Hopp til innholdet
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow

Betzy Kjelsbergs vei 13, 0486 Oslo

GREFSEN - 2-ROMS I 8. ETG. MED FLOTTE UTSIKTS OG SOLFORHOLD.FYRING OG VARMT VANN INKL. NYTT BAD I 2012. NOE OPPUSSING.

Prisantydning

3 000 000,-

BRA/P-rom

57 kvm / 57 kvm

Boligtype

Andelsleilighet

Det er ingen planlagte visninger på denne boligen. Vennligst kontakt megler.

Totalpris inkludert omkostninger
3 185 147 kr
Prisantydning
3 000 000 kr
+ Andel fellesgjeld
170 000 kr
+ Omkostninger
15 147 kr
= Totalpris
3 185 147 kr
Felleskostnader
3 926 kr/mnd
Antall rom
2
Antall soverom
1
Primærrom
57 kvm
Bruksareal
57 kvm
Etasje
8
Eierform
Borettslag
Boligtype
Andelsleilighet
Kommune
Oslo
Byggeår
1960
Energimerking
Oransje D

Mer om boligen

Beliggende leilighet i byggets 8. etg. med flotte utsikts- og solforhold.

Marka ligger like på oversiden med fine tur- og rekreasjonsmuligheter sommer som vinter. På toppen av Grefsenkollen finner du Grefsenkollen restaurant som i mange år har vært et populært mål for søndagsturer. Restauranten er kjent for sin gode mat og praktfulle utsikt utover Oslo. Her finner du også Grefsenkleiva og Trollvannskleiva. Her er 4 heiser og fem nedfarter samt lysløyper innover i marka. I tillegg er det flotte bademuligheter langs Akerselva med alle sine badeplasser som Grønvoldstangen, Stilla, Frysja og Nydalsdammen.

Dagligvarebutikker ligger i gangavstand fra boligen. I umiddel nærhet finner du den nye Remabutikken. I tillegg er det kun 10-12 minutters gange til Nydalen og Storo storsenter med over 130 butikker, spisesteder og servicetjenester.

God offentlig kommunikasjon i området med flere bussforbindelser langs Ringveien. Fra Storo (ca 10 min gange) har man god kollektivdekning med trikk og buss med hyppige avganger, T-banestasjon på Storo og Nydalen, samt tog fra Nydalen stasjon. Flybussen stopper på Ringveien.

Området er meget barnevennlig med kort vei til flere populære barnehager og skoler i alle trinn. I tillegg er det gangavstand til BI-nydalen. Området sokner til Grefsen barneskole.

Byggemåte

Høyblokk oppført med bærende konstruksjon i mur og betong. Støpt grunnmur og betongsåle antar fundamentert til faste eller komprimerte masser. Etasjeskillere av armert betong. Fasader med pussede og behandlede overflater.

Innhold

Inneholder bl.a.: Romslig entré, pent flislagt bad fra 2012 med gulvvarme, vegghengt wc og innfellbare dusjvegger - badet ble rehablitertert i regi av borettslaget ca 2012. Romslig eldre spisekjøkken samt 1 stort soverom. Romslig stue med store vindusflater. Stuen har utgang til vestvendt balkong på ca. 8 kvm. med flotte sol- og utsiktsforhold.

Boligen trenger generell oppgradering.

God lagringsplass med to boder på henholdsvis 1,5 og 3,8 kvm. Fellesvaskeri.

Areal

Primærrom: 57 kvm. Bruksareal: 57 kvm.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet ved radiatorer med varme fra sentralfyr. Gulvvarme i baderomsgulvet.

Tomten

Andel i 16.714 kvm. eiet tomt. Fellesarealene er pent opparbeidet med gressplener, beplantning, sittegruppe, lekeplasser, asfaltert internveier, m.m. Eiendommen er konsesjonsfri. Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Parkering

Borettslaget har 100 garasjeplasser som fordeles etter ventelister. I tillegg er det 20 parkeringsplasser forbeholdt de som står på venteliste til garasje.

Forretningsfører

OBOS.

Borettslaget

Borettslaget består av 264 andelsleiligheter.

Lillo Terrasse Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 948308290, og ligger i bydel Nordre Aker i Oslo kommune med følgende adresse: Betzy Kjelsbergs vei 7 og Betzy Kjelsbergs vei 11-15.

Forkjøpsrett

Forkøpsrett for andelseiere av borettslaget samt OBOS medlemmer. Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

16.05.2019

Dyrehold

Dyrehold som ikke sjenerer andre er tillatt. For ytterligere informasjon henvises til husordensreglene som kan lastes ned eller de legges også frem på visning.

Forsikring

Forsikret hos: W.R.BERKLEY INS.NORWAY NU - polisenummer 200605.3.

Ligningsverdi

Likningsverdi for inntektsåret 2017: Som primærbolig: kr 1 078 207. Som sekundærbolig: kr 3 881 544.

Eiendomsskatt

I Oslo kommune er p.t. eiendomsskatten satt til 3 promille i året med bunnfradrag på 4,6 millioner. Det gjøres oppmerksom på at satsen blir fastsatt årlig av bystyret. Eiendomsskatten vil derfor kunne variere fra et år til et annet. Det gjøres oppmerksom på at eiendomsskatten vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

(Formuesverdi x 4) - 4,6 mill. bunnfradrag = skattbar boligformue x 0,003 = eiendomsskatt.

Felleskostnader

Totale felleskostnader pr. d.d. kr 3.926,- pr. md.
Herav:
Felleskostnader kr. 3.071,-
Brensel kr. 855,-

Felleskostnadene inkluderer fyring, varmtvann, vaktmester, vektertjeneste, forretningsførsel, fellesvaskeri, kommunale avgifter, kabel-tv fra GET, drift og vedlikehold, kommunale avgifter, forsikring og nedbetaling av fellesgjeld.

Andel fellesgjeld/fellesformue

Sum andel fellesgjeld (kun lån) kr 170.000,- (avrundet opp til nærmeste hele tusen) pr. 01.04.2019.

Lånevilkår

Borettslaget har følgende lån: HABA01-83987166633. Dette er et annuitetslån med restsaldo kr. 48.232.160,-. Restløpetid 27 år 8 md. 12 terminer. Flytende rente 2,35% pr. 26.04.2019.
Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Kjøpers ansvar for øvrige andelseieres mislighold

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Ferdigattest foreligger for 1963.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Diverse

Det er fellesvaskeri i hver blokk som brukes i henhold til gjeldende regler. Utgiftene til vaskeriene dekkes av felleskostnadene.

Borettslaget har god vedlikeholdshistorikk og følgene vedlikehold er utført i senere tid:

2017: Nytt tak er lagt på alle blokkene i tillegg til ny papp og nye beslag over inngangspartiene. Borettslaget har fått nye parkeringsplasser under Rema 1000 butikken.

2016: Nye inngangsdører har blitt montert i alle blokker. Ny asfalt i oppkjørsler og biloppstillingsplassene. Ny oppmerking av parkeringsplassene samt legging av varmekabler i oppkjørselen.

2015: Nye fliser på yttervegg i blokkenes sokkeletasje som siste ledd i fasaderehabiliteringen.

2014: Rehabilitering av fasade. Det er gjennomført med utbedring av murpuss, maling av overflater og balkongkonstruksjon samt nye blomsterkasser.

2013: Korridorene er pusset opp. Nye branndører og energibesparende lyskilder er montert. Avfallsbrønner erstatter søppelsjakter, avfallsrommet er konvertert til sykkelbod. Nytt porttelefon- og låssystem er installert. Oppgradering av grøntarealer. System for å sikre jevnt og høyt vanntrykk er installert.

2012: Sluttført våtromsrehabiliteringen. Fellesvaskeriene og barnevognrommene er pusset opp.

2011: Våtromsrehabilitering.

2010: Alle heiser byttet ut. Alle varmtvannsberedere skiftet ut md nye og det er installert varmepumper i alle blokkene. Styret vedtok å bruke overskuddsvarme fra varmepumpene til å varme opp baderomsgulvene med vannbåren varme i stedet for elektriske varmekabler.

2009: Nybeplantning av trær. El-anlegg i garasje skiftet ut. Nye lekeapparater. Støydemping av oljekjele i fyrhus.


Styret har i samarbeid med Nordisk Energikontroll arbeidet med et forprosjekt for å se på mulighetene for etablering av bergvarme. Dette som en erstatning for dagens varmepumper og oljefyring. Nordisk Energikontroll har nå levert sluttrapport som også er presentert for styret. Bergvarme vil i praksis bety at det hentes varme fra en dybde på mellom 350-400 meter fra bakken som igjen føres inn i nye varmepumper. Med bergvarme vil man spare mye av energikostnadene. Styret fremmet et forslag om å etablere bergvarme i borettslaget på kommende generalforsamling 25. april d.å. Forslaget ble vedtatt.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Eiendommen/området er regulert til boligformål, butikk, friområde, undervisning/idrettsanlegg, spesialområde bevaring og vei.

Totale kostnader

4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 187,- avklaring forkjøpsrett
--------------------------------------------------------
15 147,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon .

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Eierskifteforsikring

Boligen er boligselgerforsikret.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking. Dette innebærer at oppdragsansvarlig har plikt til å melde fra til Økokrim om eventuelle mistenkelige transaksjoner.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet 08.05.2019 og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven:egenerklæring, tilstandsrapport, energimerke og nabolagsprofil.
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Wenche Bjerkestrand

Ref.: 718190065

Last ned dokumenter

Her kan du laste ned relevante dokumenter til boligen.