og kortreff. I juletiden har man både julegrantenning og julekonsert, og Kværnerbylekene og eventyrstund finner sted på våren. Det lages skøytebane på vannspeilet Kværnerdammen om vinteren, som barna så fint kan leke i om sommeren.

Bebyggelse

I Kværnerbyen er det i dag bygget nærmere 1400 leiligheter, av totalt ca. 1600 boliger. De siste leilighetene ferdigstilles i slutten av 2019/begynnelsen av 2020. I nærområdet finnes det matbutikk, treningssenter, renseri, frisør, skomaker, negl- og fotpleie, apotek og café. Kværnerbyen har to barnehager, hvorav våre beboere har fortrinnsrett til den ene. For mer informasjon om området se www.kvaernerbyen.no.

Adkomst

Det tar kun 10 min til sentrum - og bussene tar deg enkelt gjennom byen. 32-bussen til Voksen Skog via sentrum har avgang fra Kværnerbyen hvert 15. minutt. Buss 34, 70 og 74 går ca. hvert 5. minutt fra Konows Gate. Fra Galgeberg finner man 20- og 37-bussen med hyppig avgang hvert 7.-8. minutt. Trikk 18 og 19 går fra Schweigaardsgate.
For deg med bil medfølger det garasjeplass - og veien ut på E6 fra Kværnerbyen er meget kort!

Det er også bysykler og elsykler tilgjengelig i Kværnerbyen som tar deg raskt og effektivt gjennom byen. Elsyklene kan leies på time, sesongkort med rabattert timepris eller månedskort, og man registrerer seg på www.rentabike.no.

Byggemåte

Bygget oppføres med bæresystem som hovedsakelig blir utført i betong/stål. Fasadene vil bestå av lys puss og fargede plater. Leiligheten tilfredsstiller krav til tilgjengelighet og har en gjennomgående god standard.

Innhold

Lekker 3-roms leilighet beliggende i første etasje med forhage på hele 17,6 kvm til å nyte kveldsssolen. En god planløsning med romslig entrè, to soverom, flislagt baderom, innvendig bod og åpen løsning mellom kjøkken og stue med utgang til nordvestvendt forhage fra stue. Det er en generell takhøyde på 2,5 m med parkett på gulv og lysmalte veggflater. Det er balansert ventilasjon. Innvendig bod på 3,4 kvm og sportsbod på ca. 5 kvm i tilknytning kjeller for ekstra oppbevaring.

Areal

Primærrom: 57,50 kvm, Bruksareal: 63 kvm

Standard

Entre:
Romslig entré med gode oppbevaringsmuligheter. Her er det både plass til garderobeskap, skohylle og knagger. 3-stavs hvit, mattlakkert eikeparkett på gulv og malt gips/betong i lys farge på vegger.

Bad:
Bad med delikate lyse fliser på gulv og vegger. Fliser vegg på 40 x 20 cm i matt utførelse, og 10 x 10 cm fliser på gulv også i matt utførelse. Veggopphengt toalett, dusj med glassdører, servant med speil over samt opplegg for vaskemaskin og tørketrommel (plassert over hverandre). Downlights i tak. Badet er enten prefabrikert eller plassbygd.

Kjøkken:
Kjøkkenskap med hvite fronter med faset kant og bøylehåndtak i børstet stål. Benkeplate i mørk grå laminat. Høye overskap med foring til tak. Hvitevarer medfølger ikke.

Stue:
Åpen kjøkken-/stueløsning med store vindusflater og utgang til nordvestvendt forhage. God plass til sofamøbler og spisegruppe. Parkett på gulv og lyse, malte vegger. Låsbar terrassedør og lås på vinduer. Terrassedører også med låsbar luftestilling.

Soverom 1:
Hovedsoverom med god plass til dobbeltseng, nattbord og garderobeskap. Parkett på gulv og malte lyse vegger.

Soverom 2:
Soverom med plass til enkeltseng, garderobeskap og pult. Parkett på gulv og malte vegger i lys farge.

Innvendig bod:
Bod fra entré på 3,4 kvm. På gulv er det eikeparkett og malte lyse flater på vegg. Perfekt for oppbevaring av det lille ekstra!

Utstyr

Leiligheten får porttelefon samt TV- og bredbåndstilknytning.

Oppvarming

Boligen vil være tilknyttet fjernvarmeanlegg og varmes opp med varme i radioterer. På badet vil det være elektriske varmekabler, som gir komfortvarme hele året.

Tomten

Gnr. 236, bnr. 40. Tomtearealet for Kværnertoppen borettslag vil bli på ca. 10.280 kvm. Tomten er ikke fradelt enda, det tas dermed forbehold om eventuelle justeringer/endringer. Etter fradeling vil borettslaget få nytt/nye bruksnummer(e).

Parkering

Garasjeplass i kjeller medfølger. Felles sykkelrom og sportsbod på ca 5 kvm i garasjekjeller. Direkte heisadkomst fra garasjekjeller opp til leilighet.

Vei/vann/avløp

Vei, vann og avløp er offentlig.

Forretningsfører

Borettslaget blir organisert med OBOS som forretningsfører. OBOS har lang og solid erfaring med forretningsførsel og vil sikre at borettslaget får en trygg og sikker drift.
Tlf OBOS: 22 86 55 00.

Borettslaget

Kværnertoppen Borettslag

Styregodkjennelse

Ny kjøper skal godkjennes. Forkjøpsrett avklares i etterkant av salget.

Dyrehold

Det er tillatt å holde dyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse for de øvrige beboerne. Dyrehold tillates kun etter søknad til styret og undertegning av borettslagets dyreholdserklæring.

Ligningsverdi

Ligningsverdi er p.t. ikke fastsatt. Ligningsverdien fastsettes av Ligningskontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon om fastsettelse av ligningsverdi.

Felleskostnader

Totale stipulerte felleskostnader år 1-5: kr 6.568,- pr. mnd.
Stipulerte felleskostnader med skattefradrag år 1-5 er ca kr. 5.769,- pr. mnd.
Stipulerte felleskostnader pr. mnd. fra år 6 er kr 10.288,-

Felleskostnadene skal dekke blant annet offentlige avgifter, felles byggforsikring, kabel-tv, renhold av fellesarealer, snømåking, forretningsførsel og generell drift av borettslaget. Kostnader til strøm, varmt vann og oppvarming faktureres etter forbruk.

I tillegg vil det bli fakturert et fast á kontobeløp for de som har ladestasjon. For tiden er beløpet kr. 200,- pr måned pr bil etter anbefaling fra Elbilforeningen (kan endre seg) og kr 300,- i driftskostnader for parkeringsplassen.

Andel fellesgjeld/fellesformue

Fellesgjeld kr. 2.238.000,-.

Fellesgjelden utgjør et annuitetslån over 40 år med 5 års avdragsfrihet. Lånet løper med flytende rente. Rentesatsen er pr. i dag på 1,95% og dette er hensyntatt i prislisten.
Renteutgiftene på andel fellesgjeld er fradragsberettiget med 22 % etter gjeldene regler. Retten til fradrag betinger at andelseier har skattbar inntekt. Det tas forbehold om endringer i fradragsreglene.

IN-ORDNING: (individuell nedbetaling av andel fellesgjeld). Kjøper kan allerede ved sluttoppgjøret før overtagelse, selv bestemme størrelsen på hvor stor andel fellesgjeld man ønsker å ha ved å foreta en ekstra innbetaling i tillegg til innskuddet.
Dette får umiddelbar virkning på de månedelige felleskostnadene som blir redusert ved at lavere andel fellesgjeld gir lavere kapitalkostnader. Eksempelvis vil månedlige felleskostnader kun bestå av driftskostnader dersom man velger å betale hele totalprisen og dermed ikke ha andel fellesgjeld. (Ved full innfrielse vil totale månedlige felleskostnader være på stipulerte kr. 2.932,-)

Etter overtagelse kan nedbetaling av andel fellesgjeld gjøres 2 ganger i året med minimum kr. 60.000,- pr. innbetaling. Ordningen er betinget av at fellesgjelden løper med flytende rente.

Lånevilkår

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Kjøpers ansvar for øvrige andelseieres mislighold

Borettslaget inngår i et OBOS-tilknyttet borettslag. Dersom borettslaget påføres økonomisk tap som følge av manglende innbetalte felleskostnader, garanterer OBOS overfor borettslag full inndekning av disse manglende innbetalte felleskostnader.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse skal foreligge før overtakelse.

Utleie

Det krever styrets samtykke ved utleie av bolig i borettslag, jf. borettslagsloven § 5-3.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Eiendommen/området er regulert til boligformål.

Totale kostnader

2.212.000,- Prisantydning
2.238.000,- Andel av fellesgjeld

4.450.000,- Totalpris ekskl. omkostninger

Omkostninger:
30.000,- Administrasjonsgebyr
10.650,- Dokumentavgift 2,5% av tomteverdi
5.000,- For innbetalt andelskapital
430,- Gebyr for registrering av avtale om borett, brl § 2-13 (2)
430,- Tingl.gebyr BRL-skjøte - statens kartverk
630,- Tingl.gebyr obligasjon BRL - statens kartverk

47 140,- Totale omkostninger

4.497.140,- Totalpris inkl. omkostninger

Oppgjør

Kjøper innbetaler i hht til denne planen:

Ved kontraktsignering innbetales 10 % av opprinnelig kjøpesum (kr 373.000,-.) i tillegg innbetales kjøpesum overskytende hovedkontraktens pålydende (prisantydning/merverdi til selger, kr. 720.000,-). Administrasjonsgebyr kr 30.000,- skal også innbetales ved kontraktsignering. Ved salg til prisantydning vil totalt som skal innbetales ved kontraktsignering være kr. 1.123.000,-

Ved overtagelse av boligen faktureres opprinnelig kjøpesum fratrukket innbetalt 10 % og fellesgjeld, samt øvrige omkostninger som skal innbetales:
Opprinnelig kjøpesum 3.730.000,-
- 10% innbetalt 373.000,-
- Fellesgjeld 2.238.000,-
+ Øvrige omkostninger 17.140,-
= 1.136.140,- Totalt

Salg av kontraktsposisjon:
Dette prospektet beskriver en konkret bolig under oppføring. Boligen er solgt, men den opprinnelige kjøper ønsker å selge sin kontraktsposisjon med utbygger (hovedkontrakt) som gir rett og plikt til å overta boligen når den er ferdigstilt.
Hovedkontrakten som er inngått mellom utbygger/opprinnelig selger av prosjektet og opprinnelig kjøper (selger av kontraktsposisjonen) påvirkes ikke av denne handelen.

Hovedkontrakten må overtas uendret og den regulerer alle forutsetninger for leveransen av boligen, med alle rettigheter og plikter, herunder betalingsvilkår og de lovpålagte garantier. Hovedkontrakten vil ligge som et vedlegg i salgsoppgaven.

Avtalevilkår:
Handelen reguleres av kjøpekontrakt som inngås etter at kjøpetilbud på kontraktsposisjon er akseptert, eventuelle forbehold som kjøper har tatt er avklart, utbygger har akseptert transport av hovedkontrakten og lovpålagte garantier overtatt.
Inneholder hovedkontrakten forbehold som ikke er opphevet på tidspunkt for inngåelse av denne avtalen og utbygger gjør et av disse gjeldende med den følge at hovedkontrakten bortfaller, bortfaller også denne kontrakten uten at partene har noe økonomisk eller annet mellomværende. Eventuelle innbetalte midler tilbakebetales tillagt den til enhver tid gjeldende rente på klientkonto.

Dersom utbygger misligholder slik at levering ikke finner sted bortfaller plikten til å betale en eventuell kjøpesum for kontraktsposisjonen. Kjøper blir ellers ansvarlig for å oppfylle forpliktelsene iht. hovedkontrakten som er overtatt.

Betalingsvilkår:
Kjøper har satt seg inn i og overtar betalingsvilkårene som fremgår av hovedkontrakten. Første innbetaling som skal gjøres ved signering av kontrakt skal være frie midler uten krav til pant i den kjøpte bolig. Samme betalingsvilkår gjelder for innbetaling for å overta kontraktsposisjonen.

Avbestilling av leveranse:
Dersom kjøper benytter sin rett etter buofl. kap. VI, til å avbestille leveransen, gjennomføres dekningssalg og kjøper må dekke utbyggers eventuelle tap som følge av avbestillingen. Dette vil også omfatte eventuelle tilvalg og endringer som er bestilt og/eller utført. Et dekningssalg vil videre medføre at eventuell kjøpesum for kontraktsposisjonen går tapt. Dersom dekningssalg medfører gevinst etter at alle kostnader er fratrukket, tilfaller gevinsten utbygger.

Generelt:
Det gjøres oppmerksom på at transport av kjøpekontrakt og lovpålagte garantier kan være betinget av samtykke fra utbygger og garantist, jfr. hovedkontrakten. Det gjøres særskilt oppmerksom på at garantier etter bustadoppføringslova § 12 og § 47 er begrenset til opprinnelig kjøpesum iht. hovedkontrakt og omfatter følgelig ikke evt. kjøpesum for kontraktsposisjonen.

Salg av kontraktsposisjon er underlagt Avhendingslova § 1-1, pkt. 4 samt kjøpsloven.

Overtagelse

Overtakelse er planlagt 28. juni.
Det blir avholdt førbefaring 7 juni.
Begge datoene med forbehold om feil/endringer.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking. Dette innebærer at oppdragsansvarlig har plikt til å melde fra til Økokrim om eventuelle mistenkelige transaksjoner.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Dette prospektet beskriver en konkret bolig under oppføring. Boligen er solgt, men den opprinnelige kjøper ønsker å selge sin kontraktsposisjon med utbygger (hovedkontrakt) som gir rett og plikt til å overta boligen når den er ferdigstilt.
Hovedkontrakten som er inngått mellom utbygger/opprinnelig selger av prosjektet og opprinnelig kjøper (selger av kontraktsposisjonen) påvirkes ikke av denne handelen.

Hovedkontrakten må overtas uendret og den regulerer alle forutsetninger for leveransen av boligen, med alle rettigheter og plikter, herunder betalingsvilkår og de lovpålagte garantier. Hovedkontrakten vil ligge som et vedlegg i salgsoppgaven.

Ansvarlig megler

Fagansvarlig Nils Tore Gjone

Ref.: 713190014