Hopp til innholdet
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow

Nabbetorpveien 27B, 1632 Gamle Fredrikstad

Fredrikstad øst - Prestelandet. Velholdt 3-roms leilighet i 2. etasje. Vestvendt, solrik balkong med utsikt mot Gamlebye

Prisantydning

2 000 000,-

BRA/P-rom

70 kvm / 70 kvm

Boligtype

Leilighet

Det er ingen planlagte visninger på denne boligen. Vennligst kontakt megler.

Totalpris inkludert omkostninger
2 375 147 kr
Prisantydning
2 000 000 kr
+ Andel fellesgjeld
360 000 kr
+ Omkostninger
15 147 kr
= Totalpris
2 375 147 kr
Felleskostnader
4 400 kr/mnd
Antall rom
3
Antall soverom
2
Primærrom
70 kvm
Bruksareal
70 kvm
Etasje
2
Eierform
Borettslag
Boligtype
Leilighet
Kommune
Fredrikstad
Byggeår
1967
Energimerking
Rød F

Mer om boligen

Velholdt bolig i 2. etasje på attraktive og sentrale Prestelandet. Boligen er gjennomgående med soverom mot øst og kjøkken og stue mot vest. Balkongen har utsikt over mot vollene til Gamlebyen og de åpne grøntarealene som er karakteristiske for Prestelandet. Boligen har flislagt bad med varmekabler. Ellers er den velholdt men noe overflatebehandling kan påregnes. Blokka har pipeløp og det er montert peisovn i stuen. Forøvrig medfølger det stor bod både på loft og i kjeller.
Legg også merke til at varmt vann er inkludert i felleskostnadene og parkering er rett ved inngangspartiet.

Inngangsparti og gang:
Det er felles inngangsparti med callinganlegg med videofunksjon opp til leiligheten. Postkasser og oppslagstavler finner du på reposet i 1. etasje. Her fører trappen deg ned til kjelleretasjen der boligen har egen romslig plankebod samt at det er fellesarealer til lagring av f.eks. sykler ol. Oppe i leiligheten er deg gang med åpen garderobeløsning. Her er det laminat på gulvet og tapet på vegg.

Stue:
Fra gangen kommer du inn i romslig og lys stue med vinduer som vender mot vest. Legg merke til at vinduene er ekstra høye og går helt til tak. Rommet er avlangt og du får fin plass til både sofagruppe og spisestue. Det er montert ildsted. Veggflatene har lys tapet og det er laminat på gulvet. Utgang til balkong fra stuen.

Balkong:
Balkongen er vestvendt og har sol fra midt på dagen. Her har du fin utsikt og balkongen ligger delvis inne i bygningskroppen og den er overbygget slik at det er forholdsvis skjermet for vær og vind. Det er mulig å glasse inn balkongen. Dekke av terrassebord.

Kjøkken:
Romslig kjøkken med fin spiseplass ved vinduene som vender ut mot balkongen. Innredningen er av eldre dato og har folierte glatte fronter. Laminat benkeplate. Hvitevarer medfølger. Laminat på gulvet og malte veggflater.

Bad:
Flislagt bad med varmekabler i gulvet. Innredet med dusjkabinett, servantinnredning med heldekkende servant og profilerte hvite dører, speil med lysbaldakin og overskap. Gulvmontert wc. Det er opplegg og plass til vaskemaskin. Badet ble rehabilitert i regi av borettslaget i ca 2009.

Soverom:
Boligen har to soverom. Begge to har god størrelse og det største har god plass til dobbeltseng. Dette rommet har teppe på gulvet og tapet på vegg, det andre rommet har laminat på gulvet og tapet på vegg. Plassbygde garderobeskap på begge rom.

Beliggenhet

Nærområdet:
Presteløkka II borettslag ligger sentralt til på Østsiden med kort vei til Gamlebyen der du kan besøke de mange koselige forretningene, gallerier og flere spisesteder. Gamlebyen og de flotte områdene rundt er en ettertraktet idyll med grønne lunger og parkmessige arealer hvor du kan slappe av på en av de mange benkene eller bare rusle rolig rundt. I hjertet av Gamlebyen ligger Mormors café med sin lune atmosfære, hjemmelaget mat og kaker og er et treffsted både for tilreisende og byens innbyggere. En av byens andre cafeer kan skilte med "verdens beste vafler". Ta en tur til Café Magenta og prøv.
Majorens Stue og Kro, samt Peppes Pizza er også verdt et besøk. Nærområdets "postkontor" holder til i Gamlebyen Frukt & Tobakk. For innkjøp av dagligvarer er det gangavstand bort til Rema på Brotorget, hvor det også er et bredt utvalg av andre forretninger; Biltema, blomsterbutikk, bakeriutsalg, apotek og vinmonopol. Kiwi ligger også like ved. Både Rema og Kiwi har langåpent til kl 23 på kveldstid. Er du avhengig av å handle på en søndag så er Joker på Fjeldstad kun en liten biltur unna.
Gudeberg skole som er en 1. - 10. trinn skole ligger like ved borettslaget og Gudevold barnehage kun noen kvartaler unna i retning mot rundkjøringen ved brohodet.

Området Prestelandet har blitt enda mer sentralt etter at Byfergen har kommet. Fra fergestedet, som kun ligger 5 minutters rask gange unna, kan du ta Byfergen til Kråkerøy, sentrum og Gressvik. I tillegg går det ferge rett over elva til Cicignon og det tar under et minutt å krysse elven. Er du togpendler så er området absolutt å anbefale. Fergene er en viktig del av kollektivtrafikken i Fredrikstad og er gratis å benytte. Det er forøvrig lett å komme seg til og fra byen med buss, med busstopp i Nabbetorpveien for lokalrute, og fra brohodet har Glommaringen hurtige avganger til både Fredrikstad sentrum og Sarpsborg.

Det er forøvrig fine turmuligheter i nærområdet rundt Gamlebyen, langs Glommastien, i Kongstenområdet og i Begbymarka med lysløype. Like ved innkjøringen til Gamlebyen ligger Kongstenanlegget med idrettshall, treningssenter og innendørs og utendørs svømmeanlegg. Ikke langt herfra ligger også Kong Fredrik II Golfbane på Byens Marker

Bebyggelse

Nærområdet består i hovedsak av blokkbebyggelse, ene- og tomannsboliger samt Gudeberg skole.

Adkomst

Fra rundkjøringen på Østsiden:
Følg skilt mot Gamlebyen og ta deretter første veien til høyre, følg Nabbetorpveien og ta første vei inn til venstre ved Gudeberg skole. Nabbetorpveien 27b er blokk nr 2 på høyre hånd.

Byggemåte

Boligblokk over 4 etasjer med kjeller og loft. Oppført med betonggrunnmur og støpte gulv i kjeller. Fundamentert på leiregrunn. Yttervegger i betong/elementer og noe bindingsverk. Utvendig forblendet med teglstein. Takkonstruksjon i saltak utforming tekket med stålplater. PVC og trevinduer med Isolerglass. Betong/elementer i etasjeskille og betongtrapp i felles trappeløp. Pusset teglsteinspipe.
Opplysninger er hentet fra takst utført av Jonny Eliassen, datert 23.1.19. For ytterligere opplysninger vedrørende byggemåte, se denne.

Innhold

Boligen ligger i blokkas 2. etasje og inneholder følgende rom: Entré, stue/spisestue, bad/wc, kjøkken og 2 soverom (et stort og et litt mindre). Fra stuen er det utgang til vestvendt veranda. Det medfølger en bod i kjeller og en nettingbod på loftet. På loftet er det også fellesareal som benyttes til klestørk. I tillegg finnes det fellesarealer til sykkelparkering samt andre fellesarealer i kjeller.

Areal

Primærrom: 70 kvm, Bruksareal: 70 kvm, Bruttoareal: 75 kvm
Opplyste arealer er hentet fra takstrapport og er ikke kontrollmålt av megler.

Standard

Boligen er velholdt men overflatene har normal bruksslitasje i forhold til alder slik at oppussing må påregnes.

Himling: Glatte malte flater
Vegger: Tapet, malt tapet
Gulv: Laminat, teppe.

Bad:
Badet er rehabilitert i regi av borettslaget i -08/-09 og har fliser med varmekabler i gulvet og fliser på vegg. Dusjkabinett, gulvmontert wc og servantinnredning med heldekkende vask og underskap. Speil med lysbaldakin og overskap. Det er opplegg til vaskemaskin på badet.

Kjøkken:
Kjøkken er av eldre type med folierte glatte fronter og laminat benkeplate. Fliser mellom over og underskap.
Hvitevarer medfølger ikke?

Porttelefon med videofunksjon.

Utstyr

Porttelefon.
Automatsikringer.
Kabel-tv via borettslagets fellesavtale med Telenor.
Ny port-telefon med videofunksjon
Brannvarslingsanlegg
Tilgang til både sykkelbod og fellesvaskeri

Oppvarming

Elektrisk oppvarming inkl. varmekabler på bad.
Det er pipeløp i boligen med vedovn i stue.
Vi gjør oppmerksom på at dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Tomten

Andel i eiet fellestomt.
Arealet er oppgitt av Fredrikstad kommune og er hentet fra matrikkelen. Det varierer hvor gode disse dataene er med hensyn på fullstendighet og nøyaktighet. Avvik kan forekomme ved en senere oppmåling.

Parkering

Borettslaget leier ut garasjer etter intern venteliste som administreres av borettslagets styre. Øvrig parkering på felles biloppstillingsplass rett utenfor inngangspartiet til blokka.

Vei/vann/avløp

Tilknyttet offentlig vei-, vann- og kloakkforhold.

Forretningsfører

OBOS Østfold

Borettslaget

Boligen er tilknyttet Presteløkka II Borettslag som består av 84 leiligheter fordelt på 5 blokker, adressert til Nabbetorpveien 25, 27 og 29 og Prestelandet 1 og 3. Første innflytting skjedde i 1967 og borettslaget eier tomten som består av et flatt areal opparbeidet med gressplener beplantet med trær, samt asfaltert gårdsplass. Det er også oppført garasjeanlegg og parkeringsplasser på tomten.

Borettslaget har rehabilitert alle bad og rørstammer i 2008/2009. Det er også installert felles varmtvannsberedere og varmt vann er inkludert i fellesutgiften. 1. januar 2012 stod et nytt og moderne garasjeanlegg med i alt 49 garasjer klart. Samtidig ble det bygget nye søppelskur og sykkelparkering ute. Trappevask utføres av eksternt firma og renhold av boder og fellesarealer skal utføres i hht bestemmelser i husordensreglene. Klipping av grøntarealer og snørydding er satt bort og dekkes via felleskostnadene. Samtlige beboere plikter å bistå med å holde orden foran sine inngangspartier, samt være behjelpelig med strøing om vinteren. Garasjeleiere må selv besørge snømåking foran egen garasje. Innsiden av balkongene skal vedlikeholdes av andelseier. I hver blokk er det boder og felles vaskerom og tørkerom i kjeller. Bod til hver leilighet er det også på loftet. Utenom bodene er loftet først og fremst et felles tørkeloft.
Mellom blokkene med adresse Prestelandet 1 og 3 er det satt opp miljøstasjon og ved nordveggen av garasjene er det et metallskap der en kan kvitte seg med risikoavfall. Container for plastavfall finner du ved miljøstasjonen.

Nye porttelefoner og brannvarslingsanlegg er montert i 2016 i tillegg er rørfornying av bunnledninger gjennomført i 2015. På generalforsamlingen i 2018 ble det vedtatt rehabilitering av det elektriske anlegget på fellesarealer og dette arbeidet er nå igangsatt. For utfyllende opplysninger om omfanget av arbeidet henvises det til innkallingen til årets generalforsamling som kan fås ved henvendelse til megler. Arbeidene blir finansiert via låneopptak. Det utredes også muligheter for ladestasjoner. Dette vil bli tatt opp på en senere generalforsamling. Borettslaget gjennomfører radonmåling.

Borettslagets økonomi:
Regnskapsåret 2018 er ikke avsluttet det henvises derfor til siste godkjente regnskapsår som er 2017.
Ved utgangen av regnskapsåret 2017 hadde laget disponible midler på kr 2.905.404,- noe som var en økning på 242.420,- fra året før. Laget budsjetterer i 2018 med en økning av disponible midler med rett i overkant av 52.600,- Låneopptaket som ble vedtatt på generalforsamlingen 2018 er ikke iberegnet i budsjettet.

Forkjøpsrett

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

06.02.2019

Styregodkjennelse

Ny andelseier(e) skal godkjennes av borettslagets styre før innflytting.

Dyrehold

Det er ikke tillatt med dyrehold, men søknad kan fremmes for styret og dersom gode grunner taler for det, og dyreholdet ikke er til ulempe for øvrige brukere av eiendommen, kan søknaden innvilges.

Felleskostnader

4 400,-
Inkluderer varmt vann, komunale avgifter, eiendomskatt, brann og bygningsforsikringer, kabel tv, trappevask, utvendig veldikehold, forretningsførsel etc.

Andel fellesgjeld/fellesformue

Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.
Borettslaget har ikke IN-ordning med mulighet for individuell nedbetaling av fellesgjelden.

Lånevilkår

Informasjon om borettslagets restlån og vilkår pr. 21.01.2019:

Husbanken, annuitetslån, kr 9.621.464,-, fastrenteavtale 3,70% til 01.12.20. Restløpetid 12 år 6 mnd.
OBOS-banken, annuitetslån, kr 20.590.047,- flytende rente 2,25%, restløpetid 23 år 10 mnd.
*Husbanken, annuitetslån, kr 84.430-, flytende rente 1,5 %. Restløpetid 14 år 6 mnd.
*Nordea, annuitetslån, kr 9.777,-, flytende rente 4,5%, restløpetid 19 år 3 mnd.

*) Dette er individuelle lån som skal innfris ved salg av de andelene som er deltagere i disse.

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Kjøpers ansvar for øvrige andelseieres mislighold

Borettslaget har avtale med OBOS om garanti for betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtalen om sikring av felleskostnader gjelder til den blir sagt opp av en av partene.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Det finnes ikke ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver. Det skal ikke være nødvendig med ferdigattest for bygg eldre enn 1998. (Da nye regler om ansvar ble innført)
Ferdigtillatelse datert 19.03.2010, gjeldende rehabilitering av VVs-anlegg og bad er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Følgende er tinglyst på borettslagets eiendom:
Tinglyst 07.10.1992 med dagboknummer 5595 erklæring/avtale bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger mv. Bestemmelse om gjerde. Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Eiendommen ligger inn under kommunedelplan for Fredrikstad byområde 2011-2023 med formål bebyggelse og anlegg. Planen var godkjent 16.06.2011. Det er regulert til blokkbebyggelse, garasje og kjørevei i reguleringsplan 010619 Del av Presteløkka godkjent/vedtatt 08.05.57 med reguleringsbestemmelser.

Totale kostnader

2 000 000,- (Prisantydning)
360 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
2 360 000,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 147,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
2 375 147,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking. Dette innebærer at oppdragsansvarlig har plikt til å melde fra til Økokrim om eventuelle mistenkelige transaksjoner.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF Mette Ledang

Ref.: 710190012