Hopp til innholdet
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow

Ammerudveien 51, 0958 Oslo

Gjennomgående 3-roms med balkong l Idyllisk l Varmtvann og fyring inkl l Oppussingsbehov - Skap ditt drømmehjem

Prisantydning

2 470 000,-

BRA/P-rom

85 kvm / 74 kvm

Boligtype

Andelsleilighet

Det er ingen planlagte visninger på denne boligen. Vennligst kontakt megler.

Totalpris inkludert omkostninger
2 657 147 kr
Prisantydning
2 470 000 kr
+ Andel fellesgjeld
172 000 kr
+ Omkostninger
15 147 kr
= Totalpris
2 657 147 kr
Felleskostnader
4 508 kr/mnd
Antall rom
3
Antall soverom
2
Primærrom
74 kvm
Bruksareal
85 kvm
Etasje
3
Eierform
Borettslag
Boligtype
Andelsleilighet
Adresse
Ammerudveien 51
Kommune
Oslo
Byggeår
1967
Energimerking
Lys grønn G

Mer om boligen

Velkommen til Ammerudveien 51! Leiligheten ligger i den populære bygningen, omtalt som "Bananblokka" som er en bevaringsverdig bygning som står på gul liste hos byantikvaren. Del av vår 1960 talls ny-modernistiske historie, tegnet av Håkon Mjelva.

Verdt å merke seg:

* Gjennomgående 3-roms med god planløsning - topp-endeleilighet
* Hjørneleilighet med god intern beliggenhet
* Idyllisk balkong med god plass til utemøblement på ca 9 m²
* Oppussingsbehov | Skap ditt drømmehjem
* Nye vinduer og balkongdør med isolerglass fra 2018
* Stille og rolig beliggenhet i grønne omgivelser
* Umiddelbar nærhet til Lillomarka og skogen
* Bilfri gangvei til Ammerud barneskole
* Tilhørende garasje som kan følge leiligheten hvis ny beboer har bil
* Ingen dokumentavgift og lave kjøpsomkostninger

Beliggenhet

Boligen ligger fint til i et veldrevet borettslag på Ammerud. Ca 11 km nordøst for Oslo sentrum med avkjøring fra Trondheimsveien.

Offentlig kommunikasjon: Buss og t-bane med hyppige avganger. Bussholdeplass med buss og matebuss til Grorud senter med stopp utenfor blokken. Gangavstand til t-banestasjon på Grorud alternativt Ammerud med t-bane linge 5 mot Vestli.

Butikker: Dagligvareforretninger i Ammerudveien alternativt Grorud senter med sine forretninger og servicetilbud. Nærmeste større kjøpesenter er på Stovner hvor det meste finnes av forretninger og servicetilbud. Skoler alle trinn (gangvei til barneskole). Lekeplasser. Barnehager/parker. Idrettsanlegg. Badeplass.

Lillomarka og skogen finner du bare få minutter unna med turstier, lysløype og badevann. På sommerstid finnes badedammen, Vesletjern og Steinsbruvann. I området finner man også Grorudparken som starter ved Groruddammen og fortsetter nedover langs Alnaelva. Grorudparken er like stor som Frognerparken og har sildrende vann med lys, nye broer og bålplasser med benker. Prestegårdshagen og hageanlegget som tidligere var gjengrodd og utilgjengelig er innlemmet i parken.

Bebyggelse

Området er på det meste bygget ut på 1960- og 70 tallet. Bebyggelsen består for det meste av høy- og lavblokker samt atriumshus. I tillegg rekke-og eneboligbebyggelse nærmere Lillomarka.

Adkomst

Lett adkomst med avkjøring fra Trondheimsveien mot Ammerud og direkte til Ammerudveien. Med t-bane - bane 5 Vestli eller med buss. Holdeplass i Ammerudveien. Ekspressbusser på Trondheimsvn. (flybussen). Direkte med bil via kun offentlig asfalterte veier. Det vil bli skiltet fra OBOS Eiendomsmeglere ved fellesvisninger.

Byggemåte

Betongsåle, antas fundamentert til fjell eller faste masser. Grunnmur i betong. Boligblokk med bærende konstruksjoner, etasjeskillere og leilighetsskillende vegger i betong. Konstruksjoner i vegger er prefabrikerte betongelementer. Fasade med betongelementer med frilagt singel. Østvendt innglasset balkong og åpne store glassfelt. Flatt tak antatt tekket med papp/asfalt. Støpte betongtrapper/reposer og malte vegger i oppgang. Antar brann- og lydklassifisert entrèdør. Vinduer og balkong heve/skyvedør med isolerglass som er skiftet i 2018.

For nærmere teknisk beskrivelse av eiendommen se tilstandsrapport i salgsoppgaven.

Innhold

Leiligheten har en veldig fin planløsning og består av: Entre/gang, baderom, separat wc, bod, 2 soverom, kjøkken/stue og innglasset balkong på ca 9 m². Det er i tillegg 1 bod merket "342" med gulvareal på 5,3 m².

Areal

Primærrom: 74 kvm, Bruksareal: 85 kvm, Bruttoareal: 86 kvm

Standard

Entré:
God plass til å henge fra seg yttertøy og sko. Leilighetens midtpunkt som fører inn til både stue, kjøkken, bod, wc, bad og soverom.

Stue:
Lys og tiltalende stue med god plass til spisebord og sofagruppe. Gjennomgående med store vindusflater som gjør at stuen slipper inn rikelig med dagslys og sørger for en god romfølelse.

Kjøkken:
Delvis åpen kjøkkenløsning mot stuen. Godt med skap- og benkeplass. Kjøkkeninnredning av eldre årgang med malte fronter. Kjøkkenbeslag i heltre benkeplate og fliser over benk. Ventilator med kullfilter. Opplegg for oppvaskmaskin. Det ble rutinemessig søkt etter fukt i våtsonens vegger med (Protimeter MMS-2) på befaringen, og det var ingen utslag på fukt.

Soverom:
2 romslige soverom med god plass til dobbeltseng og skapplass. Plassbygde garderobeskap følger med.

Balkong:
Fra stuen er det utgang til en romslig balkong med muligheter for flere sittegrupper. Idyllisk utsyn mot skogholt.

Toalettrom:
Wc med fliser på gulv og vegg, servant, klosett, speil. Avtrekk i rommet.

Baderom:
Bad fra byggeår med servant og badekar Speilskap og lysarmatur på vegg. Opplegg for vaskemaskin. Sluk i dusjsone. Avtrekk fra rommet og luftespalte under dørblad. Smalt vindu i rommet.

Vinduer: Vinduer og balkong heve/skyvedør med isolerglass er skiftet i 2018. Glassbyggerstein i gavelvegg på kjøkkenet har 3 glass med sprekker. Ansees for å være borettslagets ansvar. Styret er opplyst om dette.
Overflater på innvendige gulv: Gulv med laminat i gang, stue, kjøkken og 1 soverom, Belegg på 1 soverom og bad. Fliser på wc.

For nærmere teknisk beskrivelse se tilstandsrapport i salgsoppgaven.

Utstyr

* Bod merket "342" med gulvareal på 5,3 m². Hyller, ventil og vindu i boden.
* Bod innenfor wc.
* Sikringsskap med fordelingskurser i felles oppgang. 40 amp OV. Fordelingskurser med automatsikringer. Automatisk måler.
* Garderobeskap i soverom.
* Internettmodem og HD-dekoder fra Telenor.
* Lovpålagt røykvarsler og brannslukningsutstyr.

Oppvarming

Felles varme og varmtvann fra sentralanlegg. Radiatorer som oppvarming.

Ventilasjon:
Naturlig ventilasjon gjennom luftespalter/luftevinduer.

Tomten

Pent opparbeidet fellesarealer med asfalterte gang/stikkveier, bord, benker, lekeplasser, grøntarealer, trær og beplantning.

Parkering

Leiligheten har i dag en tilhørende garasjeplass. (Nummer 67.)

Garasje kan følge leiligheten ved salg (dersom ny andelseier har bil ved overdragelsen) eller selges til borettslaget for videresalg til andelseiere i borettslaget - etter venteliste. Borettslaget må varsles ved alle salg der garasjen følger leiligheten. Prisene på garasjene skal i følge vedtektene indexreguleres hvert femte år, dette er nå gjort i 2019, NY pris : Kr 22 733,- for løst dekke og kr 25 575,- for fast dekke. Styret jobber med muligheten for ladeinfrastruktur for elbiler.

I henhold til vedtekter:
Ved salg av leiligheter i borettslaget, som har garasje, følger garasjen med, dersom ny andelseier har motorkjøretøy og vil overta den. Det er bare en garasje som kan følge leiligheten.

Vei/vann/avløp

Boligen er tilknyttet offentlig vann. Avløp via private stikkledninger til kommunal ledning. Offentlig vei, via privat stikkvei.

Forretningsfører

OBOS, Postboks 6666 St. Olavsplass, 0129 OSLO, tlf. 02333.

Borettslaget

Borettslaget består av to blokker, bygd i hver sin omgang med 164 andelsleiligheter. Ammerudenga Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 948 808 188, og ligger i bydel 10 Grorud i Oslo kommune med følgende adresse: Ammerudvn 51-91, Ammerudvn 99-103, 6 Ammerudenga Borettslag. Første innflytting skjedde i 1967. Hjemmeside: www.ammerudenga.no

Telenor er leverandør av tv- og bredbåndstjenester. Alle leiligheter er utstyrt med internettmodem og HD-dekoder.

Det er blant annet fellesvaskeri, bibliotek og hobbyrom i borettslaget. Biblioteket har bøker som spenner over et vidt spekter av lesestoff for små og store. Borettslaget har vaktmesteravtale med Skovli AS.

Borettslaget er veldrevet og har en detaljert vedlikeholdsplan å vise til.

Rehabilitering og større vedlikehold:
2018 - Utskifting av vinduer og balkongvegger i begge blokkene. Utskifting av bom inn til blokka.
2017 - Rehabilitering av balkonger i Lilleblokka. Nytt callinganlegg. Ny belysning i boder og sportsrom. Beising av garasjene. Nytt vannrenseanlegg for radiatorene.
2016 - Omlegging av takene på begge blokkene. Etablert gangvei ved garasjene og satt opp bom. Skifte av bom og gjerde ved Lilleblokka. Nye panelovner i oppgangene i Lilleblokka. Skiftet lys i vaskeriene.
2015 - Nytt låssystem. To nye sentrifuger i vaskeriene.
2014 - Nytt uteareal ved lilleblokka. Drenering Lilleblokka. Drenering bak garasjene og parkeringsplass. Nytt tak på garasjene. Ny trapp til hauen fra ammerudveien 73
2012 - Oppmaling av oppgangene
2011 - Utskifting av ett gulv i U-etg. To nye vaskemaskiner er innkjøpt. Full rehabilitering av lekeplassene. Grill- og møteplass etablert.
2010 - Utskifting av entrédører og ett gulv i 1. etg.
2007-08 - Utbedret fasadeutglidning på balustraden.
2007 - Egenbetalingssystem vaskeri.
2005 - Asfaltering av uteområde. Rehabilitert hobbykjelleren. Etablert søppelhus uetg. Det ble satt opp nytt gjerde fra 51 til hekk.
2003 - Flislegging av 4 vaskerigulv i store blokka og ett i lille blokka. Nye postkasser i begge blokkene.
2002 - Rehabilitering av 4 baderom. Skifte av OL-dører. Utskifting av brannslukkere og røykvarslere i alle leiligheter og fellesrom. Nye trapper i inngangspartiene i lilleblokka og inngangsparti i U-etg i store blokka.
2001 - Rehabilitert 10 baderom. Nye kabler til TV/Internettanlegg. Ferdigstilling av søylene inklusiv flislegging.
1999 - Rehabilitert 1 baderom og 2 1. etg. gulv. Etablert styrerom i nr. 57.
1998 - Rehabilitert 13 baderomsgulv og ett 1 etg. gulv.
1997 - Moderniseringer av berederrom, varmeveksler, tanker, sirkulasjonspumper.
1995 - Utbedret etasjetrappene i den store blokka, oppgradert utendørsanlegget, utbedringer/utstyr til «Hobby-kjelleren».
1994 - Nye stuevegger og betongutbedret balkongene på den store blokka. Totalrehabilitert den lille blokka med nye fasader, isolasjon og teglforblending, utskiftet vinduene/dører, nye stuevegger.
1993 - Nye inngangspartier med porttelefoner i begge bygningene, rehabilitert spillvannsledninger.
1992 - Nye tak på begge bygningene, oppgradering av uteanlegget/lekeapparater.
1990 - Påkostet «Hobby-kjelleren», uteanlegget, styrerommet, VVS-utbedringer, påbegynt gulvutskiftinger i 1. etasjeleiligheter.

Fremtidige vedlikeholdsplaner:
Iht. utført tilstandsrapport for borettslaget, indikeres det at det i løpet av en 3-års tid vil bli utført rørrehabilitering i borettslaget. Det vil avgjøres på en ekstraordinær generalforsamling i løpet av vinteren. Blir det rørfornying blir ikke badene berørt, men går en for full utskifting som OPAS har anbefalt til styret så vil også et nyoppusset bad bli berørt. Så styrets anbefaling til alle beboere er nå å avvente med å pusse opp bad til borettslaget har vedtatt hva som skal gjøres.

Forkjøpsrett

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

17.06.2019

Styregodkjennelse

Ved eierskifte må erververen godkjennes av styret.

Dyrehold

Det er tillatt å holde hund mot undertegning av "erklæring om dyrehold". Styret må på forhånd underrettes før hund og andre dyr anskaffes. Regler om dyrehold og båndtvang må holdes. Innekatt er tillatt.

Forsikring

Borettslagets eiendom er forsikret i SpareBank 1 Skadeforsikring - Avtalenr: 13316410. Innboforsikring må tegnes av den enkelte beboer.

Ligningsverdi

Ligningsverdi for inntektsåret 2017:
Som primærbolig: kr 912 189
Som sekundærbolig: kr 3 283 879

Eiendomsskatt

Oslo kommune er p.t. eiendomsskatten satt til 3 promille i året med bunnfradrag på 4,6 millioner. Det gjøres oppmerksom på at satsen blir fastsatt årlig av bystyret. Eiendomsskatten vil derfor kunne variere fra et år til et annet. Det gjøres oppmerksom på at eiendomsskatten vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.(Formuesverdi x 4) - 4,6 mill. bunnfradrag = skattbar boligformue x 0,003 = eiendomsskatt.

Felleskostnader

4 508,-
Varmtvann, sentralfyring, kabel-tv, bredbånd, trappevask, nedbetaling av fellesgjeld, kommunale avgifter, vaktmester, felles forsikring, drift og vedlikehold.

Lånevilkår

Borettslaget har 3 lån i OBOS med følgende spesifikasjoner:

Lånetype: OBOS - annuitetslån med 12 årlige terminer.

Lånenummer: OBBK01
Restsaldo: 5.771.622,-
Løpetid: 27 år 11 md.
Rentesats: 2,40% flytende rente
Andel av saldo: 37.414,-

Lånenummer: OBBK02
Restsaldo: 20.401.817,-
Løpetid: 28 år 8 md.
Rentesats: 2,40% flytende rente
Andel av saldo: 132.270,-

Lånenummer: OBOS-98
Restsaldo: 370.427,-
Løpetid: 15 år 8 md.
Rentesats: 2,40% flytende rente
Andel av saldo: 2.401,-

Sum andel fellesgjeld for leiligheten (kun lån) kr 172.000, (avrundet opp til nærmeste hele tusen) pr. 01.06.2019

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene. Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Garantiordning

Boligen inngår i et OBOS -tilknyttet borettslag. Det er garantiordning, dvs. at man ikke blir ansvarlig for "naboen" sin evt. manglende betaling av felleskostnader. Dersom borettslaget påføres økonomiske tap som følge av manglende innbetalte felleskostnader, garanterer OBOS overfor borettslaget full inndekning av disse manglende innbetalte felleskostnader.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Ferdigattest for boligblokk fra 1972.

Utleie

Boligen har bare én boenhet. Følger borettslagslovens §§ 5-5 og 5-6. Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseieren selv eller person nevnt i borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bodd i boligen i minst ett av de siste to årene.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Eiendommen/området er regulert til boligformål.

Totale kostnader

2 470 000,- (Prisantydning)
172 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
2 642 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 147,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
2 657 147,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking. Dette innebærer at oppdragsansvarlig har plikt til å melde fra til Økokrim om eventuelle mistenkelige transaksjoner.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet 07.06.2019 og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: Tilstandsrapport, egenerklæring, reguleringskart og energiattest.
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Robin Horgheim

Ref.: 701190083