Hopp til innholdet
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow

Fru Ingers gate 19, 1630 Gamle Fredrikstad

Kongsten - Meget velholdt leilighet i 2. etasje med solrik og skjermet sydvestvendt balkong.

Prisantydning

2 000 000,-

BRA/P-rom

78 kvm / 63 kvm

Boligtype

Leilighet

Det er ingen planlagte visninger på denne boligen. Vennligst kontakt megler.

Totalpris inkludert omkostninger
2 425 147 kr
Prisantydning
2 000 000 kr
+ Andel fellesgjeld
410 000 kr
+ Omkostninger
15 147 kr
= Totalpris
2 425 147 kr
Felleskostnader
4 900 kr/mnd
Antall rom
3
Antall soverom
2
Primærrom
63 kvm
Bruksareal
78 kvm
Etasje
2
Eierform
Borettslag
Boligtype
Leilighet
Kommune
Fredrikstad
Byggeår
1962
Energimerking
Oransje F

Mer om boligen

Innflyttingsklar og meget tiltalende leilighet beliggende i 2. etasje. Lyst med vindu mot sydøst både på soverommet og i stuen slik at du får masse dagslys inn i boligen. Balkongen ligger vendt mot sydvest og her kan du nyte solen fra 8 om morgenen til 8 på kvelden. Ellers byr leiligheten på lyse moderne farger, nyere og meget innholdsrik kjøkkeninnredning, delikat bad med opplegg til vaskemaskin og romslig baderomsinnredning samt super garderobeløsning med skyvedører på det ene soverommet. Hele boligen er oppgradert og overflatebehandlet i de senere årene og oppleves som moderne og innflyttingsklar.

Gang:
Fra felles trappegang kommer du inn i gangen. Her er det både åpen garderobeløsning og et smart garderobeskap/bod med hyller som passer perfekt til å gjemme bort sko og ytterklær i tillegg til støvsuger ol. På gulvet er det laminat i flismønster og malte panelplater på veggene. Til venstre i gangen har du badet og til høyre det minste soverommet. Rett frem har du stuen og her er det montert glassdør som gir dagslys inn i gangen også.

Bad:
Badet er pusset opp i regi av borettslaget i 2007 og er meget tiltalende. Her har du grå fliser med varmekabler i gulvet og hvite tidløse veggfliser. Romslig baderomsinnredning med heldekkende servant, overskap med speil og skap på begge sider og lysbaldakin. I tillegg er det høyskap, alt i samme utførelse. Dusjkabinett og gulvmontert wc. Det er opplegg til vaskemaskin på badet.

Stue:
Stuen som har vinduer både mot sydøst og sydvest gir deg et lys og luftig rom. Malte veggflater, lys grå moderne laminat ny nå i 2019 og malt panel i taket er moderne og nøytrale overflater. Rommets smykke er peisen, en Stockholm høy fra Nordpeis med krominnfatning, som er montert i 2013. Fra stuen er det utgang til balkong.

Balkong:
Balkongen vender mot sydvest og her har du solen fra 8 om morgenen til 8 om kvelden. På de varmeste dagene kan du skjerme deg under terrassemarkisen, og når vinden står på så skjermer trærne rundt slik at det fortsatt er godt å skjermet. Du er også skjermet for innsyn da det er montert glass-skjerming på toppen av balkongrekkverket. Balkongen er på ca 13 kvm.

Kjøkken:
Meget innholdsrikt kjøkken med smarte løsninger. Innredningen er ny i 2011 og har hvite glatte fronter med aluminiumsfargede grep. Overskapene er takhøye og utnytter lagringsplassen til fulle. Underskapene består i hovedsak av skuffer som er praktisk i daglig bruk. I tillegg er det sokkelskuffer for maksimal utnyttelse av plassen. Laminat benkeplater og kitchen-board mellom over- og underskap. Belysning under alle overskapene. Laminat i flismønster på gulv, malte panelplater på vegg og malt panel i taket. Hvitevarer slik som komfyr, oppvaskmaskin og kombinert Miele kjøl-/fryseskap medfølger.

Soverom:
Boligen har to soverom. Hovedsoverommet har adkomst fra stuen og har god plass til dobbeltseng. Her er det plassbygd garderobeskap. Glatte malte veggflater, laminat på gulvet og malt panel i taket. Det andre soverommet har eier innredet til et garderoberom med skyvedørsgarderobe på begge sider av rommet. Flott løsning med masse lagringsplass også her.

Boder:
Det medfølger bod på loftet og 2 boder i kjeller. I kjeller er det også felles vaskerom hvor beboerne kan sette sin egen vaskemaskin om de ikke ønsker å ha det på badet.

Beliggenhet

Eiendommen
Boligen er tilknyttet Kongsten Borettslag som består av 36 boliger fordelt på ni firemannsboliger. Borettslaget er oppført i 1960 i en tidstypisk byggestil som harmonerer fint med resten av småhusbebyggelsen i området. De store balkongene har kommet til i ettertid. Boligene er fint plassert på borettslagets flate tomteområde omgitt av trær og store plenarealer. Litt lengre bort i gata finner du både lekeplass og et stort grøntområde som strekker som helt opp til Kongstenbanen med Kongsten Fort liggende på et lite fjellplatå i bakgrunnen.

Nærområdet
Fru Ingers gate ligger nederst på Kongstenområdet knappe 5 minutters sykkeltur fra Gamlebyen. Nærområdet preges av småhusbebyggelse og store grøntarealer med fotballbane og fine turmuligheter hele året. Sentralt for området ligger Kongstenhallen, som er en viktig aktivitetskilde for Kongstenområdet; med utendørs basseng med stupetårn for de store og plaskebasseng for de små, og forøvrig innendørs svømmehall, idrettshaller, treningssenter og bowlinghall. Det er også nærhet til turområder med lysløype, golfbane og ridesenter, så her ligger alt til rette for lek og fritidsaktiviteter for både barn og voksne.

I sjarmerende Gamlebyen finner du et rikt tilbud av gallerier, koselige forretninger, kafeer og restauranter. Her råder det en helt spesiell og avslappende atmosfære - selv på lørdager når torvet endres til et sydende marked. Fra Gamlebyen tar det under et minutt med Gamlebyfergen over til vestsiden hvor jernbanestasjonen da ligger i umiddelbar nærhet. Byfergen til Kråkerøy, sentrum og Gressvik anløper også Gamlebyen og fergene er gratis. Fra Kongstenområdet er det bussforbindelse til Fredrikstad sentrum og fra brohodet er det holdeplass for bussrute mellom Fredrikstad og Sarpsborg. Som et av få områder har også Kongsten sin egen nærbutikk med Spar Solgaard i Heibergs gate og like bortenfor rundkjøringen på østsiden ligger både Kiwi og Brotorget med Rema1000, apotek, bakeriutsalg, frisør, Biltema og Vinmonopolet.

Bebyggelse

Området består av flermannsboliger, eneboliger, rekkehus og industri.

Adkomst

Fra Fredrikstad sentrum:
Kjør over Fredrikstad broa mot østsiden. I rundkjøringen ved foten av broa følger du skilt mot Gamlebyen. Kjør forbi Kongstenhallen i retning Øra, følg Heibergs gate og ta av inn til venstre, inn Jens Langs gate, ved Kongsten barnehage, og deretter andre vei til høyre, inn i Fru Ingers gate. Følg Fru Ingers gate i ca 500 meter, forbi lekeplassen du får på venstre hånd og du vil få de blå 4-mannsboligene på høyre hånd etterhvert. Fru Ingers gate 19 er den første 4-mannsboligen du får på høyre hånd etter at du har passert krysset til Rolf Wickstrøms gate.

Byggemåte

Firemannsbolig med loft og kjeller oppført av bindingsverk utvendig stående kledning. Bygget er fundamentert på betongsåle i antatt leregrunn og har grunnmur av betong/blokker og støpte gulv i kjeller. Tak i saltak utførelse, utvendig tekket med betongtakstein. Vinduer med isolerglass. Trebjelkelag i etasjeskille. Innvendige hvite dører. Tretrapp i etasjeskille.
Opplysninger er hentet fra takst utført av Jonny Eliassen, datert 23.1.2019. For ytterligere opplysninger vedrørende byggemåte, se denne.

Innhold

Leiligheten inneholder entré, 2 soverom, bod, kjøkken, stue, bad og balkong. Det medfølger 2 boder i kjeller og en nettingbod på loft.

Areal

Primærrom: 63 kvm, Bruksareal: 78 kvm, Bruttoareal: 85 kvm
Opplyste arealer er hentet fra takstrapport og er ikke kontrollmålt av megler.

Standard

Boligen holder god standard med følgende overflater:
Himling: himlingsplater og malt panel.
Vegger: tapet, malt panel.
Gulv: laminat.

Bad: fliser på vegg og gulv.

For bygningsmassen se under punktet Borettslaget.

Utstyr

Terrassemarkise (ny 2012)
Canal Digital kabel-tv og internettleverandør
Innebygget peisovn i stue.
Skyvedørsgarderober
200l varmtvannsbereder plassert i kjeller.

Oppvarming

Elektrisitet samt vedovn i stue, varmekabler på bad.
I følge selgers el-faktura er det brukt 8.640 kwt fra oktober -17 til og med september -18

Tomten

Andel i ca. 9064 kvm festet fellestomt. Borettslaget fester tomten av Fredrikstad kommune. Festekontrakt ble inngått i 1958, festetid er 75 år og utløper i 2033. Tomten er opparbeidet med beplantning, gressplen, sittegruppe og asfalterte stikkveier.

Parkering

Det er 1 merket biloppstillingsplass til hver bolig. I tillegg har laget godt med plasser for gjester. Det er lagt opp strømuttak til hver plass.

Vei/vann/avløp

Tilknyttet offentlig vei-, vann- og kloakkforhold.

Forretningsfører

Praktikertjenesten AS

Borettslaget

Tidligere arbeider utført i borettslaget:
I 2004 er det utført omgjøring av samtlige sikringsskap i borettslaget, og i 2005/07 ble badene rehabilitert. I 2008/09 er det gjennomført rehabilitering utvendig med utskifting av vinduer og balkongdører, ny kledning på balkongsider, balkongfronter og gulv. Inngangsdørene til hver leilighet er skiftet i 2009. I 2012 er det installert nytt brannvarslingsanlegg. Borettslaget har avtale med firma som utfører trappevask. I tillegg så utføres også gressklipping av innleid firma. Borettslaget sørger også for bortkjøring av snø i de tilfellene det er nødvendig.
Av styrets arbeid i 2016 er det bla. arbeidet med rehabilitering av bygningsmassen. Det er byttet kledningsbord, vasket og malt husene, nye ventiler/lufteluker i hver leilighet og ventiler i alle kjellerrom er byttet. Borettslaget har samsvarserklæring på alt av elektrisk iht. årsberetning for 2016. Borettslaget er også i sluttfasen med å pusse opp felles vaskerom med opplegg for vaskemaskin til hver leilighet i kjelleren. Foreløpig er alt det elektriske på plass med strømuttak for vaskemaskin med kurs til hver enkelt leilighet. Laget skal bytte og fornye alle hovedstammene fra fallstammene og ut til kum. Sluttføringen av vaskerommene vil bli gjort samtidig med dette arbeidet da det henger i sammen. Dette i følge samtale med styreleder 29.1.19. I følge årsberetningen for 2017 har borettslaget byttet ytterdører. Mangler ved det elektriske anlegget er fulgt opp av styret.

Økonomi:
Regnskapet for 2017 viser et underskudd på kr 1 354 491,-. Laget hadde ved utgangen av regnskapsåret disponible midler på kr 2.887.399,- Dette skyldes låneopptak som følge av det pågående rehabiliteringsarbeidet (inn i 2018).
Det foreligger ikke budsjett for 2018 som er gjort tilgjengelig for megler. I samtale med styreleder 29.1.19 så er borettslaget usikre på om det er behov for ytterligere låneopptak for å gjennomføre bytting og fornying av hovedstammene i kjeller og ut til kum. Hvis det skulle være nødvendig vil laget vurdere å forlenge nedbetalingstiden på de eksisterende lån for å unngå økning av felleskostnadene.

Forkjøpsrett

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

05.02.2019

Styregodkjennelse

Ny andelseier(e) skal godkjennes av borettslagets styre før innflytting.

Dyrehold

Med godkjennelse fra styret tillates husdyr. Husdyret skal ikke være til sjenanse for andre. Se vedlagte husordensregler for ytterligere informasjon.

Felleskostnader

4 900,-
Fellesutgiftene dekker trappevask, renter og avdrag på borettslagets felleslån, eiendomsskatt, kommunale avgifter, forsikring av bygningene, ytre vedlikehold, kabel-tv, bredbånd, festeavgift og driftsutgifter

Lånevilkår

Borettslaget lån med saldo og betingelser pr. 23.1.2019:

DNB, kr 9.845.900,-. Nedbetalt 30.07.2042. flytende rente. Annuitetslån.
DNB, Kr. 1.651.034. Nedbetalt 30.07.2025. flytende rente. Annuitetslån.
Husbanken, Kr. 3.264.631. Nedbetalt 01.01.2030. flytende rente. Annuitetslån.

Borettslaget har ikke IN-ordning med mulighet for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Kjøpers ansvar for øvrige andelseieres mislighold

Borettslaget har ikke forsikring for andelseiernes mislighold av fellesutgifter, men Praktikertjenesten har purrerutiner som gjør at andelseierne purres hver måned ved manglende innbetaling. Dersom purring ikke fører fram blir saken sendt til inkasso.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Det finnes ikke ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver. Det skal ikke være nødvendig med ferdigattest for bygg eldre enn 1998. (Da nye regler om ansvar ble innført)

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Eiendommen ligger inn under kommuneplan for Fredrikstad kommune 2011-2023 med formål bevaring kulturmiljø og bebyggelse og anlegg. Planen var godkjent/vedtatt 06.12.2012. Det er regulert til høyspenningsanlegg, felles avkjørsel, garasje, konsentrert småhusbebyggelse, boliger, kjørevei og offentlig friområde i reguleringsplan 010618 Omr. begr. av Rolf Wickstrøms gt.- Bruberggata og industriområdet Øra 28.11.1955 godkjent 28.11.1985 med reguleringsbestemmelser.

Planforslag 01061116 Gamlebyen, Kongsten og Hagebyen er varslet igangsatt 22.10.2014. I Hagebyen er målet med planarbeidet todelt. Den nye planen skal angi tydelige prinsipper for fortetting og bestemmelser for utforming av bebyggelse og anlegg. Samtidig er
deler av området uregulert, slik at et annet mål er å gi området en helhetlig planmessig behandling.

Det er godkjent utbygging av næringseiendom mot vest og bak det grønne beltet som avgrenser boligområdet mot næring.

Totale kostnader

2 000 000,- (Prisantydning)
410 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
2 410 000,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 147,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
2 425 147,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking. Dette innebærer at oppdragsansvarlig har plikt til å melde fra til Økokrim om eventuelle mistenkelige transaksjoner.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF Mette Ledang

Ref.: 710180162

Last ned dokumenter

Her kan du laste ned relevante dokumenter til boligen.